KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Partizan

Post by Batica ubica » Tue Oct 28, 2025. 5:35 pm

Čekićar wrote:
Tue Oct 28, 2025. 2:53 pm
E sad posto smo docekali da dodje i taj famozni plej ide jedan kriticki post sa moje strane s tim da bih se ogradio da ne mora da znaci da sam u pravu jer nisam ukljucen u rad,proces,ne znam detalje,motive,razloge,prioritete....Takodje posle slucaja Mirotic sumnjam u konstantno nase busenje,da nam se sa strane radi o glavi,takodje deluje mi da Zeljko i Ostoja nisu na istim talasnim duzinama,cesto u izjavama vidimo kako se izmedju redova bockaju,onda desavanje na tribinama,mnogo je konfuzno sve i definitivno nije lako.....Komentarisem kako to vidim sa strane,ko se ljuti siroko mu polje a za diskusiju sam uvek raspolozen i da prihvatim i kazem ok nisam znao,pogresio sam,sad gledam drugacije na to i to...U godinama kojim smo,niko nije balavac,valjda znamo da su tapsaci po ramenu najgora sorta ljudi,slihtanje,slepanje kako bi se napredovalo preko nekog drugog uz fejk odnos....

Pa da pocnem od pocetka....Odlazak u Australiju pred pocetak EL je za mene fijasko,dobro je samo iz ugla marketinga pa se postavlja logicno pitanje da li se marketing stavlja ispred rezultata...Moji drugari su ocekivali pobedu u Dubaiju dok sam im govorio -20 iz prostog razloga sto u kratkom vremenskom intervalu igraci putuju Bg-Asutralija-Bg-Dubai...Pa nije ovo igrica,igraci su bili polomnjeni,organizmi demolirani,milion vremenskih zona...Mrtvi na terenu,kasne na svim rotacijama,ljudi se cude kako je Bertans uvek sam...Treba uvek gledati siru sliku,igraci su ljudi a ne roboti...

Dalje,preko leta si ostao bez 5 igraca...Majk,Dejvis,Ife,Balsa,Frenki a doveo si 3 igraca,Osetkowski,Milton,Parker....Murinena,Fernanda i Kalatesa ne racunam u ovom kontekstu jer je sezona uveliko u toku..a imas veci budzet,koji je cak 27m...To nisu normalne stvari...Uz to Frenkija utapas par dana pred pocetak EL,saglasan sam da ga se trebalo resiti ali je tajming ovde problematican....Ifea placas a on nije u sastavu,sada bi mogao da pripomogne...To nema nigde,Virtus je prosle sezone dogovorio sa Besiktasom transfer Zizica medjutim sam igrac je odbio da predje u EC ekipu i Virtus ga je do kraja vukao u rosteru,takvih primera ima mnogo,imao je obaveze prema klubu...Ife se baskari,ladi muda a prima pare od Partizana..

Sa budzetom koji mi imamo,mora se formirati tim na vreme kako bi kompletan usao u sezonu pa ako nesto kvalitetno iskrsne na trzistu reagujes ili ako te povrede pokose reagujes...Mi konstantno godinama vec nesto cekamo,ulazimo nekompletni u sezonu kao da imamo budzet 5m a ne 27m...
NBA cut nam je rak rana,utiska sam da to ne postoji da bismo mnogo bolje prolazili...Konstantno svesno ostavljamo rupe u rosteru cekajuci neke mitske zveri preko bare..
I sad smo u poziciji da neki NBA igraci ne zele u evropu,cekaju NBA,neke su drugi doveli,preplacivanjem,slucaj Batler ili "preko veze" Dinvidi s obzirom da je Gordon bio pomocni trener u Bruklinu kada je Dinvidi imao najbolju sezonu u NBA i iz tog perioda su u dobrim odnosima...
I ti se sa 27m dovedes u situaciju da dovodis Kalatesa koji je pred penzijom,ovo mu je verovatno poslednji EL angazman.....Krpimo kraj s krajem,potez ocajnika....To je nedopustivo sa budzetom kojim raspolazemo...
Sto je najgore nama je sad preko potreban neko na lopti i Kalates ce doneti tu neku organizaciju napada,switch odbranu koju Zeljko forsira....Ali je covek u godinama,sve je to opalo,nije vise na nivou kom je bilo...Upitno je da li moze u ovom ubitacnom ritmu da guli dok se ne vrati Carlik...

