Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Čekićar

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Čekićar » Sun Oct 26, 2025. 8:06 pm

Batica ubica wrote:
Sat Oct 25, 2025. 1:03 pm
@Čele
Jesi pretekao, prvo poraz Partizana pa onda i Vest Hema gore veče nije moglo da te zadesi :D :D
Lako je kad je med i mleko :D

Inace 4 poraz u nizu za Liverpool,Slota ce tvrdoglavost odvesti do brzog otkaza...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Oct 27, 2025. 5:20 pm

Džejkob Marfi je primer kako se čistim radom može doći do top nivoa. Momak koji nije mlad (30 godina) ali je došao do toga da bude redovan starter za Njukasl, istisnuo je Elangu za kog je plaćen 61 milion €. Zalaganje na maksimumu, fizički vrlo spreman, nema zapostavljanja odbrane, odličan centaršut jedan od najboljih u PL.

Bruno Gimaraeš je najkompletniji vezni igrač na svetu, tu nemam dilemu. Kako čovek igra u oba pravca, koliko u oba pravca donosi ekipi. Retkost je videti da toliko tehnički talentovan igrač onako igra u odbrani.

Tšau je vrhunsko pojačanje Njukasla, nekoliko utakmica sam pogledao otkako je došao i mora se reći da nije pogrešan korak napravio otkako je došao. Kako Den Brn i dalje igra beka sa 201 cm i čovek se ravnopravno nosi sa Adamom.

Kevin je odlično pojačanje Fulama, vrlo zanimljiv igrač, odličan dribler. Za sad ne dobija šansu od početka utakmice ali tu ima ozbiljnog materijala. 2 velike greške Basija, kako čovek prodade 2 čiste lopte.

Moram odati przinanje treneru Brentforda Endrjuzu, prediktirao sam da će prvi dobili pedalu kad ono međutim :D :D Vrhunski koriste prekida, već sam pisao o desnom beku Kajodeu koji centrira iz auta, ono nije normalno šta čovek radi. Od Rorija Delapa nisam video ovakvog izvođača auta. Brentford organizovan, agresivan, koriste svaki prekid. Imaju Damsgarda koji je mozak ekipe, kako je samo video pas za Šadea kod 2. gola. Prvo videti onakav pas a potom ga i izvesti stvarno kapa dole. Znači im dosta i Henderson koji drži sredinu terena, igra zadnjeg veznog ispred odbrane što i jeste njegova najbolja pozicija u Liverpulu je zbog Fabinja mora da bude više BTB. Defanzivno kao i uvek radi veliki posao a vrlo je siguran na lopti. Nikad nije bio Džerard niti će biti ali ljudi su potcenjivali tehnički deo njegove igre.

Liverpul onako. Prelako primaju golove, kod prvog gola Kerkez se zagledao u loptu a Uatara ostao sam. Bio je već spreman da izađe na poluvremenu kad je dobio žuti ali se izvukao golom. Van Dajk bez potrebe čačka loptu i udari čoveka. Kod 2. gola Brentforda su previše visoko uhvaćeni, ne mogu štoperi da budu na pola terena. Nije tako bilo prošle sezone.

Vidim da je Slot u 1. poluvremenu Virca vraćao da drži desni bok o čemu sam ovde pisao da bi moglo da bude rešenje i da to u budućnosti može da im donese defanzivnu stabilnost. Virc se popravlja, u 1. poluvremenu je imao nekoliko dobrih poteza ali i dalje se navikava na čvrstinu u PL.

Soboslaj je najbolji igrač Liverpula za sad. Koliko radi u oba pravca, defanzivno odličan. Nema tehnički kvalitet Mekalistera na primer ali vrlo zahvalan igrač, ovo mu je najbolja sezona do sad u Liverpulu. I opet je jedan deo utakmice završio na beku :D :D

Salah je igrao loše ali je bar pokušavao. Za razliku od prošlih utakmica bilo ga je u igri. Na kraju je dao i gol posle dužeg vremena. Mislim da će Liverpul ofanzivno vrlo brzo krenuti da igra dobro, ostaje pitanje kako će se prilagoditi u odbrani.

