Prelazni rok - leto, zima
Moderator: Moderator
- Irriducibili
Re: Prelazni rok - leto, zima
Muljanje im je svakodnevnica, ali su engleski klubovi poslednji izbor za to. Tu cenu, koja je za ostrvske prilike gotovo simbolična, oni sami potvrdjuju
non mollare mai
- Tajler Darden
Jes vala poznate su to poštenjačine.
Voleo bih da vidim koliko je to igrača plaćeno 15 puta više u odnosu na tržišnu vrednost.
Voleo bih da vidim koliko je to igrača plaćeno 15 puta više u odnosu na tržišnu vrednost.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
VPJTS
- Batica ubica
Ništa neobično na današnjem tržištu, pa izvesni Voltemade je posle jedne jedine dobre sezone u svojoj karijeri (dao 17 golova) plaćen 85 miliona €. Svakog PRa smo svedoci preplaćivanja igrača, ništa to nije novo. Upravo Bormut je prodao jednog vrlo prosečnog PL štopera Zabarnjija za 63 miliona € u PSŽ, dok je Hujsena posle tek jedne sezone prodao za 62 miliona € i to na kontro onih par golova što je dao.
Problem je što prodaju momka posle tek jedne sezone (počeo 14 utakmica, ukupno 27 utakmica za cigane) a ove sezone je igrao silom prilika što je Rodrigao dobio crveni. Tamo neće dobiti minute, šetaće ga po pozajmicama i veliko je pitanje kako će se snaći. Onom Lazetiću su upropastili karijeru prodajom u Milan, dečko je otišao tamo sa 17 godina a za cigane je odigrao samo 17 utakmica.
Problem je što prodaju momka posle tek jedne sezone (počeo 14 utakmica, ukupno 27 utakmica za cigane) a ove sezone je igrao silom prilika što je Rodrigao dobio crveni. Tamo neće dobiti minute, šetaće ga po pozajmicama i veliko je pitanje kako će se snaći. Onom Lazetiću su upropastili karijeru prodajom u Milan, dečko je otišao tamo sa 17 godina a za cigane je odigrao samo 17 utakmica.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
Donaruma u plavom mancesteru,jos jedan potez koji nije iz Pepove kuhinje,igra nogom mu je ocajna....Pep ili gubi konce ili ne dovodi vise sam igrace u sta sumnjam...
A ovo nije od juce,ni Haaland nije napadac po njegovom ukusu,ne ucestvuje u igri....Pep dok se drzao svog stila koji ga je i ucinio uspesnim je zakucavao Ibru za klupu...Visoki i jaki napadaci nisu njegov forte...
Doku nije njegov profil igraca,1vs1 Pepa nikad nije zanimalo vec kombinatorika,pas pas i samo pas,kretnja izmedju linija...
Itd,itd...
Nije ni cudo sto gledamo sunovrat....Odustaje od sebe iz nekog razloga...
A ovo nije od juce,ni Haaland nije napadac po njegovom ukusu,ne ucestvuje u igri....Pep dok se drzao svog stila koji ga je i ucinio uspesnim je zakucavao Ibru za klupu...Visoki i jaki napadaci nisu njegov forte...
Doku nije njegov profil igraca,1vs1 Pepa nikad nije zanimalo vec kombinatorika,pas pas i samo pas,kretnja izmedju linija...
Itd,itd...
- Tajler Darden
Da bi im uništili karijere ti igrači nešto moraju znati.Batica ubica wrote: ↑Tue Sep 02, 2025. 1:45 pmNišta neobično na današnjem tržištu, pa izvesni Voltemade je posle jedne jedine dobre sezone u svojoj karijeri (dao 17 golova) plaćen 85 miliona €. Svakog PRa smo svedoci preplaćivanja igrača, ništa to nije novo. Upravo Bormut je prodao jednog vrlo prosečnog PL štopera Zabarnjija za 63 miliona € u PSŽ, dok je Hujsena posle tek jedne sezone prodao za 62 miliona € i to na kontro onih par golova što je dao.
Svaki od njih je ispod prosečan fudbaler koji služi za protočni bojler finansiranja države odnosno sns.
U to da je neko ko vredi milion plaćen 15 puta više ne postoji način da poverujem.
Inter ima pravo na otkup Akanđija za isti novac.