Sve u svemu mnogo konfuzna situacija a bili smo u odlicnoj situaciji zadrzavanjem svih kljucnih igraca...
Ovo je dobro zapažanje. Put u Australiju je bio dobar marketinški potez ali sa sportske strane nije bilo poente za tim. Ostoja je biznismen i gleda poslovni deo stvari. Slična stvar se dešava u fudbalu, npr. Totenhem i Njukasl su baš u Australiji igrali prijateljsku utakmicu par dana posle završetka sezone 23/24 što je realno glupo i bespotrebno, Barselona je negde u Aziji igrala utakmicu posle kraja sezone takođe. Ali to su biznis potezi klubova, načini da se zarade pare, privuku neki novi navijači. Sa strane biznisa to su odlični poslovi, zaradi se neki novac ali sa sportske strane to nema smisla. I to je ono gde se sport i biznis razilaze a sport je odavno postao biznis.

Navijači se gledaju samo kao potencijalna zarada i sve se gleda kroz pare. Nama je to ovde neobično jer do pre par godina nije bilo tako ali moderan sport tako funkcioniše. Evo na primer navijači Čelsija ako žele da gledaju Čelsi kući u LŠ moraju da plate 70 funti kartu i moraju da kupe odjednom karte za sve 4 utakmice dakle odjednom 280 funti i ako recimo neće da gledaju neku od tih utakmica.

Što se tiče dovođenja igrača jasno je da bez Želimirovog zelenog svetla nema ništa. Sam je više puta rekao da nećemo dovoditi samo da bi dovodili. Celo leto smo nešto čekali, upravo si ti skoro napisao post o tome da li čekati A opciju celo leto ili se prebaciti na opcije B i C. Pretpostavljam da je Želimir nezgodan oko dovođenja igrača kao i svaki veliki trener u svakom sportu, prosto ima neke kriterijume koje igrač mora da ispuni i ispod toga ne ide.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Oct 28, 2025. 7:13 pm

Lepo je što je Chelsea umetnut u ovu priču, možeš misliti 70£ za LŠ. Ostoja prodaje EL kartu za 150€, pa možemo izvuci razne paralele. Od razlike izmedju LŠ i EL, preko prosečnih primanja, pa zaključno sa % budzeta klubova od prodaje ulaznica
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Oct 28, 2025. 7:37 pm

Nisam ni mislio da poredim nas i Čelsi, već spominjem to da klubovi na navijače gledaju isključivo kao na sredstvo za zaradu.

A već kad sam spomenuo Čelsi, navijači Čelsija se bune protiv toga, jer im nije pravo što moraju da daju 280 £ odjednom iako možda neće hteti da gledaju sve 4 utakmice. Aston Vila je odredila cenu od 71 £ za utakmice LE, pa je protiv Bolonje bilo praznih stolica. Prošle sezone se za utakmice LŠ naplaćivalo 96 £. I navijači se bune zbog toga, ali to je moderni sport nažalost. Klubovi drže monopol i znaju da će navijači sve uraditi da bi gledali svoj klub.

Prosto, to je postalo biznis ko i sve drugo. Da li se meni sviđa to što se navijači gledaju samo kao izvor prihoda? Ne, ali to je priroda modernog sporta. Ostoja je osetio priliku i zna da će se ljudi nategnuti do maksimuma da kupe sezonsku kad se igra EL i to sad koristi, da bi on i ostali članovi UO davali manje para u klub. Opet kažem, sport je odavno postao biznis samo što je to kod nas skoro došlo.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Oct 29, 2025. 12:44 pm

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Oct 29, 2025. 1:11 pm

Batica ubica wrote:
Tue Oct 28, 2025. 5:35 pm

Što se tiče dovođenja igrača jasno je da bez Želimirovog zelenog svetla nema ništa. Sam je više puta rekao da nećemo dovoditi samo da bi dovodili. Celo leto smo nešto čekali, upravo si ti skoro napisao post o tome da li čekati A opciju celo leto ili se prebaciti na opcije B i C. Pretpostavljam da je Želimir nezgodan oko dovođenja igrača kao i svaki veliki trener u svakom sportu, prosto ima neke kriterijume koje igrač mora da ispuni i ispod toga ne ide.

