Evropsko Prvenstvo 2024

Arhiva.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Evropsko Prvenstvo 2024

Post by Batica ubica » Wed Jun 12, 2024. 5:42 pm

U petak počinje 17. evropsko prvenstvo u fudbalu, koje se održava u Nemačkoj. EP će se igrati u 10 nemačkih gradova: Berlin, Minhen, Dortmund, Študgart, Gelzenkirhen, Frankfurt, Hamburg, Dizeldorf, Keln i Lajpcig. Na prvenstvu učestvuju 24 reprezentacije raspoređene u 6 grupa po 4 tima. Iz svake grupe dalje prolaze prve 2 ekipe, kao i 4 najbolje trećeplasirane ekipe. Dalje takmičenje se odvija po sistemu nokaut faze, gde se igra jedna eliminaciona utakmica.

Grupe su sledeće:

Grupa A: Nemačka, Škotska, Mađarska, Švajcarska.

Grupa B: Španija, Hrvatska, Italija, Albanija.

Grupa C: Slovenija, Danska, Srbija, Engleska.

Grupa D: Poljska, Holandija, Austrija, Francuska.

Grupa E: Belgija, Slovačka, Rumunija, Ukrajna.

Grupa F: Turska, Gruzija, Portugal, Češka.

Po meni, glavni favorit je Francuska koja po igračima a i po kontinuitetu, uigranosti ima najjaču reprezentaciju. Vidim da mnogi hvale Engelsku koja činjenica ima jak napad mada su mi njihvoi štoperi onako. Nema Megvajera koji reprezentativne turnire igra odlično, vidim i da je Stons upitan. Dank i Konsa jesu solidni igrači, Guehi već onako, Džo Gomez se više profilisao kao bek ove sezone. Portugal ima brdo igrača, oni su mi nekako potcenjeni. Španija više nije ni blizu ona sila u periodu 2008-2012, razlika u kvalitetu nekad i sad je neverovatna. Italija već ima slabiji tim nego kad su osvojili pre 3 godine mada ko sme da ih otpiše. Nemačka je domaćin ali to malo liči na one Nemce od pre 10 godina recimo. Holandija je odigrala vrhunsko SP pod Van Galom kada su taktički igrali odlično, pitanje je šta mogu pod Kumanom.

Što se tiče naših šansi, mislim da ćemo proći grupu. Zdraviji smo nego u Kataru i to je samo po sebi veliki faktor. E sad, naš stil igre je mač sa dve oštrice. Možemo svakom da damo 3 gola a možemo i od svakog da primimo 3 gola. Kvaliteta u napadu ima dosta, Tadić, Mitrović, Vlahović, Kostić, SMS, Živković ali je problem odbrana za ovaj stil igre. Živković je kao krilni bek dobar za napad ali je u odbrani rupa, Pavlović je borben ali je vrlo prosečan i rizičan igrač, pogotovo kad igra visoko. Veljković, Babić, Spajić, ovaj momak Stojić sve to deluje tanko. Bleki je jedini pouzdan defanzivac ovde. U vezi ima dobrih igrača, Gudelj je odličan pozicioni zadnji vezni, tu je Maksimović sa klupe, Lukić, Samardžić, Ilić. VMS je izrastao u odličnog golmana. Mislim da imamo kvalitet da se pobijemo sa svakim i da ćemo biti dobri, a odlična stvar je što nema euforije i što niko ništa ne očekuje od njih. Kad god je bila euforija bila je pušiona, a kad god je bilo bez euforije prošli smo dobro. Ostaje da se vidi da li će Piksi ostati veran svom stilu igre ili će poučen iskustvom iz Katara igrati malo zatvorenije. Neće valjati ni jedno ni drugo, ni previše zatvoreno i ni previše otvoreno.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Re: Evropsko Prvenstvo 2024

Post by Batica ubica » Fri Jun 14, 2024. 12:45 pm

Danas počinje EP! U skladu sa tim, red je da se udare i neke predikcije :D

Šampion:
Finalista:
Iznenađenje turnira:
Razočarenje turnira:
Plasman Srbije:
Najbolji strelac:
Najbolji igrač:

