Nikako da stignem ovih dana da napišem koju pametnu o PL...
Totenhem-Junajted tvrda utakmica, borbena, što bih ja rekao krljačina. Frankove odlične izmene Odober i Tel su promenile utakmicu. Palinja ponovo najbolji u Totenhemu, koliko je toga čovek pokupio na sredni terena, sa kakvom agresivnošću igra. Jedan od najboljih zadnjih veznih na svetu. Ćavi Simons radi veliki posao defanzivno ali ga nema u napadu. S obzirom da igra sa maksimalnim zalaganjem i fokusom, sa dobrim stavom, ne zanemaruje odbranu siguran sam da će kvalitet isplivati. Mada je Totenhem bio bezopasan dok nije ušao Odober, on je svojim potezima okrenuo utakmicu. Poro je dobar igrač ofanzivno, čak i dobar defanzivac 1v1 ali postavljanje i markiranje često znaju da mu budu problem, što se videlo kod gola Mbeuma.
U Junajtedu Megvajer igra jako dobro, šteta samo što se povredio pa je morao da izađe. De Liht jako dobra utakmica, kod gola Tela nije video loptu i kasnio je pola sekunde da uđe u blok. Sem toga nije napravio pogrešan korak na terenu. Dorgu odlična utakmica defanzivno pre svega, Džonson i Poro nisu ništa mogli po njegovoj strani. Verovatno i jedini igrač Junajteda sposoban da igra krilnog beka u oba pravca. Bruno defanzivno bolji nego pre ali utiče na njegovu igru napred.
Kunja se nije video kao centarfor što je malo čudno. Mbeumo igra u oba pravca, dao je gol, pokušavao je. Za sad veliko pojačanje za Junajted. Čudna odluka Amorima da već umornog Dijaloa vrati na krlinog beka, iako je dobio prva 2 duela posle se videlo da ne može da sačuva Odobera.
Everton je doveo svog Nikolasa Džeksona

Ovaj Bari je kopija Džeksona i još je došao iz Viljareala isto kao Džekson, čak je i cena približna Džekson 37 miliona € Bari 30 miliona €. Baš nespretno deluje, nezgrapno. Basi ga je čuvao odlično, verovatno najbolja Basijeva utakmica otkad znam za njega. Tete iz Fulama vrlo pristojan desni bek, sačuvao je Griliša odlično mislim da je dobio svaki duel 1v1 mada je Griliš od dolaska u Siti slabiji dribler. Sesenjon je konačno zdrav u kontinuitetu, iskoristio je povrede Robinsona koji je prošlu sezonu igrao odlično i sad on igra dobru sezonu. I ima tek 25 godina a za njega znam od 2018. kad je Mitrović prvo otišao u Fulam. Fulam slab što se tiče napada, maltene ništa nisu uspeli da kreiraju, slaba produkcija ofanzivnih igrača.
Griliš možda nije odigrao u napadu puno ali je defanzivu odradio perfektno, prijatno me iznenadio. Mislim ipak da bi mu više prijalo da igra kao 10 nego kao krilo, deluje da nema eksplozivnost koju je imao u Vili. Djusberi-Hol je dobro pojačanje Evertona, možda ne kao 10 po meni je on 8, BTB dobar u oba pravca. I mislim da bi po Everton bilo najbolje da počinju Ndiaj levo Griliš na 10 i Meknil desno a Djusberi-Hol i Gej kao par zadnjih veznih. Opet fali im centarfor, Bari nije taj profil a Beto je solidan za rezervnog centarfora nema baš kvalitet za startera. Fizički svakako sposobniji od Barija, jači, brži, agresivniji, sposoban da odigra leđima od gola, da spusti dugu loptu grudima ili glavom ali i njemu je završnica problem.
Prijatno me iznanadio levi bek Brajtona Kadioglu utakmicom protiv Palasa, dobro je markirao Sara u više navrata, onako prava bekovska građa. Moram da pohvalim mladog štopera Kanvoa iz Palasa koji je sem jedne greške odigrao dobru utakmicu. 19 godina ali ozbiljan fizikalac, ozbiljno telo ako budu igrački kvaliteti pratili fizikalije biće naredna velika prodaja Palasa. Van Heke iz Brajtona vrlo prljav igrač i to mi se sviđa iz nekog razloga, protiv bilo koga ide u klinč ako je potrebno, ima tu drskost.
Jedna čvrsta utakmica, Palas je stvorio više situacija ali im je falila završnica.
I derbi kola Siti-Liverpul. Dominacija Sitija, Liverpul se nije pitao puno. Ok, poništen gol jeste bio ali ne umanjuje činjenicu da je Liverpul loše izgledao. Konate prvo greši kod penala a potom i ne markira Halanda kod gola, ostavlja ga samog pa majstore čovek dao 18 golova pre ove utakmice i ti ga ostaviš samog kod centaršuta. Klasičan crnac štoper, davnih dana sam mu dao dijagnozu

Kod gola Dokua nije mogao puno, usmerio ga je od gola, ostao ispred njega, ušao u blok ipak čovek je majstorski pogodio.
Virc levo ne ide, nema eksplozivnost da bi igrao levo a nije dovoljno dobar dribler da bi samim driblingom pravio razliku. Na kraju je bio centarfor posle izlaska Ekitikea, Slot je baš pobrkao lončiće. Gubiš utakmicu 2:0 i izvodiš centarfora a ne uvodiš drugog centarfora, vrlo nelogično. Plus je kasnio kod 1. gola Sitija da uđe u blok centaršuta, defanzivno nije uradio posao što je minimum za te pare. Bredlija je mučio Doku ali je odigrao najbolje u Liverpulu, osvojio je par duela i protiv njega. Van Dajk iako se loše postavio kod drugog gola odigrao je korektno, pokazao je karakter.
Dokuova najbolja utakmica u Sitiju. Gol je fenomenalan, pogotovo što je Konate bio na šutu. Pravio je dosta problema Liverpulu čistom fizikalijom, eksplozivnost + snaga. Ako nekad nekad poboljša njegovo donošenje odluka protiv njega neće moći da se igra. Niko Gonzales se ozbiljno nameće, gol na stranu on radi ogroman posao na terenu. Velika konkurencija za Rodrija.
O'Rajli još jedna izuzetna utakmica sada protiv Salaha kojeg je zaključao. Pisao sam posle Arsenala, ozbiljna visina za beka, fizički je problem za bilo koje krilo protiv kojeg igra, ima snagu a takođe je brz i okretan. Ozbiljan igrač u nastajanju. Ruben Dijaš je odigrao vrlo dobro, kao one njegove utakmice kad je došao u Siti. Haland i posle promašenog penala daje gol, ne pada psihički. I to je njegova igra ove sezone, ne ulazi u puno šansi ali je dosta bolji u završnici. Siti je odigrao ozbiljnu utakmicu, videćemo šta će biti kad Haland uđe u seriju utakmica gde neće davati golove, da li će se pojaviti neko ko će ih tad podići.
Arsenal je prvo izrudario 1:2 i onda u zadnjem minutu ispustio pobedu. Vrlo teška utakmica, Sanderlend naložen i napržen a Arsenal bez pola ekipe. Nekad pomislim odakle snage Rajsu da onoliko trči, čovek je neverovatan. Prvi gol je njegov, on je oduzeo loptu na sredni. Gol Trosara vrhunski odavno nisam video onakvu bombu ono je baš šut punom.