KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Partizan

Post by Batica ubica » Sun Jun 08, 2025. 11:36 am

Koliko loše 2. poluvreme. Čak sam u 1. poluvremenu pomislio evo konačno igramo odbranu, igramo dobro u napadu uzećemo još jedan brejk. I onda kanal. U 2. poluvremenu smo primili 53 poena. I to je tačno bio osećaj kad gledaš utakmicu i znaš da ne mogu ništa da odbrane, da će biti otvoren šut za 3 ili poeni na obruču.

Najveći problem ove ekipe je što ne može da drži fokus 40'. Obično je to jedna 1/4 ili jedno poluvreme, eventualno tri 1/4. Obično je ove sezone pad bio u 1/4 ili komplet 1. poluvreme pa se onda pojavimo u 2. poluvremenu, a sad je 1. poluvreme bilo odlično a 2. je bilo katastrofa. E sad, zašto je to tako cele sezone...

Serija se ne sme vratiti u Podgoricu, moramo u Areni da završimo posao i uzmemo titulu. Ova ekipa nije sposobna da dobije majstoricu na gostujućem terenu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

White Mamba

Post by White Mamba » Wed Jun 11, 2025. 10:26 am

Ide to. I daj bre picka mu materina, imamo 7, 8 upotrebljivih igraca, neki vrlo dobri, zameni sa par dobrih te losije,nemo mi izmisljas kaminskog i ekipu

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jun 11, 2025. 6:30 pm

Odbrana kroz većinu utakmice konačno na nivou na kojem treba da bude. Dosta puta smo ih naterali da šutiraju u zadnjim sekundama napada, dosta puta smo ih naterali na teške šuteve od kojih su neke i pogađali. Odbrana na Rajtu i Ferelu odlična, odbrana na Megiju dobra kroz celu seriju u prošlosti je znao da nas zatrpa. Bonga, Marinković, Vašington, Tajrik odličan na preuzimanjima, Majk dobar defanzivno kad je ušao. Bilo je naravno padova fokusa i lakih poena ali sveli smo ih na 67 poena, a prethodna 2 puta smo primali preko 80 poena.

Karlik opet na nivou, iako je imao samo 1 asistenciju odigrao je vrlo efikasno. Braun vrlo bitan u 3/4 kad se lomio rezultat ubacio je važne poene. U jednom trenutku u 2/4 je bio vidno umoran jer je igrao u cugu 12', Želimiru se to redovno dešava.

Tajrik ponovo odlična utakmica, ozbiljna kandidatura za MVP finala ako osvojimo. I to nije bilo poena sa niskog posta ovog puta. Preuzimanja odlična samo kad je fokusiran i ne skače na finte.

Dejvis se lepo uveo u utakmicu sa niskog posta i poludistance, onda 2 faula u napadu gde je izgledao da je zreo za klupu ali je posle toga odigrao dobro. Kucanje iz onog kata i 2 rampe, na Ferelu na prodoru i na Megiju na šutu za 3.

Ife se ukazao! Solinda rola u 2. utakmici i onda sinoć X faktor kad je bilo najbitnije. Drago mi je da je nešto korisno uradio jer je polivan kofom govana prvo od mene pa i od svih ostalih navijača. Ovo je ujedno i ono u čemu je najbolji, što manje na lopti i što više pogled ka košu, čekanje u korneru.

Vanja 2/7 za 3, šut ga nikako neće ali je odbrana bila dobra. Jedino ne može da ostane ispred Sulejmona, njega brani rukama. Vašington je imao dobru rolu do promašenih bacanja i izgubljene lopte.

Moram spomenuti i Pokuševskog koji je igrao dobro u napadu, sekundarna kreacija i 3 ubačene poludsitance od kojih je ono pivotiranje i finta bilo vrhunski potez. Faulovi su ga isekli, kao i Bongu kojeg klub mora obavezno produžiti.

Bonga 0/0 za 3, Dejvis 0/1 za 3 to mora da se promeni jer u njihovim šutevima možemo da napravimo veliku prednost. Ajde Bongin šut mora da bude spot ap šut izgrađen iz viška da ostane sam ali Dejvis je odlična pop opcija pogotovo protiv Omića i Kamenjaša koji nisu najmobilniji centri na svetu. Ne treba da šutnu po 5 trojki ali može da im se testira šut.

