KK Partizan 2019/20

Arhiva.

Moderator: Moderator

markovl12

Re: KK Partizan 2019/20

Post by markovl12 » Wed Nov 06, 2019. 11:02 pm

Nadamo se losa :D
„Partizan je dobar, toliko dobar da ne moramo mrzeti druge.“ – Duško Radović

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Nov 06, 2019. 11:03 pm

Dobra je da kako stvari stoje vraća se Volden.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Bolkonski

Post by Bolkonski » Wed Nov 06, 2019. 11:05 pm

KK Partizan nema identitet, ovo je neka teska mutljavina od kluba.
Uprkos dobrom pocetku sezone, uprkos pobedama i gradjenju nekog pobednickog duha, ja u ovom klubu ne vidim KK Partizan.
Imamo ocajnu selekciju tima, prepunu prosecnih, a vec zrelih igraca, igraca sa kojima navijaci nemaju identifikaciju.
Dva skupa, a teska promašaja, kakvi su Pejners i Parahovski. Dok za Parahovskog kapiram logiku kojom se islo - teznja za dovodjenjem centra suprotnih karakteristika Mozliju, odnosno teske petice stare skole kojoj moze da se spusti lopta, koja moze da zida i ima dobru igru ledjima, isto toliko je mogu da razumem odluku o dovodjenju Zanisa Pejnersa, osim ako decko ne igra za 100k, a ne igra.
On nema nijedan izrazen kvalitet, osim par basketaskih trikova. Sporadican suter, i to isključivo iz spot ap-a, misaona imenica da sam sebi otvori prostor za sut i pogodi iz kretanje ili krosovera, nema ulaz jer je spor i slab, nema bez prvi korak kojim bi napravio prednost, nema cvrstu konstrukciju kojom bi izneo prodor, a uz sve to los je defanzivac. Jedini kvalitet koji Pejners ima jeste pracenje igre i ubacivanje po ceonoj liniji iz drugog plana ili iz otvaranje ka kosu iz neke ledjne blokade, uglavnom neki trik potezi nauceni na basketu.
Svi ti napadacki nedostaci bi cak i bili podnosljivi kad bi nam on doneo ono za cim gorimo - odbranu u spoljnoj liniji.
Mi nemamo odbranu u spoljnoj liniji. Gordic, Zagorac, Pejners su ocajni defanzivaci ( Gordic zato sto je davno umislio da je Stef Kari i da drugi treba da igraju odbranu za njega), Pejdz, koliko god imao duge i brze ruke i sposobnost da ukrade loptu, njegova fizicka konstitucija mu ne dozvoljava da igra dobru odbranu na poziciji dva. Jednostavno, sa 185cm mozes da budes dvojka ako si Donovan Micel ili Luis Bulok. Jednostavno je nizak, preslab i bez dovoljne brzine da bi branio cak i dominantnije jedinice, da ne govorimo o dvojkama.
Od cele spoljne linije, solidnu odbranu mogu da odigraju Volden i Jaramaz, s tim sto ni jedan, ni drugi nemaju kulturu igranja odbrane.
Pretpostavljam da je Dzejms Bel bio neko ko je to trebalo da popravi, i on jeste neko ko je mogao to da popravi, s obzirom da je Bel, dok je bio u Cedeviti, po mom misljenju, bio najbolji two way igrac ABA lige. Igrac koji ima kulturu igranja odbrane, na neki nacin uziva u tome da odigra jaku odbranu i da se defanzivno nadmece sa protivnikom, odlična atletika, jake noge, cvrstina, brzo kretanje u stavu, sposobnost igranja jake odbrane na lopti, a mozda jos bolje na igracu bez lopte koji se juri kroz blokove i kome se otezava sam prijem lopte.
Naravno, Bel je i dobar napadac. Mozda ne neka top napadacka klasa, poput Gaudloka, ali svakako igrac sa jednim od boljih balansa odbrana - napad.
Da se vratim na Parahovskog, kapiram logiku kojom je doveden, ali ne kapiram da se fine pare daju jednom igracu, a da se nema pojma o njegovom fizickom stanju. Covek u ovakvom fizickom stanju ne bi mogao da odbrani nista ni u kosarci 60-tih godina. On je tragično spor, uvlačenje njega u pik je 80% kosa, strana pomoci, usled nedostatka brzine i skoka, ne postoji. U napadu neupotrebljiv. Ocigledno su mu otisle noge i covek ne moze da uzida nikog.
Stefan Bircevic je posebna prica. Ja sam bio protiv Stefana Jankovica i tvrdio sam da on nema potencijal za vise od neke bekap cetvorke Evrokup timova, ali covek je imao deset puta pozitivniji uticaj na ekipu od Bircevica.
Kapiram ja tu simpatiju, "Ludi Birca" itd., ali decko nema jedan jedini kosarkaski kvalitet. Svi njegovi kvaliteti pocinju i zavrsavaju se sutem iz pik end pola ili coskarenja, samo je problem sto je i taj sut sporadican i daleko od neke puter ruke novakovskog tipa.
Igraci koji bukvalno nemaju nikakvu ulogu u timu, niti bilo kakav kvalitet kojim bi doprineli timu, naročito ne za novac koji primaju.
Sve u svemu, tim prepun iskusnih, ali prosecnih do solidnih igraca koji ne mogu da rastu i koji ce otici na kraju sezone, odnosno ekipa koja niti je sampionska, niti to moze da postane.
Last edited by Bolkonski on Wed Nov 06, 2019. 11:09 pm, edited 1 time in total.

