KK Partizan 2019/20
Moderator: Moderator
-
Dragan Mance
Re: KK Partizan 2019/20
A to si zaključio iz toga što Artjom nije uspeo tj imao lični problem koji nije uspeo kanalisati i izbaciti iz glave.
-
Dragan Mance
Ljudi gvirnu na statističke podatke uglavnom da vide kolonu sa poenima. Ne interesuje ih ostale vredne stvari koje rade za ekipu.
Za Lovernja i Parahuskog se slazem sa tobom, dok za Tomasa ne, zato jer je on bas igrac po Trinkjerijevom ukusu, sto je pokazao i na superkupu i sve do meca sa Venecijom nakon te povrede sve se promijenilo nevjerovatan pad u igri.. Ocigledno postoji neki problem vise puta nije ulazio jer 'nije bio koncentrisan' kako kaze Trinkjeri, ali ja mislim da je on nas Dzoker u svemu ovome t.j. rezerva da ce eksplodirati opet kada bude trebalo
Parahovski je prosecan evropski igrac koga Trinkijeri nije umeo da koristi, a i ovaj nije bio voljan da odgovori njegovom sistemu.
Tomas je nesto drugo, oldschool kalibar krilnog centra. Kod Duleta bi on imao 20+. Problem je sto od Tomasa ocekujes da ti rasiri igru i kada ostane sam sta dalje???? On nije strec cetvorka, a pri tome mu ne das loptu na niski post (to sto Novica sam trazi u napadu je cisto sto Novica ima veci autoritet od trenera), logicno je da dobijes neupotrebljivog igraca.
Volden je crnji i skuplji Ali Nikolic sa znatno losijim sutem.
Tomas je nesto drugo, oldschool kalibar krilnog centra. Kod Duleta bi on imao 20+. Problem je sto od Tomasa ocekujes da ti rasiri igru i kada ostane sam sta dalje???? On nije strec cetvorka, a pri tome mu ne das loptu na niski post (to sto Novica sam trazi u napadu je cisto sto Novica ima veci autoritet od trenera), logicno je da dobijes neupotrebljivog igraca.
Volden je bolji defanzivac od Alija Nikolica, e sad za sut tuda suNaka wrote: ↑Thu Jan 30, 2020. 6:21 pmParahovski je prosecan evropski igrac koga Trinkijeri nije umeo da koristi, a i ovaj nije bio voljan da odgovori njegovom sistemu.
Volden je znatno skuplji. Ne opravdava on platu za sada.
Ozbiljni obrisi sistema rada Trinkijerija su poceli da se vide od polovine decembra. Tomasu treba malo individualnih treninga, da popravi ledjnu tehniku on bi bio zver na niskom postu. Taj pad je evidentan jer on ne igra ono sto ume, vec se ocekuje od njega da igra strec cetvorku.
Npr. Lendejl je najveci gubitnik ikada u kosarkaskom pogledu. On bi u ovom sistemu sto je Trinkijeri postavio, bio glavni baja. Ko krojen sistem za njega.
Ozbiljni obrisi sistema rada Trinkijerija su poceli da se vide od polovine decembra. Tomasu treba malo individualnih treninga, da popravi ledjnu tehniku on bi bio zver na niskom postu. Taj pad je evidentan jer on ne igra ono sto ume, vec se ocekuje od njega da igra strec cetvorku.
Npr. Lendejl je najveci gubitnik ikada u kosarkaskom pogledu. On bi u ovom sistemu sto je Trinkijeri postavio, bio glavni baja. Ko krojen sistem za njega.