Ja to postujem i tako i treba da bude medjutim ako na trzistu na odredjenoj poziciji postoji 10 igraca i tebi se ni jedan ne svidja u potpunosti,moras izabrati onog koji ima najvise pluseva ako imas rupu u rosteru...Sta imas od cekanja?...Nece igrac pasti sa neba i pojaviti se,da bi se to desilo on negde treba da bude prekobrojan a i to nesto govori o samom igracu...

I onda dodjes u situaciju da dovodis Kalatesa....Da li je Kalates u ovim godinama po Zeljkovom ukusu?...Naravno da nije vec je primoran zbog goruce situacije....Sa cekanjem se dovedes u poziciju ocajnika...Kalates je potpis iz ocaja...

Ako igrac iz NBA hoce da dodje odmah kao Milton super ako nece,ne cekam nista.....Svakako su svi macke u dzaku,zasto bih cekao nekog,ne dolazi KD....Cekao bih samo igraca sa garancijama,znaci sa proverenim extra kvalitetom a ovi ameri sto dolaze u evropu to svakako nisu...

Americki mediji su izvestavali o tome da smo bas bili zagrizli za Cameron Payne ali je ipak odlucio da ostane u NBA.....Sta bih dao da vidim saradnju Obradovic/Payne...Decko je jedno vreme bio redovan u onim Sekovim sprdnja klipovima,izigravao dvorsku ludu Westbruku vise godina....Moram reci,igrac upitne inteligencije,sa onim njegovim sporim paraplegicarskim sutem u stranu....Licno nikada ga ne bih doveo ali nije sustina u tome....Ljudi pricaju sta evo i Parker je promasaj,nije poenta u tome...Ko radi taj i gresi,odluka kada se donosi za igraca niko ne moze tvrditi da ce 100% biti pogodak,mnogo tu faktora utice...Poenta price je da se mi pravimo mrtvi i ulazimo u sezonu sa rupama u rosteru konstantno...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Oct 29, 2025. 2:38 pm

Kao što sam i pretpostavio, Real je završio centra, ono što naš sportski sektor mesecima bezuspešno pokušava. Nije tema poredjenje kvaliteta njihove nove akvizicije i viška koji je prosledjen nama, vec da mi vučemo poteze očajnika, bez ikakvog plana tražimo po EL klubovima ima li neki škart za nas. Sramota je za šta klub placa neke ljude

@Batica

Ubogi navijači londonskog kluba kukaju zbog 70£, dočim je najjeftinija karta za PSG-Bajern 230€ i nema kuknjave. Sve se ipak na kraju svodi na to šta dobijaš za svoj novac. Nešto što je Ostoji potpuno strano

Kad smo kod cena karata, Makabi je velikodušno ponudio ciganima 1000 karata po tričavoj ceni od 70€. Mala deca za pomenutog Ostoju
non mollare mai

dacolik

Post by dacolik » Wed Oct 29, 2025. 6:17 pm

Odlican posao radi Zoki Savic za 580k eura godisnje.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Oct 29, 2025. 9:18 pm

Prvo poluvreme dobro i onda drugo užasno. 54 poena su primljena u 2. poluvremenu što je nedopustivo. U redu je kad Blekni da dve trojke zaredom preko ruke ili kad da poludistancu preko ruke, odigrao si dobru odbranu ali je čovek pogodio majstorski šut. Ali ovi otvoreni šutevi koje smo puštali, dosta poena na obruču.

I to je ono što je bilo i prošle sezone, odbrana bude dobra jednu četvrtinu eventualno jedno poluvreme i nestane. Ili bude nepostojeća u 1. poluvremenu pa onda krenemo da je igramo u drugom. Sa 97 primljenih poena sve da imaš i Lebrona u ekipi ne možeš da dobiješ utakmicu.

Napad nije bio problem, bez plejmejkera na gostovanju je dato 84 poena bez spektakularnog šuta za 3. Problem je što napad nije dovoljan.