Nemanjic

Post by Nemanjic » Wed Nov 06, 2019. 11:06 pm

Sudeci po njegovom pisanju o Belu,losa :D

Asterix

Post by Asterix » Wed Nov 06, 2019. 11:10 pm

Tajler Darden wrote:
Wed Nov 06, 2019. 11:03 pm
Dobra je da kako stvari stoje vraća se Volden.
Igrace protiv Zadra? Meni je iskreno zao sto Bel nije prosao preglede bas steta, tesko cemo mi naci dobrog igraca osim da se dovodi nesto ispod radara sa ove sjece dje niko nije krocio u Evropu ... t.j. ne znam planira li klub uopste da dovodi toga 2/3 igraca, rezultat te skracene rotacije na niskim pozicijama smo vidjeli protiv Venecije

Naka

Post by Naka » Wed Nov 06, 2019. 11:32 pm

Da ne duzim nesto mnogo, Bel je go kurac od igraca. Hvala Bogu pa opet neko u klubu razmislja kosarkaski zarad interesa kluba...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Nov 06, 2019. 11:43 pm

A ko razmišlja košarkaški? Bell je bio izbor, otpao je usled više sile
non mollare mai

Naka

Post by Naka » Wed Nov 06, 2019. 11:48 pm

Mislis da je visa sila (tj. povreda - kao dovescemo igraca u narednih mesec dana?)???
Definitvno mislim da je ogroman raskol u misljenjima i shvatanjima ovog tima unutar samog kluba. Ne bi nam bilo prvi put da sve popuca zbog sujeta raznih ljudi unutar kluba.

bata mare

Post by bata mare » Wed Nov 06, 2019. 11:58 pm

Ja uopšte nisam siguran da su svi igrači Trinkijerijev izbor, pre svega Parahovski. Verovatno i Bell, nakon što se Teglica danas oglasio. Da li je u pitanju kompromis, ili su mu neki nametnuti, to već ne znam, ali i laicima je jasno da Belorus ni u ludilu ne može da igra ono što je Trinkijeri zamislio.

Nešto je očigledno trulo unutra, vidim da se i Tegeltija aktivirao, pa preti ljudima da brišu komentare na BCTV, jer, kako kaže "truju" narod, uz neka opravdanja kako "niko nije objavio da je potpisao, još je pusteno ovde da ima preglede".

Frustrira sve ovo. Niti neki klinac dobija minute, niti ima neke dugoročne strategije, nego se pokušava na prepad nešto, pa ako uspe-uspe. Ne zna se ko je gori u ova vremena, klub ili navijači.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Nov 07, 2019. 12:01 am

Viša sila je što Bell nije potpisan, težak maler da pokupi virus, a besprekorno je fizički spreman

Što se ovog drugog fiče, bojim se da ima istine u tvojim razmišljanjima
non mollare mai

Naka

Post by Naka » Thu Nov 07, 2019. 12:09 am

Pa ceo dan se pominju srcani problemi. Kazes virus. Jedino ako se ne radi o koksaki? Onda su trebali u klubu drugacije saopstenje da daju. Ovako ispada da se nama zuri za igraca, a toboze Bel ne moze da igra do decembra, a nama glavne utakmice pocinju od januara...

Brižni-ponovo napada

Post by Brižni-ponovo napada » Thu Nov 07, 2019. 12:17 am

Ovaj Pejners je neuništiv.
Pusti,pusti da te Mozli

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Nov 07, 2019. 12:25 am

Kako mi je rečeno, u pitanju je nešto slično onome što se Pavlovicu desilo u Rimu. Privremenog je karaktera, ali niko ne sme da mu izda neophodno lekarsko uverenje, niti da sa sigurnošcu predvidi kad ce se zalečiti. Bespotrebno se pravi teorija zavere

Inače, čovek je besprekorno fizički spreman, da i tu ne bude zabune
non mollare mai

Pavlaka

Post by Pavlaka » Thu Nov 07, 2019. 1:41 am

Kad sam letos ukazivao na probleme ovog koncepta Partizana, sa još maksimalno 5 ljudi, bio sam napadan da ne dajem podršku, da sačekam kraj sezone i slično... Greške i promašaji u selekciji se dešavaju, ali činjenica da tim nema mladog igrača nije slučajna. I to meni smeta. Smeta mi što gledam N. Jankovića koji je dosegao neke svoje limite, a i dalje nije dobar igrač za Partizan. Što gledam takve koji kradu minute nekome, ko bi eventualno sutra mogao postati dobar igrač.

Za Bella, ispalo je tako kako je ispalo. Šta se može. Nema tu neke krivice bilo koje strane, samo je bitno da momak bude dobro i to je to. Partizanu srećno na tržištu, od Bella boljeg momka neće naći, tihog i izvrsnog timskog igrača. Od Bella neće naći ni boljeg defanzivca na 3/2, a ni boljeg šutera. I sve to za manje od 20k $ mesečno. Videćemo ko će na kraju biti doveden.

Bell je bio želja Trinkijerija, i ni jedan igrač u klub ne stiže bez želje trenera. Tako je i Parakhouski njegova želja, i Peiners, i Gordić i svako ko je potpisao ugovor.

Bolkonski

Post by Bolkonski » Thu Nov 07, 2019. 2:38 am

Meni ne bi bio problem sto nema nijednog mladog igraca da klub ima novca i da se opredelio za sistem stvaranja sampionskog tima od gotovih, kvalitetnih, iskusnih igraca.
Problem je sto je ovo tim od polovnih igraca, od igraca koji variraju od suvog proseka do solidnog EC kalibra, cak mi lici na nesto sto je radila nekadasnja Olimpija ...

Locked