KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Čekićar

Re: KK Partizan

Post by Čekićar » Tue Mar 24, 2026. 11:29 pm

Ostaviti Osetkowskog na terenu posle tajma za poslednju kljucnu odbranu je toliko skandalozna odluka da nemam reci…Mirko je isto uradio…

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Mar 25, 2026. 7:28 pm

Koliko teška utakmica za gledanje. Videlo sa da ih je stigao umor, u 1/4 su bili mrtvi. Dobra stvar je što smo igrali protiv Asvela te smo uspeli da nadoknadimo -10.

Odbrana prosečna. Na momente dobro na momente vrlo loše. Ipak smo uspeli da ih stisnemo u 2/4 za dosta dobrih odbrana gde je krenulo bolje zalaganje.

Mislio sam da je Džekiri sigurno pokidao prednji ukršteni posle one hiperekstenzije, baš je izgledalo loše. Pa i posle kad nije bio ni na klupi na početku 3/4 ali se ipak vratio. I odigrao je vrlo dobro. S obzirom koliko su mala očekivanja bila od njega on se pokazao dobro.

Mora da se pohvali zalaganje Brauna koji je nametnuo intenzitet u odbrani u 2/4. Jeste pravio greške u napadu, 2/7 iz igre, imao je izgubljenih lopti ali je odbrana bila dosta dobra i pokrenuo nas je. Naravno druga je priča što je lošiji nego prošle sezone i da je došlo vreme za rastanak.

Kalates užasno 1. poluvreme, dobro 2. poluvreme. I njega je stigao umor, odigrao je dobro nekoliko utakmica zaredom bilo je logično da će malo da padne. Karlik na kraju ključni igrač prvo sa pogođenim pa sa promašenim bacanjem.

Dobra utakmica za Osetkovskog posle nekoliko lošijih utakmica, odličan šut za 3.

Bitno je da se pobeđuje, koliko god da ovo nema značaj. Da ekipa stekne naviku pobeđivanja. Svakako je neuporedivo bolje nego 40 razlike.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Mar 28, 2026. 12:50 am

Ubedjivali me ljudi da Carlik nije klasa,ne slusaju struku :D

Vredi 3 milke po sezoni.....I upravo je u njemu kljuc nase sledece sezone,dati mu koliko trazi,bez pregovora....Na ostalima krpis....Na 1 ne sme da se kalkulise....

Al dzaba kad imamo krticu u ekipi...Dzaba se nadamo,dzabe pisemo...Moramo prvo da oslobodimo klub od zla...pa tek onda polemisanje o desavanjima na parketu ima smisao...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Mar 28, 2026. 6:05 pm

Ja bih voleo da vidim koliko je puta Valensija odlazila na 7, 8, 9, 10 i više razlike. Ovo je izgledalo kao jedna od onih utakmica gde nešto jurimo ali na kraju ne možemo da stignemo i ostajemo praznih ruku. I kad god su se oni odlepljivali mi smo se vraćali, nisu mogli da nas se otresu. Naravno, ekipa igra bez opterećenja ali je lepo videti da ne odustaju i da se bore do kraja pa za koliko bude dovoljno. I treba reći kapa dole na zalaganju i stavu u poslednja 2 meseca, to je ono što se očekuje. I na kraju smo ih slomili, u 2. produžetku su se bili predali više glavom nisu bili u utakmici. Jednostavno celu utakmicu su imali 7-12 razlike, imali su 2 šuta za pobedu, veoma dobro suđenje i nisu dobili.

Što bi reko Dačo precenjeni Karlik Džons :D :D

Čovek koji sa prosečnom eksplozivnošću pravi onakvu razliku prodorom znači da igra na čisto znanje. Usporeni drugi korak, završnica oko obruča, kako pametno koristi tablu, pregled igre koji ne zaostaje za Kalatesom. Još je sinoć odigrao nekoliko vrhunskih odbrana kad se spustio u stav, pogotovo ona poslednja u 4/4 gde Badio nije pogodio ni obruč. A čak je i 2 trojke ubacio iako je u vrh glave prosečan šuter za 3, od toga jednu u 1. produžetku za izjednačenje. Pa pre toga u regularnom delu ona majstorska asistencija za Osetkovskog za izjednačenje, lopta kao da je sačekala da Osetkovski dođe. Čak imamo minute sa njim i Kalatesom zajedno zadnjih utakmica i gde to izgleda solidno uprkos nedostatku šuta obojice.

Što se tiče Karlika jedino što mi se ne sviđa je što se počeo sa pecanjem faulova otkako se vratio iz povrede i to je krenuo odmah od utakmice sa Fenerom. Izbacuje noge prilikom šuta, peca ruke protivnika. Kao neko ko voli košarku to ne volim da vidim i to mi se ne sviđa, nadam se da će se to očistiti iz igre. Previše igrači to koriste.

