KK Partizan
Moderator: Moderator
- Batica ubica
Re: KK Partizan
Pusti +/-, imao je Karlik samo +1 pa je bio ubedljivo naš najbolji igrač na terenu. Dejvis konačno nešto pokaže (ne mnogo, ali bar nešto) i umesto da se to iskoristi Želimir ga izvadi iz igre. Dejvis igra loše od početka sezone ali Već ako je ušao u mini seriju pa ostavi ga na terenu, daj da mu se spusti lopta na post, da se to iskoristi.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
Odgovornost nije samo na njemu vec je podeljena,saigraci su ti koji su ga doveli u pat poziciju gde se nije dobro snasao,2 beka zabadaju u coskove bez da se iscimaju za bolju poziciju a visoki zaboli na nasoj polovini i debelo kasne sa spustanjem,ne nude se..kao da su svi bili u fazonu a ima Vanja resenje,ponudice se neko drugi..I da stvar bude jos gora,sve to posle timeouta..Batica ubica wrote: ↑Sat Nov 09, 2024. 10:56 amČovek izvodi loptu na +1 za nas još posle tajm auta i daje im je u ruke... Čovek koji je kapiten i jedan od najiskusnijih igrača ovde. Još je odigrao vrlo solidnu utakmicu do tog momenta.
Moze se reci da je odabrao rezonski stranu,trazio je igraca gde je 1vs1,Ife je bio udvojen u drugom cosku...
Naravno da mu se nema sta zameriti ali on nije profil igraca kojem ide lopta u poslednjem napadu za pobedu jer je slasher nije neko ko ima step back u repertoaru,sutira gotovo sa zemlje dalje distance a da bi dobio faul u gostima u poslednjem posedu na prodoru mora biti bas ocigledan,ne svira se tako lako...Washington je taj koji je projektovan za te stvari ali je problem sto smo se sa njim doveli u poziciju u koju smo se doveli sto nema nikakve logike ni rezona....On nece proigrati tako sto igra po 5min u EL i sto igra 20min protiv aba sirotinje gde se generalno dobija iskrivljena slika jer je vecina ekipa na granici izmedju profesionalizma i amaterizma.Batica ubica wrote: ↑Sat Nov 09, 2024. 10:56 amKarliku kapa dole, pravi plejmejker kojeg smo tražili sezonama. Plus je odigrao vrhunsku odbranu u nekoliko situacija. Onaj zadnji napad ne može da se zameri čoveku koji je imao 20 poena na 8/16 iz igre i još 10 asistencija. Bukvalno nas je stavio na leđa.
Rezonski je da mu se da na pocetku sezone 20min u EL i sloboda i vec bi sada znao na cemu si....ovako...samo se odlaze neizbezno rekao bih..pritom,skor u EL bi bio otprilike isti,pobedu protiv Bayerna ne bi sigurno ugrozio taman i da je bio i katastrofalan,mozda bi vs Maccabi odneo al bi mozda doneo taj poslednji sut u 3 egal tekme...Tako da se rezultatski ne bi izgubilo sigurno jer svakako vecinski gubimo...
Neracunajuci poslednji sut Ntlikine vs Virtus gde je ukrao loptu,vs Monaco Bonga sut za 3 za pobedu,vs Paris Ntlikina sut za 3 za pobedu...Nije slucajno sto su njih dvojica bili sami jer su generalno kamenci i predstavljaju koncepcijski rizik,ako odbrana puca sa njih se skuplja,oni su poslednja rotacija...
Opet se vracamo na isto,problem sa Washingtonom mora sto pre da se resava jer nema nikakve logike da ti Bonga i Ntlikina budu na terenu u poslednjem posedu za pobedu...Bonga je suterski krenuo fantasticno sezonu ali to nisu realni procenti i na duge staze moraju drasticno pasti..
Jones/Wash/Ife spolja za poslednji napad pa nek skupe posle prodora Jonesa...al Wash u stanju u kakvom je ne moze nista napraviti,mora se istripiti par tekmi ili raskidati ugovor...
Sa druge strane razumem i Obradovica da ga njegova igra 1 vs 5 i nerezonski sutevi dovode do ludila i teraju da ga vadi..Zato je uvek opasno dovoditi rubne NBA igrace,G league igrace....
