Ostala nacionalna prvenstva i klupska takmičenja

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: Ostala nacionalna prvenstva i klupska takmičenja

Post by Irriducibili » Wed Jan 03, 2024. 5:56 pm

Ovako se voli klub, naši leševi su dolazili kad nisu imali gde, ali naravno ne za dzabe
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Mar 19, 2024. 5:55 pm

Napisaću na ovoj temi jer nema gde drugde. Po meni ovo pravilo deluje sasvim ok jer stvarno napadač u mnogo situacija ne može da proceni da li je u ofsajdu ili nije te se golovi poništavaju zbog milimetara koje napadač ne može da kontroliše. Pojavom VARa defanziva se u fudbalu promenila sa markiranja na pravljenje ofsajd zamki jer je sad mnogo lakše upecati napadača u ofsajd upravo zbog VARa. Ako je želja da bude više golova mislim da će u prvom periodu biti više golova ali da će se postići kontra efekat dok se treneri ne prilagode i dok ne počnu sa nižim zadnjim linijama i markiranjem jer će biti maltene nemoguće hvatati u ofsajd. Ako se ovo uvede mislim da će biti i manje golova i da će se broj ofsajda drastično smanjiti jer će defanzivci moraju bolje da se postavljaju.

Lično mislim da je ovoliko iskorišćavanje ofsajd zamki u današnjem fudbalu zaglupilo defanzivce jer su česte greške u markiranju, tj. defanzivci vrlo često ne markiraju svoje direktne protivnike jer samo vode računa da su u liniji i da drže liniju. Takođe dolazi do prebacivanja odgovornosti između defanzivaca, ako je npr. centarfor pobegao štoperu iza leđa štoper neće nastaviti da ga markira nego će tu ulogu prepustiti štoperu/beku koji se nalazi iza njega. Takođe velikog uticaja ima i moderan pristup fudbalu, od defanzivaca se u mlađim kategorijama prave tehnički dobri igrači, sa dobrom dugom loptom, pasom između linija, pregledom igre ali se očigledno zapostavljaju osnove defanzive kao što su markiranje, postavljanje i anticipacija. Ovo plus ovoliko korišćenje ofsajd zamki u kombinaciji prave loše defanzivce, polu-sposobne za defanzivu ali tehnički jako dobre. Kao neko ko je oduvek voleo defanzivce koji su pre svega dobri defanzivci, koji znaju da markiraju i da se postavljaju ovo pravilo me raduje jer će defanzivci morati da se vrate osnovama.

https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... ace/477437
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jun 12, 2024. 9:43 pm

Potpuno nasumična vest dolazi iz Hrvatske, Gatuzo trener Hajduka iz Splita.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Jun 13, 2024. 4:56 pm

Odleteće do decembra najkasnije. 😁
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 13, 2024. 9:36 pm

Oj Hajduče jel ti žao što te Srbin osnovao :D :D

Hajduk i Perišić će završiti saradnju, samo je pitanje da li raskidom ili transferom. SD Hajduka Nikola Kalinić reče kako se od prvog dana znalo da Ivan ostaje u Hajduku do kraja leta, izgleda da je to prouzrokovalo sukob sa Gatuzom koji ga je precrtao verovatno saznavši da će ovaj napustiti klub.

Izgleda da priča oko Perišićevog povratka nije bila baš tako romantična kao što se pisalo. Lagano ih je iskulirao u leto 2023. kad su ga zvali da se vrati ostavši u Totenhemu, pa se onda vratio kad je pokidao prednje ukrštene ligamente i kad mu je bilo jasno da će teško do Liga 5 sa 34/35 godina i posle takve povrede. Vratio se u Hajduk da se oporavi i da ide dalje, mislim da sam zimus pročitao da ima nisku raskidnu klauzulu u ugovoru. Prosto, klubovi sa ovih prostora su za igrače sa ovih prostora poslednja opcija. Što zbog kvaliteta fudbala što zbog finansija. Prirodno i normalno je da igrači igraju na najvišem mogućem nivou što je duže moguće, a takođe je i prirodno da igraju za veći novac dokle god mogu. Tek kad nemaju više jačih opcija razmatraju klubove iz svoje države.

