Košarkaška reprezentacija Srbije
Moderator: Moderator
- Tajler Darden
Re: Košarkaška reprezentacija Srbije
Poserem mu se u svaku medalju dok podržava najveće zlo koje je hodalo Srbijom.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
- Batica ubica
Kakva simultanka Dončića, od 50 poena Slovenije u 1. poluvremenu on je sam dao 30 poena na 69% šuta iz igre. Videćemo koliko će još izdržati, da li može doći do obaranja nekog rekorda. Još je išao do svlačionice zbog neke povrede. I to su skoro svi šutevi bili teški, preko ruke Italijani ne skaču na finte.
I opet su Italijani tu negde, "samo" je 10 razlike. Ne bi me čudilo da Dončića stane šut i da ovo okrenu.
I opet su Italijani tu negde, "samo" je 10 razlike. Ne bi me čudilo da Dončića stane šut i da ovo okrenu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
…Batica ubica wrote: ↑Sun Sep 07, 2025. 6:28 pmKakva simultanka Dončića, od 50 poena Slovenije u 1. poluvremenu on je sam dao 30 poena na 69% šuta iz igre. Videćemo koliko će još izdržati, da li može doći do obaranja nekog rekorda. Još je išao do svlačionice zbog neke povrede. I to su skoro svi šutevi bili teški, preko ruke Italijani ne skaču na finte.
Najsmesnija mi je ona prica “neka on da svoje,samo da se ostali ne razigraju”
Poceko je dokazano tanak trener ali dobar motivator
Vise verujem milion puta u Doncicevu igru 1vs1 nego u relativno otvorenu tricu bilo kog drugog igraca iz ovog rostera…Samo sa Klemena ne bih pomagao…
Igrati preuzimanje u odbrani protiv Doncica je isto sto i nasloniti pistolj na slepocnicu…Uvek bih agresivno iskakako gledajuci po svaku cenu da mu ubijem dribling pa nek iz sort rolla razigravaju Omic i Krampelj…I nek sutiraju trojke Ali Nikolic,Edo Muric,Rok Radovic i ekipa…Nece oni imati kontinuitet…Ovaj manijak ti sabije 20pts za cetvrtinu…
Uz ovakvu postavku bi dobio i nervoznog Doncica jer ne moze da dodje u poziciju da uzme sut…Takodje im i gameplan sjebavas totalno jer ocekuju da Luka uzme 30 suteva…
Sad u 4/4 to i vidimo na delu,teska ciglana abaligaskih igraca…Doncic poslednjih 6min nije uzeo sut iz igre i istopili ih zabari brzinski…Ali kasno,prezivese janezi…
Sad idu na jos jednog strucnjaka,Mumbrua…I tu nisu bez sansi ako Nemci ne budu pri ludackom sutu a cesto jesu…
- Batica ubica
To je to, a poznato je da Dončić nije neko ko će puno raditi od lopte da bi napravio sebi poziciju. Većina odbrana Italijana na njemu su bile dobre odbrane, nisu skakali na finte ali čovek je majstor pogađanja teških šuteva, to radi kroz celu karijeru mislim da nema igrača na svetu koji bolje pogađa teške šuteve.Čekićar wrote: ↑Sun Sep 07, 2025. 7:21 pm…Batica ubica wrote: ↑Sun Sep 07, 2025. 6:28 pmKakva simultanka Dončića, od 50 poena Slovenije u 1. poluvremenu on je sam dao 30 poena na 69% šuta iz igre. Videćemo koliko će još izdržati, da li može doći do obaranja nekog rekorda. Još je išao do svlačionice zbog neke povrede. I to su skoro svi šutevi bili teški, preko ruke Italijani ne skaču na finte.
Najsmesnija mi je ona prica “neka on da svoje,samo da se ostali ne razigraju”….Sigurno ce se ABA igraci razigrati
Poceko je dokazano tanak trener ali dobar motivator
Vise verujem milion puta u Doncicevu igru 1vs1 nego u relativno otvorenu tricu bilo kog drugog igraca iz ovog rostera…Samo sa Klemena ne bih pomagao…
Igrati preuzimanje u odbrani protiv Doncica je isto sto i nasloniti pistolj na slepocnicu…Uvek bih agresivno iskakako gledajuci po svaku cenu da mu ubijem dribling pa nek iz sort rolla razigravaju Omic i Krampelj…I nek sutiraju trojke Ali Nikolic,Edo Muric,Rok Radovic i ekipa…Nece oni imati kontinuitet…Ovaj manijak ti sabije 20pts za cetvrtinu…
Uz ovakvu postavku bi dobio i nervoznog Doncica jer ne moze da dodje u poziciju da uzme sut…Takodje im i gameplan sjebavas totalno jer ocekuju da Luka uzme 30 suteva…
Sad u 4/4 to i vidimo na delu,teska ciglana abaligaskih igraca…Doncic poslednjih 6min nije uzeo sut iz igre i istopili ih zabari brzinski…Ali kasno,prezivese janezi…
Sad idu na jos jednog strucnjaka,Mumbrua…I tu nisu bez sansi ako Nemci ne budu pri ludackom sutu a cesto jesu…
Čak se ovo pomoćno osoblje Slovenije razigralo pred kraj 3/4 kad je Omić pokupio one skokove pa Prepelič i Ali Nikolić pogodili one trojke ali to ne može da traje celu utakmicu.
