KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: KK Partizan

Post by Irriducibili » Tue Nov 04, 2025. 5:14 pm

Utisak posle meča je da su ipak identifikovani odgovorni za ovu žalosnu situaciju, igrači su krivi

Nije kriv neko ko ih je takve pronašao i doveo, niti onaj koji ih vodi, vec igrači na svoju ruku igraju i izgledaju tako na terenu

Da citiram jednog novinara, Partizan ima hendikep da nema opciju da menja trenera

Donekle logično, ali izgleda nema opciju ni da menja sportskog direktora, ni rukovodstvo kluba

Sastaviš tim sa minimalnim brojem igrača, tražiš od njih da igraju nešto što ne mogu, eksploatišeš one koji mogu ful minutažom, reaguješ na očekivane povrede dovodjenjem tudjih viškova, a ne onim šta je potrebno i onda upreš prstom u njih kada stvari krenu onako kako jedino mogu u tim okolnostima

Očekujem sad ponavljanje vec vidjene demagogije, ništa nije izgubljeno, ima još puno do kraja, nije nam nedostižno deseto mesto, što je valjda u skladu sa ambicijama, vi samo nastavite da kupujete karte i pružate podršku, bar dok smo teoretski u igri za nešto

Vreme ce pokazati da li ce se, nažalost vec primetan, odliv ovaca i dalje nastaviti
non mollare mai

Milorad

Post by Milorad » Thu Nov 06, 2025. 12:46 am

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Nov 06, 2025. 1:45 pm

Sinoć su pojedini grčki mediji preneli informaciju da je Džabari Parker na izlaznim vratima Partizan Mozzart Beta, a šta Obradović kaže na to?
"Javite se tim iz Grčke, pa popričajte sa njima. To su stvari na koje ne možemo da utičemo"., zaključio je šef struke Parnog valjka.
Apropo Parkera.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Nov 07, 2025. 11:29 pm

Ako izuzmemo prva 2 defanzivna poseda i zavrsteak meca odlicna tekma,sve top…Ova utakmica daje nadu za optimizam i zelim da verujem da je prelomna tacka sezone…

Bonga uhapsio Vezenkova,zalepio se za njega i nije bilo helpa…Wolkapu se igrao under,Zeljko ozbiljno spremio mec…Kad je kamenac uzeo da trpa u 1/4 drugari mi se nerviraju samo sam im rekao ovo znaci egal tekma,smejali su se umesto da slusaju struku:)

4 promasena zicera su nas kostala velikog brejka…

Milutinov je stvarno cava….Zemljace gde bi igrao EL sa17 godina…

Sledece sedmice 2/2….

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Nov 08, 2025. 10:32 am

Nijedan poraz nije pozitivan pa ni ovaj. Ali kad se uzme u obzir gde i protiv koga smo igrali, da nam fali par igrača, kakav je bio kriterijum suđenja verovatno naša najbolja utakmica ove sezone.

Odbrana dosta dobra većinu utakmice, čim nema Parkera mi defanzivno izgledamo bolje. Naravno bilo je padova fokusa što je normalno, bile su 2 Vokapove trojke gde se išlo ispod to je koncepcijski rizik, neke trojke nakon skokova u napadu. Ali su se mučili za svaki poen, a imali su ozbiljno suđenje. Šteta što nije bio ujednačen kriterijum suđenja. Kalates je doneo čvrstinu u odbrani, doneo je bolja preuzimanja, zna da se postavi, dobro čita igru. Ne volim jedino njegova kockanja kad krene na ukradenu, to bih zabranio dekretom.

Moram suđenje da spomenem, odnos bacanja Olimpijakos 31 bacanje Partizan 5 bacanja. Pritom oni biju ko Sveti Ilija svaki posed, sve puca. I to smo mi većinu poena dali na obruču, ja bih razumeo da smo mi ubacili 20 trojki pa ajde nismo ni zalazili u reket ali ovo je bilo baš očigledno.

