KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: KK Partizan

Post by Irriducibili » Fri Oct 24, 2025. 7:24 pm

https://x.com/TelesportRS/status/198176 ... 40812?s=19

Vredjanje inteligencije se intenzivno nastavlja, kako debilima predstaviti gde su pare iz navodnog budzeta
non mollare mai

samig

Post by samig » Fri Oct 24, 2025. 7:42 pm

Irriducibili wrote:
Fri Oct 24, 2025. 7:24 pm
https://x.com/TelesportRS/status/198176 ... 40812?s=19

Vredjanje inteligencije se intenzivno nastavlja, kako debilima predstaviti gde su pare iz navodnog budzeta
Nerelane su ove cifre za igraca koji nije u nekoj formi, plus ga i Real Madrid isplaćuje.

Milorad

Post by Milorad » Fri Oct 24, 2025. 7:48 pm

Sad će i bek za 2m i taman se uklapa u Prislonički budžet

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Oct 25, 2025. 1:02 pm

Bez pravog plejmejkera u timu ovo je bilo očekivano, da bude patnja u kreiranju napada. 1. poluvreme smo izgledali bolje u napadu jer se igralo divlje, više se igralo u tranziciji. Čim su krenuli pozicioni napadi u 2. poluvremenu krenula je patnja i bezidejni napadi.

Jednostavno, postoji razlika između primarnog i sekundarnog kreatora. Braun je odličan sekundarni kreator, znači da ponekad nešto iskreira ali nije dobar primarni jer je igrač koji prvo gleda na koš, nema pregled igre i pas na tom nivou. Vašington takođe, i sinoć je on imao par dobrih asistencija ali on je čovek koji prvo gleda ka košu.

Odbrana na momente dobra, na momente loša, neke dobre odbrane gde nije pokupljen defanzivni skok. I neke dobre odbrane iz kojih su oni pogađali teške šuteve za 3, gde jednostavno ne možeš mnogo više da uradiš. Kad neko šutne 17/30 za 3 nemaš šta da tražiš, pogotovo kad pola tih trojki budu preko ruke. Možeš samo da kažeš svaka čast.

Lopta je previše bila kod Vašingtona, previše smo bili zavisni od njega ali to je bilo i očekivano. On je odlično krenuo ali kad se od tebe očekuje da kreiraš ili poentiraš svaki napad a ti nisi taj dešava se ovo. Defanzivno prosečno izdanje, imao je i dobrih i loših odbrana. Na kraju 6/18 iz igre i 4 izgubljene lopte. Mislim da bi se idealno snašao u ovoj divljoj ekipi Pariza.

Braun se raspucao u 2. poluvremenu kad nismo imali ideju on je pogodio 5 trojki. I on se mučio, morao je da igra dosta izolacija da bi došao do poena.

Lakić :blue: Još jednom vrhunsko zalaganje i fokus, odličan stav izašao je nabrijan i spreman da se pobije. Čovek koji mora da dobija minutažu svaku utakmicu zbog svoje odbrane. I da šutne kad je sam.

U 3/4 nismo mogli da kupimo koš a Parker je presedeo dobar deo 3/4 na klupi. Parker je neko ko može da napadne sa niskog posta, mogla je da se spusti lopta na njega da on proba iz izolacije nešto. U situaciji gde nema Karlika i Miltona on mora da uzme više od 7 šuteva. Znam da bez plejmejkera nije lako ni spustiti loptu nekome na niski post ali mislim da je to bilo logično rešenje.

Tajrik je prvu loptu na niskom postu dobio tek u 36' utakmice. Nemaš nijednog primarnog kreatora u timu, daj bar ovima što mogu da odigraju leđima. Opet kažem, razumem da nemamo pleja ali valjda možemo nekako da doturimo loptu do ove dvojice na postu i da oni probaju nešto da naprave, da ne spada sve na Vašingtona i Brauna.

Pokuševski samo 6'?! Sem ako nije povreda u pitanju vrlo nejasno, čak je lepo krenuo pogodio je jednu poludistancu. Moglo je da se proba sa njim, da šutne neku trojku, da on proba nešto licem ka košu. Osetkovski kao da nije ni igrao, bukvalno nikakav učinak čovek nije imao, samo jedna šutnuta trojka.

