Odlično zapažanje za Farkea, pisao sam baš slično pre oko mesec dana. Prilagodio se, selektirao je fizički izuzetno dominantnu ekipu, visoki i jaki momci, čvrsti, vole kontakt igru. Odličan prekid, imaju i Ampadua koji odlično izvodi aute, Kalvert-Luin koji je zdrav i koji daje golove, ozbiljna je opcija za duge lopte. Baš se promenio Farke, ono sa Noričom je bilo osuđeno na propast, u 1. sezoni u PL je bio ubedljivo zadnji a u 2. sezoni je bio smenjen posle 11 kola gde je isto bio zadnji. Još jednom kapa dole.
Čekićar wrote: ↑Wed Feb 11, 2026. 8:17 am
To kao da ekipa sa Jaramazom,Vrapcem,Lakicem,Mitrovicem i Jekirijem igra run and gun....I dodje Real Madrid i kaze ti nam trebas.....Mislim WTF jebeno....
To je to, odlično poređenje. Ali u svetu "modernih" stručnjaka to se ceni, kao vidi ga on ne odustaje od svoje ideje po svaku cenu. A on se samoubija, evo De Zerbi je popio pedalu u Marseju danas. Čitam izjavu Fabregasa kad su izgubili od Intera 4:0 i kao kaže u fazonu mogao da izađem defanzivnije verovatno bi bio bolji rezultat ali kao to je naša igra da izađemo visoko, da se nadigravamo i da igramo iz zadnje linije. I kao on je sad neki moderan stručnjak, svaka mu čast na hrabrosti itd. A svesno je išao da dobije po ušima. Kao što reče Murinjo letos:
José Mourinho: "You have those coaches who try to do things that just DON’T work.”
“And because of that they DIE, but they say 'I died, but I died by my ideas'. My friend, if you died by your ideas, you are STUPID."
Što se tiče Vest Hema, ja sam ih odavno otpisao ali opet su tu. I treba reći da ste propustili 3 velike šanse, utakmica protiv Foresta kući gde ste imali 1:0 i na kraju 1:2, onda Čelsi gde ste imali 0:2 i na kraju 3:2 za Čelsi gde sam mislio da se ekipa više neće podići posle toga, to je bio baš težak poraz. I onda sad ova utakmica sinoć, nije poraz ali da je bila pobeda mogao je ozbljan pritisak da se izvrši na Forest a i na Totenhem o kome ću napisati posebno koju reč. Eto tu je moglo 7 bodova da se uzme i plus bi Forest imao 3 boda manje.
Vidim da je Nuno vratio Součeka u tim što je morao da radi od početka. Paketa je hteo da ide i eto nekako posle njegovog odlaska ekipa je krenula da igra bolje. Fernandes je našao svoju ulogu, Samervil kad je zdrav je dobar igrač, izuzetna eksplozivnost kojom pravi prednost. Videćemo da li će uspeti da napravi standardan štoperski tandem, Disasi i Mavropanos su prosečni/dobri igrači, svakako su bolja rešenja od Kilmana i Todiboa.
Batica ubica wrote: ↑Sun Jun 15, 2025. 1:03 pm
Tomas Frank novi trener Totenhema. Po meni njegova velika greška, iz jednog uređenog i organizovanog kluba kao što je Brentford ideš u klub gde je trener osvojio prvi trofej posle 17 godina i dobio pedalu. Mislim da će vrlo brzo završiti svoju misiju u Totenhemu, Postekoglu je oteran na vrlo loš način tako da sad sve što Levi uradi ima da bude dočekano na nož.
Elem, posle očajnih rezultata u PL i ispadanja iz oba kupa Totenhem je smenio Franka. Nažalost, bio sam u pravu kad sam rekao da neće potrajati dugo. Jednostavno izbor kluba je bio loš, ljudi su smenili čoveka koji im je doneo prvi trofej posle 17 godina. Franka su u poslu držali samo dobri rezultati u LŠ gde su lagano ušli među 8.
I to je Frank odlično krenuo ali ipak mislim da je u neke utakmice ulazio previše defanzivno. Sredina gde su zajedno Bentakur, Palinja, Sar, Galager itd radi posao defanzivno ali ofanzivno ne doprinosi puno. Ni povrede im nisu pomogle ali povrede su sastavni deo sporta. Frank nije uspeo da izvuče maksimum od Ćavija Simonsa za kojeg mislim da će biti dobar igrač, da mu samo treba vremena.
Čak je uspeo da vrati u život Ričarlisona ali ostatak napada nije davao doprinos, previše su bili zavisni od Kudusa i toga šta on napravi. Mislim da su se prelako odrekli Brenana Džonsona.
Evo zicera, De Zerbi u Totenhem da navijači Totenhema budu srećni jer će igrati ofanzivan i "moderan" fudbal na gol više kao Postekoglu. Sve dok se na leto ne posvađa sa upravom oko pojačanja