Još kakva su se njima sranja svirala. Evo iz glave 4 situacije. Faul Vašingtona nad Milutinovim za 2+1 gde ne znam šta je faul. Faul Kalatesa nad Mekkisikom gde igra čistu odbranu i još dobija lakat u vilicu. Faul Vašingtona nad Vordom u kontri gde Vašington pušta Vorda, podiže ruke i Vord udara u njega i dobija 2+1. Faul Brunu gde je bila čista rampa u 4/4 čini mi se. A bilo je još situacija.

Ziceri će nas ubiti. Bruno 2x, Braun na polaganju, Milton, Bonga. Veliki broj promašenih zicera u 2. poluvremenu.Pad fokusa u situaciji kad treba da se završi akcija. To prosto mora da se ispravi.

Vašington odlična utakmica do poslednjih par minuta, prvo kad ga je Nilikina odžepario pa onda i ona bačena lopta napamet. Do tad odličan. Probijao ih je, završio oko obruča nekoliko puta, 3-4 poludistance, 2 trojke. Imao je i nekih asistencija za Tajrika, odbrana vrlo dobra. Ipak, nije plejmejker i to je glavni problem.

Tajrik odlična utakmica iako je imao nekih izgubljenih lopti. Odlično završavao na obruču iz pika, 2x počistio promašaje na skoku, pogodio i jednu poludistancu čak posle je pripalio još jednu. To bi bilo zanimljivo ako bi dodao u repertoar, dao bih mu dozvolu da šutne 1-2 poludistance po utakmici da vidimo da li može. Defanzivno dobar.

Milton je odigrao dobro do zadnjih par minuta. Prvo je imao otvorenu poludistancu kad je ostao protiv Milutinova a on je pokušao da je gurne za Bruna dole, pa je onda probao da šutne iz koraka i dobio je rampu. Do tada vrlo dobar, izvukao je neke ulaze, dao onu jednu poludistancu, imao neke asistencije. Odbrana dobra.

Braun je bio najlošiji defanzivno, neke loše odbrane od lopte, probijen je par puta. Kad je ukrao onu loptu Mekkisiku u kontri i pogodio trojku u kontri delovalo je da dobijamo. Bio je pasivan u napadu.

Kalates je doneo tačno ono što se očekivalo, samo mi bode oči da je dosta vremena proveo u korneru. Kalates u korneru je koristan koliko i ja, ako igra mora da igra sa loptom u rukama. Malo ga koristimo u piku, ja sam očekivao da Tajrik i on vrte pik non stop, to mora da se eksploatiše. Prva situacija kad su ušli u pik završena je kucanjem Tajrika. Bila je sinoć i situacija u završnici napada gde su njemu dali loptu i gde je spojio Bruna sa košem. Imamo čoveka koji je jedan od najboljih pik igrača u istoriji evropske košarke i jedan od najboljih dodavača i stoji nam u korneru a pritom znamo kakav je šuter. Defanzivno je doneo i više nego što sam očekivao, za sad se dobro drži. Treba vremena i igračima da se naviknu na njega, nekad i oni sami ne očekuju da će im doći lopta a Kalates vidi sve i može da baci bilo koji pas.

Bruno da je dao ona 2 zicera savršena utakmica. Ima tu i niskog posta, sinoć je dao onaj jedan poluhorog, onu drugu situaciju kad je bio promašen zicer je odlično uradio ap en ander ali džabe kad nije završio košem. Osetkovski malo minuta, mogao da je dobije još koji minut jer je krenuo dobro šuterski. Pogotovo što sad može komotno da igra na 4 i sa Tajrikom i sa Brunom.

Nilikina majstor kod nas se nije spustio u stav čestito a sinoć se setio da je nekad bio elitni defanzivac na NBA nivou :D :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Nov 08, 2025. 3:52 pm

Najgora stvar koja nam se mogla desiti, izgubismo tesno zbog skandaloznog sudjenja i standardnih sopstvenih gluposti, te vec vidim zakljucak (ili alibi), kako nam niko više nije potreban

Iz čega proizilazi da ce Wash guliti svaku, bilo EL ili ABA utakmicu, dok ima goriva, a to ce biti garnirano vracanjem Miltona u ritam, te ponekim košem celavog Grka. Dok se Karlik vrati, sezona ce se svesti na vec uobicajeno mantranje kako smo teoretski još u igri. Za deseto mesto....