Klasicna pat pozicija...Treba ti a nemas ga,ocigledno ne zelis da ga istripis...
Eno Walker na debiju za Zalgiris,koji ima daleko vecu reputaciju,nije znao gde je konja vezo i to vs Bayern koji je run and gun ekipa,ekipa koja je napadacki opredeljena...Sta bi bilo u Pireju recimo...
NBA igraci su prehajpovani,1/3 lige je krem de la krem,bez konkurencija,ostatak je prosek koji je upitan i za EL kosarku...al nekako ljudi sa ovih prostora kad vide da dolazi igrac iz NBA odmah misle da ih on vodi na f4...Totalno iskrivljena percepcija gledanja na kosarku...Svima treba biti jasno da je daleko teze igrati EL od NBA...Cvrsce,tvrdje,manji teren,bez def 3 sekunde,svaki mec je bitan,igra se krv na noz itd itd...
Dodatno komplikuje stvari sto su Zalgiris i Bayern na +4 jer neces sigurno biti ispred Pao,Oly,Fener,Real,Barca,Monaco....U najboljem slucaju borba za play in...Batica ubica wrote: ↑Sat Nov 09, 2024. 10:56 amSad smo već u velikom problemu, 2-6 je skor a ide duplo kolo... Virtus, Monako i Pariz su 3 utakmice na jednu loptu koje su morale da se dobiju, pa čak i Baskonija ali ajde. Sa te 3 pobede sa bismo bili na 5-3.
+- statistika se smatra argumentom a zapravo je najveca glupost tkz savremenih analiticara...Globalno je prihvaceno da se gleda timska statistika kako bi se neki pojedinac omalovazio ili uzdigao sto je van svake pameti.
Stavi lebranka u Boston da igra sa Jrue,Brown,Tatum,Horford i na duge staze imace brutalan +- a recimo Lamelo Ball u Sarlotu gubi skoro svaku dvocifreno....Naravno da to ne znaci sledece lebrano>Lamelo...
Iskrivljena slika se dobija...
Za BD treba reci da je u padu,jednostavno je usporio,ne moze da se odlepi od parketa,nije vise takva snaga na switchu kakva je bio,nekada je bio strah i trepet za bekove a danas ga gotovo svi probijaju....On je i dalje napadacki majstor,odlicno cita igru ali u stvarima koje sam nabrojao je doziveo evidentan pad vrv prouzrokovan povredama i krstenicom..
Misljenja sam da imamo sistemske probleme jer su oni isti godinama unazad,def skok,nekoriscenje malih faulova,problem sa izvodjenjem ceonih i bocnih auta....
Nemam nikakav problem sa Bongom i Ntlikinom sto su fulali trice jer pre ocekujem promasaj nego pogodak(imam problem sto su na parketu u poslednjem posedu za pobedu) ali mi je neshvatljivo da je tim koji na vanjskim pozicijama ima Bongu i Ntlikinu najgori skakacki tim uz Virtus koji je vecinu utakmica igrao sa jednom peticom jer su hteli da se rese Zizica,znaci dosta minuta i SB igraju...
Laz je kad se stavi van nekog konteksta. Ovdje nije laz jer je covjek usao i direktno napravio par gresaka nevjerovatnih za igraca s tolikim iskustvom i covjeka koji je upravo doveden da bi preuzimao niske.
Obrati paznju sto je napravio u zadnjoj odbrani trece cetvrtine kad je Outtara dao trojku.
Unistio nas je i to ne prvi put.
5:51 i 6:38
Ovo drugo je posebna sramota.
Obrati paznju sto je napravio u zadnjoj odbrani trece cetvrtine kad je Outtara dao trojku.
Unistio nas je i to ne prvi put.
5:51 i 6:38
Ovo drugo je posebna sramota.
Nista sto vec nismo gledali godinama unazad.
1. situacija hard hedge na pleja od 1,70 koji ima slab sut za 3 i onda plivanje centra nazad i losa komunikacija...Shortsu se treba ici under i provocirati sut za 3 do iznemoglosti..
2.Opet losa komunikacija,Davies ne preuzima a Ntlikina preuzima...Ne zna se sta se igra
Meni djeluje da je Zeljko trazio da se igra ta odbrana jer je poslije jednog kosa Hayesa kad je lopta skakala po obrucu aplaudirao...