Pa evo da ja otvorim:
Šampion: Francuska
Finalista: Portugal
Iznenađenje turnira: Škotska
Razočarenje turnira: Nemačka
Plasman Srbije: 1/8 finala
Najbolji strelac: Hari Kejn
Najbolji igrač: Mbape

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Jun 14, 2024. 1:44 pm

Šampion: Engleska (da dobro čitate 😁)
Finalista: Francuska
Iznenađenje turnira: Ukrajina
Razočaranje turnira: Italija
Najbolji strelac i igrač: Mbape
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jun 14, 2024. 2:48 pm

@Tajler
Ne mogu da verujem da si ti, kao jedan od većih nepoštovalaca lika i dela engelskih fudbalera, stavio Engelsku kao šampiona :D :D Zaboravio si jedinoplasman Srbije :D

Videćemo kako će se Englezi snaći bez Megvajera (tradicionalno igra dobro za reprezentaciju), koliko može Šo, kako će odigrati Dank/Konsa/Guehi. Sredina i napad su odlični tu nema mnogo dileme, plus opcije sa klupe kao što su Palmer, Eze, Votkins, Toni, Boven, Gordon. Van spiska je ostao Medison koji je odličan igrač.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Jun 15, 2024. 5:13 pm

Kako sam pogodio iznenađenje prvenstva :D :D Mada imaju još 2 utakmice grupe, nadam se da će se Škoti malo trgnuti ja sam od njih očekivao fanatičnu borbenost a oni ko izduvan balon. Takođe mislim da ovakva pobeda može da bude šarena laža za Nemce, da bude nerealna slika.

Švajcarska pobedila Mađarsku 3:1. Realno bili su bolja danas, Mađarska se trgnula tek malo pred kraj.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Jun 15, 2024. 11:51 pm

Batica ubica wrote:
Fri Jun 14, 2024. 2:48 pm
@Tajler
Ne mogu da verujem da si ti, kao jedan od većih nepoštovalaca lika i dela engelskih fudbalera, stavio Engelsku kao šampiona :D :D Zaboravio si jedinoplasman Srbije :D

Videćemo kako će se Englezi snaći bez Megvajera (tradicionalno igra dobro za reprezentaciju), koliko može Šo, kako će odigrati Dank/Konsa/Guehi. Sredina i napad su odlični tu nema mnogo dileme, plus opcije sa klupe kao što su Palmer, Eze, Votkins, Toni, Boven, Gordon. Van spiska je ostao Medison koji je odličan igrač.
Mišljenja sam da su ovo prvenstvo najjači. 😁 Ispadamo u grupi.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jun 17, 2024. 8:08 pm

@Tajler
Brate reci kako smo pogodili iznenađenja turnira :D :D

Skoro nisam gledao igrača da je više napredovao nego Fas štoper Belgije. U sezoni 22/23 kad je Lester ispao iz PL bio je sigurno jedan od najlošijih štopera u PL te sezone, jedan od najslabijih igrača Lestera. Danas ga gledam najbolji igrač Belgije, markiranje, postavljanje, čitanje igre, mirnoća u igri. Bez greške do pred kraj. Baš je napredovao i svaka mu čast na tome.

Veseli Lukaku kako da gol tako ga VAR poništi :lol: :lol: Ponovo se ispromašivao na velikom takmičenju... Doku je jedan od neupotrebljivijih igrača u svetu fudbala, a čovek ima takve fizikalije. Slovaci solidni baš, nisu ekipa koja se samo brani, ide lopta lepo, bez lopte su kompaktni, borbeni.

Kakav gol je dao Stančiju iz Rumunije :shok: :shok: Pa posle zamalo da ga da i iz kornera. Rumuni su pregazili Ukrajince nakon gola, namirisali krv. Belgija i Ukrajna kao dva favorita u ovoj grupi bez boda nakon prvog gola.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jun 19, 2024. 1:46 pm

Danas je dan kad će Srbija navijati za zemljotres :D :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jun 19, 2024. 5:20 pm

Nije bilo zemljotresa, ali je utakmica bila top. Na kraju i 2:2, verovatno po meri većine ljudi u Srbiji :D :D