U situaciji kad nemaš glavnog igrača i primarnog kreatora logično je da više igrača dobije loptu i proba nešto da uradi, a ne da se oslonimo samo na Brauna i Vašingtona. Od 70 šuteva ekipe 36 su uzeli njih dvojica. Parker, Tajrik, Bonga, Pokuševski, Osetkovski svi oni su mogli da uzmu koji šut više, da daju doprinos. Ako smo osuđeni na izolacije daj bar da više igrača pokuša, ne samo dvojica.

Hifi nas je upropastio, subjektivni osećaj je da nam je dao 35 poena. I to mislim da je sve dao u 1/4 i 4/4.

Elem, Mocart je spomenuo da smo zainteresovani za Kema Pejna koji nije našao NBA angažman. Neko ko ima reputaciju i nije anonimus, bio je rezerva Krisu Polu u onom timu Finiksa koji je igrao NBA finale u sezoni 20/21. Poslednje 2 sezone je odigrao 78 i 72 utakmice regularne sezone, znači da nije imao problema sa povredama par sitnih povreda od 7-8 dana pauze maksimum. Vidim da je kroz karijeru imao nekoliko povreda stopala ali nije imao povredu stopala poslednje 2 sezone što je pozitivno. Levak, eksplozivan, brz, dobra završnica oko obruča, karijerno 37% za 3, neko ko je sposoban da kreira za druge. Ne verujem da bi mu trebalo previše vremena da se prilagodi na EL čvrstinu jer ima iskustvo igranja NBA plej ofa u solidnoj ulozi, iskusio je sličan intenzitet. Takođe u prajmu je karijere, 31 godina, ako je zdrav a trebalo bi da jeste bio bi pojačanje.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Oct 25, 2025. 2:05 pm

Dotakli smo dno na svim nivoima

Ne pamtim da sam se mučnije osecao na nekoj utakmici, otuda nemam trenutno volje da se bavim košarkom i pričom o svim žalosnim šupljinama

Samo bih reagovao na priču o Lakicu, kome se čak i skandiralo sinoc, što mi je bila so na ranu. Dečko je igrao 20 min, za to vreme je uzeo 3 šuta, 1 pogodio i ostvario index 1. Svaka čast na borbenosti, ali tu nema kvaliteta. O prividnoj odbrani govori koliko smo poena primili, te koliko su dali igrači koje je direktno čuvao. Ako su nam takvi željena buducnost, onda odmah da se pridružimo Ciboni u onom njihovom evropskom takmičenju
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Oct 26, 2025. 2:54 pm

Bruno je i zvanično naš igrač.

https://x.com/PartizanBC/status/1982419412872290741

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Oct 26, 2025. 8:13 pm

Mec protiv Pariza je bio jako nezgodan za pripremu....Prvo i osnovno kad igras protiv njih jeste da maksimalno usporis,da odjebes tranziciju cak i ako imas dobru poziciju za istu jer ces upasti u njihov ritam i onda si pecen sto se i desilo....A s druge strane kako da usporis i igras poziciju kada nemas pleja u sastavu,i onda je to na pola terena teska muka sto smo takodje gledali u odredjenom periodu meca...
Sve u svemu bili smo peceni i pre pocetka,za sta god da se opredelis donji si....

Daj tog Kalatesa,treba nam neko ko vidi saigraca :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Oct 27, 2025. 10:36 am

Mijailović vrlo fino napada klozaut, a i prošle sezone u KLS je pokazao da ima osećaj za katove. Odigrao je i nekoliko vrlo korektnih odbrana sinoć, nije se zaletao, ostajao je ispred napadača. Treba mu davati minute u ovim utakmicama.

Murinenu neko treba da objasni da ne može sve da se stigne i popravi visinom, dužinom i skočnošću. Podseća me na brze štopere koji se zaleću ko somovi pa onda brzinom nadoknađuju to što su ispali. Murinen radi isto, zaleti se, priđe previše blizu, skoči na fintu šuta, krene da peca i čačka loptu. Čačkanje lopte je kocka, jednom ćeš uspeti da je izbiješ ali narednih 5 puta ćeš ispasti verovatno. 50% odbrane su fizikalije ali drugih 50% su postavljanje, čitanje igre i zalaganje. Mlad jeste ali što pre to nauči bolje po njega, ne sme da se zaleće. Možda je zaletanje i vađenje na fizikalije prolazilo u srednjoj školi ali ovo je ipak ozbiljna košarka.