Davies napravi pokret kao da ce da preuzme i onda ostane na nicijoj zemlji. Da je makar otisao za Outtarom, ne bismo primili trojku nego poludistancu Shortsa u najgorem slucaju. Ovo koliko gledamo Zeljkov KKP rekao bih da je dogovor da se pogotovo na isteku napada, uvijek sve preuzima tako da je jasno cija je greska jbg.
U ovakvim utakmicama je svaki detalj presudan, kao i onaj aut naravno.
Davies napravi pokret kao da ce da preuzme i onda ostane na nicijoj zemlji. Da je makar otisao za Outtarom, ne bismo primili trojku nego poludistancu Shortsa u najgorem slucaju. Ovo koliko gledamo Zeljkov KKP rekao bih da je dogovor da se pogotovo na isteku napada, uvijek sve preuzima tako da je jasno cija je greska jbg.
U ovakvim utakmicama je svaki detalj presudan, kao i onaj aut naravno.
- White Mamba
Ko bi reko, panter ume kad ima saigrace
- Batica ubica
Bar kad se gubi nek se gubi na ovaj način, ne onako kao u 2/4. 2/4 je rešila utakmicu, čak je Želimir tražio tajm aut da preseče ali džabe potonuli smo pa smo potonuli. Pozitivno je što smo vratili utakmicu na jednu loptu kao i partija Bošnjakovića, dečko je odigrao sa fantastičnim stavom i zalaganjem, pravi primer kako mlad igrač mora da traži minute. Možda je greška što je uveden pred kraj i stavljen na Pantera.
Takođe, nadam se da su ljudi videli kako izgleda Kevin Panter kad nije primarni kreator i primarni skorer već samo primarni skorer. Čovek je toliko pljuvan prošle sezone, išlo se i dotle da su se dobre njegove utakmice skroz ignorisale. Vidimo ove sezone da to nije baš tako i kako čovek igra kada nema obavezu primarnog kreiranja već isključivo skorerskog dela a šta sam pisao celu prošlu sezonu.
Suđenje je bilo loše, neki faulovi tipa nad Dejvisom pod njihovim košem, bacanje pet Lundergu, onda faul u napadu Džabarija Parkera koji je sviran nama, faul u napadu Veselog koji nije sviran... Nije to odlučilo utakmicu ali ponavljaju se očigledne situacije.
Kad ne dobiješ Virtus, Monako i Pariz u utakmicama na jednu loptu ne možeš baš da se vadiš protiv Barse. I da, da je neki drugi trener u pitanju posle 2-7 u EL mislim da bi mu posao bio u opasnosti... Ne dobijemo li Armani mislim da bi to bilo to od nas već posle 10 kola.
Takođe, nadam se da su ljudi videli kako izgleda Kevin Panter kad nije primarni kreator i primarni skorer već samo primarni skorer. Čovek je toliko pljuvan prošle sezone, išlo se i dotle da su se dobre njegove utakmice skroz ignorisale. Vidimo ove sezone da to nije baš tako i kako čovek igra kada nema obavezu primarnog kreiranja već isključivo skorerskog dela a šta sam pisao celu prošlu sezonu.
Suđenje je bilo loše, neki faulovi tipa nad Dejvisom pod njihovim košem, bacanje pet Lundergu, onda faul u napadu Džabarija Parkera koji je sviran nama, faul u napadu Veselog koji nije sviran... Nije to odlučilo utakmicu ali ponavljaju se očigledne situacije.
Kad ne dobiješ Virtus, Monako i Pariz u utakmicama na jednu loptu ne možeš baš da se vadiš protiv Barse. I da, da je neki drugi trener u pitanju posle 2-7 u EL mislim da bi mu posao bio u opasnosti... Ne dobijemo li Armani mislim da bi to bilo to od nas već posle 10 kola.
- White Mamba
Nema slaboumnijih navijaca od navijaca partizana..Batica ubica wrote: ↑Wed Nov 13, 2024. 8:14 pmTakođe, nadam se da su ljudi videli kako izgleda Kevin Panter kad nije primarni kreator i primarni skorer već samo primarni skorer. Čovek je toliko pljuvan prošle sezone, išlo se i dotle da su se dobre njegove utakmice skroz ignorisale. Vidimo ove sezone da to nije baš tako i kako čovek igra kada nema obavezu primarnog kreiranja već isključivo skorerskog dela a šta sam pisao celu prošlu sezonu.
