Filmovi

Filmovi, serije, muzika, tehnologije, putovanja...

Moderator: Moderator

B13

Re: Filmovi

Post by B13 » Mon Sep 02, 2019. 10:46 pm

https://www.imdb.com/title/tt1313104/ - The Cove

Film koji je osvojio Oskara za najbolji dokumentarni film. Glavni protagonista je čovek koji je pionir u treningu delfina. Trenirao ih je pre nego što je postojao i jedan priručnik o tome i bio je verovatno i prvi na svetu sa tim zanimanjem. Inače, bio je trener delfina za kultnu američku seriju Fliper, koja se prikazivala 60ih godina. Promena u životu mu se dešava kada mu je jedan od delfina, koji se pojavljuje kao Fliper u ovoj seriji, izvršio samoubistvo na rukama (o ovom događaju govori i u filmu). Nakon toga postaje aktivista za očuvanje delfina i njihovo izbavljanje iz zatočeništva.

Mesto radnje je priobalno seoce u Japanu. Mesto koje sebe naziva selom delfina, ali morbidno je to što su u isto vreme najveće ubice delfina na svetu. Sezona lova traje par meseci, svakog dana uhvate određen broj delfina. Dolaze treneri iz celoga sveta, biraju one za zabavne parkove, a one koje ostaju ribari odvlače u Uvalu (The Cove). Ljudi koji su napravi film, okupili su ekipu aktivista, i pokušavaju da snime šta se dešava u Uvali. Vrhunski film

https://www.imdb.com/title/tt1618448/ - Racing Extinction

Dokumentarni film istog režisera kao i prethodni, i bavi se masovnim izumiranjem vrsta koje se upravo dešava, a rezultat su delovanja čoveka.

https://www.imdb.com/title/tt2545118/ - Blackfish

Dokumentarni film o kitovima ubicama koji se nalaze u zatočeništvu, njihovoj patnji i agresiji koja iz toga proizilazi. Priča je o kitu ubici imena Tilikum, koji je u akvarijumu velikog američkog tematskog parka SeaWorld-a, i koji je odgovoran za smrt troje svojih trenera.

https://www.imdb.com/title/tt5203824/ - A Plastic Ocean

Neverovatno i zabrinjavajuće, koliko zagađujemo okean, i šta se sve u njemu nalazi.

fabricio

Post by fabricio » Tue Sep 03, 2019. 1:02 am

Kakva je filmcina Parasite. Ne bih trosio reci, ovo se jednostavno pogleda. Iako mi je Tarantinov Holivud bas legao, ovo zaista jeste sa pravom pobedilo Kventinov film u Kanu.

Sto se dokumentara tice, primamljivi su, nisam gledao nijedan, a najvise me privlaci ovo oko okeana. Def cu pogledati to prvo. Hvala !
"History has the name - Conor McGregor"

B13

Post by B13 » Tue Sep 03, 2019. 9:46 pm

Podsetio me je zbog nekih razloga na španski film, La cara oculta, pa ga možeš pogledati, ako već nisi.

Preporuka i Monogamiji, pošto upada u onaj žanr koji je tražio :D

Hamato_YoSHi

Post by Hamato_YoSHi » Tue Sep 03, 2019. 11:13 pm

B13 wrote:
Tue Sep 03, 2019. 9:46 pm
Podsetio me je zbog nekih razloga na španski film, La cara oculta, pa ga možeš pogledati, ako već nisi.

Preporuka i Monogamiji, pošto upada u onaj žanr koji je tražio :D
Odličan film La cara oculta :D Novija španska kinematografija, na čelu sa Paolom Oriolom je prva liga. Pored Skandinavaca koji oduševljavaju, na neki drugi način. Preporučujem El Cuerpo, Contratiempo i La Isla Minima. Od latinoameričkih Rikardo Darin mi je omiljeni glumac i producent: El secreto de sus ojos i Truman.
私は1つの名前しか知りません

Vesely.24

Post by Vesely.24 » Wed Sep 04, 2019. 12:29 pm

Odlični su Španci, gledao sam sve filmove koje ste naveli. Preporučio bih još Al final del túnel i Mientras duermes. A za ljubitelje bolesnih filmova preporučujem La piel que habito :D
Svi smo mi radosni, samo je Jan Veseli.

fabricio

Post by fabricio » Wed Sep 04, 2019. 6:29 pm

Dajte neki predlog za filmove poput serije LOST. Nesto na tu foru, atmosfericno, izgubljeni na ostrvu, sumi, pustinji, okeanu, oteti avioni... pokusavaju da dodju do civilzacije i tako to, ako me razumete :D Ovo sa avionima samo da nije zmije u avionu sa Dzeksonom i bilo sta Lijamom Nisonom, to sam gledao.
Ne mora da bude visokobudzetni uopste, samo da je zanimljiv i napet.