U medjuvremenu kuva nezadovoljstvo, Parker, Pokuševski, Murinen, kojima nešto, ili ce pre biti neko, nikako ne odgovara, čime se ionako kratak roster, samo dodatno smanjuje, a atmosfera je kancerogena

Prodali smo sada sav škart, doveli samo najnužnije i sa nikad vecim deklarativnim budzetom i nikad vecom stvarnom cenom karata, imamo najmanji fond igrača

Hvala upravi i treneru, sada vec beskrajni krugovi pakla, postali su naša svakodnevnica
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Nov 11, 2025. 10:43 pm

Ja zaista ne znam šta da kažem, šta se desilo zadnjih 7' utakmice ovo samo mi možemo.

I gledam Džejms daje 2+1 i razmišljam ne valja spustili su ispod 20 odmah ima mnogo da se igra. I sledeći napad Džejms iznudio faul Bruna i još čovek dobija tehničku jedno 15 sekundi je psovao sve do devetog kolena. I tu sam znao da kreće gašenje.

I tačno znam šta će da se desi. Mi kanalimo u napadu, loša odbrana, oni odjednom pogađaju jer su sami naravno, hvataju skokove, ide tranzicija i tačno vidiš kako se topi razlika a mi nemamo rešenje. Vašington se u svakoj utakmici ispuca do 4/4, isforsirao je dosta šuteva u 4/4. I sve vreme Kalates na klupi, daj ga u igru i daj ga na loptu nek je drži 24 sekunde dok ne istekne vreme bolje je nego ovo.

Ali neverovatno kako je Bruno napravio faul osetilo se da se vraćaju iako je u tom trenutku +17 na 6:33 do kraja. I Želimir traži 2 tajm auta da preseče ali džabe. Uvukao se luzerski mentalitet u igrače i u samog Želimira, strah od poraza.

I ovo na kraju, ne pravimo faul nego branimo zadnji napad protiv jednog od najboljih klačera u modernoj istoriji EL još Pokuševski ga brani. Očekivao sam da će da se baci i da dobije 3 bacanja Džejms. I opet tu nismo uhvatili skok. Na kraju Želimir koliko je bio stresiran izgleda da se i pomirio sa Spanulisom koliko su dugo pričali na kraju.

Dajte ljudi, +20 na 7' do kraja. Ovo mora da se rutinski privede kraju. A ne serija 22:0.

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Nov 11, 2025. 10:59 pm

Jako dobra priprema utakmice i jako dobra i pametna igra 33min i onda gasenje,crna rupa…

Kako smo ovo izvukli,oni puni samopouzdanja a mi paralisani,niko nije verovao u sebe u tim momentima..

Trebala nam je jedna ovakva za samopouzdanje ali ovo nije zdravo gledati nikako…Dobro mi nije

White Mamba

Post by White Mamba » Wed Nov 12, 2025. 10:58 am

Bas sramotno ponasanje parkera. Obaska sto izgleda jos deblje, kretanje, govor tela, nivo jucerasnjeg truda..odvratno.. da neces da skocis, da zagradis, da zavrsis mismec u reketu, nego izbacujes pas na 45, ma da neces da potrcis...sedis sa strane na TO ko neka strina..ceraj to u pizdu materinu nek niko ne igra

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Nov 12, 2025. 12:47 pm

Jeste pretekli braćo napaćena :D :D
Čekićar wrote:
Tue Nov 11, 2025. 10:59 pm
Trebala nam je jedna ovakva za samopouzdanje ali ovo nije zdravo gledati nikako…Dobro mi nije
Ja sam neko ko je sebe istrenirao da se ne nervira oko sporta i da mu sport ne utiče na raspoloženje ali sinoć u poslednjem minutu mi nije bilo prijatno. Sam sebe udaram po ruci i vičem pravi faul :D :D

Utakmica se može podeliti u dva dela. 33' gde smo igrali vrlo dobro i 7' gde smo se raspali ko bugarska skupština. Odbrana je bila dobra većinu utakmice. Odbrana na Džejmsu dobra, terali smo ih na teške šuteve od kojih su neke i pogodili, neke izgubljene lopte. Naravno bilo je otvorenih situacija za njih ali to je negde i normalno, ne može svaki defanzivni posed da bude dobar. Ipak kad se pogleda u 2/4 12 poena Monaka, u 3/4 17 poena što je odlično.