Ništa još nije osvojeno, dobiju li oni sutra biće čupaj travu maskiraj se. A pokazali su da su sposobni da nas pobede već 3 puta ove sezone i u Beogradu i u Podgorici, još sa našim padovima fokusa njihov brejk sutra nije uopšte nerealan. Nadam se da će im Želimir to objasniti i da će pokazati onu njegovu nekadašnju crtu kad je bio najuspešniji.

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Jun 12, 2025. 2:10 pm

Batica ubica wrote:
Wed Jun 11, 2025. 6:30 pm

Bonga 0/0 za 3, Dejvis 0/1 za 3 to mora da se promeni jer u njihovim šutevima možemo da napravimo veliku prednost. Ajde Bongin šut mora da bude spot ap šut izgrađen iz viška da ostane sam ali Dejvis je odlična pop opcija pogotovo protiv Omića i Kamenjaša koji nisu najmobilniji centri na svetu. Ne treba da šutnu po 5 trojki ali može da im se testira šut.
Dozvoli da se ne slozim kada je rec o Bongi,potpisao bih da svaku utakmicu ima 0/0 za 3pts,nista bolje za KKP ne moze da se desi jer ti na drugoj strani donosi mnogo a u napadu ne uzima lopte,imamo mi mnogo igraca koji su opcija ispred Bonge...Smatram da Bongin sut za 3pts treba da bude koncepcijski rizik protivnickog trenera i da sa njega treba skupljati...Pre bih zeleo da mi Bonga uzima tricu nego Sterling ili Carlik da probija,Vanja da sutira,T Jones da vrti PnR itd itd..

Naravno brojke ne podrzavaju ovu moju pricu ali ja u njegov sut ne verujem a uvek se prvo vodim subjektivnim osecajem a u statistici samo trazim potvrdu ili osporavanje jer da je obrnuto svi bismo bili istog misljenja ne bi postojale nikakve razlike...Svako moze pogledati brojke i reci ovo je dobro ili ovo nije dobro...

Smeta mi sto Bongi nije strano da uzima trice npr iz dotrcavanja,takvu jednu jedinu nije ubacio...On mora biti potpuno sam+ je pozeljno da bude korner u suprotnom nema od tog suta nista u 90% situacija...

Ne znam cemu strah,ja sam utiska da nas Buducnost ne bi dobila u Bg u PO jos 5 tekmi da igramo....I danas ide gazenje...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jun 12, 2025. 3:10 pm

Čekićar wrote:
Thu Jun 12, 2025. 2:10 pm
Batica ubica wrote:
Wed Jun 11, 2025. 6:30 pm

Dozvoli da se ne slozim kada je rec o Bongi,potpisao bih da svaku utakmicu ima 0/0 za 3pts,nista bolje za KKP ne moze da se desi jer ti na drugoj strani donosi mnogo a u napadu ne uzima lopte,imamo mi mnogo igraca koji su opcija ispred Bonge...Smatram da Bongin sut za 3pts treba da bude koncepcijski rizik protivnickog trenera i da sa njega treba skupljati...Pre bih zeleo da mi Bonga uzima tricu nego Sterling ili Carlik da probija,Vanja da sutira,T Jones da vrti PnR itd itd..

Naravno brojke ne podrzavaju ovu moju pricu ali ja u njegov sut ne verujem a uvek se prvo vodim subjektivnim osecajem a u statistici samo trazim potvrdu ili osporavanje jer da je obrnuto svi bismo bili istog misljenja ne bi postojale nikakve razlike...Svako moze pogledati brojke i reci ovo je dobro ili ovo nije dobro...

Smeta mi sto Bongi nije strano da uzima trice npr iz dotrcavanja,takvu jednu jedinu nije ubacio...On mora biti potpuno sam+ je pozeljno da bude korner u suprotnom nema od tog suta nista u 90% situacija...

Ne znam cemu strah,ja sam utiska da nas Buducnost ne bi dobila u Bg u PO jos 5 tekmi da igramo....I danas ide gazenje...
Znam na šta misliš, nije Bonga primarno šuter ali znamo da je sposoban da ubaci nekad i 3-4 trojke iz spot ap situacija a rezon svih timova je da se pusti on da šutira. Ne treba da podigne 5-6 trojki po svaku cenu ali treba da šutne 1-2 pa ako bude 0/2 da ide veto na šutiranje :D Već ako ubaci 2 iz 2-3 pokušaja ne možeš baš da ga ostaviš skroz samog što otvara prostor za druge.