Covek je doslovce teran i slavilo se
- Irriducibili
Deja vu....
Još jedan Dan mrmota, deluje beskrajno. Nisam košarkaški trener, nemam 9 EL, ali cu se usuditi da napišem kako ovo šta Želimir radi vodi direktno u ambis. Postoje neke granice, svi imamo neke limite, tako i naši igrači. Koji jednostavno ne mogu da odrade šta se zahteva od njih. Ife nije primarni kreator, Davies ne može biti brži, Ntilikina je beskoristan u pozicionoj igri, Pokuševski nije četvorka u ovom trenutku, Carliku se ubija ritam itd. Hoce li nam Mirotic strpati 30+ jer nema ko da ga čuva? Oživeli smo Virtus, što ne bi i Armani
Sad svi vec znamo da posle TO nastaje pakao, ukoliko uspemo nekako da ubacimo loptu i da je ne izgubimo bez ikakvog razloga, sledi bezidejno dodavanje i isilovan šut onoga kome je zadnjem uvaljen vruc krompir. Crna magija, šta li je
Večeras smo nekako izbegli erupciju nezadovoljstva u Areni, ali tu je, oseca se u vazduhu. A toga se jako pribojavam, jer onda nastupa totalni raspad. Ne znam šta se više može izvuci iz ovog tima. Šokantno jer je tek novembar
P.S.
Nema direktne veze sa igrom, ali meni je jedino to delovalo pozitivno. Kao i protiv Virtusa, večeras je bila prisutna grupica navijača rivala, mahom stariji ljudi. Ne da im niko nije rekao lošu reč, vec su im ljudi masovno čestitali i aplaudirali, vidno je bilo da nisu to očekivali i da im je bilo jako drago. I meni je drago što smo zadržali dostojanstvo i iskazali poštovanje gostima. Ipak smo mi Partizan i u ovom izuzetno bolnom vremenu
Još jedan Dan mrmota, deluje beskrajno. Nisam košarkaški trener, nemam 9 EL, ali cu se usuditi da napišem kako ovo šta Želimir radi vodi direktno u ambis. Postoje neke granice, svi imamo neke limite, tako i naši igrači. Koji jednostavno ne mogu da odrade šta se zahteva od njih. Ife nije primarni kreator, Davies ne može biti brži, Ntilikina je beskoristan u pozicionoj igri, Pokuševski nije četvorka u ovom trenutku, Carliku se ubija ritam itd. Hoce li nam Mirotic strpati 30+ jer nema ko da ga čuva? Oživeli smo Virtus, što ne bi i Armani
Sad svi vec znamo da posle TO nastaje pakao, ukoliko uspemo nekako da ubacimo loptu i da je ne izgubimo bez ikakvog razloga, sledi bezidejno dodavanje i isilovan šut onoga kome je zadnjem uvaljen vruc krompir. Crna magija, šta li je
Večeras smo nekako izbegli erupciju nezadovoljstva u Areni, ali tu je, oseca se u vazduhu. A toga se jako pribojavam, jer onda nastupa totalni raspad. Ne znam šta se više može izvuci iz ovog tima. Šokantno jer je tek novembar
P.S.
Nema direktne veze sa igrom, ali meni je jedino to delovalo pozitivno. Kao i protiv Virtusa, večeras je bila prisutna grupica navijača rivala, mahom stariji ljudi. Ne da im niko nije rekao lošu reč, vec su im ljudi masovno čestitali i aplaudirali, vidno je bilo da nisu to očekivali i da im je bilo jako drago. I meni je drago što smo zadržali dostojanstvo i iskazali poštovanje gostima. Ipak smo mi Partizan i u ovom izuzetno bolnom vremenu
non mollare mai
Treniras igraca (Pantera) 3 godine i na kraju ga pustis da u zavrsnici radi sta hoce i da prelako postize poene.
Ko da je Panter sam birao kakvu odbranu zeli na njemu...
Nikakva pomoc na strani, nikakvo udvajanje, Nilikina igra zavranicu a ti stavis mladog igraca na Panteru.