Mora se pohvaliti Braun i njegova najbolja utakmica ove sezone. Šutirao je odlično, 4 trojke, bilo je to poludistance, ulaza. U 2. produžetku nas je stavio na leđa dok je Karlik odmarao. Verujem da su i njemu neke stvari došle u glavu. Ovo je igrač kojeg smo gledali prošle sezone.

Kalates ponovo doktorska utakmica. Čovek se sa 37 godina baca po terenu, igra odbranu. Ona trojka iz čoška preko ruke gde smo ostali u igri, pa onda je sašio i 2 bacanja kad se lomilo. I opet lepe asistencije kao kroz celu karijeru, ona iza leđa za Pokuševskog. Onda onaj kat pred kraj regularnog dela gde je ostao sam kao duh. Šteta je što nikad nije namestio šut, šutira maltene sa zemlje i to mu je najveći problem čudi me da to nikad nije ispravio. Šteta što nije uspeo da nagura šut za 3 bar do 33%, na donju granicu pristojnosti.

Dylan the Villain je slabije šutirao ali jako bitna serija u 2/4 gde je vezao 10 poena pa onda i koš za izjednačenje. Kad igra na 4 to izgleda dosta bolje nego kad mora da krpi na 5. I što je dosta bitno može da šutne trojku bez spuštanja lopte, maltene sa glave kao Klej Tompson ili Džo Ingls.

Bruno ima problema kad iskoči u piku, ne vraća se dovoljno brzo na svog čoveka ne znam šta je razlog tome. Igrač kad iskoči mora u punom sprintu da istrči nazad. Pogodio je jednu poludistancu što nismo viđali od njega do sad, i to je sašio onako rutinski iz mesta. Kad napada licem svi mu se odmiču jer je eksplozivan i jak kao bik i gledaju da brane prodor a on se tu često zbuni, ne može da ode do kraja jer je defanzivac maltene na obruču a nema domet sa poludistance i onda često napravi korake, ostane između 2 odluke. Kad bi doradio tu poludistancu da može da ubaci i da moraju da mu izađu bio bi još opasniji, otvaralo bi mu se više prostora da završava u reketu. A već ima neki repertoar sa posta, nije tutuban.

Arijan Lakić :blue: Kapa dole momčino. Primer svima kako treba da se ponaša igrač Partizana. Zalaganje, fokus i stav nikad nisu predmet rasprave. I počeo je i da pogađa neke šuteve, dobijamo nešto od njega i u napadu. Odbrana kao i uvek dobra, uz Bongu naš najbolji defanzivac spolja. I one sitne stvari, sinoć je imao skokova u napadu, izbijenih lopti, 4 ukradene lopte, bacanje za loptu.

Kakvu je odbranu Bonga odigrao u poslednjem napadu 1. produžetka. I na početku utakmice je imao nekoliko zaključavanja. Pogodio je ključni šut u 2. produžetku, oko ramena kao njegov zemljak Novicki, bio je i jedan poluhorog, 2 trojke.

Milton se vratio u mrtvak mod. Ona loša odbrana od lopte ga je klupirala do kraja. Nadam se da će Džekiri biti spreman uskoro, nije u pitanju koleno koje je zamalo nastradalo protiv Asvela već zglob koji vuče neko vreme kako reče Penjaroja.

Izgleda mi da se u poslednje vreme posvećuje pažnja zagrađivanju i da je Penjaroja delimično smanjio taj problem.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Mar 29, 2026. 9:22 pm

Kako saznaje Mozzart Sport, pregovori Partizan Mozzart Beta i Karlika Džonsa idu u dobrom smeru! Pregovaraju plejmejker iz Južnog Sudana i beogradski tim, pa kako stvari stoje, vesti o njegovom potencijalnom ostanku u Humskoj su dobre. Ništa još nije završeno, ali blizu su dogovora.

Džonsov agent Džošua Gudvin oglasio se u nedelju na društvenoj mreži Instagram, gde je na 'storiju' objavio crno-bele emotikone, kao verovatno najavu da će njegov klijent ostati u Partizan Mozzart Betu. Nedavno je objavio na Instagramu i fotografiju sa grbovima više evroligaških klubova - gde je doduše bila i Crvena zvezda - sa pitanjem "Gde će otići Karlik Džons", posle čega je plejmejker crno-belih rekao da je "agent veliki šaljivdžija i da ga ne treba shvatati ozbiljno".