Ovaj Niang ozbiljan potencijal, podseća na Bongu po fizikalijama i stilu igre. Najbolje je usporio Dončića.
Elem, Džikić poslao Francuze kući i ušao u 1/4 finale... Anderdog pozicija i nokaut faza na jednu utakmicu da može da iznenadi protivnika, tu je Džikić kao riba u vodi...Batica ubica wrote: ↑Thu Aug 28, 2025. 6:04 pmDanas sam uhvatio kraj Gruzija Španija, Džikić kao po običaju vrlo zajedan iz anderdog situacija. Španija u skladu sa imenima, vrlo tanko nema više one stare garde.
Janis 18/21 za 2 poena a izveo samo 2 penala...
I kako onda da ne kazes da je selektor Izraela klasican dunster
I kako onda da ne kazes da je selektor Izraela klasican dunster
- Batica ubica
Isto sam komentarisao celu utakmicu, a slično sam napisao i posle Italije. Janis daje 37 poena sa samo 2 bacanja, svaki put im završava na obruču. Svakom je bilo jasno da ne mogu da ga brane 1v1 jer je fizički previše moćan. Samo par puta su napunili reket i to je to.
Janis mora da šutne minimum 15 bacanja a Grčka da se natera da šutne 40 trojki, svi u reket i da se bezobrazno puštaju da šutnu.
Svako je danas kosarkaski trener,sta drugo reci…Tuzno,jos on nesto gestikulira kao,pokazuje,strucnjak…Batica ubica wrote: ↑Mon Sep 08, 2025. 9:01 amIsto sam komentarisao celu utakmicu, a slično sam napisao i posle Italije. Janis daje 37 poena sa samo 2 bacanja, svaki put im završava na obruču. Svakom je bilo jasno da ne mogu da ga brane 1v1 jer je fizički previše moćan. Samo par puta su napunili reket i to je to.
Janis mora da šutne minimum 15 bacanja a Grčka da se natera da šutne 40 trojki, svi u reket i da se bezobrazno puštaju da šutnu.
Pazi idealna utakmica za Janisa,ne moze bolje i samo +5….Izrael da je imao trenera mogao ih je lagano izbaciti…Ali su izasli na parket kao ulicari kad se skupe aj da odigramo da se istrcimo…
- Irriducibili
Turci prilično lako i očekivano
Šengun td, Larkin držao čas i to je bilo više nego dovoljno
Fenomen Ponitka opet na delu, nikada mi nece biti jasno kako takav igrač ne uspeva u klupskoj košarci. Kao da ima kilavog brata blizanca
Šengun td, Larkin držao čas i to je bilo više nego dovoljno
Fenomen Ponitka opet na delu, nikada mi nece biti jasno kako takav igrač ne uspeva u klupskoj košarci. Kao da ima kilavog brata blizanca
non mollare mai
- Irriducibili
Grci rutinski, lakše nego što sam mislio. Nikada ne bih poverovao da Litvanija može imati ovako kamenjarsku reprezentaciju, ali eto, desilo se i to
non mollare mai
- Batica ubica
Turke sam pogledao, baš su rutinski izbacili Poljake koji nisu ni zapretili. Vraćali su se na oko -10 i nikako dalje od toga. Šengun vrhunska utakmica, Larkin tata. Osman sa svojom doprinosom idealan treći čovek za ovaj tim, Sipahi sa odličnom rolom. Baš su posloženi Turci.