Rotacija nam je ocajna, neverovatno je kako Zeljko uspe da ubije ritam Karliku sa izmenama.
Sto je najgore ne spominje se pojacanje na poziciji 4 iako se celo leto pricalo da traze startnu cetvorku plus je Majk bio povredjen i nikakvu minutazu trenutno nema.
Ko da je Panter sam birao kakvu odbranu zeli na njemu...
Nikakva pomoc na strani, nikakvo udvajanje, Nilikina igra zavranicu a ti stavis mladog igraca na Panteru.
Rotacija nam je ocajna, neverovatno je kako Zeljko uspe da ubije ritam Karliku sa izmenama.
Sto je najgore ne spominje se pojacanje na poziciji 4 iako se celo leto pricalo da traze startnu cetvorku plus je Majk bio povredjen i nikakvu minutazu trenutno nema.
Pantera ne mozes da cuvas, mozes da se nadas da ce da promasi i to je to.. to je njegova igra, lopta u ruke kad je gusto i 1 na 1..
meni deluje da ovaj tim ima odlican karakter, za razliku onih lelemuda prosle sezone.. gubi se, ali glava ne pada, rutinira se u ABA, vraca se protiv Barse kada si u seriji poraza i na minusu od 20 i nesto..
ali ono ali.. ovaj tim nema iskustvo, ovaj tim nema uigranost, i za to ima samo jedno resenje, a to je individualni kvalitet nekog igraca koji kada je gusto uzme i resi.. Davis i Sterling koji su projektovani za to, jednostavno nisu taj nivo u ovom momentu.. napravljena je greska po meni sto se umesto Vasingtona nije doveo neko ko je spreman odmah da pruzi ono sto nama treba..
i pored svega, ovaj tim ima sve sto treba da klikne, samo treba vreme i jedan igrac ekstra kvaliteta da se nadogradi..
e sad
da je ovo EL pre 15 godina, da se ima vremena za treninge, ovo bi vec sad bilo mnogo bolje, ali posto nema, ostaje da se ceka, ali sad se vec bojim da ce za ovu sezonu postati kasno.. a ako sve eksplodira, onda se bojim sta ce biti sa nama..
meni deluje da ovaj tim ima odlican karakter, za razliku onih lelemuda prosle sezone.. gubi se, ali glava ne pada, rutinira se u ABA, vraca se protiv Barse kada si u seriji poraza i na minusu od 20 i nesto..
ali ono ali.. ovaj tim nema iskustvo, ovaj tim nema uigranost, i za to ima samo jedno resenje, a to je individualni kvalitet nekog igraca koji kada je gusto uzme i resi.. Davis i Sterling koji su projektovani za to, jednostavno nisu taj nivo u ovom momentu.. napravljena je greska po meni sto se umesto Vasingtona nije doveo neko ko je spreman odmah da pruzi ono sto nama treba..
i pored svega, ovaj tim ima sve sto treba da klikne, samo treba vreme i jedan igrac ekstra kvaliteta da se nadogradi..
e sad
ovo je ono sto i mene plasi..Irriducibili wrote: ↑Thu Nov 14, 2024. 1:19 amVečeras smo nekako izbegli erupciju nezadovoljstva u Areni, ali tu je, oseca se u vazduhu. A toga se jako pribojavam, jer onda nastupa totalni raspad. Ne znam šta se više može izvuci iz ovog tima. Šokantno jer je tek novembar
da je ovo EL pre 15 godina, da se ima vremena za treninge, ovo bi vec sad bilo mnogo bolje, ali posto nema, ostaje da se ceka, ali sad se vec bojim da ce za ovu sezonu postati kasno.. a ako sve eksplodira, onda se bojim sta ce biti sa nama..
Pantera ne mozes da cuvas.....Houdini wrote: ↑Thu Nov 14, 2024. 10:31 amPantera ne mozes da cuvas, mozes da se nadas da ce da promasi i to je to.. to je njegova igra, lopta u ruke kad je gusto i 1 na 1..
e sadovo je ono sto i mene plasi..Irriducibili wrote: ↑Thu Nov 14, 2024. 1:19 amVečeras smo nekako izbegli erupciju nezadovoljstva u Areni, ali tu je, oseca se u vazduhu. A toga se jako pribojavam, jer onda nastupa totalni raspad. Ne znam šta se više može izvuci iz ovog tima. Šokantno jer je tek novembar
Mozes da ponudis drugaciju odbranu protiv njega, agresivnu da ne primi loptu, ili posaljes Nilikinu na njega valjda je dosao zbog odbrane zbog napada sigurno nije.
