Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Batica ubica » Mon Feb 02, 2026. 6:06 pm

Čekićar wrote:
Mon Feb 02, 2026. 7:43 am
Batica ubica wrote:
Sun Feb 01, 2026. 8:31 pm
Ovako na prvu mislim da nema ekipe koja je Sitiju otkinula više bodova od Totenhema otkad je Pep došao u Siti.
Mislio sam da nisi deo mejnstrima😂

Umesto da komentarises Villu ti se uhvatio multimilijardera😂
Baš su se napatili, i to sa igračem više pa skoro sat vremena igre sa nadonkadama. Emeri je na poluvremenu izveo zadnjeg veznog a ubacio krilo, maksimalno ofanzivna formacija ali opet nije bilo dovoljno.

Brentford se junački odbranio, za mene najprijatenije iznenađenje ove sezone uz Sanderlend. Svaka čast Kitu Endrjuzu kome sam predviđao da će prvi dobiti pedalu.

Kao što sam pisao i ranije, Vili fale štoper i centarfor da bi bili konkurentni za titulu. Videćemo da leto koliko će novca moći da potroše zbog FFPa (izgleda da je u PL FFP rezervisan samo za manje klubove) i da li će moći da isprate Emerijeve ambicije. Jer Emeri se očigledno ne zadovoljava da bude u top 4, želi da napadne titulu, kupove i evropske kupove.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Feb 07, 2026. 5:00 pm

Tempirana bomba ponovo ukanalila svoj tim.

https://x.com/OptaJoe/status/2020122290889929003?s=20

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Feb 07, 2026. 7:18 pm

Gospoda Argentinci su pojam neuračunljivosti, prosto je neverovatno koliko nemaju nikakvu kontrolu nad svojim postupcima
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Feb 08, 2026. 6:54 am

Zaleteli smo se,pocinjem da verujem da cemo prejebati nekog 😂

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Feb 11, 2026. 8:17 am

Gol fegeta Peska nas vrlo lako moze na kraju izbaciti iz lige.

Znam da je rano,da ima jos 12 kola i da je NES zategao ekipu ali ovo jednostavno ne sme da ti se desava,Mancester gotovo bez prave sanse 90+ i onda u nadoknadi kada su krenuli spustenog garda napravili su 2 od kojih je jedna i rezultirala golom s tom sto je WHU imao 2 strasne kontre u nadoknadi pri rezultatu 1-0..Prvi put Wilson kasni sa pasom,drugi put nfl igrac se namesta na levu novu a kroz karijeru ima problem u zavrsnicama i sa jacom nogom,pa zalomi zemljace zalomi,nece pobeci lopta nigde,sutiraces na kraju,u punom ste sprintu,ako defanzivac isturi nogu u ogromnoj je opasnosti od toga da napravi penal...Glupanderi klasicni...Wilson vuce do iznemoglosti loptu i onda kao dodaje,otvorite mu vrata nek izadje sa stadiona sa njom...

Tih 12 kola slobodno moze da se svede na 7 kola jer se gostuje na Enfildu,Villa Parku,SJP,docekuju se Arsenal i City...Tu realno bod ili 2 ako se uzmu u guzicu da se udaraju a sa takvim rezultatima se nece opstati....Zato je ovaj gol bas ogroman korak unazad,posebno sto Forest danas ima zicer i opet smo na -5....Uzdam se u totalno potonuce Spursa jer oni ne znaju gde su konja vezali...

Uspon Leedsa nas je sokirao,ljudi konstantno osvajaju bodove bez obzira na teren gde igraju....Prelomni trenutak se desio na Etihadu kada su gubili 2-0 na poluvremenu,Farke prelazi na 3-5-2 i od tog trenuka Leedsa postaje znacajno ozbiljnija ekipa,dobijaju drugo pol na Etihadu i u narednih 13 utakmica imaju samo 2 poraza,od Arsenala i Newcastlea gde su vodili u nadoknati....Kapa dole Farkeu koji je prilagodio,secamo se kako je ispao sa Noricem,furao visoki preisng,igrao na gol vise sa najslabijim rosterom u ligi i bio deganziran ekspresno iz lige...Naucio je na greskama,respekt...