Dejvis je prošle sezone ispadao 100x zbog preagresivnog napadanja lopte na preuzimanjima. Pre njega Avram 3 godine zbog kockanja u odbrani od lopte kad se zaleti, ne izbije loptu i onda njegov čovek ostane sam na šutu za 3. Pa je i Smailagić imao tih momenata na preuzimanjima kad se zaleti i 1/10 situacija ukrade loptu a ostalih 9 ispadne i napravi glup faul.

Osetkovski je odigrao finu utakmicu. Nadam se da će njegova uloga biti jasnija dolaskom Bruna. Parker užasno šuterski 2/9 iz igre ali je imao 5 asistencija. Valjda ovaj udarac u prst nije ozbiljan, čini mi se da je leva ruka u pitanju što bi svakako bilo bolje.

Vašington obožava ovakve utakmice, može da tuče dokle hoće :D 19' i 15 šuteva, nije se stideo :D :D Braun dobar defanzivno, u napadu nije puno forsirao. Ni on se nije puno potrošio 18'.

Šteta što Pokuševski nije mogao da nastavi igrao je dobru utakmicu. Ove utakmice su bitne za njega da se nametne jer ovde ima prostora.

Defanzivno je bilo ok sem par propusta kad su oni promašili zicere, to ne sme da se dopušta tek tako. Ipak, pokazali smo dobro zalaganje i stav što je i najbitnije u ABA utakmicama. Igrači su odmoreni, mladi su dobili svoju priliku a i ubedljivo smo pobedili. Neće biti teško putovanje do Sofije, nadam se da će Milton moći i da će Bruno dobiti neke minute. Sad znači svaki čovek u rotaciji. Nadam se i pleju uskoro.

dacolik

Post by dacolik » Mon Oct 27, 2025. 12:42 pm

Batice, sto ima? :D

White Mamba

Post by White Mamba » Mon Oct 27, 2025. 2:36 pm

On je kriv :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Oct 27, 2025. 2:43 pm

dacolik wrote:
Mon Oct 27, 2025. 12:42 pm
Batice, sto ima? :D
Neka peva ova kuća :D :D

Nek se spreme obruči beogradske arene, biće spektakularnih zakucavanja Tajrika Džonsa i Murinena iz ali upova. A nek se spreme i table beogradske arene, ozbiljan broj cigli će testirati njihovu čvrstinu i izdržljivost :D :D

Preko potreban nam je čovek koji prvo gleda da doda, to smo svi videli protiv Pariza. Kalates je neko ko prvo gleda da doda, ko ima vrhunski pregled igre i pas, elitni dodavač. Sa Tajrikom i Brunom će imati opciju za pik, ako je preuzimanje prepoznaće uvek mismeč dole. Sa Osetkovskim će moći da se vrti pik en pop pre svega, Bonga će profitirati od katova. I što je najvažnije Vašingtonu i Braunu se skida obaveza kreiranja, mogu da gledaju prvo ka košu. Vanja, Braun, Vašington, Bonga, Parker, Osetkovski, Pokuševski ima ko da šutne za 3, mogu da se izvedu petorke gde svi šutiraju za 3 sem Kalatesa, da se i to maksimalno zamaskira. Ako je još ostalo i malo odbrane u Kalatesu to bi bilo top, mada su ga stigle godine.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Oct 27, 2025. 3:31 pm

Celavi bi bio vrhunac debakla sportskog sektora, nema dalje. Kao da su mesecima ladili jaja, pa sad skupljaju otpad po klubovima

36 godina, 1,5m plata, igrač manje u napadu, zbog godina upitan i defanzivno

Može se njegovoj pridodati i Saviceva plata, pošto bi ovako skandalozno, bilo koji volonter mogao da radi taj posao

Još uvek se nadam da ce se pojaviti igrač koji nas nece odjebati, ne bi li ova sezona dobila neki smisao

Lauvergne pokraden, u timu za biznis ligu, moralo se iznaci i njemu mesto
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Oct 28, 2025. 1:32 pm