Jasno je da je želja svakog navijača Partizana da Karlik Džons ostane i kako sada stvari stoje, blizu je dogovora. Od kada se vratio posle povrede, apsolutni je lider crno-belih, koje je predvodio do pet vezanih pobeda u Evroligi. Iako ekipa Đoana Penjaroje nije imala nikakve šanse za plasman u plej-in, nisu igrali 'tek tako', već ću imali nekoliko spektakularnih utakmica i velikih pobeda.
Ostaje nam da se nadamo da je ovo istina. Čele je vrlo lepo pojasnio koliko je bitno da Karlik ostane dogodine.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Mar 30, 2026. 7:32 pm

Ne daj bože da ubuduce pišemo o Lakicevom ofanzivnom doprinosu, uz dužno poštovanje prema njegovoj energiji i borbenosti. On bi u Partizanu trebalo da ima ulogu Kalaitzakisa ili Larentzakisa, a ne da dolazi u situaciju da zamišlja da je bitan košarkaš
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Mar 31, 2026. 4:58 pm

Lakić jeste limitiran napadač ali i neko ko ne iskače iz svoje uloge. Igra odbranu a u napadu šutne kad je sam, većinu vremena u napadu provodi od lopte. A opet zbog toga što se kida u odbrani moraš da ga pustiš da šutne po koju trojku, slično kao i Bongu (Bonga je bolji i raznovrsniji napadač naravno). Bitan jeste ali u odbrani, a verujem da je i on momak svestan svojih limita i za sada ne pokušava da bude ono što nije i da iskače iz uloge. Ako bi uspeo da napuca šut za 3 do nekog dobrog % mogao bi lepo da prođe kao 3&D igrač na EL nivou.

Elem, kako prenosi SK u pregovorima smo sa Vašingtonom oko produžetka ugovora.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Mar 31, 2026. 8:50 pm

Kako ne iskače iz svoje uloge, vidiš li šta radi u zadnje vreme? Dečko uzima šuteve preko ruke, iz driblinga, očigledan je trip da je postao košarkaš. I onda naidje jedna utakmica kada ga krene, što zavrti novi krug. Potpuno je precenio svoju ulogu, što mu skracena rotacija omogucuje. Ali je takva njegova uloga i minutaža, neodrživa za klub koji ima takmičarske ambicije
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Apr 02, 2026. 10:23 pm

Nema više starog šanca, tamo stoji pusta raka
Nema više Sinđelića, ali nema ni Turaka

E milo mi je da smo ih krnuli i da smo im malo zapržili čorbu. Nervozni su bili, mislio sam da će na startu da nas nagaze ali smo kontrolisali utakmicu 40'. Doduše zadnjih 5' je bilo katastrofa, malo je pušten drugačiji kriterijum, oni su izašli agresivno, mi se nismo snašli. Prerano smo poveli velikom razlikom, sve nam je ulazilo a moralo je da nas stane. A njih je držao Mekintajer koji je kamenjar a ubacio je 5/8 trojke i to 2-3 preko ruke.

Svaka čast i momcima i Penjaroji na utakmici, malo puta smo zadnjih 10ak godina dobijali cigane kad su oni bili domaćini. A ova utakmica im je značila baš mnogo.

1000 Grobara se često čulo pored 20.000 cigana. Reklo bi se da je čas održan i na terenu i na tribinama :D :D

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Apr 02, 2026. 10:29 pm

Ne zna Carlik 😎

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Fri Apr 03, 2026. 2:56 pm

Jaooooo kako je dobro…

Samo Carlick da ostane iz ove ekipe nije malo, a ima kandidata koji bi cinili kostur ekipe za nadalje.

Imperativ svih imperativa bi mi bio ostanak celavog grckog boga, alal ti kurac legendo.

Penjaroja mora ostati, otkinuo je od kurca onog sto ljubi patos sa duplo jeftinijim sastavom(ne racunam mleko u kesi #22) i duplo uzim rosterom. Rasturio ga. Ubio ga.

Iz onakvog kanala do ovoga, svaka jebena cast gospodine celavi.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Apr 03, 2026. 8:10 pm

Da nam je tamo posle utakmice sa Bajernom u Areni neko pričao da će igrači i navijači zajedno slaviti ispred JNA mislim da niko živ ne bi verovao. Ali to je život, sve može da se okrene za 180° veoma veoma brzo.
Tommen wrote:
Fri Apr 03, 2026. 2:56 pm
Jaooooo kako je dobro…

Samo Carlick da ostane iz ove ekipe nije malo, a ima kandidata koji bi cinili kostur ekipe za nadalje.

Imperativ svih imperativa bi mi bio ostanak celavog grckog boga, alal ti kurac legendo.