I sta je paradoks "savremenog fudbala"....Kompany koji ekspresno ispada iz lige ali igra visoki presing sa limitiranim igracima,igraci mu se krecu izmedju linija,golman ima dijagonalu ali mu Bayern daje naredni posao....Martin koji forsira sve to isto,prolazi takodje isto kao Kompany,deganz u nizi rang...Sledeci posao Rendzers....MekKena copy paste,bio ozbiljan kandidat za klupu Chelsea....Farke koji odlucuje da izvuce maksimum iz ekipe,da se prilagodi,da utice na ekipu,unese promene,odstupi od svog stila zbog karakteristika igraca koje poseduje....O njemu niko nista ne prica...

To kao da ekipa sa Jaramazom,Vrapcem,Lakicem,Mitrovicem i Jekirijem igra run and gun....I dodje Real Madrid i kaze ti nam trebas.....Mislim WTF jebeno....

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Feb 11, 2026. 2:32 pm

Odlično zapažanje za Farkea, pisao sam baš slično pre oko mesec dana. Prilagodio se, selektirao je fizički izuzetno dominantnu ekipu, visoki i jaki momci, čvrsti, vole kontakt igru. Odličan prekid, imaju i Ampadua koji odlično izvodi aute, Kalvert-Luin koji je zdrav i koji daje golove, ozbiljna je opcija za duge lopte. Baš se promenio Farke, ono sa Noričom je bilo osuđeno na propast, u 1. sezoni u PL je bio ubedljivo zadnji a u 2. sezoni je bio smenjen posle 11 kola gde je isto bio zadnji. Još jednom kapa dole.
Čekićar wrote:
Wed Feb 11, 2026. 8:17 am
To kao da ekipa sa Jaramazom,Vrapcem,Lakicem,Mitrovicem i Jekirijem igra run and gun....I dodje Real Madrid i kaze ti nam trebas.....Mislim WTF jebeno....
To je to, odlično poređenje. Ali u svetu "modernih" stručnjaka to se ceni, kao vidi ga on ne odustaje od svoje ideje po svaku cenu. A on se samoubija, evo De Zerbi je popio pedalu u Marseju danas. Čitam izjavu Fabregasa kad su izgubili od Intera 4:0 i kao kaže u fazonu mogao da izađem defanzivnije verovatno bi bio bolji rezultat ali kao to je naša igra da izađemo visoko, da se nadigravamo i da igramo iz zadnje linije. I kao on je sad neki moderan stručnjak, svaka mu čast na hrabrosti itd. A svesno je išao da dobije po ušima. Kao što reče Murinjo letos:
José Mourinho: "You have those coaches who try to do things that just DON’T work.”
And because of that they DIE, but they say 'I died, but I died by my ideas'. My friend, if you died by your ideas, you are STUPID."
Što se tiče Vest Hema, ja sam ih odavno otpisao ali opet su tu. I treba reći da ste propustili 3 velike šanse, utakmica protiv Foresta kući gde ste imali 1:0 i na kraju 1:2, onda Čelsi gde ste imali 0:2 i na kraju 3:2 za Čelsi gde sam mislio da se ekipa više neće podići posle toga, to je bio baš težak poraz. I onda sad ova utakmica sinoć, nije poraz ali da je bila pobeda mogao je ozbljan pritisak da se izvrši na Forest a i na Totenhem o kome ću napisati posebno koju reč. Eto tu je moglo 7 bodova da se uzme i plus bi Forest imao 3 boda manje.

Vidim da je Nuno vratio Součeka u tim što je morao da radi od početka. Paketa je hteo da ide i eto nekako posle njegovog odlaska ekipa je krenula da igra bolje. Fernandes je našao svoju ulogu, Samervil kad je zdrav je dobar igrač, izuzetna eksplozivnost kojom pravi prednost. Videćemo da li će uspeti da napravi standardan štoperski tandem, Disasi i Mavropanos su prosečni/dobri igrači, svakako su bolja rešenja od Kilmana i Todiboa.
Batica ubica wrote:
Sun Jun 15, 2025. 1:03 pm
Tomas Frank novi trener Totenhema. Po meni njegova velika greška, iz jednog uređenog i organizovanog kluba kao što je Brentford ideš u klub gde je trener osvojio prvi trofej posle 17 godina i dobio pedalu. Mislim da će vrlo brzo završiti svoju misiju u Totenhemu, Postekoglu je oteran na vrlo loš način tako da sad sve što Levi uradi ima da bude dočekano na nož.
Elem, posle očajnih rezultata u PL i ispadanja iz oba kupa Totenhem je smenio Franka. Nažalost, bio sam u pravu kad sam rekao da neće potrajati dugo. Jednostavno izbor kluba je bio loš, ljudi su smenili čoveka koji im je doneo prvi trofej posle 17 godina. Franka su u poslu držali samo dobri rezultati u LŠ gde su lagano ušli među 8.