Ostaje nejasno što je Osetkovski ostao na 8' posle dobrog početka utakmice i što je Pokuševski ostao na 00:00 kad već imamo skraćenu rotaciju.

Vašington i Braun su odigrali dobre utakmice s obzirom da su opet bili primarni kreatori. Vašington je čak imao i 6 asistencija i nije previše forsirao kao što zna. Braun je na početku imao nekih dobrih asistencija.

Tajrik je imao više lopti nego protiv Pariza i odmah je bio bolji učinak. Bruno solidno za početak, videćemo dalje.

Vanja opet 1/5 za 3. Parker igra kao da ima ulogu Majka prošle sezone, tako mi izgleda. Ne donosi ono što se od njega traži.

Bez odbrane nema ništa, mora da bude konstantna celu utakmicu. Prošlu primamo 101 poen, ovu 97 poena to je previše tako ne može niko da se pobedi. A dao si 83 i 84 poena i nisi bio ni blizu pobedi.

White Mamba

Post by White Mamba » Thu Oct 30, 2025. 9:30 am

Parker je debeo. Sa tim neko u klubu mora ozb da se pozabavi. Nedopustivo

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Oct 30, 2025. 2:12 pm

White Mamba wrote:
Thu Oct 30, 2025. 9:30 am
Parker je debeo. Sa tim neko u klubu mora ozb da se pozabavi. Nedopustivo
Potpuno saglasan, mlohav i nespreman. Na sve to i ovo jako brine:

https://x.com/sportske/status/1983635394295164962?s=19

Navijači dali svoje u meri koja ne postoji nigde na svetu, žvalavi se kurči da nam je ON dao dva miliona, pa kako onda nismo u mogucnosti? Neko dakle nije ispunio svoju obavezu, vec se igra s tudjim parama. Pa koliko ih bude....
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Oct 31, 2025. 11:44 pm

Osecam dusevnu i fizicku bol...

Vikend koji je pred nama ce biti prvi u mom zivotu da necu pogledati ni minut kosarke....Do Pireja ni sekunde ne zelim da vidim kosarku na TV-u...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Nov 01, 2025. 3:40 pm

Čekićar wrote:
Fri Oct 31, 2025. 11:44 pm
Osecam dusevnu i fizicku bol...

Vikend koji je pred nama ce biti prvi u mom zivotu da necu pogledati ni minut kosarke....Do Pireja ni sekunde ne zelim da vidim kosarku na TV-u...
Izbegavaj Vest Hem ovaj vikend :D :D

Nema šta, čovek ubaci majstorski šut sa pola terena, možeš samo da kažeš kapa dole. Odbrana Tajrika savršena, bio je na ruci ali nekad je napad bolji od odbrane. Klajburn se nije uspaničio, podigao se na šut kao da šutira poludistancu.

Previše zicera. Tajrik kucanje, Bruno zicer+2 bacanja, Braun zicer na kraju. Ne možeš da promašiš toliku količinu zicera. I posle Klajburnovog koša smo imali šansu, pa posle toga opet smo imali šansu da napravimo faul gde su oni ubili 10 sekundi. Nisu ni sudije pomogle, mislim da je Veseli napravio faul u postavljanju bloka čim su oni pokupili skok, sad vidim da kažu da je Panter odigrao iz auta. Ne amnestira nas odgovornosti što nismo napravili faul.

Odbrana linije za 3 je najveći problem. Sem Klajburnove trojke na kraju ostale su bile otvorene. Ajde Veseli je faktor iznenađenja, ne šutira puno trojki mada je protiv Armanija pogodio jednu mislim da sam to i napisao na EL temi. Drugi put mu se već trebalo izaći, evo to i Želimir reče da je bio dogovor da mu se izlazi. Panter 2 trojke otvorene i treća je bila loša odbrana kad je Bonga napravio faul. Satoranskom smo išli ispod bloka i on je iskažnjavao, Klajburnova prva trojka. Na momente je odbrana bila dobra pogotovo kraj 1/4 i dobar deo 2/4, pogodilo se kad su Bruno i Tajrik bili zajedno. Ali kao i prošle utakmice kad rano uđemo u bonus napravimo brdo faulova i čašćavamo bacanjima. Mi idemo u krajnost sa faulovima, ili primimo 25 poena za četvrtinu i napravimo 2 faula ili napravimo 4 faula za 5' i onda pravimo seriju glupih faulova za bacanja.