Misljenje o Voldenu
S obzirom da sam ga gledao i pre dolaska u KKP cesto zakljucio sam sledece,uzimajuci u obzir da on nije bio Trinkijerijeva opcija vec da je balavio na Adamsa kojeg je i cekao do kraja dok nije dobio korpu kada se pojavila Malaga i onda je bilo ajde ti sine sto u startu nije bas lepo iz ugla igraca koji dolazi...Na osnovu toga i kapiram zasto je Volden totalno promenio svoj nacin igre,zasto je na lancu,zasto se podredio ekipi...Samim tim je i pokazao svoju velicinu,da nije ego manijak vec da prihvata sve uloge trenera sto je za svaki respekt u moru danas nakurcenih i alavih igraca....
Covek koji stavi Makabiju 60pts u 2 tekme tesko da moze da se poredi sa Alijem Nikolicem ;)
S obzirom da sam ga gledao i pre dolaska u KKP cesto zakljucio sam sledece,uzimajuci u obzir da on nije bio Trinkijerijeva opcija vec da je balavio na Adamsa kojeg je i cekao do kraja dok nije dobio korpu kada se pojavila Malaga i onda je bilo ajde ti sine sto u startu nije bas lepo iz ugla igraca koji dolazi...Na osnovu toga i kapiram zasto je Volden totalno promenio svoj nacin igre,zasto je na lancu,zasto se podredio ekipi...Samim tim je i pokazao svoju velicinu,da nije ego manijak vec da prihvata sve uloge trenera sto je za svaki respekt u moru danas nakurcenih i alavih igraca....
Covek koji stavi Makabiju 60pts u 2 tekme tesko da moze da se poredi sa Alijem Nikolicem ;)
Silnom Partizanu je i Krstovic dao 20 poena. Pa cak i Majstorovic ili Ljubicic i slicni, pa nikad to nije bilo merilo. Izraelska liga je neozbiljna. Makabi do ove godine u nazad tri, bio smesna ekipa. Pa gledaj im vicesampiona u EC, gubio i 40 razlike od prosecnih ekipa.
-
Dragan Mance
Ja nznm Naka kakav si ti Partizan gledao kada ti ni ovo ne valja. Ništa. Vratimo se u vreme kada su nas razni Robinsonovi, Majstorovići, Potovi itd itd uveseljavali dok je sa klupe kormilario kapetan Muta Nikolić.
Ok ako nešto nije po ukusu. Ima dosta nedostataka. Slažemo se. Ali konstantan hejp u vremenu gde su rezultati zadovoljavajući je malo nerazumno.
A verujem da si onaj lik koji će sve svoje pojesti ako se uzme trofej. Onda će i Volden valjati i celokupna koncepcija... Ma sve će tada biti potaman.
Zato se opusti. Nismo gubavi, imam tim sa svakim se pobiti i ne vidim toliko mračenja i negodovanja u tvojim izlaganjima. Do juče smo bili na kratkom kanapu, bili pred bankrotom.
Ok ako nešto nije po ukusu. Ima dosta nedostataka. Slažemo se. Ali konstantan hejp u vremenu gde su rezultati zadovoljavajući je malo nerazumno.
A verujem da si onaj lik koji će sve svoje pojesti ako se uzme trofej. Onda će i Volden valjati i celokupna koncepcija... Ma sve će tada biti potaman.
Zato se opusti. Nismo gubavi, imam tim sa svakim se pobiti i ne vidim toliko mračenja i negodovanja u tvojim izlaganjima. Do juče smo bili na kratkom kanapu, bili pred bankrotom.
Prvo ja ne pljujem, samo rezonujem ono sto vidim. Imas milion postova gde ih hvalim i gde iznosim trenutno stanje bez ikakvih prognoza sta ce biti za mesec, dva ili pola godine (mozes sve da iscitas). Radujem se svakoj pobedi, ali iznosim ono sto mene zabrinjava.
Sve sam to lepo napisao. Improvizacija, improvizacija i uglavnom improvizacija. Ako mislis da je smisljen napad gde Jare drzi 18 sekundi loptu a onda uputi sut za 3 poena iz veoma teske pozicije onda ne znam sta dalje da pricam. Onog trenutka kada propadne prva zamisao i pik, mi ne znamo sta sa loptim.