Nije mene strah Budućnosti nego nas i našeg potencijalnog raspada :D Nadam se da naši igrači ne misle da su već uzeli titulu, u suprotnom će vrlo brzo morati u Moraču na majstoricu što nije baš prijatno mesto za takvu utakmicu.

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Jun 12, 2025. 5:00 pm

Svaki igrac kad je sam treba da uzme sut,zvao se on i Adin Vrabac,to je kosarkaski i niko ti nista nece zameriti..
Hteo sam reci kada se utakmica zavrsi bez Bongine uzete trice to dalje povlaci sledece,da su Carlik i Sterling imali dovoljno prostora za igru sto je svakako bolje nego da zavisimo od Bonginih trica...

Zakelj lose pripremio tekmu broj 3....

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jun 12, 2025. 10:13 pm

Slaviće se titula :yahoo: :yahoo:

Osma titula, ponovo smo drugi iza nikoga. Uvek je lepo kad se osvoji ABA pa i kad nema prohodnost ka EL. Sport se ipak igra za trofeje, oni su broje i pišu.

Čestitke igračima i Želimiru, drago mi je zbog njega da je osvojio još jedan trofej sa nama.

Zatvorite splavove i klubove, ovi kad se ponapijaju udaraće čime stignu sad :D :D

Slaviće se titulaaa

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Jun 12, 2025. 11:55 pm

Batica jedini burazer koji komentarise i kad se gubi i kad se dobija...Ostali kao da samo cekaju poraz da izbace svoje frustracije :D

Bonga MVP....Brat radi sve,svaka cast zaista...

Cestitke svima na trofeju..

Zeljko rece,po mom misljenju zabrinjavajucu stvar,na presici da Carlik ima NBA klauzulu,Bonga isto neku klauzulu,Balsi istice ugovor...Svi ostali su pod ugovorom..
Sto znaci da su nam prakticno ruke vezane kada je u pitanju rekonstrukcija tima,morace se traziti klubovi koji su spremni da preuzmu neke ugovore ili da i mi placamo deo odredjenog ugovora a nisam siguran da imamo bas taj luksuz.

Od stranaca bih zadrzao Jonesa,Jonesa,Bongu i Sterlinga...Washingtona takodje ako ce da se istripi na pocetku sezone,ako ce imati isti tretman kao i ove sezone onda bih mu se zahvalio...Vidi se ogroman napadacki potencijal...
Ali ovo je neizvodljivo s obzirom da su svi pod ugovorom...

Sledi leto,najvazniji deo sezone u ovako gustom kalendaru...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jun 13, 2025. 1:38 am

Na kraju je lpak bilo lepo i nekako se ispeglala mučna sezona

Dobrom delu igrača je ovo prvi trofej u karijeri, motiv je bio vrlo vidljiv

Navijanje odavno nije bilo bolje, večeras su se karata dokopali i oni koji sebi ne mogu da priušte EL. Konačno je grmelo kao u stara dobra vremena

Bolji smo, veci izbor igrača, pritom su ih još desetkovale povrede. Razlog više da iskreno čestitam i Žakelju i igračima, kako za izrazito korektan odnos, tako i za volju koju su kroz celu seriju pokazivali. Očekivao sam da se izduvaju i padnu, ali oni nisu do samog kraja odustajali, vracali su se i naterali su nas da i mi pružimo maksimum. Morgan igrao s povredom, Wright takodje, da bi se desilo da se dodatno ubogalji. Respect, rival za poželeti
non mollare mai

White Mamba

Post by White Mamba » Fri Jun 13, 2025. 9:48 am

Kad nekog zna se vec koga nema, igra se kosarka, desava se sport jbni. Sve su opoganili u ovoj nesretnoj zemlji, sve, sa svojom sportskom ispostavom sdcz, pogane i to malo sto bi trebalo da bude fer, taj sport. Caciji prljavi. Kls nek igraju klinci pa nek ovi opet beze ko prosle godine
Zelimir je sinoc sve lepo rekao. Cestitke i nama drugari, par gluvih kicki sto se jos okuplja ovde :D

Milorad

Post by Milorad » Fri Jun 13, 2025. 3:10 pm

Čestitke napaćena braćo, uvek je lepo kada se uzme titula čak i ovakvoj ligi koja gubi kvalitet (reče jedan pokvareni čovek).

