KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Partizan

Post by Batica ubica » Mon Mar 24, 2025. 2:36 pm

Pisao sam i na početku sezone, i kad je bilo 2-8, postoji 1001 razlog zbog kojeg Želimir treba da bude trener Partizana. Prosto čovek je magnet, garancija određenih stvari, samim njegovim dolaskom klub je dignut na viši nivo. Po meni tako treba i da ostane dokle god se on oseća sposobno da bude trener Partizana.

E sad, prema svecu i tropar. Pre 7-8 godina bi sama borba za plej-of bila veliki uspeh, danas bi i plej-in bio neuspeh. Upravo zato što je Želimir trener, očekivanja su svima automatski veća. S druge strane i on je upravo zbog svog imena i reputacije dobio 4 sezone zaredom najveće budžete u istoriji kluba i priliku da bira koga želi da dovede.

Zamerke idu na ove stvare koje se ponavljaju, kao što je Čele naveo. Meni je prva pristup u određenim utakmicama. Želimir je neko čije su ekipe bile poznate kao kaznena ekspedicija, gde zalaganje, fokus i stav nikad nisu bili upitni. Kod nas je i ove i prošle sezone itekako bilo takvih utakmica, gde smo ulazili lagano pa smo dobijali po ušima. To je prva stvar, bez toga se ne može ništa ko god bio trener i ko god igrao. Onda kao što je Čele naveo loše građenje, mali faulovi, izvođenje auta. Sve su to problemi koji se vuku duže vreme i koji nas koštaju utakmica.

Dodao bih na ovo preveliku zavisnost od nekih igrača. Prevelika uloga za Pantera 1. i 3. sezone pogotovo prošle gde je morao da bude i primarni skorer i primarni kreator a bilo je jasno da ne može, uloga Avramovića kome je sve bilo dopušteno a još je bio guran na plejmejkera što takođe ne može, Anđušić sa loptom u rukama, Doužer u korneru umesto kao primarni kreator, Jaramaz na lopti, iskakanja Kaminskog itd itd. Pa čak je i ove sezone tako bilo u nekim utakmicama, lopta Kalriku ili Braunu a ostali se sakriju iza njih. Bilo je promašaja, Kaminski, Jaramaz, Madar (realno promašaj i pored ok 2. sezone, daleko od onoga šta je najavljivano), Kuruc a realno i Balša. Ali opet to je priroda posla, Klop plati Darvina 85 miliona € a ovaj bude daleko od nivoa cene koje je plaćen, Pep plati Kalvina Filipsa 50 miliona € a počne mu 6 utakmica za 1.5 sezonu, plati Dokua 60 miliona € gde realno nije igrač tog klalibra itd itd.
Čekićar wrote:
Mon Mar 24, 2025. 11:47 am
Generalno se preuvelicava uloga trenera u sportu,ona je bitna ali ne toliko koliko se predstavlja jer dzaba ti sve pripremis ako tvoji igraci nisu u stanju da to sa papira prenesu na parket..Ipak je kvalitet tima,igraca najvaznija stvar..Oni su ti koji donose odluke koje uticu direktno na rezultat..
Dobar primer je i Murinjo,kazu ljudi gotov je,prestala magija....Nije on gotov vec u poslednjih par sezona nema kvalitet rostera koji je imao kada je dominirao...Pitajte ljude koji strastveno i ozbiljno prate fudbal,kako bi se Gvardiola proveo u nekom Fulhamu,95% njih ce vam reci da bi se raspao...Da li bi to znacilo u tom trenutku da je on ocajan trener?.Ne,nego nema potreban kvalitet na terenu koji je sposoban da njegove ideje pretvori u delo.
Da li je to slucaj i u KKP?...Ne znam ali vrlo moguce...Zeljko decenijama radi sa samim kremom evropske kosarke,gotovo sam siguran da se u KKP za ove 4 godine susreo sa situacijom da trenutni igraci ne mogu kvalitetno da sprovedu njegove ideje u delo..
To su sve normalni i razumljivi procesi....Da li Zeljko upravo zbog toga zahteva manje od igraca,da li je izbacio odredjeni broj akcija koje je igrao godinama unazad?...Sve su to pitanja na koja se nema jasan odgovor ali je vrlo moguce da je tako jer je razumljivo...
Drago mi je da si ovo spomenuo. Kao što kaže Pešić bez dorbih igrača nema ni dobrog trenera. Kao što sam pisao i ranije, trener može da učini igrača i ekipu maksimalno 15%-20% boljom. Trener može da popravi zalaganje igrača, da popravi fokus, stav, da da neke drugačije taktičke instrukcije gde bi igrač izgledao bolje ili manje loše, da ga svojim instrukcijama dovede u poziciju da igrač napravi nešto. Sve ostalo je na igraču. Ne može trener da šutne umesto igrača, ne može da donese odluku umesto njega. Trener može da nacrta šta hoćeš ako igrač to ne sprovede džabe. Trener u fudbalu može svom igraču da objasni kako i gde da napada dubinu ali ne može da napadne dubinu umesto njega. Treneri ne igraju.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Mar 24, 2025. 7:27 pm

Za ove četiri godine, Želimir je promenio na desetine igrača i konstantno se ponavljaju iste greške. Da li je moguce da su svi oni tupavi, pa da time amnestiraju trenera?