Penjaroja mora ostati, otkinuo je od kurca onog sto ljubi patos sa duplo jeftinijim sastavom(ne racunam mleko u kesi #22) i duplo uzim rosterom. Rasturio ga. Ubio ga.

Iz onakvog kanala do ovoga, svaka jebena cast gospodine celavi.
A bunio si se dok sam godinama prizivao grčkog maga košarke :D :D Pokajte se hejteri velikog Nika Kalatesa :D

Svaka čast momcima, otići u ciganjsku Arenu i ovako dobiti utakmicu koja je njima vrlo bitna. Od ekipe koja nema karakter postali su ekipa koja ima karakter. I to je ono što je najbitnije, da kad ih gledamo da gledamo ekipu koja se bori.

Karlik tata košarke, ako je ikada i bilo dileme oko toga. Dati mu koliko god kaže, boljeg nećemo naći. Ako nesrećni Parker i mrtvak Milton imaju po 2.5 miliona € onda je to minimum koji Karlik mora da dobije. Još kad kao sinoć ulazi šut za 3.

Braun odličan sinoć, vrhunski je ušao u utakmicu. Videla se naprženost kod njega. Jedina zamerka je uzet onaj šut nakon naše serije ofanzivnih skokova gde je morao da smiri i stane na loptu. upropastio je Kalinića nekoliko puta.

Kalates još jedna odlična partija što se tiče kreiranja 8 asistencija. I ekipa izgleda sigurno kad je on na terenu, veruju mu. Pravi lider.

Bonga :blue: Ne znam šta više da napišem što već nisam više puta. Greota bi bila da čovek ode. Odbrana, katovi, trojke. Brani koga hoćeš.

Bruno je malo lošije krenuo ali je odigrao dobru utakmicu. Odlično je izvodio bacanja, završio ono što su mu pripremili ostali. Džekiri je malo plivao u odbrani, nije ni šutirao sa poludistance što uvek radi.

Stvarno dobra naša utakmica u oba pravca. Na kraju smo ih sveli na Mekintajera i njegovo ispucavanje. Nisu imali puno otvorenih šuteva za 3 a dosta toga su i dali preko ruke. Dobro izdanje u odbrani. Malo je na kraju došlo do konfuzije, prerano smo poveli velikom razlikom. Da smo imali još možda jednog upotrebljivog igrača u rotaciji verujem da bi utakmica bila mirnije završena.

Drago mi je da se skandiralo Penjaroji, zaslužio je itekako.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Apr 04, 2026. 3:20 am

Katalonac ne zna najbolje engleski, ali košarku definitivno zna. Usled okolnosti u kojim je došao, bio sam jako rezervisan prema njemu, ali čovek je zasukao rukave i napravio nešto što se graniči s nemogucim

Toksična atmoafera, trule jabuke u ekipi, užasan start na klupi, ništa od toga ga nije poremetilo da korak po korak razvija šta je zamislio. Nije se ustručavao da odstrani maligne pojave, a ni prema preostalima nema pardona, ni najmanje se ne ustručava da zalepi na kraj klupe svakoga ko zasluži. Ostaje nada da ce taj karakter demonstrirati i prema sveznajucem limenom dobošu, te da ce ga sprečiti da mu sastavi ekipu za narednu sezonu od Miškovih otpadaka, što ovaj i ne krije da namerava

Sagledajmo realno sa čim struka trenutno raspolaže, iskreno mi je fascinantno da igramo smislenu košarku i još redjamo pobede. Ima dva poštena po trudu, ali izrazito košarkaški neinteligentna centra, Grka koji je genije sa kamenom rukom, ali i neposredni svedok, ako ne i učesnik Termopilske bitke, ludog Sterlinga, koji je, kako je neko primetio, u istoj sezoni usrao i Partizan i Zvezdu, kilavog Miltona, koga kao da nema, te Dilana, Pokuševskog i Lakica, koji su iznadprosečni. Ali za EC. I dobro, ima Pogbu (by Djurovic) i Karlika. Standing ovation za katalonskog celavka :blue:

Ostaje još njegov cv, prokletstvo nekoga ko nikada ništa nije osvojio. Nadam se da ce se ove sezone i to promeniti
non mollare mai

White Mamba

Post by White Mamba » Sat Apr 04, 2026. 9:33 am

Uvek je lepo usrati prigradjane :D
Jos kad im je bitno...fijuuuuuuu

dacolik

Post by dacolik » Sat Apr 04, 2026. 5:14 pm

Sto mi radi Batica sa Karlikom i Kalatesom, doslo i njegovih 5 minuta. :D
Malo kasnije o utakmici. Svaka cast svima, bili smo bolji za 2 klase i realno je bilo da ih rutinski privedemo kraju.

Post Reply