Ili radis udvajanje, teras ga da se oslobodi lopte.
Moras neku odbranu da ponudis protiv njega, ovako deluje da je on mogao do sutra bez mnogo zamaranja da pogadja one suteve.
- Batica ubica
Postavlja se pitanje gde bi taj igrač ekstra kvaliteta došao, jer smo na svim pozicijama puni.Houdini wrote: ↑Thu Nov 14, 2024. 10:31 amPantera ne mozes da cuvas, mozes da se nadas da ce da promasi i to je to.. to je njegova igra, lopta u ruke kad je gusto i 1 na 1..
e sadovo je ono sto i mene plasi..Irriducibili wrote: ↑Thu Nov 14, 2024. 1:19 amVečeras smo nekako izbegli erupciju nezadovoljstva u Areni, ali tu je, oseca se u vazduhu. A toga se jako pribojavam, jer onda nastupa totalni raspad. Ne znam šta se više može izvuci iz ovog tima. Šokantno jer je tek novembar
1: Karlik, Nilikina, Lakić (zašto li je on doveden?!)
2: Lundberg, Marinković, Vašington
3: Braun, Bonga, Nakić
4: Pokuševski, Majk
5: Tajrik, Dejvis, Koprivica
I plus imaš i Bošnjakovića koji dobija minute... Jedino ako padne neko Šilbovanje.
Dva najveća problema su kreiranje kad Karlik nije na terenu i pozicija 4 gde Majk ne daje nikakav doprinos a Pokuševski nije igrač koji može da bude startna četvorka. Čim teret kreiranja napada padne na Lundberga i ostale ne ličimo ni na šta u većini slučajeva. Kao što sam pisao i ranije Nilikina kad ima loptu u rukama ili šutne trojku ili ide na prodor, nema kreiranja. Irr je to lepo opisao, beskoristan u pozicionoj igri. Dalje, zaista mi nije jasno zašto Vašington ne dobija minute, ili ih dobije na kašičicu ili uđe kad se sve raspalo kao protiv Fenera ili Barse a tako sigurno neće napredovati. I moram reći da Marinković ove sezone nije pokazao ništa više u odnosu na Vašingtona, pogotovo u napadu. Evo Vašington je sinoć ušao i odigrao neke vrlo dobre odbrane, pogodio trojku, pogodio bacanja, imao 2 asistencije, ukrao 2 lopte, pokrenuo nas je energetski. Marinković ove sezone jedino igra odbranu, a sinoć smo videli da i Vašington može da odigra pristojnu odbranu.
@Samig
Bilo je udvajanje na Panteru na kraju pa smo dobili trojku iz kornera koja je završila utakmicu. Slažem se da je greška što se ponovo uveo Bošnjaković koji mu je prišao preblizu kod onog jednog prodora, krenuo da ga vuče za šorts jer nije mogao da ostane ispred njega. Odbrana da igrač ne primi loptu? Nije to baš tako jednostavno. Mislim da je to san svakog trenera ali to su vrlo retke situacije i mali je broj igrača koji takvu odbranu mogu da odigraju a da napadaču ne ostave prostor za kat. Jer ako igraš tako u većini slučajeva ostavljaš prostor za kat prema košu i lake poene na obruču, u najboljem slučaju otvoren šut sa poludistance. Ako si igrao malo košarke u životu znaš da kao odbrana moraš nešto da ponudiš napadu i na lopti i od lopte, ne možeš da mu zatvoriš sve to je nemoguće u velikoj većini slučajeva.
Bojim se da Želimir više nije za ovo...
Nisam ja rekao sve da zatvoris,vec da nesto ponudis u odbrani.Batica ubica wrote: ↑Thu Nov 14, 2024. 11:13 amPostavlja se pitanje gde bi taj igrač ekstra kvaliteta došao, jer smo na svim pozicijama puni.Houdini wrote: ↑Thu Nov 14, 2024. 10:31 amPantera ne mozes da cuvas, mozes da se nadas da ce da promasi i to je to.. to je njegova igra, lopta u ruke kad je gusto i 1 na 1..