Za svo to vreme takodje tvrdoglavo ne odstupa od svoje defanzivne postavke, ne mareci da li su svojim fizičkim karakteristikama, ti igrači uopšte sposobni da to kvalitetno odigraju. Da li su oni krivi što nisu viši, brži, skočniji, jači, ili je insistiranje na nemogucem ipak trenerova zasluga?

Taj šleper igrača koji je prodefilovao, a i dalje defiluje kroz naš klub, nisu mu nametnuti, vec ih je sam odabrao. Ima li iko da veruje kako mu npr Savic namece igrače. Šta je odabrao, gledamo konstantno, rezultati su u skladu s tim

Pored toga što su izabrani mahom fizički, košarkaški i karakterno nedorasli potrebama, namece im se da igraju nešto što kroz čitavu karijeru nisu. To je takodje trenerova ideja, samim tim i odgovornost

Na sve to iritirajuca konstanta rupe na pozicijama, iz koje proizilazi nužna, ali bezuspešna improvizacija. Čak ni sredstva nisu u pitanju, nudjena su mu pojačanja u više navrata, ali se redom opredeljivao da nastavi sa svojim ljubimcima

Uloga trenera je velika sama po sebi, a u ovom slučaju imamo čoveka u čijim je rukama sve. Samim tim su i rezultati direktna posledica njegovog obračuna sa košarkaškim zakonitostima
non mollare mai

samig

Post by samig » Tue Mar 25, 2025. 12:18 am

Itekako je bitna uloga trenera danas....

Pa ko je promenio ceo tim i dovodio igrace prethodnih godina??

Mislis da je Savic bez dozvole Zoca dovodio?

Ko se odlucio za Lundberga, Dejvisa, ko je odlucio da cele sezone igras bez prave cetvorke?

Kada ti ekipa u poslednje vreme na terenu onako lose deluje energetski i bez koncentracije, onako lose ulazi u mec, pa ko je tu kriv ako ne trener i strucni stab?

Moze da izgubis mec nije problem, ali da izgubis na onakve nacine kao sto mi gubimo u poslednje vreme je nedopustivo.

Ekskurzija protiv Olimpijakosa, u Barsi sem prve cetvrtine isto, protiv Krke, EFES, Dubaji pa i Mornar. ..

Igraci pojedini kao da misle da je dovoljno da se pojave na mecu a da ce sve ostalo doci samo od sebe... Nema energije, koncentracije, inteligencije, koriscenje faulova.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Mar 26, 2025. 1:37 pm

Dejvisu bih zabranio da napada loptu u odbrani, da vrši bilo kakav pritisak na loptu. Nisu problem njegove godine nego prevelika agresivnost na lopti, previše želi da izbije/ukrade loptu protivniku. Pokušava da "vara" u odbrani, da se kocka. Kada uspe to je super ali kada ne uspe to je ili zicer ili njegov faul. Sinoć je 2. i 3. faul napravio na taj način, pogotovo 3. faul brani čoveka na postu i pokušava da mu izbije loptu, druže brani igrača pusti jurenje lopte. U napadu vrhunska utakmica, pokazao je maltene ceo repertoar. Trojke, poludistanca pa onda šutevi oko ramena, ulazi, kucanja, asistencija za Bongu. Samo mu zabraniti najstrožije da napada loptu, pusti loptu brani čoveka.

Bonga je čovek koji nam je falio najviše. 2/2 trojke, 3/5 dvojke od toga 3 zicera na obruču, bacanja 2/2, odbrana vrhunska, 3 blokade. Motor ekipe fudbalskim žargonom, kao nekad u fudbalskom klubu Raća Petrović.

Evo Karlika ponovo. Iako je loše ušao u utakmicu što se tiče šuta ali je vrhunski kreirao za ostale. Posle su se i % popravili, poludistance, jedan dobar kat, ulaz, trojka, 9 asistencija, vrlo dobra odbrana.

Mora se pohvaliti Vanjino zalaganje i odbrana. Nije uzeo puno šuteva ali je pogodio 2/3 trojke, odbrana je bila baš dobra jurio je kao lovački ker.

Sterlinga nije hteo šut za 2 ali je imao 5 asistencija, odbrana korektna. Za njega se ne bojim i znam da će već sledeću odigrati odlično, dok za Ifea ne mogu to da kažem još jedna njegova vrlo skromna utakmica. Nejasno je i dalje zbog čega ima prednost u odnosu na Vašingtona. Ife u EL šutira 36.2% za 2 poena što je sramno za bilo koga a ne nekoga ko je jedan od najplaćenijih igrača ekipe. Trojke su dobrih 36.4% mora se reći. Nejasno je i zašto je Nilikina sinoć imao skoro 6' manje od Lundberga a počeo je vrlo korektno.