VPJTS
VPJTS
- Batica ubica
Krila manje više, znaš da on voli da mu krilo bude uz aut liniju i da skroz raširi teren. Marez, Griliš, Savinjo, Bernardo kad igra po krilu, Sane pre sve su to igrači koji su igrali široko, voli Pep to. Sporan je kvalitet Dokua tj. njegovo donošenje odluka i limit u vidu driblanja, kad krene sa leve strane nema dribling u sredinu već samo ide u desno. Iz sve snage u desno i udri, pa ako prođe prođe. A stvarno ima brzinu, eksplozivnost i snagu da ga je teško zaustaviti i kad znaš gde ide.Čekićar wrote: ↑Tue Sep 02, 2025. 1:54 pmDonaruma u plavom mancesteru,jos jedan potez koji nije iz Pepove kuhinje,igra nogom mu je ocajna....Pep ili gubi konce ili ne dovodi vise sam igrace u sta sumnjam...
Itd,itd...
Voli Pep da igra bez centarfora ali za Halanda je shvatio da mu treba jedan što će da završava jer je u tom momentu imao dosta kreativaca. Ibru je zakucao zbog neslaganja ovako, nije bio u pitanju kvalitet već lični odnos. Znaš da je i Etoa oterao a čovek bio jedan od najboljih centarfora na svetu godinama, opet je odnos njih dvojice bio razlog. Ali npr. Levandovski je igrao odlično kod njega, mada da kažeš Pepu na početku sezone nemaš centarfora mislim da bi rekao nema problema. Čovek je krenuo finale LŠ bez centarfora a sa Aguerom i Žesusom na klupi, čak i bez zadnjeg veznog a sa Fernandinjom i Rodrijem na klupi.
Donaruma je više panika nego Pepova želja rekao bih. Ederson je definitivno hteo da ide čim nije branio ove 3 utakmice, Traford je dobar golman ali da li je dovoljno dobar da Siti sa njim uzme trofeje? A kao što sam napisao pre koji dan Enrike je oterao Donarumu zato što loše igra nogom i hteo je boljeg golmana u tom segmentu a Pep, koji je uveo da golman igra više nogom i kome je to glavna stavka kod golmana, hoće Donarumu?! Čovek je prajm Harta, u to vreme jednog od najboljih golmana PL i legenda Sitija, oterao jer je loše igrao nogom. Jasno je i Pepu da se sa Trafordom ne napadaju PL i LŠ, mada kako će se Donaruma snaći sa igranjem iz svog peterca i ogromnim rizikom koji Siti uzima videćemo. Očekujem dosta grešaka u građenju akcija i poklonjenih golova kao onaj 2. gol protiv Totenhema, pogotovo na početku.
Pep se sigurno pita oko transfera i dalje, njegova je zadnja da nije tako on ne bi bio trener, sam bi otišao. Mislim da je postao mekši s godinama tj. da ljudi iz kluba imaju veći uticaj na njega pa mogu da provuku Halanda, Donarumu koji na prvu nisu po Pepovom ukusu.
Ne bih Bernarda stavljao u tu grupu,svi nabedeni igraci su igraci 1vs1,koji napadaju direktno i driblaju dok je Silva igrac koji se krece bez lopte i pasovima secira odbranu…Dribleri guse protok dok je Silva klasican Pepov igrac…Voli on da mu krika stoje siroko ali ne da budu sebicna….Mahrez u trenutku dolaska u City je bio strasan igrac,brutalan 1vs1 pa opet nije bio standardan,cesto je ostajao na klupi kao i svi ostali navedeni,Sane,Savinjo,Doku,Grilis…Batica ubica wrote: ↑Tue Sep 02, 2025. 3:20 pmKrila manje više, znaš da on voli da mu krilo bude uz aut liniju i da skroz raširi teren. Marez, Griliš, Savinjo, Bernardo kad igra po krilu, Sane pre sve su to igrači koji su igrali široko, voli Pep to. Sporan je kvalitet Dokua tj. njegovo donošenje odluka i limit u vidu driblanja, kad krene sa leve strane nema dribling u sredinu već samo ide u desno. Iz sve snage u desno i udri, pa ako prođe prođe. A stvarno ima brzinu, eksplozivnost i snagu da ga je teško zaustaviti i kad znaš gde ide.Čekićar wrote: ↑Tue Sep 02, 2025. 1:54 pmDonaruma u plavom mancesteru,jos jedan potez koji nije iz Pepove kuhinje,igra nogom mu je ocajna....Pep ili gubi konce ili ne dovodi vise sam igrace u sta sumnjam...