Da se osvrenem i na našu utakmicu sa Engleskom. Odlično izdanje od kraja 1. poluvremena, maltene smo sabili Engleze u njihov kazneni. Kako je samo Bleki sačuvao Kejna ono je savršenstvo defanzive, primer kako jedan štoper treba da igra utakmicu. Pavlovića ne cenim preterano kao igrača ali je odigrao najbolju utakmicu u karijeri s obzirom na direktnog protivnika kojeg je imao a to je Saka. Vrlo dobro njegovo izdanje. Mladenović je odigrao odlično takođe. Kod gola je bila greška veznog reda, Belingem je poznat po Lampardovskom ubacivanju iz drugog plana a naši vezni igrači to nisu ispratili, pre svega Gudelj i Lukić. Krupna greška, plaćena skupo. Tokom 1. poluvremena sam stekao utisak da smo se uplašili i da smo previše respektovali Engleze. Dakle, ušli smo sa lošim stavom a bez stava se sport ne igra.
E sad, kao i što sam pisao posle pobede nad Portugalom i ispadanja sa SP jasno je što Piksi nije odmakao dalje od Kine i Japana u klupskom fudbalu. Stil fudbala koji gura u klupskom fudbalu može da prođe samo sa ogromnim budžetom i velikim brojem kvalitetnih igrača. Ipak, reprezentacija je druga priča i tu ovaj stil može da prolazi ali i ovde dolaze do izražaja Piksijevi trenerski limiti a koji se vide u donošenju odluka, vođenju utakmice, izmenama. Ne smeš da počneš utakmicu bez Tadića koji je glavni i najbolji igrač ove ekipe kao što je i sam rekao. Tadić mora da počne, pa makar ne igrao Vlahović. Drugo, ne smeš da izvodiš Mitra u trenutku kad ubacuješ Tadića jer su njih dvojica najbolji tandem u istoriji reprezentacije. Dalje, Vlahović je odigrao lošu utakmicu pogotovo 1. poluvreme a ostao je na terenu pre Mitra koji je bio vrlo korektan. Nadam se da je prošao školu i da će protiv Slovenije izaći najboljih 11 igrača i da ćemo dobiti. Shvatam ja da je probao da se prilagodi jer zajedno sa Tadićem, Mitrovićem i Vlahovićem realno imamo 3 igrača manje u odbrani ali isto tako treba reći da Mitrović i Vlahović nisu opasni bez Tadića.

Gledao sam sinoć Portugal, koliko ofanzivnih igrača kao da ih Piksi trenira :D :D Na sredini bez pozicionog zadnjeg veznog, samo Bruno i Vitinja, po krilima Leao i Bernardo Silva, Ronaldo centarfor, Kanselo krilni bek, Mendeš levi štoper a on je inače levi bek a kao štoper je igrao vrlo visoko sinoć, pravio bekovske trkove napred. Čak je i Ruben Dijaš u jednom trenutku krenuo u bekovski trk. Martinez je prešao put od pragmatičnog trenera kome se zamerao pragmatizam kad je vodio Belgiju do ultra ofanzivne postavke sa Portugalom. Sinoć je protivnik bila Češka pa je tako moglo, ali u jačim utakmicama ona postava prima 3 gola od ovih jačih reprezentacija. Bruno, Bernardo, Ronaldo, Leao su poznati kao igrači koji se ne cimaju puno u odbrani, Kanselo je loš defanzivac... Videćemo kako će se Martinez prilagođavati. A tek klupa koliko je jaka, na klupi Palinja, Ruben Neveš, Žota, Žoao Feliks, Pedro Neto, Gonazlo Ramos, Žoze Sa, Mateus Nunjes... Maltene dva tima imaju.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jun 21, 2024. 10:47 am

Mitrović i Vlahović su previše slični igrači da bi igrali zajedno. Obojica su visoki, jaki, ne preterano brzi, obojica igraju dosta leđima od gola, nijedan od njih nije profil igrača koji će da napada dubinu a niti da se izvlači i da igra kao 10. Deluje da guše jedan drugog. Vlahović je opet bio loš, Mitrović je bio bolji ali ne puno jer je promašio jednu 100% šansu (1v1 sa Oblakom), a imao je i onu priliku glavom posle kornera i onu prečku gde je ipak bio dobro markiran.
Odbrana s druge strane izgleda dosta solidno. Veljković najprijatniije iznenađenje, Bleki već konstantan, Pavlović malo talasa ali za njegove standarde dobro. Bode oči to što su se Lukić i Ilić dobar deo utakmice krili od lopte i puštali štopere da kreiraju. Vidim neko nezadovoljstvo ali Tadić je odigrao dobru utakmicu, na 0:0 je Mitru spakovao mrtvu šansu, nije gubio lopte, igrao odbranu. Za Živkovića je odavno jasno da nije krilni bek i da ne može da ga igra, to samo Piksi ne vidi.
Gaćinović :lol: Kakva njegova sekvenca. Sergej ništa bolji. Samardžić je bio dobra izmena kao i Jović, eto da i Piksi pogodi sa izmenama.