Ne sviđa mi se povreda Tajrika nikako. Mislio sam da ga Želimir štedi za Bajern ali vidim da je rekao da je upitno da li će igrati sutra. Nadam se da nije nešto ozbiljno i da bi mogao bar 10'-15' protiv Bajerna jer je Balša klimav. Nije mi jasno da i Balša i Tajrik onoliko skaču na finte protivnika, njima Adin Vrabac da udari fintu šuta poleteli bi ko da je Džejsi Kerol. Dejvis peca loptu, ovi skaču na finte dajte ljudi malo...

Majkova odlična utakmica mora se pohvaliti. Dobra odbrana, bilo ga je i u napadu možda jedino da je bio faul ili dva gde je mogao bolje ali dobro.

Svidela mi se odbrana u 1/4 gde je i Alba izašla sa odličnim stavom, prštalo je prvih par minuta niko nije mogao koš da da. U 2/4 smo se raspali defanzivno, mi ove sezone uvek imamo jednu 1/4 gde se raspadnemo defanzivno. U 2/4 maltene sve što su dali bilo je ili na obruču ili otvoreni šutevi. Posle smo zategli opet, u 3/4 su ubacili trojke neke preko ruke neke otvorene ali kako je znalo da bude ovo je bilo dobro.

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Mar 26, 2025. 3:44 pm

Sinocna pobeda Bayerna u Barseloni nas vec sada dovodi u tesku poziciju gde zavisimo od ostalih rezultata...
Gledajuci tabelu na prvu to izgleda sve blizu,na pobedu ali mi smo u velikim problemima jer imamo sa Barselonom i Efesom 0-2 i bilo koji krugovi sa jednom od te 2 ekipe nas dovode u nezahvalnu poziciju.
Problem je sto nigde nemamo 2-0...vs zvezda 1-1,vs pariz 1-1,vs real potencijalno najbolje 1-1,armani 1-1...Jedino gde mozes imati 2-0 je Bayern i zato je sinocna njihova pobeda u Barseloni noz u nase srce...jer oni sad imaju matematiku da zavrse na nedostiznih 20 pobeda iako izgube od nas..Gostuju Makabiju i cekaju u poslednjem kolu Fener..

Jedina opcija sa kojom mozemo proci sa skorom 2-1 jeste da Armani izgubi jednu utakmicu(Kod kuce Barselona i Baskonija i u gostima Virtus)...Onda bi i Milano mogao max do 18-16,i u krugu sa njima i Parizom(koji docekuje Albu i gostuje Realu i Panati)gde je za ocekivati da zavrse na 18-16...Sve tri ekipe medjusobno imaju 1-1 ali zbog pobede od 20 razlike u Milanu mi bismo bili 10. a Milano i Pariz bi zavrsili takmicenje..
Ako bi se u taj krug dodala i 4. ekipa,Real Madrid ako izgubi oba puta u Beogradu...U tom krugu sa 4 ekipe,opet isplivavamo jer bi Pariz otpao odmah zbog 0-2 vs Real a mi bi na osnovu kos razlike bili ispred Armanija...
Odgovaraju nam krugovi sa Armanijem.

Tako da je utakmica Armani vs Barselona od velikog znacaja za nas.

Problem nam pravi Barselona koja docekuje Makabi i gostuje Armaniju i Feneru...I ako izgubi oba gostovanja i oni su na 18-16....I u krugu mi,barsa,armani,pariz..Mi imamo 2-4,Barsa 3-3,Armani 4-2 i Pariz 3-3...Poslednji smo..

Takodje i Efes nam moze zakuvati corbu,igraju kod kuce vs Zalgiris,Baskonija,Makabi i gostuju Zvezdi...Neka realna prica je 3-1 ali ako se jednu kod kuce okliznu eto i njih na 18-16 i mi ispadamo..

Da sumiramo sve,nemojte se zavaravati da nam odgovaraju porazi Barselone i Efesa iako su nam tu blizu na tabeli,bilo koji krugovi sa njima nas izbacuju...Idealna situacija je da obe ekipe isplivaju na minimum 19 pobeda(u slucaju efesa idealno bi bilo sve 4 pobede i skor 20-14 ili skor 1-3 sto je naucna fantastika) a da mi sa 18 zaokruzimo sa Armanijem i Parizom.

Sve u svemu jako teska situacija...Mi vec sutra mozemo ostati samo na teoretskoj sansi ako izgubimo a Armani dobije Barselonu...U tom scenariju bi nam trebalo 0-2 ili 2-0 do kraja od Barse koja ima kod kuce Makabi i gostovanje Feneru,realan scenario je 1-1 znaci kanal...i/Ili jedan poraz Armanija,kod kuce Baskonija i gostovanje Virtusu......Dakle trebalo bi nam neko veliko iznenadjenje...uz 2 ocekivana poraza Pariza na gostovanjima al i oni te mogu sokirati...