Itd,itd...
- Batica ubica
Jedan vrlo nasumičan transfer, Ismail Benaser na pozajmici u Dinamu iz Zagreba do kraja sezone.
- Tajler Darden
Super talenat Mimović u Pafosu.
Ti Zvezdini mladi igrači su centrifuga za pranje novca. Baš nijedan nikada neće napraviti karijeru.
Ti Zvezdini mladi igrači su centrifuga za pranje novca. Baš nijedan nikada neće napraviti karijeru.
VPJTS
VPJTS
- Batica ubica
Real se ne šali. Bernardo dolazi kao slobodan, doveden je Damfris za 20 miliona €, Konate je doveden kao slobodan i na kraju Kukurelja dolazi za obeštećenje od 55 miliona €. Sva četvorica su ratnici, profil kakav Murinju odgovara. I tu je jedino Konate neko ko je kvalitetom slabiji, ova trojica su dobri ili vrhunski igrači na svojim pozicijama.
Navodno je Real zainteresovan da dovede još jednog štopera i to će biti ili Bastoni ili Ruben Dijaš.
Totenhem dovodi Van Hekea iz Brajtona za 60 miliona €. Van Heke je dobar igrač ali da li vredi te pare pitanje je. Takođe Totenhem je doveo i Senesija iz Bormuta i Robertsona kao slobodne igrače, praktično renoviraju celu odbranu. Poro, Van Heke, Van de Ven i Robertson je solidna odbrana iako je Poro onako, prosečan defanzivac.
Navodno je Real zainteresovan da dovede još jednog štopera i to će biti ili Bastoni ili Ruben Dijaš.
Totenhem dovodi Van Hekea iz Brajtona za 60 miliona €. Van Heke je dobar igrač ali da li vredi te pare pitanje je. Takođe Totenhem je doveo i Senesija iz Bormuta i Robertsona kao slobodne igrače, praktično renoviraju celu odbranu. Poro, Van Heke, Van de Ven i Robertson je solidna odbrana iako je Poro onako, prosečan defanzivac.
- Batica ubica
Par transfer vesti.
Tržište nastavlja da ide u vražiju mater. Ovde je dokumentovano da sam ja veliki poštovalac Eliota Andersona i Mateuša Fernandeša, pisao sam o tome da će biti velike prodaje Foresta i Vest Hema. Ali ove cene su prevelike.
Eliot Anderson je dobar igrač sa potencijalom da bude top igrač. I tu nema nikakve dileme, ali i dalje nije top igrač. A nije top igrač jer nikad nije igrao za top klub, da bi bio top igrač moraš da igraš u top klubu jer je tu najveći pritisak i od strane navijača, medija, uprave, trenera, očekivanja su da pobeđuješ svake nedelje itd itd. E zato su top igrači to što jesu.
Anderson ima dobar pregled igre, dobar pas između linija, dugu loptu, šut, centaršut, dobar prekid korner, slobodnjak sa strane. Dobro se postavlja i čita igru, agresivan je, želi da igra odbranu. Pravi mentalitet, glava na mestu. Ali se nije dokazao na top nivou s toga nije vrhunski igrač još uvek. Ja verujem da će postati ali trenutno nije i ovih 135.4 miliona € deluju previše. Pogotovo jer je to igrač koji je ofanzivan i koji će imati 40 golova + asistencija u sezoni, to je zadnji vezni ispred odbrane. Videćemo i kakav će biti status Rodrija jer ovim dolaskom Andersona nema mesta za obojicu.
Mateuš Fernandeš je dosta sličan Andersonu, sve ovo pobrojano važi i za njega samo mislim da ima bolju kontrolu lopte, bolji je dribler, ima više potencijala u završnoj 1/3 terena. Takođe dosta dobar defanzivno, postavlja se dobro i dobro čita igru, ne švercuje se u odbrani. Fernandeš je dobar igrač takođe sa potencijalom da bude vrhunski jednog dana ali trenutno nije. I pitanje je da li će to i postati u Totenhemu jer Totenhem nije vrhunski klub. I smatram da je 99.2 miliona € previše za igrača koji nije vrhunski. I on je zadnji vezni ispred odbrane pre nego osmica, slično kao Anderson neko ko kontroliše tempo utakmica. Ali takođe nije neko ko će rešavati utakmice.
