Što se tiče Klajburna ne znam šta bih rekao, elitan igrač al verujem da bi tražio ugovor na barem 2 godine što je baš rizično. Ne znam evo možda sam ja lud al pre bih Bertansa...
Sansa da se Bertans vrati u EL je minimalna,elitni suter,kram de la kram,svakako ima mesta u NBA.
New York je zagrizao i legao bi im kao 1 na 11...Fajterska ekipa koja igra dobru odbranu,bombonica za Bertu da ispripaljuje svoje za 15-20min...
Carlik Jones je trebao kod nas ono leto kad je izabrao Kinu. Mi svakog igraca dovedemo kasno, Moneke nam se isto nudio, svaki prelazni rok iste greske...
Ako NWG ne dobije otkaz, po meni bi se trebalo okrenuti patuljastijim rešenjima, ali koja imaju puno poena u rukama. Ne znam ima li TJ izlaz i koliki je, ali se Carlik Jones ili Tremont Waters, valjda mogu vraiti iz Kine. Nije info, moje razmišljanje bazirano na prejadnoj ponudi
Carlik Jones,jasno je da se trazi igrac koji u napadu ima dosta toga da ponudi a u odbrani malo toga,gotovo nista...Nasa dosadasnja selekcija nam dozvoljava da biramo igraca takvih karakteristika,cak je pod obavezno jer nam nedostaju poeni za EL nivo...
Podrzavam odluku da se dovede igrac takvog profila,vidim rezon...tako da necu A reci ako se ispostavi kao promasaj....
Ipak moram priznati da se i dalje nadam T.J.Shortsu
Jos nesto,nisam za NWG na ovu nasu selekciju iako ga cenim kao igraca....
@Čele
Ako može dublja analiza Džonsa sad kad je već zvanično naš igrač, šta možemo očekivati od njega i dobijamo li konačno plejmejkera koji to zapravo jeste?
Brine me to što do sad nije igrao ozbiljnu košarku, Kina i 79' garbidž tajma regularne sezone NBA nisu nikakav reper. A ove godine već puni 27 godina...
Više iznudjeno rešenje, nego želja jer u pitanju je mačka u dzaku. Čovek je u karijeri suštinski jedine ozbiljne utakmice odigrao za reprezentaciju. EL je druga dimenzija. Ali nama su potrebni poeni, on ih hipotetički ima, pa šta bude. Tržište je prejadno na toj poziciji
Inače, Moneke se aktivno uključio u borbu za svoju slobodu. Igrač koga smo prošle sezone imali za dz. Šta reci
Jel imamo još uvek šansu za Moneke?
Mislim da Baskonija tvrdi pazar samo, kkub koji živi od obeštećenje, nego odugovlače jer misle da ćemo se upecati na visoku cenu...
Defanzivno nema mnogo toga da ponudi,vredno pomena je dobro citanje linija dodavanja ali sa druge strane to je i poprilicno kockanje u odbrani...Zbog svoje sitne gradje,nedostatka sizea,uzevsi u obzir i ostale nase igrace,jasno je da ce biti primarna meta svih ekipa u EL...Ne moze da preuzme nista i bice potrebno sakrivanje u odbrani i pomaganje od svih saigraca a mi svakako imamo tela za to...Moze defanzivno na agilnost i energiju da ponudi nesto na lopti ali svi ce zeleti kroz preuzimanja da ga buse...
Mene iskreno nisu zanimali defanzivni kvaliteti igraca na poziciji PG kada sam video koga smo sve doveli,jasno je bilo da ova ekipa ima izuzetan defanzivni kvalitet ali i nedostatak poena za EL nivo,iskljucivo sam smatrao da treba biti fokus na napadu.Ocigledno je da se tako i u klubu razmisljalo.
Ofanzivno nudi dosta toga...U stanju je da kreira za sebe ali i za ostale,ostvaruje dobre konekcije sa centrima...Brz prvi korak,ima visok nivo agilnosti,dobro menja ritam brzo se zaustavlja i ponovo krece.
Odlican je u PnR igri,pametno eksploatise MM situacije..
Na prodorima ne bezi od kontakta bez obzira na gradju,flouteri,dobri procenti sa poludistance,ima range dosta dalje od linije za 3pts(trojke daleko bolje puca sa topa u odnosu na 45 stepeni,36% naspram 29% prosle sezone,iz kornera jako mali uzorak jer je uvek sa loptom u rukama,ne coskari),dobar court vision,kreativan,decision na visokom nivou..
Napadacki stvarno jedan sirok repertoar.
Ako bih morao da ga opisem u jednoj reci rekao bih slasher,strasan agresivan slasher ,probija prvu liniju,tera odbranu da se skuplja i onda cita...Zavrsava i sam,hrani centre,ima dobar osecaj za alejup pasove(JonesX2 veza u najavi koja ce dizati Arenu na noge ludackih kucanjima),drive and kick igra takodje prisutna.