I to je Frank odlično krenuo ali ipak mislim da je u neke utakmice ulazio previše defanzivno. Sredina gde su zajedno Bentakur, Palinja, Sar, Galager itd radi posao defanzivno ali ofanzivno ne doprinosi puno. Ni povrede im nisu pomogle ali povrede su sastavni deo sporta. Frank nije uspeo da izvuče maksimum od Ćavija Simonsa za kojeg mislim da će biti dobar igrač, da mu samo treba vremena.

Čak je uspeo da vrati u život Ričarlisona ali ostatak napada nije davao doprinos, previše su bili zavisni od Kudusa i toga šta on napravi. Mislim da su se prelako odrekli Brenana Džonsona.

Evo zicera, De Zerbi u Totenhem da navijači Totenhema budu srećni jer će igrati ofanzivan i "moderan" fudbal na gol više kao Postekoglu. Sve dok se na leto ne posvađa sa upravom oko pojačanja :D :D

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Feb 11, 2026. 11:54 pm

Marinaakisee,stari ribaru iz Pireja,nece lopta u mrezu….Zasluzujes nogobulj u 2. ligu a izgleda da se ukljucuju i bogovi fudbala😂

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Feb 12, 2026. 10:31 am

Čekićar wrote:
Wed Feb 11, 2026. 11:54 pm
Marinaakisee,stari ribaru iz Pireja,nece lopta u mrezu….Zasluzujes nogobulj u 2. ligu a izgleda da se ukljucuju i bogovi fudbala😂
Šta radi čovek naopako... Jedini razlog zbog kojeg bi mi bilo žao da ispadnu je Bleki.

Baš čovek ne zna gde bije. Bilo bi vrlo poetično da Nuno ostane u ligi a da Forest ispadne. Nekim ljudima treba zabraniti da rade u sportu, žali Bože para koje je čovek dao.

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Feb 12, 2026. 10:56 pm

Muceni Arsenal bez suta na gol sat vremena,pa im sudija oprasta cist drugi zuti za Gabrijela...Ovo sto Arteta igra je zlo zla....i tako je manje vise cele sezone,bukvalno cekaju neki prekid....Jezivo

Svaka cast pcelicama,nisu se zabunkerisali na kraju,hteli su 3 boda....

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Feb 13, 2026. 3:54 pm

Second again ole ole :D :D

Eto Sitija na -4. Sad kreće mamika hvata me panika, već su ih dva puta jurili i stigli. Sve je i dalje u Arsenalovim rukama naravno, ako dobiju sve do kraja oni su šampioni ali psihološki će biti vrlo teško jer su već iz 4 sezone zaredom izašli kao gubitnici (0 trofeja, jednom izvisili za LŠ, 3 puta drugi).

Finale Liga kupa će biti ogromna utakmica ako razlika bude slična do tad. Siti je možda po prvi put u Pepovoj eri anderdog, realno niko ne očekuje da uzmu titulu a Pep je sigurno osetio krv. Ako Arsenal prokine i osvoji Liga kup to će biti veliki korak za njih, skinuće teret sa sebe. Ako Siti uzme biće čupaj travu maskiraj se.

Naravno PL je luda, Siti može sledeću da izgubi i eto Arsenala opet u komfornoj poziciji. Ali dosta je kola do kraja, biće menjanja još.

Kao što sam i pisao Arsenalu je najveći protivnik Arsenal. Ovo je sad već psihološka igrica, kad krenu dlanovi da se znoje i kad se uvuče nervoza. A Pep je to doktorirao, skoro celu karijeru izlazi iz tih situacija kao pobednik. Mada ni Siti nije ekipa kao što je bio.