Naravno ovo je prica za 10. poziciju i nas skor 2-1,pitanje koliko bi nam to dugorocno i znacilo...Za neki bolji plasman moramo imati 3-0,a da Barsa ostane na 18(dakle da izgubi od Armanija i Fenera na gostovanjima) i da Efes dobije sve do kraja i ispliva na 20 ili da se oklizne jednu kod kuce pa ostane na 18...

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Mar 27, 2025. 3:12 pm

Danas je ekipa na velikom testu...Protivnik je krajnje atipicna ekipa koja igru bazira na sledecoj frazi " ne mozes da ubacis vise od nas"...Odbrana ih ne zanima,jedna od najgorih odbrana EL,samo Alba i Maccabi su primili vise poena od njih sa druge strane su ekipa koja je najvise poena ubacila..

Sustina utakmice jeste odbrana linije za 3 poena na half courtu ali i tranziciona odbrana linije za 3 poena gde smo protiv Albe bili losi a Bayern ce to jos vise kaznjavati..
Ako ne budemo koristili male faulove sto nam je vec u DNK,ako ne budemo seckali igru,igrace se u njihovom ritmu i bicemo ruzno zatrpani...Takodje ZABRANITI nasim igracima tranziciju jer ces uci u klopku tj njihov ritam a onda spasa nema...
Neces imati ofanzivno problem u 5vs5,ima tu puno slabih tacaka,mozes masu toga eksploatisati...Samo izbegavati Babba i Lucica,svi ostali se sa lakocom mogu busiti,ocajni su defanzivci pocevsi od Obsta,preko Vojtmana,Herisa,Brankovica,Sabaza,Gifaja...Uvek su u petorci 3 igraca koja se mogu targetirati...Tako da sam misljenja da ce nam laki poeni u kontri samo dugorocno nastetiti iako nije skolski,svaki trener ce reci zelim brze i lake poene u tranziciji...Ova utakmica je izuzetak,Bayern sa tim zivi,ritam im je sve...

Bice jako vazno ako T Jones bude mogao igrati jer je on taj koji bi imao ogromnu prednost u reketu,nemaju oni bez Bukera mesa za Tajrika..Takodje me plasi uloga Brandona na ovom mecu,sa njegovim visokim iskakanjima i napadanjima lopte po pravilu ce Bayern imati otvorenu tricu vec vidim,nacrtano bukvalno...

Nisam neko kome pada vilica od kosarke koju igra Bayern i misljenja sam da ce biti najlaganiji plen u 1/4 jer nemaju mesa,mekani su za kosarku koja se igra u PO a sa druge strane ne postoji trener u EL koji bi imao bolje rezultate sa ovim rosterom od Gordona..Bilo koja druga postavka igre bi znacila i 15. mesto na tabeli..
Fascinira me evolucija Gordona Herberta koji trenutno igra teski run and gun,sam rece kod Edina da 75% vremena na treninzima posvecuju napadu a samo 15% na odbranu i to ne bi bilo nista cudno da ne pamtim njegov period iz Frankfurta gde je ekipa igrala teski hrkljus na izuzetno mali broj poena,fajterska kosarka...Sve ovo mi govori da se covek prilagodjava rosteru koji ima i izvlaci maksimum sto je danas retkost,vecina trenera dolazi sa svojim idejama bez obzira na roster i onda menjaju igrace koji nisu u stanju da njihove ideje sprovedu u delo..
Ogromno postovanje za Herberta..

Recimo Washington bi bio idealan igrac za ovaj trenutni Bayern a kada uzmemo u obzir cinjenicu da je rodjen u Frankfurtu gde mu je otac u tom periodu igrao i da Nemacka namerava da mu da pasos da igra za njih,nemam dilemu da ce ga Bayern pokupiti ukoliko ga mi precrtamo...A Minhen bi bio najbolja moguca destinacija za njegovu karijeru..

Krenuo bih sa visokom postavom,Carlik,Sterling,Bonga,Mike,Jones...i sve preuzimao,njima Vojtman krece na 5 koji popuje,ne napada dubinu tako da procenjujem da nece eksploatisati Carlika pod kosem jer njih generalno 2 poena ne zanimaju,cilj je sutnuti sto vise trica..A sa druge strane sa Carlikom mozes zestoko busiti Vojtmana+ preko Tajrika pod tablom na kome kod da ostane..A cenim da ce Zeljko krenuti sa Ifeom i Ntilikinom a a sa njima nam je kreacija 0 bodova i ne bih se iznenadio da nam u toj varijanti odmah na startu opale neku seriju.

