Ovo je dobro zapažanje. Put u Australiju je bio dobar marketinški potez ali sa sportske strane nije bilo poente za tim. Ostoja je biznismen i gleda poslovni deo stvari. Slična stvar se dešava u fudbalu, npr. Totenhem i Njukasl su baš u Australiji igrali prijateljsku utakmicu par dana posle završetka sezone 23/24 što je realno glupo i bespotrebno, Barselona je negde u Aziji igrala utakmicu posle kraja sezone takođe. Ali to su biznis potezi klubova, načini da se zarade pare, privuku neki novi navijači. Sa strane biznisa to su odlični poslovi, zaradi se neki novac ali sa sportske strane to nema smisla. I to je ono gde se sport i biznis razilaze a sport je odavno postao biznis.Čekićar wrote: ↑Tue Oct 28, 2025. 2:53 pmE sad posto smo docekali da dodje i taj famozni plej ide jedan kriticki post sa moje strane s tim da bih se ogradio da ne mora da znaci da sam u pravu jer nisam ukljucen u rad,proces,ne znam detalje,motive,razloge,prioritete....Takodje posle slucaja Mirotic sumnjam u konstantno nase busenje,da nam se sa strane radi o glavi,takodje deluje mi da Zeljko i Ostoja nisu na istim talasnim duzinama,cesto u izjavama vidimo kako se izmedju redova bockaju,onda desavanje na tribinama,mnogo je konfuzno sve i definitivno nije lako.....Komentarisem kako to vidim sa strane,ko se ljuti siroko mu polje a za diskusiju sam uvek raspolozen i da prihvatim i kazem ok nisam znao,pogresio sam,sad gledam drugacije na to i to...U godinama kojim smo,niko nije balavac,valjda znamo da su tapsaci po ramenu najgora sorta ljudi,slihtanje,slepanje kako bi se napredovalo preko nekog drugog uz fejk odnos....
Pa da pocnem od pocetka....Odlazak u Australiju pred pocetak EL je za mene fijasko,dobro je samo iz ugla marketinga pa se postavlja logicno pitanje da li se marketing stavlja ispred rezultata...Moji drugari su ocekivali pobedu u Dubaiju dok sam im govorio -20 iz prostog razloga sto u kratkom vremenskom intervalu igraci putuju Bg-Asutralija-Bg-Dubai...Pa nije ovo igrica,igraci su bili polomnjeni,organizmi demolirani,milion vremenskih zona...Mrtvi na terenu,kasne na svim rotacijama,ljudi se cude kako je Bertans uvek sam...Treba uvek gledati siru sliku,igraci su ljudi a ne roboti...
Dalje,preko leta si ostao bez 5 igraca...Majk,Dejvis,Ife,Balsa,Frenki a doveo si 3 igraca,Osetkowski,Milton,Parker....Murinena,Fernanda i Kalatesa ne racunam u ovom kontekstu jer je sezona uveliko u toku..a imas veci budzet,koji je cak 27m...To nisu normalne stvari...Uz to Frenkija utapas par dana pred pocetak EL,saglasan sam da ga se trebalo resiti ali je tajming ovde problematican....Ifea placas a on nije u sastavu,sada bi mogao da pripomogne...To nema nigde,Virtus je prosle sezone dogovorio sa Besiktasom transfer Zizica medjutim sam igrac je odbio da predje u EC ekipu i Virtus ga je do kraja vukao u rosteru,takvih primera ima mnogo,imao je obaveze prema klubu...Ife se baskari,ladi muda a prima pare od Partizana..
Sa budzetom koji mi imamo,mora se formirati tim na vreme kako bi kompletan usao u sezonu pa ako nesto kvalitetno iskrsne na trzistu reagujes ili ako te povrede pokose reagujes...Mi konstantno godinama vec nesto cekamo,ulazimo nekompletni u sezonu kao da imamo budzet 5m a ne 27m...
NBA cut nam je rak rana,utiska sam da to ne postoji da bismo mnogo bolje prolazili...Konstantno svesno ostavljamo rupe u rosteru cekajuci neke mitske zveri preko bare..
I sad smo u poziciji da neki NBA igraci ne zele u evropu,cekaju NBA,neke su drugi doveli,preplacivanjem,slucaj Batler ili "preko veze" Dinvidi s obzirom da je Gordon bio pomocni trener u Bruklinu kada je Dinvidi imao najbolju sezonu u NBA i iz tog perioda su u dobrim odnosima...
I ti se sa 27m dovedes u situaciju da dovodis Kalatesa koji je pred penzijom,ovo mu je verovatno poslednji EL angazman.....Krpimo kraj s krajem,potez ocajnika....To je nedopustivo sa budzetom kojim raspolazemo...
Sto je najgore nama je sad preko potreban neko na lopti i Kalates ce doneti tu neku organizaciju napada,switch odbranu koju Zeljko forsira....Ali je covek u godinama,sve je to opalo,nije vise na nivou kom je bilo...Upitno je da li moze u ovom ubitacnom ritmu da guli dok se ne vrati Carlik...
Sve u svemu mnogo konfuzna situacija a bili smo u odlicnoj situaciji zadrzavanjem svih kljucnih igraca...
Navijači se gledaju samo kao potencijalna zarada i sve se gleda kroz pare. Nama je to ovde neobično jer do pre par godina nije bilo tako ali moderan sport tako funkcioniše. Evo na primer navijači Čelsija ako žele da gledaju Čelsi kući u LŠ moraju da plate 70 funti kartu i moraju da kupe odjednom karte za sve 4 utakmice dakle odjednom 280 funti i ako recimo neće da gledaju neku od tih utakmica.
Što se tiče dovođenja igrača jasno je da bez Želimirovog zelenog svetla nema ništa. Sam je više puta rekao da nećemo dovoditi samo da bi dovodili. Celo leto smo nešto čekali, upravo si ti skoro napisao post o tome da li čekati A opciju celo leto ili se prebaciti na opcije B i C. Pretpostavljam da je Želimir nezgodan oko dovođenja igrača kao i svaki veliki trener u svakom sportu, prosto ima neke kriterijume koje igrač mora da ispuni i ispod toga ne ide.