Vila odlična protiv Sitija. Pisao sam i posle Totenhema, tandem Kamara-Onana igra odlično. Juče su bili svuda, očistili dosta lopti, izblokirali dosta šuteva, bili su agresivni. Baš onako primer kako 2 zadnja vezna treba da odigraju u odbrani. I kad se vrati Tilemans neće mu biti lako da uđe u prvu postavu opet. Kamara vrlo inteligentan, zna da se postavi, anticipira, ima i visinu, siguran na lopti. Onana malo agresivniji i fizikalniji ali opet radi dobar posao, dobro se postavlja, ozbiljno telo i visina, duge noge s kojima pokriva dosta prostora.

Džon Mekgin gde god da ga Emeri stavi on odigra odlično. Ima ozbiljan centaršut desnom nogom za jednog izrazitog levaka, juče je 2 puta centrirao desnom i bilo je neprijatno. Vodio rat sa Gvardiolom (Joškom ne Pepom :D).

Rodžers igra odlično, način na koji čuva loptu, pregled igre, pas, dribling sa ozbiljnom visinom. Keš je odlično odigrao protiv Savinja kome ne odgovara da igra levo krilo, videlo se da se muči.

Pisao sam prošle nedelje, biće problem za Siti kad Haland uđe par utakmica u krizu. Juče je delovalo da nema ko da da gol, Haland je imao jednu šansu onu iz kontre kad mu je Bernardo proturio loptu. Bili su fizikalni sa njim juče Konsa i Tores, nije mu bilo lako a nije imao ko da mu gurne loptu. Nije to taj Siti koji je bio pre. Bob nikakav doprinos juče, Savinjo slabo igrački su mnogo pali. Ne znam koliko će moći da prate Arsenal sa ovim igračkim kadrom.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Oct 27, 2025. 7:13 pm

Na ovu lepu analizu, samo da dodam da je mali Veljko odigrao ceo meč protiv Foresta bez primljenog gola, što je potvrdilo da oni jako dobro znaju šta rade i šta kupuju za svoj sistem. Prodadoše dva štopera za €123m i kao da nikada nisu ni bili tu
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Oct 27, 2025. 7:26 pm

Irriducibili wrote:
Mon Oct 27, 2025. 7:13 pm
Na ovu lepu analizu, samo da dodam da je mali Veljko odigrao ceo meč protiv Foresta bez primljenog gola, što je potvrdilo da oni jako dobro znaju šta rade i šta kupuju za svoj sistem. Prodadoše dva štopera za €123m i kao da nikada nisu ni bili tu
Neverovatno je kako su pogodili sa Iraolom, ne bi me čudilo da posle ove sezone Bormut dobije ozbiljno obeštećenje za njega.

Već kad smo kod Bormuta mislim da će uskoro lepo da se opare za Semenja.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Oct 27, 2025. 8:51 pm

Za Semenja su letos imali ponude od oko 50m, koje su glatko odbili. Pa oni štopere prodaju za vece pare

Još moram da dodam da je napaceni Amorim vezao trecu pobedu u nizu i deluje da se nece na tome zaustaviti. Ne pamtim kad su igrači MU delovali tako prisno, navijači su konačno pozitivni, posle ko zna koliko vremena je dobra atmosfera u crvenom delu Mančestera
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Nov 05, 2025. 2:13 pm

Batica ubica wrote:
Sat Nov 01, 2025. 3:40 pm
Čekićar wrote:
Fri Oct 31, 2025. 11:44 pm
Osecam dusevnu i fizicku bol...

Vikend koji je pred nama ce biti prvi u mom zivotu da necu pogledati ni minut kosarke....Do Pireja ni sekunde ne zelim da vidim kosarku na TV-u...
Izbegavaj Vest Hem ovaj vikend :D :D
A eto Vest Hem upravo ovaj vikend zaličio na dobar tim posle dužeg vremena. Iako su gubili 0:1, vrlo dobra njihova utakmica, organizovano defanzivno, čvrsto. Mateuš Fernandeš je uradio veliki posao u odbrani, Kilman i Todibo su vrlo dobro izgledali Voltemade nije imao nikakav uticaj na utakmicu. Paketa koji bi odavno bio u top klubovima da nema problem klađenja, uvek mi je fascinantno kako čovek tih tehničkih kvaliteta sa tako dobrim stavom igra u odbrani, to se retko viđa.