Recimo najgori faul u košarci mi je kad protivnik uhvati defanzivni skok i ti praviš faul na 27 m od svog koša. Pa legendo trči nazad nemoj pecati loptu jebala te lopta. Tako smo im dali 8-10 bacanja sinoć.

Na momente pomisliš evo nas, odlična odbrana, naterani su na težak šut i onda sledeću Veseli ostane sam na kucanju ili na poludistanci.

Šteta što ovakva Tajrikova utakmica nije nagrađena pobedom. Kako je čovek razigravao, kao da je Jokić ušao u njega. Pik, post, ofanzivni skok, odbrana. Čak je i jednu poludistancu šutnuo.

Vašington dobar, na kraju ona greška u pasu jebi ga čovek nije kreator. Čak je dobro i razigravao, nije gubio lopte na prenosu. Selekcija šuta nije uvek dobra ali na to smo navikli, to je deo paketa. Valjda će se dolaskom Kalatesa rasteretiti. Kad ulaze trojke onda i ulazi postaju efektivniji. Bio je najsigurniji sa loptom do sad i najbolji što se tiče kreiranja ali se zna šta je njegovo primarno.

Braun loše u napadu. I to se uveo dobro u utakmicu sa ulazima i poludistancom, posle i trojka. Potrošio se defanzivno, valjda ga je stigao i umor posle. 1/8 za 3 je mnogo loše. Promašen zicer, jebi ga, ono je morao da bude koš.

Vanja je više napadao obruč i to mi se svidelo, ima fizičke kvalitete da to radi. Za 3 1/4 je slabo, od njega se u ovoj situaciji očekuje više. Solidno je čuvao Pantera mora se reći iako je rano dobio faulove.

Srđan Radojević i ja smo jedina dva navijača Partizana koji vole Kalatesa :D :D Kako ga čovek nahvali pri ulasku u igru, onako ga ni ja nisam hvalio :D :D Ne znam zašto nije dobio još koji minut u 2. poluvremenu, da ne moramo da uzimamo loše šuteve, da malo krene lopta u napadu. Recimo onaj napad kad smo uhvatili 2 skoka u napadu kad su Vašington i Braun šutnuli, nije moralo da se prangija na prvu možda bi Kalates stao na loptu da se odigra neki pik, da se smiri napad.

Osetkovski je odigrao par odličnih odbrana na Šengeliji ali Šengelija je ipak klasa, 2 puta je izmislio koš. Mislim da bi Osetkovski mogao češće da dobija loptu na postu jer ima repertoar dole, pogotovo ako bude igrao na 4.

Težak poraz baš, sad ide Dubai gde gubimo 1/1 tu nema dileme. Olimpijakos u Pireju je nemoguća misija, tamo redovno skidamo gaće. U sezoni 23/24 smo bili blizu pobede kad je Ledej odigrao top ali smo izgubili na produžetke.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Nov 01, 2025. 7:25 pm

Ogromna potrošnja i umor kod tih par igrača koji igraju i koji su čak i ABA utakmice morali da vade

Po meni je ključno pitanje, zašto nemamo pun roster poput drugih EL timova, čija je to odgovornost i zašto ce se to iznova ignorisati?

Što se celavog Grka tiče, lako su ga probijali jer je s godinama usporio, a nije igrao više jer sad ne zna ni jednu akciju. Plus što sa postojecim kadrom i njegovim kamenjarenjem, cemo dolaziti u situacije da nas skupljanjem u reketu, učine potpuno ofanzivno bezopasnim

Radojevica bih sklonio sa utakmica Partizana. Pored toga što besmisleno zatrpava stručnim terminima, koje razumeju nekih nategnitih 2% gledaoca, izbegava da komentariše sudijske odluke na našu štetu čovek unosi podjednako emocija kao kad prenosi Šarlot. Pa neka mu onda Šarlot
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Nov 02, 2025. 7:41 pm

Irriducibili wrote:
Sat Nov 01, 2025. 7:25 pm
Ogromna potrošnja i umor kod tih par igrača koji igraju i koji su čak i ABA utakmice morali da vade

Po meni je ključno pitanje, zašto nemamo pun roster poput drugih EL timova, čija je to odgovornost i zašto ce se to iznova ignorisati?