- Irriducibili
Finci su mnogo brži i ako se na to doda veci broj upotrebljivih igrača, nije bilo previše dileme kako ce igrati. Pritom ih je i šut jako dobro služio, te stoga nije bilo previše neizvesnosti u tom meču
Poslednje četvrtfinale je vec ozbiljna mrlja za ceo turnir. Kada "pravdu" dele sudije sa dna kace, kojima je vrhunac karijere da daju tehničku nekoj zvezdi, dalo se očekivati da ce neki meč i odlučiti. Iznenadjen sam samo time da do toga nije došlo ranije
Stojim iza toga da je Slovenija nadigrala velikog favorita, te da bi verovatno dobila utakmicu, da nije bilo X faktora. Dončic je fenomen, da je sa ostatkom tog tima bio bilo koji igrač umesto njega, Slovenija bi možda bila gora i od Kipra. A da im je došao Nebo na prvenstvo, vrteo bi se pik do besvesti i sad vec mislim da bi išli do kraja. Svaka čast na svemu prikazanom
Poslednje četvrtfinale je vec ozbiljna mrlja za ceo turnir. Kada "pravdu" dele sudije sa dna kace, kojima je vrhunac karijere da daju tehničku nekoj zvezdi, dalo se očekivati da ce neki meč i odlučiti. Iznenadjen sam samo time da do toga nije došlo ranije
Stojim iza toga da je Slovenija nadigrala velikog favorita, te da bi verovatno dobila utakmicu, da nije bilo X faktora. Dončic je fenomen, da je sa ostatkom tog tima bio bilo koji igrač umesto njega, Slovenija bi možda bila gora i od Kipra. A da im je došao Nebo na prvenstvo, vrteo bi se pik do besvesti i sad vec mislim da bi išli do kraja. Svaka čast na svemu prikazanom
non mollare mai
- Batica ubica
I to se ne može reći da je Gruzija odigrala loše, naprotiv odigrali su vrlo dobru utakmicu ali prosto Finska je odigrala još bolje. Prvo poluvreme maltene savršeno. Posle se Gruzija vraćala ali ih je ubila ona trojka u zadnjoj sekundi čini mi se da je Litl bio u pitanju, pa je posle bila još jedna trojka Finske koja je zakucala Gruziju. Još na kraju luda glava Bitadzea koji nabode čoveka laktom namerno, ono je u rangu Drukare protiv Portugala.
I to Markanen nije odigrao ništa preterano posebno, čak nije bio ni najefikasniji u Finskoj. Ali kad neko ubaci 17 trojki na 55% šuta za 3 tu više nema mnogo priče.
Drugu utakmicu nisam pogledao sem zadnjih 5'. Vidim da su Vagner i Šruder imali zajedno 11/37 iz igre ali da su Nemci svakako dobili. Nisam gledao celu utakmicu pa ne mogu da komentarišem suđenje ali vidim da Slovenci kukaju na sav glas mada kod Dončića je to uvek problem.
Na stranu priča sa sudijama, dovući ovu grupu građana na prag polufinala EP je majstorstvo višeg nivoa. Mislim njemu na neki način i odgovara da igra sa slabijim sastavima, već je nabaždaren na to još od Dalasa. Kao retko koji igrač zna da stavi ekipu na leđa, al nije ono on je dao 30 i izgublli 15 već on natrpa i dovuče ove Krampelje i Hrovate do utakmice na jednu loptu sa jednim od glavnih favorita.
I to Markanen nije odigrao ništa preterano posebno, čak nije bio ni najefikasniji u Finskoj. Ali kad neko ubaci 17 trojki na 55% šuta za 3 tu više nema mnogo priče.
Drugu utakmicu nisam pogledao sem zadnjih 5'. Vidim da su Vagner i Šruder imali zajedno 11/37 iz igre ali da su Nemci svakako dobili. Nisam gledao celu utakmicu pa ne mogu da komentarišem suđenje ali vidim da Slovenci kukaju na sav glas mada kod Dončića je to uvek problem.
Na stranu priča sa sudijama, dovući ovu grupu građana na prag polufinala EP je majstorstvo višeg nivoa. Mislim njemu na neki način i odgovara da igra sa slabijim sastavima, već je nabaždaren na to još od Dalasa. Kao retko koji igrač zna da stavi ekipu na leđa, al nije ono on je dao 30 i izgublli 15 već on natrpa i dovuče ove Krampelje i Hrovate do utakmice na jednu loptu sa jednim od glavnih favorita.
- Irriducibili
Pošto nisi gledao, samo jedna ilustracija. Svi znamo da je Luka drzak i da se žali i kad ima i kad nema razloga. Ali da mu kompleksaš svira tehničku vec u drugom minutu, ukazuje na otvorenu nameru. Koja je potpuno odredila njegove kasnije probleme sa faulovima, gde niti je smeo da napada prodorom, niti da odigra to malo odbrane što ima u repertoaru. Ako ništa drugo, ono da smeta i smanjuje prostor u reketu svojom telesinom
non mollare mai
Covek je sa pravom dobio tehnicku prigovarajuci sudijama na njegov patetican pokusaj iznudjivanja faula pri sutu za tri poena,o kakvoj odbrani pricamo kada su slovenci igrali zonu sa Lukom koji stoji u reketu i ne radi nistaIrriducibili wrote: ↑Thu Sep 11, 2025. 9:49 pmPošto nisi gledao, samo jedna ilustracija. Svi znamo da je Luka drzak i da se žali i kad ima i kad nema razloga. Ali da mu kompleksaš svira tehničku vec u drugom minutu, ukazuje na otvorenu nameru. Koja je potpuno odredila njegove kasnije probleme sa faulovima, gde niti je smeo da napada prodorom, niti da odigra to malo odbrane što ima u repertoaru. Ako ništa drugo, ono da smeta i smanjuje prostor u reketu svojom telesinom
- Irriducibili
Opet potenciram da je bio drugi minut i da je morao da prodje s opomenom. A sve si potom i sam napisao, Slovenci su praktično bili naterani da kriju Luku u odbrani, nikakvu opciju da nešto promene nisu imali
non mollare mai