I Nuno koji betonira na kraju, Souček je čak igrao centarfora :D :D Velika pobeda za Vest Hem, ovo im je putokaz kako u budućnosti mogu da rezultata. Dobra defanzivna organizacija pre svega, disciplina i onda u napadu imaju Paketu, Bouvena i Samervila koji mogu da urade nešto, tu je Diuf, Vilson i Fulkrug ako su zdravi.

Njukasl je baš ubio autogol Botmana. Posle i neke izmene Haua gde ulazi Ramzi umesto Gordona a Žoelinton igra krilo, dok Barns ostaje na klupi i ulazi tek kasnije.

Sav besmisao igre sa golmanom se video na utakmici Liverpul-Vila. Kako je Martinez poklonio prvi gol Liverpulu ono je nestvarno. Liverpul se podigao, sredina terena Gravenberh-Mekalister-Soboslaj izgleda odlično, Liverpul je sigurniji defanzivno sa njima trojicom. Soboslaj je trenutno najbolji igrač Liverpula, u oba pravca radi veliki posao. Kupovina Virca sada deluje kao velika greška jer je Liverpul već imao odličnu sredinu terena, Virc nije bio potreban.

Fascinantno mi je kako je Bormut otvorio kilometar praznog prostora Halandu da napadne dubinu 2 puta. Takvom igraču ne ostavljaš onoliko prostora, ne može da se igra visoka zadnja linija protiv njega.

Moram reći da Luk Šo u zadnje vreme igra odlično kao štoper, nema više brzinu da bude bek ali kao štoper u formaciji sa 3/5 pozadi može da odigra odlično a i da doprinese u napadu. Takođe Muriljo iz Foresta će biti velika prodaja Foresta uskoro, mogu da vidim kako će neko da istrese 50ak miliona € za njega.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Nov 13, 2025. 5:33 pm

Nikako da stignem ovih dana da napišem koju pametnu o PL...

Totenhem-Junajted tvrda utakmica, borbena, što bih ja rekao krljačina. Frankove odlične izmene Odober i Tel su promenile utakmicu. Palinja ponovo najbolji u Totenhemu, koliko je toga čovek pokupio na sredni terena, sa kakvom agresivnošću igra. Jedan od najboljih zadnjih veznih na svetu. Ćavi Simons radi veliki posao defanzivno ali ga nema u napadu. S obzirom da igra sa maksimalnim zalaganjem i fokusom, sa dobrim stavom, ne zanemaruje odbranu siguran sam da će kvalitet isplivati. Mada je Totenhem bio bezopasan dok nije ušao Odober, on je svojim potezima okrenuo utakmicu. Poro je dobar igrač ofanzivno, čak i dobar defanzivac 1v1 ali postavljanje i markiranje često znaju da mu budu problem, što se videlo kod gola Mbeuma.

U Junajtedu Megvajer igra jako dobro, šteta samo što se povredio pa je morao da izađe. De Liht jako dobra utakmica, kod gola Tela nije video loptu i kasnio je pola sekunde da uđe u blok. Sem toga nije napravio pogrešan korak na terenu. Dorgu odlična utakmica defanzivno pre svega, Džonson i Poro nisu ništa mogli po njegovoj strani. Verovatno i jedini igrač Junajteda sposoban da igra krilnog beka u oba pravca. Bruno defanzivno bolji nego pre ali utiče na njegovu igru napred.

Kunja se nije video kao centarfor što je malo čudno. Mbeumo igra u oba pravca, dao je gol, pokušavao je. Za sad veliko pojačanje za Junajted. Čudna odluka Amorima da već umornog Dijaloa vrati na krlinog beka, iako je dobio prva 2 duela posle se videlo da ne može da sačuva Odobera.

