Prelazni rok - leto, zima

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Prelazni rok - leto, zima

Post by Batica ubica » Wed Aug 19, 2026. 4:12 pm

Verovatno transfer leta uzimajući u obzir status samog igrača i klub u koji ide. Rodri u Barseloni, Sitiju ide 60 miliona € fiksno + 15 miliona € kroz bonuse. Rodri je dobio ugovor na 4 godine. Siti ga je platio 70 miliona € 2019. i odradio je svaki cent. Mislim da su u Sitiju procenili da je Rodri dostigao vrhunac i da će samo da pada, videćemo da li će biti u pravu. Svakako tu imaju Andersona, Gonzalesa i Kovačića.

Amar Dedić u Njukaslu za 35.9 miliona €. Momka sam gledao u Benfiki protiv Reala u LŠ i igrao je dosta dobro protiv Vinisijusa 1v1 što je jedan od najtežih zadataka u fudbalu trenutno. A gledao sam ga i u Bosni malo. Deluje kao dobar defanzivac 1v1, ima brzinu, dobre bočne kretnje, deluje da dobro čita igru. Ovde uleće na prazno mesto jer je Tripije otišao iz Njuke a Livramento je kao i uvek povređen.

Hulio Ensiso u Ipsviču za 30.5 miliona €. Potencijalno dobar transfer, on je već bio u Ipsviču na pozajmici pretprošle sezone u 2. delu sezone. Ozbiljna prangija, ne libi se da potegne i sa 25+ metara + vrela paragvajska krv. Eto za njega idealne prilike da se dokaže, on će ovde biti glavni igrač pretpostavljam.

Koventri je doveo Avonija iz Foresta za 10.5 miliona € i to ne znam koliko je dobar potez. Avoni je prosečan igrač koji je malo igrao zadnjih sezona, ne znam da li ga gledaju kao startera ili rezervu.

Zanimljiv transfer je izvršen između Evertona i Palasa. Brenan Džonson ide u Everton a Dvajt Meknil u Palas. Zna se koliki sam ljubitelj lika i dela Dvajta Meknila, neko ko može da bude dobar igrač ako dobije slobodu mada je pitanje koliku će slobodu imati u Palasu i da li će igrati desno ili levo jer je desno Sar koji izlazi iz dobre sezone. S druge strane Džonson u Evertonu dobija priliku da se malo vrati u život, realno nije neka konkurencija levo će biti Ndiaj i ovaj Džordž iz Čelsija, desno Tajler Dibling i Merlin Rol a Džonson svakako više voli da igra desno. Biće zanimljiva fantazi opcija svakako.

Ruđeri u Vili za 25 miliona € + sitni bonusi. Ono što sam gledao prosečan igrač pogotovo defanzivno, solidna rezerva i ništa više mislim da će Matsen biti startni bek. Onda Vila je dovela i golmana Suzukija iz Parme za 30 miliona € i videćemo da li je ovo konačno kraj Martineza u Vili. Takođe videh da je Vila sve završila sa dolaskom Van Bisake, neko ko je poznato dobar defanzivac i prosečan u napadu ali najbolje moguće rešenje da zameni Keša.

Pročitah da je Arsenal zainteresovan za Konsu i da je to gotova stvar. Malo je čudno jer Arsenal ima punu odbranu kad su svi zdravi, niti verujem da će Konsa igrati pre Hinkapijea i Moskere.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Post Reply