Nadam se najboljem ali strah u meni izmice kontroli...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Mar 27, 2025. 8:17 pm

Čekićar wrote:
Thu Mar 27, 2025. 3:12 pm
Fascinira me evolucija Gordona Herberta koji trenutno igra teski run and gun,sam rece kod Edina da 75% vremena na treninzima posvecuju napadu a samo 15% na odbranu i to ne bi bilo nista cudno da ne pamtim njegov period iz Frankfurta gde je ekipa igrala teski hrkljus na izuzetno mali broj poena,fajterska kosarka...Sve ovo mi govori da se covek prilagodjava rosteru koji ima i izvlaci maksimum sto je danas retkost,vecina trenera dolazi sa svojim idejama bez obzira na roster i onda menjaju igrace koji nisu u stanju da njihove ideje sprovedu u delo..
Ogromno postovanje za Herberta..
Interesantno je da je Nemačka na OI pod Herbertom bila baš strong difens priča, neke utakmice su zaključavali brutalno. Tipa Francuze i Brazilce u grupi su upropastili, pa posle i Grke iako su u 1. poluvremenu bili loši defanzivno koliko se sećam. Pa i na SP je to bila više strong difens priča, jedino su Amere dobili u igri na koš više u onoj nerealnoj utakmici gde su Ameri mislili lako ćemo mi sa ovima.

Vidim Nilikina se razboleo, znači Vašington će biti u 12 sigurno.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Mar 28, 2025. 11:13 am

Kad sam video pred kraj utakmice da se Balša sprema da uđe u igru nije mi bilo dobro. Da ti EL utakmicu pored Dejvisa i Tajrika završava Balša stvarno je vrlo upitna odluka na više nivoa. A tek da ne spominjem da smo najvažniji napad na utakmici na -7 sputili loptu Balši na niski post, što je za mene skandalozno na više nivoa. Prvo, Balša nije igrač koji napada sa niskog posta, nema repertoar, ni u ABA ne može da napravi razliku sa niskog posta. Drugo, ove sezone sve ukupno nije 10 puta dobio loptu na niskom postu, njegov napad se sastoji iz pika i ofanzivnog skoka prosto čovek je takav igrač. I mi najvažniji napad na utakmici dajemo na niski post čoveku koji niti je dobar napadač sa niskog posta a niti generalno dobija loptu na niskom postu. Da ne pominjem to što je sinoć bio minus igrač u odbrani, bekovi preko njega završavaju ko da nema 216 cm, nije promenio nijedan šut oko obruča njihovim bekovima. Svaka čast za onu rampu ali je preko njega primljen lep broj poena.

Vašington je ovog puta bio van 12 (čak iako Nilikina nije igrao), a zanima me hoće li doći dan kad će Lundberg ostati van 12? Po čemu je Lundberg zaslužio tretman kao da je Panter, Egzum ili Naneli? Druga je stvar što je Vašington ove sezone pokazao više od Lundberga u dosta manjoj ulozi i minutaži. Dokle će čovek imati slobodu da se ispucava i radi šta hoće? Sinoć 0/5 iz igre, odbrana ne nešto posebna. I to gledamo maltene cele sezone sa izuzetkom par utakmica.

Lundberg EL vs Vašington EL, Lundbergovi proseci su crveni, Vašingtonovi proseci su zeleni
Minuti: 25; Minuti: 14
Poeni: 8 poena, 36% za 2, 35% za 3, 35% iz igre, 80% bacanja; Poeni: 8 poena, 47% za 2, 24% za 3, 38% iz igre, 78% bacanja
Skokovi: 2; Skokovi: 1
Asistencije: 3; Asistencije: 2
Ukradene: 1; Ukradene: 0.4
Blokade: 0.3; Blokade: 0.3
Izgubljene: 1; Izgubljene:1

Lundberg ABA vs Vašington ABA, Lundbergovi proseci su crveni, Vašingtonovi proseci su zeleni
Minuti: 19; Minuti: 18
Poeni: 8 poena, 73% za 2, 35% za 3, 51% iz igre, 69% bacanja; Poeni: 14 poena, 63% za 2, 44% za 3, 54% iz igre, 80% bacanja
Skokovi: 3; Skokovi: 2
Asistencije: 3; Asistencije: 2
Ukradene: 1; Ukradene: 1
Blokade: 0.1; Blokade: 0.1
Izgubljene: 1; Izgubljene:1

Karlik maestralna partija još jednom. Nije služio šut za 3 (1/4) ali je sve ostalo bilo brutalno, 7/10 za 2 opet je to bio širok repertoar poludistance, ulazi, kreiranje odlično 10 asistencija kao i obično razigrao je ekipu. Problem je što se ekipa sakrila iza njega u 4/4, što je bilo ajde ti izmisli nešto kao više puta ove sezone, kao i prošle sezone sa Panterom. A opet je vukao veliku minutažu (35'). Ne znam kakav ima ugovor ali će biti vrlo zajeban posao ostaviti ga sledeće sezone.

Braun je odigrao dobro u principu, nije mi se svidelo jedino ono uvaljivanje lopte Bongi u 4/4 pred kraj napada. Opet i Braun je neko ko je odigrao velike minute (skoro 34'), verovatno je i njega stigao umor. Nije mi jasan Želimirov rezon da prvih 15' utakmice iscedi čoveka, da mu igra bez izmene.