Everton je doveo svog Nikolasa Džeksona :D :D Ovaj Bari je kopija Džeksona i još je došao iz Viljareala isto kao Džekson, čak je i cena približna Džekson 37 miliona € Bari 30 miliona €. Baš nespretno deluje, nezgrapno. Basi ga je čuvao odlično, verovatno najbolja Basijeva utakmica otkad znam za njega. Tete iz Fulama vrlo pristojan desni bek, sačuvao je Griliša odlično mislim da je dobio svaki duel 1v1 mada je Griliš od dolaska u Siti slabiji dribler. Sesenjon je konačno zdrav u kontinuitetu, iskoristio je povrede Robinsona koji je prošlu sezonu igrao odlično i sad on igra dobru sezonu. I ima tek 25 godina a za njega znam od 2018. kad je Mitrović prvo otišao u Fulam. Fulam slab što se tiče napada, maltene ništa nisu uspeli da kreiraju, slaba produkcija ofanzivnih igrača.

Griliš možda nije odigrao u napadu puno ali je defanzivu odradio perfektno, prijatno me iznenadio. Mislim ipak da bi mu više prijalo da igra kao 10 nego kao krilo, deluje da nema eksplozivnost koju je imao u Vili. Djusberi-Hol je dobro pojačanje Evertona, možda ne kao 10 po meni je on 8, BTB dobar u oba pravca. I mislim da bi po Everton bilo najbolje da počinju Ndiaj levo Griliš na 10 i Meknil desno a Djusberi-Hol i Gej kao par zadnjih veznih. Opet fali im centarfor, Bari nije taj profil a Beto je solidan za rezervnog centarfora nema baš kvalitet za startera. Fizički svakako sposobniji od Barija, jači, brži, agresivniji, sposoban da odigra leđima od gola, da spusti dugu loptu grudima ili glavom ali i njemu je završnica problem.

Prijatno me iznanadio levi bek Brajtona Kadioglu utakmicom protiv Palasa, dobro je markirao Sara u više navrata, onako prava bekovska građa. Moram da pohvalim mladog štopera Kanvoa iz Palasa koji je sem jedne greške odigrao dobru utakmicu. 19 godina ali ozbiljan fizikalac, ozbiljno telo ako budu igrački kvaliteti pratili fizikalije biće naredna velika prodaja Palasa. Van Heke iz Brajtona vrlo prljav igrač i to mi se sviđa iz nekog razloga, protiv bilo koga ide u klinč ako je potrebno, ima tu drskost.

Jedna čvrsta utakmica, Palas je stvorio više situacija ali im je falila završnica.

I derbi kola Siti-Liverpul. Dominacija Sitija, Liverpul se nije pitao puno. Ok, poništen gol jeste bio ali ne umanjuje činjenicu da je Liverpul loše izgledao. Konate prvo greši kod penala a potom i ne markira Halanda kod gola, ostavlja ga samog pa majstore čovek dao 18 golova pre ove utakmice i ti ga ostaviš samog kod centaršuta. Klasičan crnac štoper, davnih dana sam mu dao dijagnozu :D :D Kod gola Dokua nije mogao puno, usmerio ga je od gola, ostao ispred njega, ušao u blok ipak čovek je majstorski pogodio.

Virc levo ne ide, nema eksplozivnost da bi igrao levo a nije dovoljno dobar dribler da bi samim driblingom pravio razliku. Na kraju je bio centarfor posle izlaska Ekitikea, Slot je baš pobrkao lončiće. Gubiš utakmicu 2:0 i izvodiš centarfora a ne uvodiš drugog centarfora, vrlo nelogično. Plus je kasnio kod 1. gola Sitija da uđe u blok centaršuta, defanzivno nije uradio posao što je minimum za te pare. Bredlija je mučio Doku ali je odigrao najbolje u Liverpulu, osvojio je par duela i protiv njega. Van Dajk iako se loše postavio kod drugog gola odigrao je korektno, pokazao je karakter.

Dokuova najbolja utakmica u Sitiju. Gol je fenomenalan, pogotovo što je Konate bio na šutu. Pravio je dosta problema Liverpulu čistom fizikalijom, eksplozivnost + snaga. Ako nekad nekad poboljša njegovo donošenje odluka protiv njega neće moći da se igra. Niko Gonzales se ozbiljno nameće, gol na stranu on radi ogroman posao na terenu. Velika konkurencija za Rodrija.