Svi su odigrali dobru seriju ali to ne sme da nas zavarava jer svi znamo šta smo od pojedinaca gledali čitavu sezonu. Sledi najvažniji deo za narednu sezonu, pamet u glavu i ne nasedajte na razne spinove.

Željko samo da nastavi da bocka cigane, mnogo je lepo kad ovako plaču

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jun 13, 2025. 5:54 pm

U KLS treba pustiti decu kao što kaže Mamba, nek igra sin Đoke Štangle sam sa sobom. Ne treba umarati ljude posle već duge sezone.

Da proturim koju i o samoj utakmici. Isak Bonga :blue: :blue: Reče Srđan u prenosu, pravi paradu kao golman. Čovek brani sve, od Ferela do Šengelije. Još kad ulazi trojka to je onda fenomenalno. Verovatno naš najbolji igrač u kontra napadu, dobar kater, solidna sekundarna kreacija čak, vrlo pouzdan penaldžija. Treba odmoriti čoveka da ne igra ovo smeće od lige, igraće celo leto i za reprezrentaciju. Možda je i trebao da dobije MVPa. Novi ugovor ako je moguće.

Karlik opet odličan a ovog puta je bilo i asitencija. Još su ga faulovi isekli i to treba spomenuti. Braun opet vrhunska utakmica, i da je on bio MVP ne bi bilo neasluženo. Najbolje od svih je čuvao Sulejmona. Uveo se u utakmicu ulazima i poludistancom, posle prešao i na šut.

Dejvis napadačka klinika. Niski post, poludistanca, trojke, sekundarna kreacija. Ceo repertoar. Mora da se pohvali Ife sa svojom partijom, opet je to većinom bilo od lopte isključivo kao skorer gde se najbolje i snalazi.

Odbrana je išla od odlične do užasne. Naterali smo ih i na dosta teških šuteva od kojih su dosta i pogodili. Iskontrolisali smo defanzivni skok to je pozitivno.

Što se tiče naredne sezone.

Karlik - mora da ostane. Pričati nešto što je već rečeno mnogo puta nema smisla. Glavni i najbolji igrač ove ekipe, ispunio sva očekivanja pa i više od toga.

Nilikina - po meni može da ide. Došao sa reputacijom elitnog NBA defanzivca i nekoga ko je slab napadač, na kraju ispalo suprotno skroz. Defanzivno nije opravdao očekivanja ni blizu ali je zato ofanzivno prevazišao očekivanja. Ekipa je najbolje izgledala u periodu kad on nije igrao.

Lakić - treba da ostane, on je pokazao da može da bude koristan igrač čak i na EL nivou. Žao mi je što nije dobio više šansi u završnici sezone.

Ife - Početak solidan, sredina loša, kraj dobar. Ne njegovom krivicom morao da glumi plejmejkera što je znatno uticalo. Mislim da je bolje i za njega i za nas da ode, da ga pamtimo po ove 2 utakmice sa Futurom nego da na jesen bude ista priča.

Vašington - Čele i ja smo verovatno jedina dvojica koji navijaju da ostane. Uz sve svoje mane i divljanje ne treba zaboraviti da je čovek potencijalna bomba. Završnica oko obruča sa obe ruke jednako što se ne viđa svaki dan, poludistanca, trojke, sekundarna kreacija, odbrana, fizikalije odlične za čoveka tih dimenzija. Naravno donošenje odluka i selekcija šuta su upitni ali to je on. Ovo što kaže Čele, ako ostaje sa ovom slobodom u igri bolje da ne ostaje.

Vanja - treba nam jedan koji postavlja standard u smislu zalaganja i stava. Za razliku od prvog mandata to je sad konstantno. Isekla ga je povreda, sezona bi bila i bolja. Drago mi je zbog njega da je osvojio trofej još kao kapiten, ipak je on neko ko je odrastao u Partizanu.

Braun - pisao 100x, nemam šta da dodam.

Bonga - isto kao i Braun, nemam šta da dodam.