Ne treba zaboraviti i da je to njihova profesija, da od toga žive i hrane svoje porodice. Manje više svaki prosečan čovek bi prihvatio posao sa boljom platom i boljim uslovima za rad od manje plaćenog posla sa lošijim uslovima, pa koliko god mu manje plaćeni posao bio bliži srcu da se tako izrazim. Dakle posao kao sve ostalo, ne treba ljude kriviti zbog nekih odluka jer u životu treba prvo gledati šta je najbolje za sebe. Ali ne treba ni romantizovati neke stvari tipa povratak Perišića a on zapalio posle 8 meseci i onolike patetike navijača.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jul 10, 2025. 1:19 am

non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Aug 29, 2025. 9:53 am

Fenerbahče otpustio Murinja.

Mou dobio još jednu otpremninu.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Aug 29, 2025. 1:51 pm

Bivši trener kome je još samo preostalo da naplacuje ime. Šteta što to dozvoljava sebi
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Sep 18, 2025. 6:32 pm

Najveći u Benfici. Jako zanimljiva situacija, Murinjo je dobio otkaz u Feneru zbog ispadanja od Benfike a sad ga Benfika dovodi umesto Laža posle poraza od Karabaga.

Čak postoji klauzula da Benfika na kraju sezone može da otpusti Murinja bez otpremnine, što do sad nismo viđali.

Zanima me reakcija navijača Porta, pre neki dan je čak bio na Portovoj utakmici koliko sam ispratio. Porto i Benfika su veliki rivali mada zna se šta je Žoze doneo Portu.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Sep 18, 2025. 6:47 pm

Još tu da izgura godinu i po i onda Setubal. Preuzima tim od kog je ispao u kvalifikacijama za LŠ.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Sep 19, 2025. 2:12 pm

Čovek je dozvolio sebi da ga šutiraju kao kantu, odavno je bilo vreme za penziju. Ovako bledi sjaj velikih dostignuca i u prvi plan iskaču svi neuspesi poslednjih godina
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri May 08, 2026. 3:03 am

Bio sam vrlo skeptičan prema Ligi Konferencija, ali sada tvrdim da je pun pogodak. Jedinstvena prilika da klubovi poput Rome, WH-a ili Olimpijakosa, nešto osvoje. Sada CP ili fenomen Rayo, koji je valjda prvi put u istoriji doživeo svoju naslovnu stranu. I za koga je navijala cela Španija, sačuvao im je mesto u LŠ. Malim klubovima ti trenuci slave mnogo znače, njihovim navijačima još više. Bez velikih ajkula, nadmecu se sa manje ili više sebi ravnima. I bude nadu da se jednoga dana i mi možemo naci u tom društvu
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jul 10, 2026. 3:53 pm

Batica ubica wrote:
Sat Mar 21, 2026. 8:51 pm
Čekićar wrote:
Sat Mar 21, 2026. 8:26 pm
Rosenio moze samo da nastavi da zapisuje na papiric,moderni trenerski mag....Najjaca scena protiv Pariza na 2-8 on nesto pise kao ogroman intelektualac :D

Na sta je spao simpaticni Chelsea,kakve mediokritete dovodi na klupu...
Ono sa papirićem je hit :lol: Druže gubiš 8:2 ukupno i crtaš nešto...

Rosenior je postavljen za trenera jer se neće mešati u dovođenje igrača. Koji god trener je krenuo da traži autonomiju u dovođenju igrača gosn Bolija dobio je pedalu. Tuhel, Poketino, Mareska. Princip je jasan, klub odlučuje koga će dovesti i koga će prodati, trener se ne pita.

Rosenior je idealan za to. Čovek iz Čelsijevog sistema, trenirao je Strazbur koji je Čelsijeva filijala. Rosenioru zbog karijere treba Čelsi jer će na konto Čelsija u CVu naći još 2-3 posla u ligama petice, a lepo će se i naplatiti kad (ne ako nego kad) ga oteraju. I zbog svega toga se neće buniti. A ako ne bude talasao uvek će imati mesto u Čelsijevom sistemu, da li kao trener mlađih kategorija ili kao trener Strazbura. I njegova računica je tu jasna, postavljen je da ćuti i da sluša radi svog interesa.

Gosn Boli ima taj sindrom bogatog vlasnika kluba, misli da sve zna i želi za sve da se pita. Žali Bože para koje je skrao u klub jer je većina para otišla na iracionalne kupovine, debelo su preplatili dosta igrača. Samo što trener od autoriteta i nekog imena to neće da trpi već će da se pobuni. A gosn Boli želi da se igra fudbal menadžera u stvarnom životu, njemu ne treba trener sa karakterom nego krpa koja će da sluša i ćuti.
I naravno Lijam Rosenior je novi trener Pariza, dobio je angažman u ligama 5. Čak i ako ovde dobije pedalu naći će još jedan posao u ligama 5.

Post Reply