O'Rajli još jedna izuzetna utakmica sada protiv Salaha kojeg je zaključao. Pisao sam posle Arsenala, ozbiljna visina za beka, fizički je problem za bilo koje krilo protiv kojeg igra, ima snagu a takođe je brz i okretan. Ozbiljan igrač u nastajanju. Ruben Dijaš je odigrao vrlo dobro, kao one njegove utakmice kad je došao u Siti. Haland i posle promašenog penala daje gol, ne pada psihički. I to je njegova igra ove sezone, ne ulazi u puno šansi ali je dosta bolji u završnici. Siti je odigrao ozbiljnu utakmicu, videćemo šta će biti kad Haland uđe u seriju utakmica gde neće davati golove, da li će se pojaviti neko ko će ih tad podići.

Arsenal je prvo izrudario 1:2 i onda u zadnjem minutu ispustio pobedu. Vrlo teška utakmica, Sanderlend naložen i napržen a Arsenal bez pola ekipe. Nekad pomislim odakle snage Rajsu da onoliko trči, čovek je neverovatan. Prvi gol je njegov, on je oduzeo loptu na sredni. Gol Trosara vrhunski odavno nisam video onakvu bombu ono je baš šut punom.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Nov 27, 2025. 3:19 pm

Da napišem neku i o utakmicama za vikend.

Liverpul je u baš ozbiljnoj krizi, fudbalski pandan stanju u KKPu. Zaključno sa sinoćnim porazom od PSVa.

Konate koji poklanja korner iz kojeg Forest daje gol, možda i najlošiji igrač Liverpula ove sezone. Robertson koji prelako gubi duel 1v1 sa Hatčinsonom, baš se vidi da nije više onaj igrač što je bio. Malo je zavarao sa dve dobre utakmice protiv Vile i Reala ali se vidi da nema više tu brzinu.

Eliot Anderson vrhunska utakmica, šta je čovek sve stigao defanzivno. Odlično se postavlja, uvek je na dobrom mestu, odličan trkač, solidno čita igru. Vrlo zahvalan igrač, dobar zadnji vezni ispred odbrane. Jedan od igrača kome zalaganje nije problem i kome nije problem da istrči malo više i da se žrtvuje za ekipu.

Bleki isto odličan, zajedno sa Muriljom je pojeo Isaka koji nije pipnuo loptu. Niko Vilijams iako igra levog beka igra vrlo dobro, odlično se nosio sa Salahom, branio je 1v1 dobro. Tehnički nikad nije bilo pitanje oko njegovih sposobnosti, još kad je debitovao za Liverpul.

Slot baš mrcvari Soboslaja na beku, daj stavi Gomeza gurni Soboslaja u sredinu. Inače kod drugog gola Foresta se videlo koliko može da bude problematično kad se bek ubaci u završnicu napada, kako je Savona pobegao Gakpu koji nije naviknut na to da mora da markira igrača, prosto nije defanzivac.

Dajš je ozbiljno podigao Forest, od one teške apatije do 7 poena iz 3 kola. Sve dok Marinakis ne odluči da igra ofanzivan fudbal :D :D

Čelsi je izrudario pobedu protiv Barnlija, baš tvrda utakmica bez puno lepote. Čaloba je trenutno najbolji štoper Čelsija po meni, oni imaju dosta prosečnih/dobrih štopera ali nijednog vrhunskog. Onaj momak Santos me je prijatno iznenadio, vrlo solidna utakmica, dobro je odmenio Kaiseda.

Totenhem ubijen u pojam protiv Arsenala, što se kaže bez ispaljenog metka. Nepotrebna promena formacije Franka na 5 pozadi, ne znam iz kog razloga je to uradio. Do sad ove sezone je stalno igrao sa 4 pozadi i branili su se vrlo dobro gotovo uvek. Samo je zbunio ekipu. On je i u Brentfordu kad igra protiv jačih timova stavljao 5 pozadi, samo što više nije u Brentfordu već u timu sa malo većim ambicijama.