1: Karlik, Nilikina, Lakić (zašto li je on doveden?!)
2: Lundberg, Marinković, Vašington
3: Braun, Bonga, Nakić
4: Pokuševski, Majk
5: Tajrik, Dejvis, Koprivica
I plus imaš i Bošnjakovića koji dobija minute... Jedino ako padne neko Šilbovanje.
Dva najveća problema su kreiranje kad Karlik nije na terenu i pozicija 4 gde Majk ne daje nikakav doprinos a Pokuševski nije igrač koji može da bude startna četvorka. Čim teret kreiranja napada padne na Lundberga i ostale ne ličimo ni na šta u većini slučajeva. Kao što sam pisao i ranije Nilikina kad ima loptu u rukama ili šutne trojku ili ide na prodor, nema kreiranja. Irr je to lepo opisao, beskoristan u pozicionoj igri. Dalje, zaista mi nije jasno zašto Vašington ne dobija minute, ili ih dobije na kašičicu ili uđe kad se sve raspalo kao protiv Fenera ili Barse a tako sigurno neće napredovati. I moram reći da Marinković ove sezone nije pokazao ništa više u odnosu na Vašingtona, pogotovo u napadu. Evo Vašington je sinoć ušao i odigrao neke vrlo dobre odbrane, pogodio trojku, pogodio bacanja, imao 2 asistencije, ukrao 2 lopte, pokrenuo nas je energetski. Marinković ove sezone jedino igra odbranu, a sinoć smo videli da i Vašington može da odigra pristojnu odbranu.
@Samig
Bilo je udvajanje na Panteru na kraju pa smo dobili trojku iz kornera koja je završila utakmicu. Slažem se da je greška što se ponovo uveo Bošnjaković koji mu je prišao preblizu kod onog jednog prodora, krenuo da ga vuče za šorts jer nije mogao da ostane ispred njega. Odbrana da igrač ne primi loptu? Nije to baš tako jednostavno. Mislim da je to san svakog trenera ali to su vrlo retke situacije i mali je broj igrača koji takvu odbranu mogu da odigraju a da napadaču ne ostave prostor za kat. Jer ako igraš tako u većini slučajeva ostavljaš prostor za kat prema košu i lake poene na obruču, u najboljem slučaju otvoren šut sa poludistance. Ako si igrao malo košarke u životu znaš da kao odbrana moraš nešto da ponudiš napadu i na lopti i od lopte, ne možeš da mu zatvoriš sve to je nemoguće u velikoj većini slučajeva.
Bojim se da Želimir više nije za ovo...
Tu kod te trojke je Pokusevski odigrao losu odbranu, nije dobro rotirao, bespotrebno preuzeo Pantera iako je tu bio Bosnjakovic.
Proizvoljno se upire prst u krivca,Bosnjakovic ne preuzima,Pokusevski preuzima ali ne mozemo znati koja odbrana je trazena na timeout koji je bio pre te akcije al poznavajuci Zeljka i samu EL gde se na kraju 95% tekmi sve svodi na switch pretpostavljam da je Bosnjakovic zajebao ali to je samo pretpostavka ne i tvrdnja.
Mozda je i ideja bila da se KP po svaku cenu oslobodi lopte i da obojica ostanu na njemu i onda dolazimo do problema zvanog Pokusevski,tu je odbrana vec pukla,visak postoji,moras da biras sutera,neces stici sve da pokrpis i Pokusevski se zalece u punom sprintu na Satoranskog u korneru koji je los suter i koji na mecu nije mogao u olimpijski bazen da ubaci i umesto da zavisis od njegove trice ti si zavisio od Abrinesove(primarno oruzje sut,to jedino i radi)....Dok na drugoj strani smo svedoci da nam na 2 utakmice kljucni sut uzima Ntlikina a jednom Bonga sto svakako nije slucajno.
U podkastu kod Luke i Kuzme kad je Poku bio gost se videlo koliko on ne poznaje evropsko trziste i njemu prekljuce da si postavio pitanje ko ima bolji sut Brizuela ili Para njemu u glavi bi bilo 50/50 jer nema pojma...
