Filmovi

Filmovi, serije, muzika, tehnologije, putovanja...

Moderator: Moderator

fabricio

Re: Filmovi

Post by fabricio » Sun Aug 18, 2019. 1:55 am

Naravno, on tek krece.
Ali trenutno, po kvalitetu je u samom vrhu. Covek objasnjava neke stvari na temu glume.

Black Edvard Norton.
"History has the name - Conor McGregor"

B13

Post by B13 » Mon Aug 19, 2019. 3:22 am

@fabricio zaboravih da odgovorim, a i sad uhvatih nešto vremena :D

Ne znam na koje dve stvari tačno misliš, i da ne ulazim u to kako je izgledalo sve u stvarnosti, ali evo čisto filmski, stvari koje su mi zasmetale i na koje sam mislio
Spoiler!
Da stavimo na stranu tematiku kojom se bavi. Pre svega, ceo tok filma je prosečni holivudski kliše koji smo do sad videli hiljadu puta.

Imaš glavnog protagonistu, materijalistu, koji gleda samo svoje dupe. Da dodamo da je samohrani otac na ivici egzistencije. Shvata da će biti u minusu i odlučuje da zapali. Na putu kući doživljava prosvetljnje i stavlja svoj život, i svoju, kao i egzistenciju svoje ćerke, na kocku radi većeg dobra.

Ima nebuloza tokom filma, kojih ne mogu da se tačno setim, ali zbog izlaska iz grada, uz žanr filma, pored drame, treba da stoji i naučna fantastika. Prvo, cela vojska i policija traži taxi vozilo iz Seula koje prevozi stranca. Ne treba biti genije pa prepoznati stranca u Južnoj Koreji. Pojavljuje se takvo vozilo sa strancem na punktu i ne dešava se ništa. Rutinski pretres, uz sve onu patetiku gde vojnik pronalazi u gepeku tablice Seula i pušta ih. I ovo nije rupa, nego rupetina u celoj priči, pošto bi da ima i malo realnosti bili uhapšeni pre nego što bi progovorili ko su i šta su. Nakon prolaska tu, eto je paramilicija u džipovima, i kreće potera. Taman misliš gotovi su, kad sa nekih seoskih puteva izleću taksisti. Ostaje nejasno kako su oni prošli stroge kontrole, ali očigledno da si u zatvoreni grad mogao da ulaziš i izlaziš kako poželiš. I onda se tu sad jure, naravno ginu svi, dok novinar i ovaj nastavljaju svoje putovanje i do Seula ih niko ne zaustavi da ih uhapsi?!?! Do tad ih jurili sve korejske službe, a onda odjednom kao da su neku granicu prešli, pa više nemaju jurisdikciju.

Na sve to način na koji novinar iznosi sve iz Koreje, gde on kao rezerviše let u jednom terminu, i ovi ga čekaju svi da ga sjebu, al on prebacio kartu za raniji let, pa ga niko nije provalio. Važi :D Pritom, lik mu je prazan, nerazvijen, ne znam da li smo išta o njemu saznali. Eto, on je samo tu.

Na sve to, kad se pročita istinia priča i intervju taksistinog sina, postavlja se pitanje, zbog čega je na kraj filma ubačen snimak pravog novinara, po kome je ovaj lik pravljen, sa onim zahtevom da se javi stari prijatelj
Eto, iz ovih razloga, po mom mišljenju, ovo ne može da bude vrhunski film. Ne slažem se sa tobom da mu je tematika kojom se bavi neka kočnica, naprotiv. Baš zbog nje malo odudara od suvog proseka.

Ne znam koje si kritike čitao, al sam se baš iznenadio kad si napisao da nije miljenik kritičara, pošto mi je jasno da se Ameri baš jako lože na ove stvari. Što se tiče rottena, vidim da je pobrao baš jake simpatije, meta je ipak nešto realnija, a što se tiče imdba i ocene publike, 7.8 user review na uzorku manjem od 10k glasova, nije baš najsjajnije.