Rekao bih da je i najcistiji Pg kojeg smo imali u ovoj eri Obradovica.
Sto se tice njegovog suta...Zanimljivo je da otvorene ili relativno otvorene trice uzima sa zemlje a kada ima manje prostora uzima skok sut...U visokim procentima pogadja poludistance..
Ako bih morao da trazim ofanzivne mane to bi bila selekcija suta,koja zna da bude problematicna ali to ide iz ogromnog samopouzdanja u svoj napadacki arsenal,nije mu strano da odapinje trice iz velikih udaljenosti...Ako se zapali i publika ga ponese mozda i vidimo logo Jones u Areni
I to sto ima svega 49% iz reketa,leva strana mu kvari procente,cesto polaze desnom iz levog prodora,levom ume da baci dosta tvrdo kada nije cisto polaganje naravno...
Ima liderske sposobnosti,koje je ostvario u G ligi gde je bio i MVP,u Kini kao i igrajuci za Sudan....I ako vec dovodimo po prvi put igraca u evropu uvek sam pre za igraca koji je bio lider nego za nekog marginalca sa jacom reputacijom zahvaljujuci NBA regularnoj sezoni tipa Graham,Burke....
E sad,sve ovo vazi za Kinu i G ligu....i zato sledi kljucno pitanje u ovakvim situacijam,koliko od svoje igre moze da prenese na visi nivo?Na to pitanje niko ne moze sa sigurnoscu odgovoriti,sve se svodi na procenu...i zato se za ovakve potpise kaze macak u dzaku
Igrajuci za Sudan po Fiba pravilima,slabije odbrane je uneredio,znaci deklasirao i to poprilicno lako,vs Portoriko 38/6/11,vs Angola 26/7/15,vs Filipini 17/9/14...Prvi ozbiljniji test vs Srbija je bio neuspesan 3/0/6,i tu su mi pomesana razmisljanja jer jednostavno Srbija je znala da treba samo njega iseci,agresivno su iskakali,udvajali,terali ga da se oslobodi lopte jer ostatak bekova jednostavno nije mogao to kvalitetno da koristi pa su i brojke ostale tako ocajne + garbage time pa dosta manja minutaza..No secam se jedne sekvence kada je na udvajanje odgovorio strasnim pasom gde je njegov IQ dosao do izrazaja iliti decision,bio je par sekundi ispred svih na terenu,izbacio je kompletnu odbranu kreirajuci potpuno otvoren sut..Uspeo sam da nadjem taj trenutak na 4:25
Za razliku od slucaja Kaminski,necu A reci ako Jones potpuno podbaci iz razloga sto apsolutno vidim rezon u ovom potpisu....Pokusali smo da dovedemo tacno ono sto nam treba,e sad ja bih bio najsrecniji da je to bio TJS zbog evropskog iskustva i jos nekih stvari ali da ne sitnicarim sad,verovatno je tu obestecenje bila ogromna prepreka ako se uopste i razmatrao...
Suma sumarum:Koliko Carlik Jones iz svoje igre moze preneti na daleko veci nivo?.....Nisam siguran,mogu da zamislim oba scenarija...
Moram vam priznati da sam imao jednu misao kad se pojavila informacija da Hapoel zeli Beverlija:ma daj nam tog kera da tucemo na 53-51 da zalecim proslosezonske rane
Moram vam priznati da sam imao jednu misao kad se pojavila informacija da Hapoel zeli Beverlija:ma daj nam tog kera da tucemo na 53-51 da zalecim proslosezonske rane
Strong difens priča je i dalje jaka u nama
Hvala Čele na odličnoj analizi, drago mi je da smo doveli plejmejkera koji zna da kreira. Sem PJa i na momente Dantea nismo imali takvog. Ostaje mala sumnja u Džonsa jer puni 27 godina uskoro a nije igrao u Evropi do sad.
Zašto klub ne objavljuje ostale igrače, Lakića, Sterlinga, Bongu, Nakića, Majka, Džonsa? Čele imaćeš pune ruke posla dok klub ozvaniči sve
Kako prenosi Mocart ako Kaboklo nađe angažman u NBA Partizan će dobiti milion € obeštećenja.
Da se uradi rekapitulacija dosada urađenog u ovom PRu:
1: Džons, Nilikina, Lakić
2: Sterling, Marinković, Lundberg
3: Bonga, Nakić, /
4: /, Majk
5: Dejvis, Džons, Koprivica
Očekujem startnu četvorku i očekujem još nekog na poziciji 3. Vidim da se nismo još uvek oprostili od Trifunovića a zna se da ga Želimir ceni a i da ima tu iracionalnu bolećivost prema igračima sa našim pasošem, ne bi me iznenadilo da ostane u zadnjem momentu. Klub se pre neki dan i definitivno oprostio od Smita koji je odigrao vrhunsku završnicu sezone.