Uopste ne bih dovodio igraca koji ne poznaje igrace u EL ili bi pred svaku utakmicu dobijao spisak ko ne sme da sutne za 3 a sa cijim sutevima za 3 sam ok...Ovo govorim jer me generalno jedna stvar jako nervira u danasnje vreme i sinoc smo imali situaciju gde nam pukne odbrana,zadnja rotacija debelo kasni i predzadnji igrac u rotaciji ima na 45 stepeni Andersona kamenka i u korneru Parkera i on skolski bira da ide na Andersona racunajuci da zadnja rotacija stize na Parkera u korner,to bih promenio u kosarci da sam sad trener,bio bih inovator jer to nije sistemski ali moji igraci bi morali da prepoznaju boljeg sutera i umesto sto skolski idu na 45 stepeni isli bi da zatvore Parkera u korneru....Jer sta,ta zadnja rotacija i da stigne,sticice u punom sprintu i jednim driblingom u mestu Parker bi ga propustio i opet imao otvorenu tricu....Igraci moraju da prepoznaju kada odbrana pukne i da izadju iz sablona da rezonski donose svoje odluke a ne kao roboti da posmatraju protivnicke igrace kao igrac 1,igrac2,igrac3,igrac4,igrac5...
Poku je juce bio korektan da me ne shvatite pogresno ali je samo primer onoga sto me jako zivcira a sto vidjam na svim utakmicama...
Bez obzira na sve Mitar od mene dobija prelaznu ocenu,zadovoljan sam,mali ima kohones,bio je jako agresivan...I s obzirom u kom pravcu nam ide sezona,Bosnjakovic mora u kontinuitetu imati 20tak min u EL a plasim se da nece biti tako jer minutaza kod mnogih igraca strahovito oscilira.
Iza nas je sad vec 9 utakmica u EL,mnogi su na pocetku bili protiv igranja u paru Davies/T Jones,izvlacile su se svakakve sture statistike,kako je napad neefikasniji preko low post-a,opet gledajuci na igrace kao brojeve...Zavisi sve sa cim raspolazes....Primera radi Herbertu je bilo jasno,videvsi sa cim raspolaze,da ga nema nigde,da nema dovoljan broj poena ako mu ne proigra ludi Edwards i dao mu je svu slobodu,i gledamo nesto najpribliznije G ligi i gle cuda Edwards je najbolji strelac EL a u Istanbulu kod strogog Sarasa,koji posle prve greske salje na klupu,nije znao gde je konja vezo...Po mom misljenju mi smo daleko bolje izgledali kad su njih dvojica u paru,skok je manje los bio,imali smo unutrasnju dominaciju...Davies kad je sam skok jako puno trpi,ovako mu zakrpis taj deo i napadacki vise dobijes od njega nego od Bonge na 4 koji je napadacki limitiran...Njegov sut za 3 na pocetku sezone nije bio realan i sad je u drasticnom padu,njegovo napadanje closeout-a je jako lose...
Po mom misljenju 30+ minuta za Bongu je previse i smatram da treba 20tak min da igramo u paru sa 2 centra a 20tak sa Bongom na 4...
Zanimljivo mi je da smo i prosle sezone u jednom delu sezone jako dobro izgledali kad su u paru bili Bruno i Kaminski....Slicna situacija,krpio si sa Brunom limite Kaminskog i igrao napad kroz njega...
E sad nisam siguran koliko je to pametno vs Armani jer oni igraju sa Zekom i Miroticem na 4 i 5 koji te izvlace spolja i prangijaju za 3...
Armani je kanta samo takva,uspeli su da izgube od Albe,koja je bez 8 prvotimaca...Izgubili su od 3 igraca i par juniora sto je epska sramota ali Armaniju se ne moze oduzeti napad,u stanju su da zatrpavaju i kljucno ce biti odbrana linije za 3 poena jer oni igru po dubini nemaju....I ako utakmica bude na veliki broj poena plasim se da mi nemamo dovoljno municije sve dok se Wash ne ukljuci u rotaciju od pocetka do kraja utakmice,juce je pokazao da je u stanju da igra dobro odbranu 1vs1 a sut ce doci minutazom kada vrati samopouzdanje jer treba konstatovati da sutira debelo ispod svog nivoa.....