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Feb 18, 2026. 4:29 pm

Ladno Spursi doveli Tudora,opasno se igraju sa vatrom😂

Ide jedan jak bold prediction…

Arsenal ce se veceras patiti protiv raspalih vukova..Nereseno ili gol razlike na guzove iz prekida…

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Feb 18, 2026. 5:30 pm

Vukovi nemaju šta da izgube, oni su ispali pa su ispali a sa Edvardsom igraju dosta bolje u zadnje vreme. Imaju nekoliko zanimljivih igrača u napadu koji mogu da naprave nešto a Vukovi igraju rasterećeno, dok je Arsenal u vrlo zajebanoj poziciji posle remija sa Brentfordom.

Ovo je pravi test karaktera za Arsenal do kraja sezone, da vidimo od čega su. Da li su pravi ili će biti opet second again ole ole :D

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Feb 18, 2026. 11:42 pm

Kako govna zvacu gace stati i gledati :D

Jebo ga Zubimendi,igras covece protiv zakucane ekipe,Odegard ti out i opet ti Eze na klupi…

Arteta je teski pilicar…Plasi se svoje senke…

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Feb 19, 2026. 10:30 am

@Čele
Sve si pogodio juče :D :D

A tu je ponovo i stara pesmica :D :D

https://www.youtube.com/shorts/ITF8ej4M ... ture=share

Sad više ni Vila nije toliko daleko. Sa utakmicom manje to je samo -5, tek sad ostaje žal za remijem protiv Bormuta i porazima protiv Brentforda i Evertona kući. Bar da su sa Brentfordom i Evertonom odigrali nerešeno još bi jača situacija bila.

Jedina nada za Arsenal je što Siti nije onaj od pre i nema toliko top igrača kao što je imao sezonama unazad, nije to više ona ekipa koja će da veže 15 pobeda u drugom delu sezone. I ne bi me čudilo da i oni krenu da klizaju sad kad krene LŠ. Ali Arsenal je definitivno zapao u probleme psihičke prirode. Strah u njima izmiče kontorli :D :D Sad kreće mučnina, nervoza, kreću da se znoje dlanovi. I tu se najbolje vidi test karaktera.

Arsenal je imao šansu da ode na +9 posle poraza Sitija protiv Junajteda, a odigrali su 0:0 u Notingemu. A kolo pre toga Siti igrao sa Brajtonom 1:1 kući a Arsenal 0:0 kući sa Liverpulom. I to su možda prelomne tačke sezone za Arsenal, nisu iskoristili 2 velika kiksa Sitija gde bi otišli na +11.

Još sad idu Totenhemu koji je promenio trenera, Totenhem će kao najveći rival biti maksimalno nabrijan i napržen da im jebe znanje a biće tu i efekat novog trenera, šok terapija i te fore. To će biti ulična tuča od utakmice, na obe strane ima Španaca, Portugalaca i južnoamerikanaca. A navijači Totenhema bi više voleli da Arsenal ne uzme titulu nego da oni uzmu LŠ. Sezona im je krš tako da i igrači moraju da se vade a i Vest Hem se primiče otpozadi :D

Još Arsenal igra FA kup i LŠ, ostaje to finale Liga kupa koje će biti dosta značajno. Ovo je pravi test karaktera za Arsenal, da vidimo dal su nindže ili su mindže :D :D Ako su pravi karakteri uzeće titulu i zapušiće usta svima a ako nisu... Pevaće se opet jedna stara pesmica :D :D

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Feb 19, 2026. 5:24 pm

Hejtujem Arsenal tokom cele sezone i nije mi jasno zasto ljudi imaju takvo samopouzdanje kada je Ars u pitanju…
Da,najsiri i najkvalitetniji roster ali igra im je lipov kurac…Vozac za bolidom ferarija vozi 70km/h

Sezona u kojoj se Liverpul totalno raspao a City najgori u Gvardiolinoj eri,Arsenal je morao biti vec na 10+ i max se fokusirati na LS…

Ova sezona ce nam doneti najgoreg sampiona u polsednjih ko zna koliko godina…To ce biti City koji je prosipao bodove na sve strane sto dovoljno govori o Arteti…

Post Reply