Što se celavog Grka tiče, lako su ga probijali jer je s godinama usporio, a nije igrao više jer sad ne zna ni jednu akciju. Plus što sa postojecim kadrom i njegovim kamenjarenjem, cemo dolaziti u situacije da nas skupljanjem u reketu, učine potpuno ofanzivno bezopasnim

Radojevica bih sklonio sa utakmica Partizana. Pored toga što besmisleno zatrpava stručnim terminima, koje razumeju nekih nategnitih 2% gledaoca, izbegava da komentariše sudijske odluke na našu štetu čovek unosi podjednako emocija kao kad prenosi Šarlot. Pa neka mu onda Šarlot
Meni je Radojević dobar komentator, mada si u pravu za engleske izraze iako znam za većinu šta znače mogu da zamislim nekoga ko ne prati preterano kako se čudi kad Radojević kaže dobar fler skrin ili vertikalni spejsing :D :D

Što se tiče emocija ne slažem se, vidi se da navija za Partizan čak i u ABA utakmicama. Nije otvoren kao npr. Karović kad prenosi cigane ali ono je preterano. Što se tiče suđenja to je uvek klizav teren za komentatore, mada Radojević u EL uvek pomene kad je loša odluka za nas. U domaćim takmičenjima je to nezgodno i to ne zaneram nijednom komentatoru. Pa Edin je imao čuveno šta radi Džamar Vilson dok ga Jović gura sa dve ruke u aut.

Elem, Arena stvarno ima dosta dobrih košarkaških komentatora za razliku od fudbala gde imaju samo Filipa Markovića i ajde Sretena Raškovića on ima dobar glas za komentatora. A na košarci su baš dobri Edin, Ivan Ognjanović, Caković iako je ciganin, Radojević, pa čak i Karović kad ne komentariše cigane i ne naziva naše igrače prljavim.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Nov 03, 2025. 7:53 pm

Na 4' do kraja 3/4 poveli smo 48:52. 3/4 je završena rezultatom 66:55. 17:3 serija za 4'.

A da koincidencija bude još veća, Parker je ušao na 5:30 do kraja 3/4 kad je bilo 46:50. Dakle defanzivni raspad je ponovo krenuo njegovim ulaskom isto kao i u 1. poluvremenu. Čoveka Petrušev nagurava dole, pa druže moj nije te napao Karl Meloun. Za tih 5.5' oni su napravili seriju 20:5, a do Parkerovog ulaska dali su samo 5 poena za 4.5' u 3/4.

Nešto pozitivno je da je Kalates izgledao solidno, čak je i 2 trojke ubacio, razigrao je ekipu. Odbrana solidna sem jedne-dve situacije, vidi se da su godine uzele maha ali i dalje je pristojan defanzivac.

Odbrana je ponovo najbolje izgledala sa Brunom i Tajrikom na 4 i 5, samo što sa njim ne treba uparavati Kalatesa jer bi onda spejsing bio u minusu.

Milton slab, nadam se da će što pre uhvatiti ritam mada tek je došao u Evropu + nije igrao skoro mesec dana. Marinković je odlično krenuo u sezonu i sad se raspao, ponovo 1/5 za 3.

Ok jeste Pokuševski usrao onim zicerom ali trebao je da uđe ranije, ne znam zašto nije dobio minute pre kraja 3/4 a u duplom kolu maltene nije ni igrao. Osetkovski samo 3' nadam se da nije povreda u pitanju.

Tajrik i Bruno moraju više u pik sa Kalatesom da se to eksploatiše maksimalno.

Baš onako razočaravajuća partija. Sezona je otišla u kurac povredom Karlika, očekivanja su mi na minimumu. Možda da se pobijemo za ABA, u EL sa ovakvom odbranom nemamo šta da tražimo. Parker se neće pretvoriti u Ledeja preko noći.

Post Reply