Eze kakva utakmica. U smislu golova donosi veću pretnju od Edegarda. Onda Merino koji ponovo silom prilika igra centarfora, vrhunska asistencija kod 1. gola.

Onaj momak Hinkapije je isto odlično odigrao protiv Ričarlisona iako je prvi put počeo utakmicu u PL. Rajs sad već naravno konstantan, koliki posao taj čovek uradi na sredini terena. Zubimendi se odlično uklopio u Arsenal, zna svoju ulogu, agresivan je, namazan. Izgubio je loptu kod gola to mu je jedina greška.

I to je Arsenal igrao bez Edegarda, Đokereša, Haverca i Gabrijela. Deluje da samo sami sebe mogu da zaustave na putu do titule.

Morgan Rodžers je majstor, kapa dole Emeriju kako je prepoznao igrača u njemu. Majstorski 1. gol protiv Lidsa, slobodnjak isto mada je golman mogao da brani. Čovek ne zapostavlja odbranu, mada to kod Emerija ne postoji svi igraju odbranu.

Vila ponovo deluje organizovano, kako krila pokrivaju bok tu nema greške. Buendija i Mekgin za vikend su odrali guzicu u odbrani. Onda i Rodžers kad je prešao na krilo prvo levo pa desno.

Keš je izrastao u vrlo dobrog beka, igrač koji u oba smera donosi doprinos. Sviđa mi se kako brani 1v1, teško ga je probiti. Dinj takođe odličan, on je već iskusan igrač.

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Nov 30, 2025. 2:18 am

Celsi pomerio svoje reklamne table napred kako bi sprecili Arsenal da baca aute u 16m :D

Naucili su nesto od The Special One :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Dec 01, 2025. 6:08 pm

Čekićar wrote:
Sun Nov 30, 2025. 2:18 am
Celsi pomerio svoje reklamne table napred kako bi sprecili Arsenal da baca aute u 16m :D

A utakmica je bila kao Boka-River :D :D

Nije ni čudo što je bilo ovoliko tuče i kartona.

Sančez - Španac
Kukurelja - Španac
Kaisedo - Ekvadorac
Enco - Argentinac
Pedro Neto - Portugalac
Estevao - Brazilac
Žoao Pedro - Brazilac
Garnaćo - Argentinac

Raja - Španac
Moskera - Španac/Kolumbijac
Hinkapije - Ekvadorac
Kalafijori - Italijan
Zubimendi - Španac
Martineli - Brazilac
Merino - Španac

Dakle sve sami namazani cigani, provokatori i foliranti. I naravno Arteta je Španac a Mareska je Italijan.

Tvrda utakmica, Čelsi dobro organizovan i sa igračem manje, čak su i pretili. Kukurelja dobar protiv Sake koji nije pravio prednost protiv njega, kod asistencije je Kukurelja bio ali nije stigao da izblokira. Fofana tumara povrede su mu znatno usporile karijeru. Gol Arsenala je njegova greška. Ris Džejms se vrlo fino snašao u sredini terena, iako je greota arčiti ga tu kad se zna da je bek svetske klase. Čelsi nema dovoljno kvaliteta za titulu ali imaju mentalitet, imaju karakter i to poštujem.

U Arsenalu izmene slabe, maltene ništa nisu donele. Oba štopera su odigrala odlično a momci su rezervni štoperi. Moskera za sad ostavlja veoma dobar utisak a Boga mi i Hinkapije. Merino ozbiljno koristan igrač gde god da igra. Rajs kao i uvek konstantan, teško je naći njegovu lošu utakmicu u Arsenalu.

Liverpul je dobio i to sa Salahom na klupi. Virc je igrao kao 10 i odigrao je vrlo dobro, ali je zato ispaštao Soboslaj koji je morao na desno krilo. I Slot ima problem jer ne mogu zajedno da igraju Gravenberh, Soboslaj, Mekalister i Virc a da neko ne igra van pozicije. A ako bi recimo igrali bez Gravenberha onda bi bili dosta niski jer su Mekalister i Virc ispod 180 cm. A ovako ili je Virc van pozicije tj. na krilu ili je Soboslaj koji je najbolji igrač ekipe na krilu.

