NBA

Sve o američkoj košarci.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: NBA

Post by Irriducibili » Fri Feb 09, 2024. 7:27 pm

Inače, Toronto ce otpustiti Spencera zbog $1,5m, koji bi u vidu bonusa morali da mu isplate ukoliko odigra 2 meča. Toliko mu još nedostaje ove sezone, pa da se bonus aktivira :D
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Feb 09, 2024. 7:31 pm

Da stvar bude još gora taman toliko utakmica je propustio ove sezone kao igrač Bruklina :D :D
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Feb 09, 2024. 7:50 pm

Ma platice neko drugi, nece on izvisiti, nego su mi smešni Kanadjani kako vode računa :D

Pored Knicksa, rekao bih da i Dalas izlazi jači iz završetka trejdova, a OKC su dobili instant pojačanje, a nisu dali ništa

Znajuci njihovu genijalnu poslovnu politiku, još više ih je privuklo što je Hayword u završnoj godini ugovora, usled čega ce im za narednu sezonu ostati slobodni silni milioni, uz nepresušan izvor pikova koje vec imaju
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Feb 09, 2024. 8:21 pm

Iskreno me je začudilo da je Dalas dao Grenta tek tako, dokazao je da može da bude itekako upotrebljiv u plej-ofu pogotovo defanzivno. Na stranu podsmevanje ljudi zbog Džimija i prošlogodišnjeg plej-ofa, sve ono što je Džimi dao preko njega su bile odlične odbrane ali jedan je Džimi, on je i Džrua unakazio gde je Džru igrao dobre odbrane. I sa trejdovima to je teška priča, Dončić i Kajri jesu majstori i Kajri je tu shvatio da je broj 2 i deluje da se tako i ponaša ali za najviše ciljeve potrebna je bolja ekipa. Jedino je Lebron u prajmu mogao da stavi na leđa grupu građana i da je odvede do finala, a ni Dončić i Kajri nisu na tom nivou a pitanje da li će iko ikad više biti na tom nivou.

Od ostalih vesti mora se spomenuti da je Detroit dobio dve utakmice zaredom :yahoo: :yahoo:

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Feb 09, 2024. 11:10 pm

Gafford i PJ Washington su i pojedinacno bolji, a kamoli u duetu

Ne bih se slozio da je Irving prihvatio da bude broj 2, iskustvo mu ukazuje šta je interes ekipe i otuda igra drugačiju košarku

I siguran sam da sada mogu da se pobiju sa svima, doveli su baš ono što im je trebalo
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Feb 10, 2024. 10:09 am

PJ Vašington je igrao 4.5 sezone za Šarlot, 0 nastupa u plej-ofu samo dva prašenja guzice u plej-inu. Dolazi iz luzerske ekipe gde se borio za ništa, pitanje je koliko može da doprinese odmah tamo gde su ciljevi najviši. To je velika promena.

Gaford je igrao jednu plej-of seriju sa Vašingtonom ali je problem što je posle toga igrao tamo još 2.5 sezone, a pre toga je igrao u Bulsima koji nisu bili ozbiljni. Slično kao i PJ, previše su vremena su proveli u mediokritetskim klubovima koji se bore za što bolje mesto na draftu.

Mislim da je to problem za Rozira i Majami recimo, Rozir je dobar igrač ali 4.5 sezone u Šarlotu bez ambicija ostavi traga na igraču. Pogledaj Levina recimo, onakav igrač a samo 4 utakmice u plej-ofu u karijeri a imaće 29 godina uskoro. Klub bez ambicija ubije igrača pogotovo ako igrač zabode dobar ugovor, to će biti slučaj sa Pulom i Kuzmom kako je krenulo, Kaningemom ako ne napusti Detroit, Lamelom mada je on dileja svakako...

Videćemo kako će se to odraziti i na Vembanjamu, mislim da će do kraja sezone u San Antoniju izgubiti više utakmica nego što je izgubio u karijeri pre NBA. Čak mislim da neće biti ni najbolji ruki upravo zbog užasnog skora i da će najbolji ruki biti Holmgren jer ipak igra u ekipi koja se bori za nešto, a pre početka sezone je delovalo nadrealno da Vembanjama ne bude ruki sezone ako bude zdrav. Nema ni Pop energiju niti ambiciju kao što je imao pre, deluje mi da je zadovoljan što je još uvek tu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Feb 11, 2024. 2:45 am

Vec na prvom meču se videlo koliko su Gaford i PJ doneli Dalasu, potpuno druga dimenzija
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Feb 11, 2024. 10:27 am

Embid je propustio 18. utakmicu ove sezone što ga automatski isključuje iz trke za MVPa. Po meni odlično pravilo NBA, ako želiš da budeš MVP moraš da budeš redovan i da odigraš određen broj utakmica. Nema loud menadžmenta, redovnost je najbitnija. Čudi me da do sad nisu uveli ovo pravilo. I mislim da je 65 utakmica prava mera.