Slično kao Kaisedo i Rajs koji su po meni preplaćeni. Igrači tog profila ne smeju da koštaju toliko para, prosto to je nedopustivo po meni. Te pare moraju da vrede igrači koji imaju po 40+ golova + asistencija u sezoni, ne zadnji vezni koji su realno šljakeri.
Elem, Totenhem je povukao još jedan potez koji mi nije jasan i kompatibilan sa ovim prethodnim. Tonali je igrač Totenhema koji ga je platio 107.9 miliona € fiksno + 8.7 miliona € kroz bonuse. Tonali i Fernandeš su isti profil igrača, obojica su zadnji vezni ispred odbrane, dva tako skupa pojačanja a realno pitanje je da li mogu zajedno. Dobra stvar je što imaju Galagera i Bentakura koji mogu i kao BTB da odigraju. Takođe Palinja je odigrao dobru sezonu i bio je najbolji igrač Totenhema verovatno, ne znam da li bih uzeo Tonalija pre njega.
Nema šta, tržište je takvo da se igrači preplaćuju. Al evo i Tonali koji nije čovek koji rešava utakmice.
Tržište nastavlja da ide u vražiju mater. Ovde je dokumentovano da sam ja veliki poštovalac Eliota Andersona i Mateuša Fernandeša, pisao sam o tome da će biti velike prodaje Foresta i Vest Hema. Ali ove cene su prevelike.
Eliot Anderson je dobar igrač sa potencijalom da bude top igrač. I tu nema nikakve dileme, ali i dalje nije top igrač. A nije top igrač jer nikad nije igrao za top klub, da bi bio top igrač moraš da igraš u top klubu jer je tu najveći pritisak i od strane navijača, medija, uprave, trenera, očekivanja su da pobeđuješ svake nedelje itd itd. E zato su top igrači to što jesu.
Anderson ima dobar pregled igre, dobar pas između linija, dugu loptu, šut, centaršut, dobar prekid korner, slobodnjak sa strane. Dobro se postavlja i čita igru, agresivan je, želi da igra odbranu. Pravi mentalitet, glava na mestu. Ali se nije dokazao na top nivou s toga nije vrhunski igrač još uvek. Ja verujem da će postati ali trenutno nije i ovih 135.4 miliona € deluju previše. Pogotovo jer je to igrač koji je ofanzivan i koji će imati 40 golova + asistencija u sezoni, to je zadnji vezni ispred odbrane. Videćemo i kakav će biti status Rodrija jer ovim dolaskom Andersona nema mesta za obojicu.
Mateuš Fernandeš je dosta sličan Andersonu, sve ovo pobrojano važi i za njega samo mislim da ima bolju kontrolu lopte, bolji je dribler, ima više potencijala u završnoj 1/3 terena. Takođe dosta dobar defanzivno, postavlja se dobro i dobro čita igru, ne švercuje se u odbrani. Fernandeš je dobar igrač takođe sa potencijalom da bude vrhunski jednog dana ali trenutno nije. I pitanje je da li će to i postati u Totenhemu jer Totenhem nije vrhunski klub. I smatram da je 99.2 miliona € previše za igrača koji nije vrhunski. I on je zadnji vezni ispred odbrane pre nego osmica, slično kao Anderson neko ko kontroliše tempo utakmica. Ali takođe nije neko ko će rešavati utakmice.
Slično kao Kaisedo i Rajs koji su po meni preplaćeni. Igrači tog profila ne smeju da koštaju toliko para, prosto to je nedopustivo po meni. Te pare moraju da vrede igrači koji imaju po 40+ golova + asistencija u sezoni, ne zadnji vezni koji su realno šljakeri.
Elem, Totenhem je povukao još jedan potez koji mi nije jasan i kompatibilan sa ovim prethodnim. Tonali je igrač Totenhema koji ga je platio 107.9 miliona € fiksno + 8.7 miliona € kroz bonuse. Tonali i Fernandeš su isti profil igrača, obojica su zadnji vezni ispred odbrane, dva tako skupa pojačanja a realno pitanje je da li mogu zajedno. Dobra stvar je što imaju Galagera i Bentakura koji mogu i kao BTB da odigraju. Takođe Palinja je odigrao dobru sezonu i bio je najbolji igrač Totenhema verovatno, ne znam da li bih uzeo Tonalija pre njega.