U tisini registrovan Nick the brick :D

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Oct 28, 2025. 2:53 pm

E sad posto smo docekali da dodje i taj famozni plej ide jedan kriticki post sa moje strane s tim da bih se ogradio da ne mora da znaci da sam u pravu jer nisam ukljucen u rad,proces,ne znam detalje,motive,razloge,prioritete....Takodje posle slucaja Mirotic sumnjam u konstantno nase busenje,da nam se sa strane radi o glavi,takodje deluje mi da Zeljko i Ostoja nisu na istim talasnim duzinama,cesto u izjavama vidimo kako se izmedju redova bockaju,onda desavanje na tribinama,mnogo je konfuzno sve i definitivno nije lako.....Komentarisem kako to vidim sa strane,ko se ljuti siroko mu polje a za diskusiju sam uvek raspolozen i da prihvatim i kazem ok nisam znao,pogresio sam,sad gledam drugacije na to i to...U godinama kojim smo,niko nije balavac,valjda znamo da su tapsaci po ramenu najgora sorta ljudi,slihtanje,slepanje kako bi se napredovalo preko nekog drugog uz fejk odnos....

Pa da pocnem od pocetka....Odlazak u Australiju pred pocetak EL je za mene fijasko,dobro je samo iz ugla marketinga pa se postavlja logicno pitanje da li se marketing stavlja ispred rezultata...Moji drugari su ocekivali pobedu u Dubaiju dok sam im govorio -20 iz prostog razloga sto u kratkom vremenskom intervalu igraci putuju Bg-Asutralija-Bg-Dubai...Pa nije ovo igrica,igraci su bili polomnjeni,organizmi demolirani,milion vremenskih zona...Mrtvi na terenu,kasne na svim rotacijama,ljudi se cude kako je Bertans uvek sam...Treba uvek gledati siru sliku,igraci su ljudi a ne roboti...

Dalje,preko leta si ostao bez 5 igraca...Majk,Dejvis,Ife,Balsa,Frenki a doveo si 3 igraca,Osetkowski,Milton,Parker....Murinena,Fernanda i Kalatesa ne racunam u ovom kontekstu jer je sezona uveliko u toku..a imas veci budzet,koji je cak 27m...To nisu normalne stvari...Uz to Frenkija utapas par dana pred pocetak EL,saglasan sam da ga se trebalo resiti ali je tajming ovde problematican....Ifea placas a on nije u sastavu,sada bi mogao da pripomogne...To nema nigde,Virtus je prosle sezone dogovorio sa Besiktasom transfer Zizica medjutim sam igrac je odbio da predje u EC ekipu i Virtus ga je do kraja vukao u rosteru,takvih primera ima mnogo,imao je obaveze prema klubu...Ife se baskari,ladi muda a prima pare od Partizana..

Sa budzetom koji mi imamo,mora se formirati tim na vreme kako bi kompletan usao u sezonu pa ako nesto kvalitetno iskrsne na trzistu reagujes ili ako te povrede pokose reagujes...Mi konstantno godinama vec nesto cekamo,ulazimo nekompletni u sezonu kao da imamo budzet 5m a ne 27m...
NBA cut nam je rak rana,utiska sam da to ne postoji da bismo mnogo bolje prolazili...Konstantno svesno ostavljamo rupe u rosteru cekajuci neke mitske zveri preko bare..
I sad smo u poziciji da neki NBA igraci ne zele u evropu,cekaju NBA,neke su drugi doveli,preplacivanjem,slucaj Batler ili "preko veze" Dinvidi s obzirom da je Gordon bio pomocni trener u Bruklinu kada je Dinvidi imao najbolju sezonu u NBA i iz tog perioda su u dobrim odnosima...
I ti se sa 27m dovedes u situaciju da dovodis Kalatesa koji je pred penzijom,ovo mu je verovatno poslednji EL angazman.....Krpimo kraj s krajem,potez ocajnika....To je nedopustivo sa budzetom kojim raspolazemo...
Sto je najgore nama je sad preko potreban neko na lopti i Kalates ce doneti tu neku organizaciju napada,switch odbranu koju Zeljko forsira....Ali je covek u godinama,sve je to opalo,nije vise na nivou kom je bilo...Upitno je da li moze u ovom ubitacnom ritmu da guli dok se ne vrati Carlik...

Sve u svemu mnogo konfuzna situacija a bili smo u odlicnoj situaciji zadrzavanjem svih kljucnih igraca...

Doda

Post by Doda » Tue Oct 28, 2025. 3:04 pm

Pa valjda dolazi još jedan bek iz NBA uz ciglara.

Post Reply