Takodje, mene zabrinjava igra Voldena u napadu. Svi kazu podredio se timu, a covek dobaci max 3 asistencije po mecu, a meni su one reper jednog dobrog pleja koji se podredio timu. O njegovoj mehanici suta je smesno govoriti. Ulazu u kome uopste ne gradi poziciju niti cuva sutersku ruku.
I mene brine to sto kada ne udje prvih 5 trojki koje opalimo, bukvalno kamenjarimo celu utakmicu. Brine me i to, sto nemamo vodju, neko ciji poen se podrazumeva kad zagusti. Ovako cekas ko ce imati vece i hrabrosti da uzme loptu. Sve su to stvari koje znaju biti kobne ako zelimo jedan od dva bitna trofeja ove godine.
E sad, defanzivno mi igramo odlicno. Rotacije su dobre i glatke. Gradjenje kosa jos uvek skripi, ali za sada nije strasno. Fizicki smo najspremnija TOP 5 ekipa u evropi (mislim na sve ekipe u evropi) i to je ono sto donosi rezultate (a o tome mozes procitati i na pocetku kada sam pisao o tom atletizmu i tuci koju ovi momci mogu da iznesu).
Sve sam to lepo napisao. Improvizacija, improvizacija i uglavnom improvizacija. Ako mislis da je smisljen napad gde Jare drzi 18 sekundi loptu a onda uputi sut za 3 poena iz veoma teske pozicije onda ne znam sta dalje da pricam. Onog trenutka kada propadne prva zamisao i pik, mi ne znamo sta sa loptim.
Takodje, mene zabrinjava igra Voldena u napadu. Svi kazu podredio se timu, a covek dobaci max 3 asistencije po mecu, a meni su one reper jednog dobrog pleja koji se podredio timu. O njegovoj mehanici suta je smesno govoriti. Ulazu u kome uopste ne gradi poziciju niti cuva sutersku ruku.
I mene brine to sto kada ne udje prvih 5 trojki koje opalimo, bukvalno kamenjarimo celu utakmicu. Brine me i to, sto nemamo vodju, neko ciji poen se podrazumeva kad zagusti. Ovako cekas ko ce imati vece i hrabrosti da uzme loptu. Sve su to stvari koje znaju biti kobne ako zelimo jedan od dva bitna trofeja ove godine.
E sad, defanzivno mi igramo odlicno. Rotacije su dobre i glatke. Gradjenje kosa jos uvek skripi, ali za sada nije strasno. Fizicki smo najspremnija TOP 5 ekipa u evropi (mislim na sve ekipe u evropi) i to je ono sto donosi rezultate (a o tome mozes procitati i na pocetku kada sam pisao o tom atletizmu i tuci koju ovi momci mogu da iznesu).
- Irriducibili
Pobede smo nanizali, a meni zebmja sve veca
Pravi izazovi tek predstoje, dok naš tim ne uliva poverenje. Ne mogu da se ne zapitam šta ce biti kad naletimo na ozbilkniju ekipu, a mi ne možemo da kupimo koš. I pored izizetne odbrane, bojim se da ce nam takvi dati više, nego što cemo mi biti sposobni da damo. Loše selektiran tim, previše jednodimenzionalnih igrača, koji su pritom kao blizanci po pozicijama. Prelako za skautiranje
Pravi izazovi tek predstoje, dok naš tim ne uliva poverenje. Ne mogu da se ne zapitam šta ce biti kad naletimo na ozbilkniju ekipu, a mi ne možemo da kupimo koš. I pored izizetne odbrane, bojim se da ce nam takvi dati više, nego što cemo mi biti sposobni da damo. Loše selektiran tim, previše jednodimenzionalnih igrača, koji su pritom kao blizanci po pozicijama. Prelako za skautiranje
non mollare mai
Silni Partizan je sporo kretao pa su se mnogi naigrali protiv istog na pocetku sezone u nebitnim tekmamaNaka wrote: ↑Thu Jan 30, 2020. 9:04 pmSilnom Partizanu je i Krstovic dao 20 poena. Pa cak i Majstorovic ili Ljubicic i slicni, pa nikad to nije bilo merilo. Izraelska liga je neozbiljna. Makabi do ove godine u nazad tri, bio smesna ekipa. Pa gledaj im vicesampiona u EC, gubio i 40 razlike od prosecnih ekipa.