Zašto se Vlahović vraća u srednji blok kad se branimo, zašto se od čoveka koji je centarfor traži da drži bok? Zašto se od Tadića takođe traži da drži bok, a čovek je najbolji igrač tima a ima i godina, valjda mu treba minimalizovati zadatke u odbrani? Piksi hoće da igra ofanzivan fudbal sa 2 centarfora a opet hoće da se brani sa 9 igrača u bloku. Ne ide to tako. Mora da preseče, ili Mitrović ili Vlahović i onda ko umesto jednog od njih dvojice. A po prikazanom Mitrović zaslužuje da počne protiv Danske pre Vlahovića. Imam osećaj da nećemo pobediti Dansku, nekako posle svega ovoga ne mogu da nas vidim kao pobednike.

Pohvale za defanzivce Slovenije, odlično su markirali naše napadače celu utakmicu. To je ono što se izgubilo u fudbalu, defanzivcima je bitno da drže liniju a nema veze što ne markiraju svoje igrače. Slovenci to rade vrlo dobro i svaka im čast na tome. Bila je juče situacija u utakmici Engleska-Danska kad Votkins napada dubinu a Vestergard izlazi i pravi ofsajd zamku na 18 m i traži ofsajd umesto da markira Votkinsa koji ulazi u gol šansu. Englezi su za sad loši, ne igraju kao neko ko je konkurent za osvajanje. Ako su pravi ovo može da im bude dobar sudar sa realnošću, za njih bi možda bilo bolje da su izgubili da se trgnu. Kako je Hojbjerg rezerva u Totenhemu mislim da samo Postekoglu zna, jedino je Bentakur igrač njegovog nivoa tamo.

Španija odlična za sad, videćemo dokle će dogurati. Italijani sinoć nisu šansu napravili. Mnogo je slaba klupa Italije, ulaze Zakanji, Retegi, Raspadori, Kambijaso, pa onda na kupi neki Belanova, Bonđorno, pa onda El Šaravi, Fađoli itd itd. Mislim da skoro nisu bili slabiji.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jun 21, 2024. 2:39 pm

Španija za sada igra najbolji i najmoderniji fudbal na EP, izuzetno brzo i sa tacnim dodavanjima. Ono što mi je posebno upalo u oči je presing, pritisak na loptu, kao osice su. Ni malo naivna Italija je imala problem da zadrži posed i predje u prednje polje. Definitivno moj favorit, fudbal po mom ukusu

Piksi može mirno da spava, Englezi imaju goreg selektora, koliko god to delovalo nemoguce
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Jun 22, 2024. 8:28 am

Meni lično Mitrović je ozbiljan kancer posle dve utakmice.

U Arabiji je postao duplo gori igrač. Sramotno je na šta liči.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Jun 22, 2024. 8:30 pm

Kako igra Pepe sa 41. godinom, kako je fizički spreman. Nek mu neko kaže da je mator :D :D Ne postoji mlad i star igrač, samo dobar ili loš.

Kristijano šmekerski dao loptu kod 3. gola. Smanjio je ego drastično, ovo Ronaldo od pre 10 godina verovatno ne bi dodao.

Kakvu je Gruzija imala šansu da dobije na kraju utakmice danas. Mamardašvili kakav golman, ode on ovaj PR za lepe novce.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jun 25, 2024. 8:02 pm

Zanima me šta li je bilo Piksiju u glavi kad je birao ovaj sastav :lol: :lol: :lol:

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Jun 26, 2024. 8:54 am

Terzić i Vučić rekli ko će biti u prvih 11.

VPJTS

Locked