Pokuševski odličan, ostaje nejasno što prethodnih utakmica nije dobijao minutažu. Lepo je katovao kod onog kucanja na početku i bilo bi odlično kad bi mogao češće da katuje, dalo bi mu dimenziju više u njegovoj igri. Šutirao je bez straha što je pohvalno, neko je ko ima vrlo lep šut, naskok sa obe noge, visok izbačaj sve to lepo izgleda pogotovo što ima 213 cm. Odbrana vrlo dobra iako mu je Mirotić dao neke poene. Čak i ona poslednja na Džejmsu dosta dobra odbrana, izbegao je da napravi faul. Ostaje zamerka za onaj jedan šut iz dotrčavanja kad je uzeo, realno nije trebao to da podigne jer smo imali dvocifrenu prednost morao je da se odigra napad do kraja jer je vreme radilo za nas. Takođe zamerka za Pokuševskog je ona kontra kad je imao samo Džejmsa koji pritom ima 4 faula i on pravi ukršteni dvokorak. Majstore imaš 213 cm, idi pojedi ga, zakucaj preko njega ili će praviti 5. faul ili će se skloniti da daš koš. Treba neko da mu objasni da ima 213 cm i da treba da igra u skladu sa tim a ne da se uvija kao bek. Ipak, 17 poena bez bacanja je ozbiljan učinak.

Vašington odličan. Naravno ima hit ček momente čim ubaci 2 šuta onda bi šutnuo i nogom sa polovine ali to je deo paketa koji ide uz njega. Džejmsa je mučio 1v1 ispogađao je preko njega neke šuteve. On svaku utakmicu krene odlično ali se pri kraju ugasi a kod njega je lopta u završnici. Odbrana dobra, svaki napad je u stavu, tu nema zabušavanja. Velika zamerka su 2 promašena bacanja za tehinčku, to mora da se rutinira.

Braun je rano dobio faulove, morao je na klupu posle 2. faula ali Želimir voli da se kocka. Pogodio je 3 trojke, podelio neke asistencije odlično primetio Bongu kad je ostao protiv Džejmsa dole kad je Džejms već imao faulove. Pozitivno je što je odigrao samo 19'. Milton stegnut, ne uzima šuteve. 4 asistencije su ok, samo mora da bude agersivniji. Neke faulove je dobio jeftino. Ipak pokazao je da može da bude neko ko može da pravi razliku u odbrani. Imao je jednu dobro odbranu na Džejmsu gde je ovaj pogodio poludistancu preko ruke, to je ono što se traži.

Nick the Brick 2 trojke, gde ste nevernici :D :D 10 poena sa lošim % doduše. Mora više da igra sa loptom i više u pik sa Tajrikom i Brunom. Mislim da nekad njegovi pasovi prođu neshavećno, moraće ostali da se naviknu na njega. Odbrana dosta dobra, branio je i Džejmsa, Nedovića, ostao protiv Mirotića u mismeču, branio Okoboa neke posede. Neke ukradene lopte, skokovi. Doneo je defanzivno dosta toga.

Ne sviđa mi se što nije puno išla lopta na Bruna i Tajrika dole. Bruno je imao jedan levi poluhorog, Tajrik jedan fejs ap i to je to. Bruno je doneo dosta defanzivno, dobro iskače, može da odbrani i preuzimanja. Faul i tehnička kad je krenula serija su loši, to nas je dodatno poguralo u ambis. Ali na kraju su nam njegovi penali doneli pobedu.

Bonga odličan defanzivno, odlična odbrana na Džejmsu u više navrata, pogođena trojka, jednom je nagurao Džejmsa dole. Ponovo je imao promašen zicer, Kalates je imao jedan, Tajrik jedan.