Naveo sam ti Makabi cisto zbog najvece tezine,Walden je plodio u kontinuitetu i bio MVP lige sto veruj mi nije lako u Izraelu iz razloga sto ima mnogo dobrih amerikanaca jer oni ne jebu 2 posto ostale strance,tamo ili si domaci igrac ili amer...Ali Nikolic ne bi isporucio bilo kakvom Makabiju 60pts u 10 utakmica...
To sto je Rison vicesampion ne znaci nista iz prostog razloga zato sto se u Izraelu igra F4 a na jednu utakmicu svako svakog moze dobiti,Makabi je recimo dobio 1/2 na posed,hodali po ivici zileta a i gubili su titulu u bliskoj proslosti..Rison je bio sesti u regularnom delu prvenstva..Imali su Simpsona koji je bolesno dominirao,imao je tekme 20/20...
Hapoel je tamo broj 2 bez obzira na neko iznenadjenje s vremena na vreme...I sad Hapoel ima igraca za KKP ne znam da li sam vam spominjao
Problem bi bio da se Djumic duplira sa Obradom,Mekadu i Mosley su bombonicaIrriducibili wrote: ↑Thu Jan 30, 2020. 11:54 pmpreviše jednodimenzionalnih igrača, koji su pritom kao blizanci po pozicijama. Prelako za skautiranje
Salu na stranu,mogu se sloziti sa dupliranjem pozicija ali evo kontra pitanje,ko u EC napada npr poziciju broj 5 sa niskog posta?...Jednostavno teske petice su u izumiranju,da je Valensija u EC pa da kazes da ce nas Dubi silovati i da je tu poraz u startu ovako uopste ne mora da znaci da ce nam se obiti o glavu...
Venezia nam ne lezi nikako ali brat Giatras je to pocistio i doveo ih u situaciju da moraju da dobiju obe utakmice...I Tofas sa Williamsom moze dole da nas napadne i to je to otprilike...Vecina fura laku konjicu...
Sto se tice naseg napada,slazem se da je poprilicno los,tu ne racunam ABA ligu,vec ozbiljnije utakmice gde se upada u ozbiljan kanal s vremena na vreme...Darusafaka je primer samo sto su oni napadacki tanki....a zamislite odbranu Darusafake sa 2 dobra organizatora spolja sta bi se desilo....
Razumem ja tebe sta hoces ti da mi kazes, mada ne ide izraelska liga u ozbilje odavno, liga divljanja bez vizije. Drugo Volden kao divljak bi verovarno i u Partizanu isporucio na nekim utakmkcama 30 poena, ali poenta je sto umerenjem divljaka ne dobijas racionalnog pleja, vec ukoce igraca kome je poen misaona imenica, kao i asistencija. U tom smislu ih i poredim, njega i Nikolica (ko zna sta bi bilo sa Alijem da je ostao). Meni se to ne dopada, jer mi napadacki patimo sve do onog trenutka dok ne udje Gordic ili Pejdz.
A ovo prvo, davao je Krstovic i u onim famoznim mecevima plejofa.
U sustini, nama slede tri zaista ozbiljne utakmice u 7 dana i tu ce se videti od cega je ovaj tim.
A ovo prvo, davao je Krstovic i u onim famoznim mecevima plejofa.
U sustini, nama slede tri zaista ozbiljne utakmice u 7 dana i tu ce se videti od cega je ovaj tim.