Nema šta, tržište je takvo da se igrači preplaćuju. Al evo i Tonali koji nije čovek koji rešava utakmice.
- Batica ubica
Kakvo je fudbalsko tržište kad Juri Tilemans koji je već godinama dokazan PL igrač košta manje od Anreja Santosa koji ni prošlosezonskom Čelsiju nije bio standardan. Tilemansa je Junajted platio 41 milion € a Santosa 56.3 miliona €.
Tilemans je ozbiljan transfer, čovek koji može da igra i kao 6 i kao 8. može da bude zadnji vezni ispred odbrane, može da bude BTB. Tehnički odličan igrač, duga lopta, završni pas, kontrola lopte, pas između linija, šut, centaršut, prekid, dobar trkač i neko ko hoće da igra odbranu, agresivan. Maltene kompletan vezni igrač, odlična zamena za Kazemira. I realno u eri gde se igrači preplaćuju ova cifra je ništa za igrača koji ima 29 godina.
Santos s druge strane igrač kojeg sam gledao ali ništa posebno nije igrao, prošle sezone je počeo tek 13 utakmica u PL. Mislim da je to debelo preplaćivanje, pogotovo za nekoga ko će verovatno biti rezerva jer pretpostavljam da će starteri biti Tilemans i Mejnu.
Rodžers prelazi u Čelsi, Vili ide 137.5 miliona €. Iskreno ne vidim rezon Rodžersa da pređe u Čelsi iz Aston Vile. Prvo Vila je trenutno mnogo organizovaniji klub od Čelsija, klub koji nije podložan ludilu kao što je Čelsi. Drugo Vila će sledeće sezone igrati LŠ dok Čelsi neće igrati Evropu. U Čelsiju se ne zna ko pije ko plaća.
Dalje, Rodžers je 10 a u Čelsiju je već Palmer koji je takođe 10 što znači da će verovatno Rodžers na levo krilo što može da igra ali nije njegova pozicija i to automatski utiče na dosta stvari. Neko te je platio 137.5 miliona € i sa pravom očekuje svaku utakmicu gol ili asistenciju a ti ne igraš na svojoj poziciji.
Paskal Strajk u Brajtonu kao zamena za Van Hekea, dobar potpis Brajtona platiće Lidsu 23.2 miliona €. Lids je kao zamenu doveo Muharemovića za 40 miliona €.
Tilemans je ozbiljan transfer, čovek koji može da igra i kao 6 i kao 8. može da bude zadnji vezni ispred odbrane, može da bude BTB. Tehnički odličan igrač, duga lopta, završni pas, kontrola lopte, pas između linija, šut, centaršut, prekid, dobar trkač i neko ko hoće da igra odbranu, agresivan. Maltene kompletan vezni igrač, odlična zamena za Kazemira. I realno u eri gde se igrači preplaćuju ova cifra je ništa za igrača koji ima 29 godina.
Santos s druge strane igrač kojeg sam gledao ali ništa posebno nije igrao, prošle sezone je počeo tek 13 utakmica u PL. Mislim da je to debelo preplaćivanje, pogotovo za nekoga ko će verovatno biti rezerva jer pretpostavljam da će starteri biti Tilemans i Mejnu.
Rodžers prelazi u Čelsi, Vili ide 137.5 miliona €. Iskreno ne vidim rezon Rodžersa da pređe u Čelsi iz Aston Vile. Prvo Vila je trenutno mnogo organizovaniji klub od Čelsija, klub koji nije podložan ludilu kao što je Čelsi. Drugo Vila će sledeće sezone igrati LŠ dok Čelsi neće igrati Evropu. U Čelsiju se ne zna ko pije ko plaća.
Dalje, Rodžers je 10 a u Čelsiju je već Palmer koji je takođe 10 što znači da će verovatno Rodžers na levo krilo što može da igra ali nije njegova pozicija i to automatski utiče na dosta stvari. Neko te je platio 137.5 miliona € i sa pravom očekuje svaku utakmicu gol ili asistenciju a ti ne igraš na svojoj poziciji.
Paskal Strajk u Brajtonu kao zamena za Van Hekea, dobar potpis Brajtona platiće Lidsu 23.2 miliona €. Lids je kao zamenu doveo Muharemovića za 40 miliona €.