Bonga je šutirao i više nego što je trebalo, mada je ostajao sam u 4/4. Možda smo mogli više da ga držimo na Edvardsu.

Na Balšu je išla lopta na niski post u zadnjem napadu, a na Tajrika dole nije bila spuštena lopta 2 puta u toku utakmice a imao je prednost. S obizorom na tu povredu odigrao je dobro iako nije ni imao lopte.

Sve u svemu napad je stao posle Tajrikove ukradene i kucanja u kontri gde smo otišli na +7 a napad nas je i držao jer odbrane maltene da nije ni bilo sem nekoliko poseda u 3/4 i 4/4. Čak smo imali 14 ofanzivnih skokova... Edvrads nas puni a na klupi ti sedi defanzivni specijalac Lakić, može bar da proba da ga uspori. Neko će reći trpi napad al eto Ife je igrao skoro 15' sa sjanih 0/5 iz igre... Mislim da se ovim porazom definitivno opraštamo, i ako dohvatimo plej-in teško ćemo bez prednosti domaćeg terena moći do plej-ofa.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Mar 28, 2025. 2:38 pm

A mislio sam da su oni iz prošle sezone sa mudima kao klikeri, ali sad dobismo evnuhe...

Velika sramota i još jedna protracena sezona, za koju naravno opet niko nece preuzeti odgovornost

Pošto sad nije Mirotic, ko je prouzrokovao sklapanje ovog nakaradnog tima, sastavljenog od igrača upitnog kvaliteta i sa zadatkom da improvizuju na pozicijama koje ne mogu da pokriju?

Naravno niko, desilo se, nece niko naci za shodno da nam bilo šta objasni, cenim da ce se prodaja magle i papreno skupih karata nastaviti. Sve dok ovce budu same hrlile na šišanje

Za utehu, uvek može gore. Sad vec dokazano
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Mar 28, 2025. 2:39 pm

Poslednju cetvrtinu,na jako bitnoj utakmici,zavrsis sa 2 napravljena faula,poslednjih 7 minuta ne napravis faul...Gospodo moja to normalno nije i to se ne vidja na ovom nivou kosarke..
Dodao bih jos da nijedan igrac nije u problemima sa faulovima,samo Balsa imao 4,svi ostali 2 ili manje...Samo 17 napravljenih faulova za 40 minuta....
Faul je ogromno oruzje u kosarci ko zna da ga koristi ali je negativna stavka u statistici i tu je klopka...Nikad niste videli niti cete videti da se igrac raduje nakon sto napravi faul,uvek je to neka gestikulacija,negodovanje,u najboljem slucaju bez reakcije...
Dobar faul sece ritam,skracuje napad sa 24sec na 14sec,sprecava tranziciju,ponistava MM situacije......Ko to ne koristi daje vetar u ledja protivnickom napadu...

Carlik sinoc 19pts 10 ass i izgubis 15 razlike...Ucestvovao je direktno u vise od pola poena tima...Covek nema nikakvu podrsku saigraca sa svoje pozicije..Trio promasaja Ife,Frenki,Wash su glavni uzrok ovakve sezone u EL..
Zeljko je mnogo verovao Lundbergu,nista nije uticalo na njegovu minutazu,imao je zagarantovano vreme i puno razumevanja za svaku gresku...Nista mu nije vratio
Sa druge strane,jedno je sto ja mislim da bismo u Washingtonu imali igraca u ovom delu sezone da je bio na mestu Lundberga a drugo je realnost koja kaze da ni od njega nismo dobili generalno nista bitno,iako je povukao u onom jednom delu sezone kada su nas povrede isekle i tu je pokazao koliko moze,ali se mora konstatovati da je bio jako cesto hladjen i da su njegove greske uvek bile pod lupom...Sa jedne strane Ife je znao da koliko god lose igrao da ce mu minutaza ostati priblizno ista,imao je poverenje struke dok je Wash znao da ce ga svaka greska zakucavati za klupu i drugacije je skroz igracima u glavi,u poziciji Washa ti imas strah negde u sebi,nisi skroz opusten jer znas da te jedan turnover stavlja na kraj klupe...i to nije pomoglo Dancu da ispliva,proigra....Ispostavilo se da se previse verovalo pogresnom igracu..

Niko u EL nema luksuz da fula 3 igraca na poziciji 1 i 2....I mi previse ocekujemo,u ovakvom stanju stvari mi nista vise i nismo mogli napraviti realno....Dobar primer je i Armani koji nista nije dobio od Bolmara,Dimitrijevica,Bruksa..Manion je malo pokrenuo ali bez konstante....i ostaju kratki iako imaju klasu kakva je Nikola Mirotic...Jednostavno je previse promasaja na bekovskim pozicijama...Njima je Kozer sa stotinu ljeta najkonstantniji igrac..
Oni imaju jednostavnije resenje od nas na leto,iskesirati 10 milki na 3 godine za TJ Shortsa i resili su sve svoje probleme,lagano u top6.