Slot je shvatio da Gomez može da odigra beka po potrebi i da tu ne mora da raubuje Soboslaja. Konateova najbolja utakmica ove sezone. Gakpo je najbolji napadač Liverpula od početka sezone a neke utakmice je žrtvovan zbog Virca. Konačno i gol za Isaka posle dužeg vremena, da vidimo može li da uhvati kontinuitet.

Slot ne može na duže staze da drži Soboslaja na krilo a ni Salaha na klupi. Moraće da se odluči, ako igraju Sobolsja i Mekalister Virc onda mora biti klupiran jer za sve njih nema mesta u postavi.

Vrlo glupo dobijen crveni Pakete, kao da mu nije bilo dovoljno optužbi :D :D Nije mi jasno zašto Paketa ima veću ulogu u odbrani od Fernandeša, iako je Paketa igrač koji se ne štedi defanzivno i koji defanzivno daje uvek veliki doprinos logičnije je da mu daš manju ulogu u odbrani i da ga ostaviš svežim za napad. Van Bisaka i Mavropanos su bili vrlo loši, Mavropanos je počeo da igra dobro ali je imao povredu i to ga je iseklo.
Čele, kako ti se čini ovaj Pots? Deluje da ste dobili solidnog zadnjeg veznog, momak radi fin posao na sredini, dobar trkač, agresivan, ima i visinu.
Areola brani u životnoj formi.

Fulam odličan protiv Totenhema, vrlo organizovani defanzivno, kompaktni. Mali King iz Fulama je ozbiljan potencijal, samo 18 godina ali igra kao da ima nekoliko godina više. E sad, kakav je mentalitet i da li će se iskvariti vremenom to ćemo videti a to je najbitnije. Hari Vilson je postao vrlo pouzdan igrač, odlična leva noga, sposoban da napravi prednost 1v1, dobar u odbrani. Čak i Basi kog nešto ne cenim igra bolje u poslednje vreme.
Sesenjon igra fenomenalno ove sezone, konačno je zdrav a Robinson se povredio i sad ima punu minutažu.

Totenhem se baš mučio što se tiče kreiranja, sve je palo na Kudusa koji nije mogao puno da uradi pored dobrog Sesenjona. Bergval je dobar trkač, borben ali nije kreator a pogotovo kad igra po krilu. Van de Ven ima odlično, podigao je svoju igru na još veći nivo dolaskom Franka.

Palas-Junajted jedna od lošijih utakmica koje sam pogledao u poslednje vreme. Palas istrošen posle Evrope a Junajted kao da su i oni igrali Evropu. Palas nema širinu, Glazner mora malo više da rotira inače će ubiti igrače još malo. Odlično su krenuli i onda gašenje.

Videli smo i primenu novog pravila kod duplog kontakta kod penala. Mateta je dao gol ali je VAR vratio jer je igrao loptom dva puta.

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Dec 09, 2025. 2:33 pm

Batica ubica wrote:
Mon Dec 01, 2025. 6:08 pm
Čekićar wrote:
Sun Nov 30, 2025. 2:18 am

Čele, kako ti se čini ovaj Pots? Deluje da ste dobili solidnog zadnjeg veznog, momak radi fin posao na sredini, dobar trkač, agresivan, ima i visinu.
Areola brani u životnoj formi.

Cini mi se da ce biti grcevita borba za opstanak :D ...Sto se tice Potsa jos je mali uzorak ali slazem se,vidi se potencijal sto ne cudi s obzirom na jaku skolu al dzaba kad se sve valja prvom prilikom...

Gosn Emery nastavlja da skoluje :dirol:

Subjektivni osecaj je da je Arsenal najjaci a da City stuca,da to nije vise to...I bacis pogled na tabelu kad ono samo -2....Muceni Arteta titulu videti nece,ponavljam se kao pokvarena ploca :D
Covek protiv crnih macaka brani 1-2 tako sto uvodi stopere a vadi ofanzivno orijentisane igrace,kao da igra protiv Real Madrida....A njegov ucitelj bi pojacao vezu i drzao loptu,ne bi dozvolio protivniku da dodje do 16m a o sansi za gol da ne pricamo....Arteta je los ucenik :D

Post Reply