Moze vise predloga, velika je verovatnoca ako okacite jedan da sam ga gledao :D

B13

Post by B13 » Wed Sep 04, 2019. 9:08 pm

Sezione

Post by Sezione » Thu Sep 05, 2019. 1:15 pm

Ajde filmadzije imam jedan zadatak :D

Trazim jedan film, snezna atmosfera neka amerika severna, covek ode u lov i vraca se i vidi prizor kako mu ubijaju celu porodicu i tu krece neka jurnjava za njima ako se ne varam...

Hamato_YoSHi

Post by Hamato_YoSHi » Thu Sep 05, 2019. 5:07 pm

Vesely.24 wrote:
Wed Sep 04, 2019. 12:29 pm
Odlični su Španci, gledao sam sve filmove koje ste naveli. Preporučio bih još Al final del túnel i Mientras duermes. A za ljubitelje bolesnih filmova preporučujem La piel que habito :D
Hvala na predlogu. :good: Moraću pogledati ta dva naslova. Ima i ova nova serija, ali nju još nisam gledao.
fabricio wrote:
Wed Sep 04, 2019. 6:29 pm
Dajte neki predlog za filmove poput serije LOST. Nesto na tu foru, atmosfericno, izgubljeni na ostrvu, sumi, pustinji, okeanu, oteti avioni... pokusavaju da dodju do civilzacije i tako to, ako me razumete :D Ovo sa avionima samo da nije zmije u avionu sa Dzeksonom i bilo sta Lijamom Nisonom, to sam gledao.
Ne mora da bude visokobudzetni uopste, samo da je zanimljiv i napet.

Moze vise predloga, velika je verovatnoca ako okacite jedan da sam ga gledao :D
Možda Arctic https://www.imdb.com/title/tt6820256/?r ... flmg_act_6 sa legendom skandinavskog glumišta, Madsom Mikelsenom?
私は1つの名前しか知りません

Sezione

Post by Sezione » Thu Sep 05, 2019. 5:16 pm

A ne ne, zaboravio sam da kazem, film je star minimum 3 godine, a cenim da je negde kraj devedesetih, eventualno pocetak 2000ih

fabricio

Post by fabricio » Thu Sep 05, 2019. 9:20 pm

B13 wrote:
Wed Sep 04, 2019. 9:08 pm
Evo liste:

https://m.imdb.com/list/ls021287483/
Hah, ma znam za te liste, cesto tako trazim filmove.

Vise sam mislio kao Japanac sto ima nesto iz prve ruke, ovaj Arctic. Jer na ovim listama uglavnom zaluta veliki broj filmova u odnosu na ono sto trazim.

Uhvatio me neki talas gledanja takvih filmova, ali i "end of the world" iliti smak sveta filmovi. Ovi drugi gotovo nemoguce naci nesto kvalitetno, a meni zanimljiva tema.

Dovla_

Post by Dovla_ » Thu Sep 05, 2019. 9:27 pm

World war Z i Edge of tomorrow gledao?

Zadnje vreme došlo kad ti tražiš preporuku za film :D

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Mon Sep 09, 2019. 1:03 am

Je l ste gledali Once upon a time in Hollywood, kakvi su utisci? Ja iskreno uzivao, klasika Tarantino film.
Spoiler!
Kad je Leo izvadio flame thrower na kraju umalu se nisam ugusio :D

fabricio

Post by fabricio » Mon Sep 09, 2019. 9:37 pm

Uvek volim da pogledam ovaj film i jedan od retkih kome mogu da se vracam sto obicno nemam obicaj da radim koliko god dobri filmovi bili.
https://www.imdb.com/title/tt0449059/

Sezione

Post by Sezione » Tue Sep 17, 2019. 4:41 pm

Odgledah La cara oculta iliti The hidden face

https://imdb.com/title/tt1772250/

Stoji mi na watchlisti brda i rekoh aj da mu pruzim sansu i zadremao sam posle 20 min

ALI sutradan pustim dalje

Jbm ti sunce skoro me nije ovako neki film zavozao od polovine pa do kraja, odlican triler, vredi istrpeti tih pola sata, a i dosta stvari skrivenih ima koje ne mogu ni da se vide i tek se posle vidi da i nije bas smarackih pola sata bilo

Plus dve dobre ribe glume, ima i golotinje, erotski triler cak se moze reci

Ako vec hocete da gledate NE GLEDAJTE TREJLER JER JE SPOJLER, sreca pa ne gledam nikad trejlere, a ovo sam slucajno saznao citajuci rivjuove pa sam pogledao isti, onome ko je pravio trejler treba zabraniti bavljenje kinematografijom

Post Reply