KK Crvena zvezda

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Borca

Re: KK Crvena zvezda

Post by Borca » Fri Jul 17, 2026. 11:16 am

Johnathan Motley i zvanicno novi igrac Zvezde, klub je objavio da je u pitanju visegodisnji ugovor. On se sinoc zvanicno i rastao sa Hapoelom.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Jul 17, 2026. 11:28 am

Ko li je vaš Jovan Mijailović?
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Borca

Post by Borca » Fri Jul 17, 2026. 11:53 am

Tajler Darden wrote:
Fri Jul 17, 2026. 11:28 am
Ko li je vaš Jovan Mijailović?
Postoji sigurno neko sa "spiskom" zelja posto su u zadnjih par godina dovedeni igraci koji su se spominjeli dugo, kao da neko ima spisak sa imenima koja su "zanimljiva" pa ce se dovesti kada/ako se ukaze prilika.
Treneri se menjali "ko na traci" pa ne mozemo da kazemo to je davna zelja trenera kao npr u slucaju da je isti trener godinama unazad tu pa se ti igraci dovedu po njegovoj zelji kad se ukaze prilika.

Ojeleye, Chris Jones, Motley, Đurišić (on je jos mlad domaci igrac pa da kazes logicno) su se bukvalno pominjali po "insajderskim" nalozima godinama pre nego sto se njihov potpis i desio, a broj trenera koji se promenio izmedju prvog pominjanja njihovih imena i potpisa je > 2 sigurno.

Borca

Post by Borca » Sat Jul 18, 2026. 11:44 am

Patrick Baldwin Jr. navodno u pregovorima sa Zvezdom.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Aug 09, 2026. 7:47 pm

Jako dobar potpis za KKCZ, koji se nigde nije pojavio kao opcija. Ovaj tim je, po meni, mnogo bolje ukomponovan od onog iz prosle sezone
non mollare mai

Borca

Post by Borca » Mon Aug 10, 2026. 1:56 pm

Andrej Bejlic i zvanicno novi igrac, ugovor je potpisan za naredne 2 sezone.

Borca

Post by Borca » Mon Aug 17, 2026. 5:35 pm

Nikola Kalinić objavio da zavrsava karijeru i da ce u naredne 2 sezone biti pomocni trener u Zvezdi, a takodje ce zavrsavati posao oko trenerske licence.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Aug 19, 2026. 9:31 pm

Borca wrote:
Mon Aug 17, 2026. 5:35 pm
Nikola Kalinić objavio da zavrsava karijeru i da ce u naredne 2 sezone biti pomocni trener u Zvezdi, a takodje ce zavrsavati posao oko trenerske licence.
Očekivao sam da će da odigra još 2-3 sezone u manjoj ulozi, da bude glu gaj kao i do sada samo sa manje minuta i potrošnje. Ipak verujem da su privatne stvari dosta uticale i na njegove igre prošle sezone i na ponašanje, kao i na ovu odluku da se povuče. Jer mislim da je fizički mogao da odigra još 2-3 sezone.

Na stranu njegova provociranja i ostali deo folklora, Kalinić je šampionski igrač i profil igrača kojeg bi svako poželeo u svojoj ekipi. Zalaganje, fokus i stav nikad upitni, odličan defanzivac može da brani više pozicija, može da napadne sa niskog posta, da pogodi trojku, da odigra licem ka košu, ima malo i sekundarne kreacije. Baš onako pravi glu gaj, neko ko povezuje celu ekipu. I nema šta odlična karijera, preko 10 godina je imao bitnu ulogu u EL ekipama.

Nadam se da će te porodične probleme rešiti, to je pakao za svakog čoveka.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Borca

Post by Borca » Wed Aug 19, 2026. 9:36 pm

Batica ubica wrote:
Wed Aug 19, 2026. 9:31 pm
Borca wrote:
Očekivao sam da će da odigra još 2-3 sezone u manjoj ulozi, da bude glu gaj kao i do sada samo sa manje minuta i potrošnje. Ipak verujem da su privatne stvari dosta uticale i na njegove igre prošle sezone i na ponašanje, kao i na ovu odluku da se povuče. Jer mislim da je fizički mogao da odigra još 2-3 sezone.

Na stranu njegova provociranja i ostali deo folklora, Kalinić je šampionski igrač i profil igrača kojeg bi svako poželeo u svojoj ekipi. Zalaganje, fokus i stav nikad upitni, odličan defanzivac može da brani više pozicija, može da napadne sa niskog posta, da pogodi trojku, da odigra licem ka košu, ima malo i sekundarne kreacije. Baš onako pravi glu gaj, neko ko povezuje celu ekipu. I nema šta odlična karijera, preko 10 godina je imao bitnu ulogu u EL ekipama.

Obozavas takve igrace kad igraju za tvoj klub, a idu ti "na onu stvar" kad igraju za protivnike.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Aug 20, 2026. 11:40 pm

Meni ne smetaju provokacije, sastavni su deo igre, kod njega su mi smetale drugosrbijanske izjave, od kojih se oprao novcem

Smatram da je Kalinic izvukao maksimum svog potencijala i saglasan sam da je mogao još da igra. Ali novi trener nije računao na njega, a on očigledno nije želeo da ide korak nazad pri kraju karijere. Otuda rešenje da krene u trenerske vode. Bio je jako zahvalan igrač, čak u zenitu i vrhunski, pa je možda ovako i bolje. Otišao je pre nego što je zanemocao
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 21, 2026. 12:01 pm

Borca wrote:
Wed Aug 19, 2026. 9:36 pm
Batica ubica wrote:
Wed Aug 19, 2026. 9:31 pm
Borca wrote:

Obozavas takve igrace kad igraju za tvoj klub, a idu ti "na onu stvar" kad igraju za protivnike.
Upravo tako, najbolji opis.
Irriducibili wrote:
Thu Aug 20, 2026. 11:40 pm
Meni ne smetaju provokacije, sastavni su deo igre, kod njega su mi smetale drugosrbijanske izjave, od kojih se oprao novcem

Smatram da je Kalinic izvukao maksimum svog potencijala i saglasan sam da je mogao još da igra. Ali novi trener nije računao na njega, a on očigledno nije želeo da ide korak nazad pri kraju karijere. Otuda rešenje da krene u trenerske vode. Bio je jako zahvalan igrač, čak u zenitu i vrhunski, pa je možda ovako i bolje. Otišao je pre nego što je zanemocao
I to je tačno, povukao se dok je još bio u snazi da kažeš, nije čekao da se raspadne da bi završio karijeru. I to je dobra osobina, mnogi igrači i u fudbalu i u košarci su igrali predugo pa je na kraju ostao malo gorak ukus.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Post Reply