Nakić - povrede. Upitan defanzivac rekao bih. Za EL nivo to je tanko. Ipak treba ga ostaviti jer će biti dosta utakmica sledeće sezone.

Pokuševski - treba ga ostaviti. Mislio sam da će biti letargičan ali me je prijatno iznenadio zalaganjem i stavom. Prilagodio se ulozi glu gaja tokom sezone. Mislio sam da će biti rupa defanzivno ali zapravo je vrlo pristojan defanzivac. Ima od svega po malo, poludistanca, trojke malo slabije, sekundarna kreacija. Najveća kritika mora biti to što oko obruča ne igra u skladu sa svojim dimenzijama, mora da završava kao neko ko ima 214 cm a ne da se uvija kao bek od 182 cm. Mogao bi da nadogradi igru sa niskog posta, eto Novica je u klubu bilo bi dobro da dobije neke savete od njega što se tiče niskog posta, nema boljeg učitelja od Novice što se toga tiče. Takođe mogao bi da nabaci koji kg.

Majk - pošten igrač, zahvalan, borben. Imao tu nesreću da se povredi odmah na početku. Ipak, mislim da bi za obe strane bilo najbolje da se raziđemo. Voleo bih da ostane ali kao trojka na primer, umesto Nakića.

Tajrik - ostaviti ga pod obavezno. Jedina zamerka je skakanje na finte šuta koje je smanjio krajem sezone. Smirio je ludu glavu i to se odmah održava na partije.

Dejvis - slabo krenuo posle se stabilizovao. U napadu je i dalje doktor, to smo videli i sinoć. Problem je odbrana, odnosno njegovo jurenje lopte u odbrani koje se često završava ispadanjem pogotovo na preuzimanjima, pokušava da na iskustvo vara u odbrani. Voleo bih da ostane jer boljeg napadača nećemo naći, voleo bih da mu Želimir uturi u glavu da ne juri loptu.

Koprivica - za obe strane je najbolje da se raziđemo. Nama treba bolji 3. centar, njemu trebaju minuti jer ima već 25 godina. Njegov napredak je 0 otkako je došao. Centar bez niskog posta, bez šuta sa poludistance/za 3, bez igre licem ka košu. Njegova igra u napadu zavisi od kreacije bekova i ofanzivnog skoka. U ABA će trpati jer ima moćan tim oko sebe, ali mislim da u većini ABA ekipa ne bi mogao da bude startni centar. Zaštita obruča i reketa odlična ali na EL nivou teško može da brani preuzimanja, čim izađe iz reketa nastaje problematika. Bahčešehir klub po meri za njega, igraće EK taman ima prostora da se dokaže.

White Mamba

Post by White Mamba » Fri Jun 13, 2025. 9:12 pm

Dejvis od juce je dejvis koga smo ocekivali. Levi zakorak, desni, sut, eurostep, pregled..jucerasnji dejvis (verzija koja se ukazala, a koja je bila standard pre par godina) je najkompletnija 5ica napadacki u el..plus je bio i ozbiljna defanzivna sila..sad, nije moj i celetov poso da znamo dal je igrac fizicki propo. Ima neko ko je masno placen da to zna. Ali ocekivati tako nesto od ljudi koji su prevideli da les kaminskog, slava mu, vuce i zdravu a kamoli sjebanu nogu, je ocigledno previse..
Mora bolje. Meni je extremno zao sto Rambo nije dosao ranije, ili sto mu nije ostalo vise u rezervi, jer takvog igraca kad ga oce, i kad je svez, je uzivancija gledati. Problem je sto je to sad ko pomracenje sunca, jednom u nikad..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jun 13, 2025. 10:08 pm

Usporio jeste ali je recimo daleko iznad poljske tetke fizički. Kao drugi centar je odličan, problem je verovatno ugovor gde je plaćen kao da je prvi :D Ofanzivno to je i dalje dobro, problem je što pokušava da vara u odbrani 1v1 a to nas košta. Čak su i iskakanja postala problem.

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Jun 15, 2025. 10:28 pm

Brat Wosh krenuo sporo ali kad je pronasao ritam zbog velike minutaze i slobode postao je nezaustavljiv:)..

Idealno za njegovu karijeru bi bilo da ode u Bayern kao zamena za Edwardsa sto cenim da ce se i desiti ukoliko ga ne zadrzimo.

Post Reply