Naravno Jokić je prvi favorit ali tu je po meni glavni konkurent Kavaj. Neočekivano je redovan ove sezone, odigrao je 47/51 utakmice Klipersa do sad, 24 poena na 56% za 2, 46% za 3, 53% iz igre, 89% bacanja, 6 skokova, 4 asistencije, 2 ukradene i blokadu a pritom Klipersi se drže na vrhu zapada. Ako ostane redovan a Klipersi nastave da pobeđuju... Čak i ako Lejkersi naprave neki niz do kraja i probiju se u top 6 a Lebron pritom nastavi da bude redovan i da beleži ovo što beleži do sad vrlo lako može da se napravi priča i za njega jer beleži poen više, skok više i 4 asistencije više od Kavaja uz slične %. A kad uzmemo da je čovek najstariji igrač u NBA trenutno... Tu su Tejtum, Dončić, Kari koji igra brutalnu sezonu mada bi GS kao i Lejkersi morao da napravi neki dobar niz.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Feb 25, 2024. 10:26 am

Kako ovo nisu koraci :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Još sudija stoji na metar od njega i još svira faul ovom iz Detroita a ovo je čista odbrana :lol: :lol:

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Feb 26, 2024. 7:09 pm

Deluje mi da je trejd u Šarlot najbolja moguća stvar koja je mogla da se desi po Micića koliko god to čudno zvučalo jer se Šarlot raspada. Trejdovali su Rozira u Majami, potom su poslali Laurija u Filadelfiju, Lamelo je opet povređen i pitanje je dokle će biti povređen tako da se Miciću otvara prostor da igra a pošto se Šarlot bori ta 13. mesto na istoku nema pritiska, ima i imaće slobodu u igri jer nema glavnog baje (čitaj Lamela).

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Feb 27, 2024. 5:54 pm

Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Feb 27, 2024. 8:38 pm

Tajler Darden wrote:
Tue Feb 27, 2024. 5:54 pm
Videh ovo jutros, opet pokradoše vesele Pistonse. Prvo nije sviran faul Di Vićenca gde je uleteo u noge ovome a potom faul nad Hartom koji nije bio, ovaj iz Detroita je ostao vertikalan. Unakaziše ih ove dve utakmice.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Mar 01, 2024. 3:23 pm

"Veliki sam fan Evrolige, što Zvezde, što Partizana. Imam mnogo više prijatelja u Zvezdi, tako da nekako njih malo više pratim. Stvarno mislim da se ove godine ulaže mnogo, to stvarno super izgleda i zadovoljstvo mi je da gledam oba tima. Iako možda Partizan ima bolje rezultate u Evroligi, eto prošle godine nisu otišli na taj Fajnal for. I ove godine se malo muče, Zvezda nikako da nađe neki perfektan ritam gde bi mogli da uđu u tu trku za plej-of, ali... Volim i jedan i drugi tim, dosta ih pratim. U jednom trenutku bih voleo da se vratim da zaigram za jedan od naša dva velika tima, pogotovo zato što sam igrao u Megi protiv oba i voleo bih da osetim sve što se tamo dešava", rekao je Jović za Telegraf.
Nema tu za jedan od dva, ili si sa nama ili si protiv nas moj Joviću. Ili za jedne ili za druge, valjda je živeći u Srbiji naučio kako to ovde funkcioniše. Ovde nema političke korektnosti, samo će sebi natovariti na leđa navijače sa obe strane.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Mar 04, 2024. 2:56 pm

Evo jedna zanimljivost, u zadnjih 8 utakmica Klivlend je samo jednom prebacio 100 poena protiv Niksa.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Mar 08, 2024. 1:32 pm

Šta bi ovo ljudi moji :shok: :shok: Dobro je da se nije povredio prilikom sletanja.

Od ostalih vesti izdvajamo da Pistonsi imaju pobedu više od Vizardsa :lol: :lol:

Post Reply