Mi smo u problemu jer koliko se secam nijednog igraca nismo potpisali na 1 godinu,svi su na 2,sad ne znam ko ima drugu godinu player option,ko team option a ko zagarantovane 2 godine...Masu je tu potencijalnih problema,treba naci tim koji ce preuzeti ugovor,postavlja se pitanje ko bi to hteo da uradi npr u slucaju Ife s obzirom da se raspao kao bugarska skupstina...Ako se pojavi neki EC tim,on to moze odbiti kao sto je Zizic odbio da predje u Besiktas i da se spusti na EC nivo,izabrao je opciju da sedi sa strane u EL a ne da bude startni C u EC..

Nama trebaju klasna pojacanja na kombo beku i na PF,instant kvalitet,dokazan EL kvalitet...Ukoliko se to ne desi,imacemo slicnu sezonu kao i ovu,mozda malo bolju zbog kontinuiteta koji ce imati odredjeni broj igraca..
Americko trziste treba precrtati narednog leta...Od povratka Zeljka,Kuruks,Kaminski,Dozier,Ntlikina,Washington....Nije to mali uzorak...Ni sa jednim se nismo usrecili zbog ovih ili onih razloga...O svakom se pricalo u superlativima i imala su se velika ocekivanja...Samo spominjanje reci NBA kod ljudi izaziva siljenje majmuna,dolazi Jordan#23..

Samo prve sezone u Zeljkovom mandatu su dosli kapitalci...Dovela su se 2 igraca iz ekipe koja je igrala na F4 EL a mi smo bili u EC....Posle toga i mi u EL a takvih pojacanja nije bilo....Logicnije je da je obrnuto...Bez obzira sta ljudi generalno mislili o Punteru,covek je i dan danas najbolji napadac u EL na spoljnim pozicijama uz Nunna...Sa lakocom poentiraju...I kada je imao dobro oruzje oko sebe igrao je fantasticno,naredne sezone kada je sav teret pao na njegova pleca,i prenos,i kreacija,i poentiranje u jednom delu sezone se raspao...Preveliki zahtevi..

Druge sezone si pogodio sa Danteom i Matijasom nadrealno,istorijski potpisi...ali to se nece tako cesto desavati...Samo bih podsetio da je Dante imao prosecnu sezonu u Barseloni a da je Matijas bio rubni igrac EC/EL...Makabi ga je potpisao na jednomesecni ugovor nakon povrede Reynoldsa ako se dobro secam i skartirao ga kada se ovaj vratio...Dakle to nisu bila instant pojacanja kao Punter i Leday....A nemoguca je misija da tako pogadjas svakog leta.

Treca sezona je nagovestavala kapitalna pojacanja,dogovoren je Mirotic sa kojim je klub bio na vezi zajedno sa Punterom su krojili ekipu...I jos 2 igraca su fakticki bila zavrsena,jedan je Kalates kojeg ne cenim nesto posebo ali u petorci sa Punterom i Miroticem to bi jako lepo izgledalo,bio bi okruzen brutalnim suterima...Drugog dogovorenog ne znam...Medjutim sve je propalo,znamo i zbog cega,sve se rasulo kao kula od karata,trziste se u medjuvremenu osiromasilo i bio si prinudjen da dovodis ko zna koje po redu opcije na vise pozicija....Opravdano smo imali losu sezonu

Ova godina....Carlik koji je igrao G ligu,nesto malo NBA i Kinu...Washington,takodje prvi put u evropi...Ntilikina prvi put u EL....Mike iz EC...Sterling iz ubedljivo najgoreg tima EL...Lundberg iz Virtusa gde je bio igrac rotacije,on jeste klacovao odredjeni broj utakmica ali nije imao veliku minutazu,nije bio glavni igrac...Davies iz Valensije koja je bila ravnopravno poslozena,svi su igrali oko 20tak minuta....Jones koji je bio 3. centar u Efesu,u sustini precrtan..
Poenta price je da nisi doveo instant,proveren EL kvalitet jos od prvog leta...
Kad ovako poslozis stvari moze se reci i da mi imamo prevelika,nerealna ocekivanja..

2 kapitalca na leto su must...Kombo bek koji probija prvu liniju,pravi visak i koji ima dobar sut...To kosta al je neophodno za velike stvari,bolje je udariti jednom jako po dzepu i dovesti instant kvalitet nego dozirati i razvodnjavati na kvantitet..
I kapitalnu cetvorku jer ovo sto smo dobili od Mikea i Pokua je jako tanka prica...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Mar 29, 2025. 12:06 pm

6. Efes 18-14
7. Barselona 18-14
8. Real 18-14
9. C. zvezda 18-14
10. Pariz 18-14
11. Partizan 16-16

Efes i Barselona imaju bolji međusobni od nas tako da tu nemamo šta da tražimo. Real igra sledeće kolo protiv Pariza kući i zadnje kolo protiv nas u Areni. Pariz igra sledeće kolo protiv Reala u gostima i poslednje kolo protiv Albe kući. Cigani igraju sledeće kolo protiv Efesa kući i zadnje kolo protiv Panatinaikosa u gostima. Od Pariza i cigana imamo bolji međusobni skor, dok nas je Real dobio 1. utakmicu 7 razlike.