Sve u svemu, ok je da se pogleda, sazna se nešto novo, ali daleko od toga da je neko remek-delo.

fabricio

Post by fabricio » Mon Aug 19, 2019. 6:05 pm

A dobro, skroz drugacije smo ga doziveli, sto je ok. :good:

Dovla_

Post by Dovla_ » Tue Aug 20, 2019. 10:35 am

Ogledao Once upon,meni je genijalan.

Crna ovca

Post by Crna ovca » Tue Aug 20, 2019. 12:10 pm

https://www.imdb.com/title/tt1675434/

Vrhunski film, snimljen po istinitom dogadjaju. Za svaku preporuku! :good:

Vesely.24

Post by Vesely.24 » Tue Aug 20, 2019. 12:46 pm

To je legendaran film. Napravljen je i rimejk u glavnoj ulozi sa Kevin Hartom, ali nije ni prići originalu.
https://www.imdb.com/title/tt1987680/?r ... f_=nv_sr_1
Svi smo mi radosni, samo je Jan Veseli.

Dovla_

Post by Dovla_ » Fri Aug 23, 2019. 10:55 pm

https://www.imdb.com/title/tt6792282/ A Twelve-Year Night(La noche de 12 anos)

Ko voli istinite događaje,revolucionarne stvari i slično preporuka :D Prijatno me iznenadio film

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Sat Aug 31, 2019. 12:48 am

Verovali ili ne, tek sam odgledah Goodfellas i utisak filma mi je da fali samo Tony Soprano i cela ekipa je tu :D

B13

Post by B13 » Mon Sep 02, 2019. 8:23 pm

Evo i ja da predložim korejski film :D

https://m.imdb.com/title/tt6751668/ - Parasite
All unemployed, Ki-taek's family takes peculiar interest in the wealthy and glamorous Parks for their livelihood until they get entangled in an unexpected incident.

fabricio

Post by fabricio » Mon Sep 02, 2019. 8:52 pm

Jesi to u bioskopu gledao?

B13

Post by B13 » Mon Sep 02, 2019. 9:12 pm

Ma jok, imaš na 1337x torent, a na titlovi.com prevod.

fabricio

Post by fabricio » Mon Sep 02, 2019. 9:25 pm

Damn... znam da je u Kanu pobedio Tarantina i jedva sam cekao da gledam, ali sam bio ubedjen da ce u bioskope krajem godine... hvala ti puno. Omdah nocas mora da se gleda, citao sam najpozitivnije moguce kritike.

Monogamija

Post by Monogamija » Mon Sep 02, 2019. 9:39 pm

Ljudi, dajte mi preporuku za neki dobar triler/dramu. Ne mora da bude nešto ultra novo i svačija kinematografija dolazi u obzir. Može i više predloga.
Ciganin sam to ne menja stvari, ciganin je bio i moj stari...

"Pa dajte taj gol više!" Gojko Andrijašević 08.10.2020.

B13

Post by B13 » Mon Sep 02, 2019. 9:54 pm

Pa evo ti ovaj korejski, baš tog žanra je triler/drama :D

@fabricio

Ma slučajno sam ga našao, nisam ni znao za njega, nego ušao na letterbox, vidim iskočio na naslovnoj pa pretražio. Mada baš averziju imam prema tim azijatima, zato što ubijaju delfine i okean :D, pa mi je teško da "zavolim" lika u filmu.

Imam odlične dokumentarce sa ovom tematikom ako nekog zanima. Da ne veruješ kakvi trileri su ti dokumentarni filmovi.

fabricio

Post by fabricio » Mon Sep 02, 2019. 10:03 pm

Pisi...

A za dramu triler je odlican Yellow Sea. Doduse, ima i akcije kasnije, ali vrhunski film.
https://www.imdb.com/title/tt1230385/

Post Reply