Parker očajan, mada sad vidim da je imao smrtni slučaj u porodici. Ono juče je baš bilo loše, neke loše odbrane na Mirotiću. Ona situacija kad ima Nedovića na postu i udara fejdavej a Nedović se zalepio za njega idealno da napravi roling i ode na obruč. Kukali smo na Dejvisa ali Parker izgleda mnogo slabije nego Dejvis, pogotovo u napadu. Neće igrati protiv Asvela, ide u Ameriku na sahranu.

Jednu stvar ne razumem, Džejms je 4. faul dobio u 2/4 i ostao je do kraja. Ja bih ga zvao u pik svaki napad dok ne dobije 5. faul. I on je igrom u tranziciji pokrenuo preokret.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Nov 12, 2025. 1:27 pm

Kad se Wash umori i stane, a potpuno je logično da se to desi jer je konstantno na prenosu lopte, a rivali su jako agresivni, nama kao ofanzivna alternativa ostaje Sterling i tu se mahom priča završava. Parkera iz teško razumljivih razloga nemamo, a ostali su spremni za tek sporadičan doprinos. Besmisleno je više da ponavljam kako nam je potrebno pojačanje, upravo i da bi izbegli te situacije kada ne možemo da kupimo koš. Celavi Grk svakako ima svoju ulogu, ali bukvalno boli kad njegov šut zvekne u tablu ili obruč. Nema dileme da ce sa njega svi pomagati, ali on nece svaki put pogoditi dve trojke

Ide meč koji moramo da dobijemo, ali ga se izuzetno plašim, jer mi nismo kadri da bilo koga rutiniramo, posebno ne u EL. Na sve to smo sinoc saznali da ne idemo čarterom, vec redovnom linijom sa presedanjem. Ostoja, lažeš kao pas, serem ti se u navodni budzet od €27m

Još da dodam, nisu se sinoc pomirili Želimir i onaj koji ga je izdao, to se desilo pre izvesnog vremena, nekim drugim povodom. Ali sinoc je valjda bio prvi put da su bili tako prisni
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Nov 14, 2025. 10:49 pm

Želimira, Ostoju i onog ciganskog medjeda bi moralo da bude sramota, ali nije. Njima na čast
non mollare mai

White Mamba

Post by White Mamba » Fri Nov 14, 2025. 10:53 pm

Zeljko je danas sve usrao sto je mogao. Od startne petorke, gde kreces sa 16 2 cini mi se, a ne pocinje ti jedini plej, bacas lopte u bunar jer si nepripremljen psihicki pre svega, na intenzitet odbrane.
Okrenes, vratis i ostavis jedinog pleja na klupi, ne sutnes na kos 2 min, puknes od ovih slepaca...
A ovo je bas slepacka ekipa, desetkovana pritom...ej bre branis napad s osetkovskim preuzimas...Pa alooooooo
Sta jos treba da se desi da se sterling braun skloni od lopte? Da se dovede bek jak na lopti? Jesi toliko drvo jebote? Bas toliko?
Asam izgoreo...uf...

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Nov 15, 2025. 8:38 am

Misterija zvana Sakil Herison....Prva asocijacija na doticnog je rasni kamenac,trojku ne zeli da sutira ni u snovima,a kakav je kamenac je tokom meca i pokazao s obzirom da bi mu i mocni Deandre iz prajma pozavideo na izvodjenju slobodnjaka,druga asocijacija samo leva strana s obzirom da nema sut samim tim i nema step back sut koji je karakteristican za levoruke igrace.....Znaci u desno klasicno slanje na slabiju ruku,bez mogucnosti koriscenja leve,jace ruke...

I mi ga cuvamo tako sto mu udjemo u dres i bez usmeravanja u desno...Bukvalno se covek samo tome i nada jer ima brz prvi korak i on nas probija u levo u jednom periodu utakmice u uzastopnim napadima,3,4 puta gde su svaki put bili lagani poeni...

Ne znam sta bih rekao....

White Mamba

Post by White Mamba » Sat Nov 15, 2025. 11:35 am

To je tek posebna prica..stojis na 10cm seku herisonu od svih ljudi ej bre...
Ne zna covek dal da se smeje dal da place...pa cita li tamo neko skauting report, vici kaznjavaj jebogati..
Sek herison..boze gospode

Post Reply