Elem, ako Pariz dobije Real a mi dobijemo Žalgiris mi protiv Reala u poslednjoj utakmici rešavamo pitanje prolaska, morali bi da ih dobijemo sa više od 7 razlike.

Ako Real dobije Pariz, onda bismo morali da navijamo za Albu u zadnjem kolo da napravi čudo u Parizu u zadnjem kolu a mi da dobijemo Žalgiris i Real.

I nama najslađa opcija, da cigani izgube od Efesa i Panatinaikosa a mi da dobijemo Žalgiris i Real i da upadnemo u plej-in.

Znači, da sledeće kolo navijamo za Pariz i Efes, da mi dobijamo Žalgiris, a da u poslednjem kolu navijamo za Panatinaikos i da dobijemo Real. Sreća u nesreći je što i Efesu i Panatinaikosu trebaju pobede.

Fuenlabrada

Post by Fuenlabrada » Sat Mar 29, 2025. 12:49 pm

A Milano?
Zanemario si ih, a oko i mi i oni dobiju obe (mada kako igramo tesko da cemo i jednu dobiti), a cigani izgube obe onda ce Milano uci u play in, a mi i cigani ispadamo.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Mar 29, 2025. 3:06 pm

Fuenlabrada wrote:
Sat Mar 29, 2025. 12:49 pm
A Milano?
Zanemario si ih, a oko i mi i oni dobiju obe (mada kako igramo tesko da cemo i jednu dobiti), a cigani izgube obe onda ce Milano uci u play in, a mi i cigani ispadamo.
Imamo bolji međusobni od Milana. Oni su nas dobili 7 razlike u Beogradu, mi smo njih dobili 20 razlike u Milanu.

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Mar 29, 2025. 4:10 pm

Batica ubica wrote:
Sat Mar 29, 2025. 3:06 pm
Fuenlabrada wrote:
Sat Mar 29, 2025. 12:49 pm
A Milano?
Imamo bolji međusobni od Milana. Oni su nas dobili 7 razlike u Beogradu, mi smo njih dobili 20 razlike u Milanu.
Medjusobni skor se gleda samo u slucaju da 2 ekipe imaju isti skor,kada 3 ili vise ekipa ima isti skor pravi se mini tabela i gledaju se pobede a zatim kos razlika unutar mini tabele..
Ako zaokruze Partizan,Zvezda i Armani...Armani ima 3-1,Partizan 2-2,Zvezda 1-3...Dakle Armani 10. Partizan 11. Zvezda 12.

Partizan moze proci u sledecim varijanatama pod uslovom da dobije obe utakmice

-Da Pariz izgubi obe od naredne dve utakmice a s obzirom da docekuju Albu u Parizu ova opcija se moze baciti u djubre.

-Da Zvezda izgubi obe i Armani minimalno jednu...

-Da Real izgubi u Madridu od Pariza...U slucaju kruga Real,Armani,Partizan svi su na 1-1 i mi smo najbolji zbog +20 u Milanu....A ako Armani izgubi jednu onda bismo jurili -7 vs RMD...
U ovim opcijama i Zvezda mora dobiti minimalno jednu jer ako zakruze te 4 ekipe isplivavaju Armani i Real jer imaju 2-0 vs Zvezda.

Sve ovo pod uslovom da Barsa i Efes dobiju minimalno jednu utakmicu jer ako jedna od ove 2 ekipe izgubi obe mi nemamo nikakvu matematiku jer sa njima imamo 0-2..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Mar 30, 2025. 8:46 pm

Izvinjavam se, nisam znao za to. Širim dezinformacije :D :D A eto imamo bolji međusobni i od cigana i od Armanija i to nam neće pomoći u slučaju da cigani izgube obe a mi i Armani dobijemo obe.

Treba da se desi težak poraz da bismo ozbiljno pristupili ABA utakmici. I to sve posle duplog kola u EL, još je bilo gostovanje. Čak smo 1/4 odigrali loše defanzivno, pustili smo dosta lakih poena ali onda smo odigrali vrlo dobro. Braun odličan, Karlik solidna utakmica, Nakić odlična utakmica 7/7 dvojke 8/11 iz igre. Dobro je da je Tajrik igrao i da očigledno nema probleme sa povredom, mada je on bio nervozan na kraju. Čudno da Pokuševski nije imao veću minutažu u ovakvoj utakmici pogotovo jer nije ni igrao u duplom kolu. Lakić samo 4' a može da igra ovakvu utakmicu u dobroj minutaži, a Braun je igrao 30' recimo a nije bilo potrebe za tim.

Post Reply