Prelazni rok - leto, zima

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Prelazni rok - leto, zima

Post by Batica ubica » Wed Aug 19, 2026. 4:12 pm

Verovatno transfer leta uzimajući u obzir status samog igrača i klub u koji ide. Rodri u Barseloni, Sitiju ide 60 miliona € fiksno + 15 miliona € kroz bonuse. Rodri je dobio ugovor na 4 godine. Siti ga je platio 70 miliona € 2019. i odradio je svaki cent. Mislim da su u Sitiju procenili da je Rodri dostigao vrhunac i da će samo da pada, videćemo da li će biti u pravu. Svakako tu imaju Andersona, Gonzalesa i Kovačića.

Amar Dedić u Njukaslu za 35.9 miliona €. Momka sam gledao u Benfiki protiv Reala u LŠ i igrao je dosta dobro protiv Vinisijusa 1v1 što je jedan od najtežih zadataka u fudbalu trenutno. A gledao sam ga i u Bosni malo. Deluje kao dobar defanzivac 1v1, ima brzinu, dobre bočne kretnje, deluje da dobro čita igru. Ovde uleće na prazno mesto jer je Tripije otišao iz Njuke a Livramento je kao i uvek povređen.

Hulio Ensiso u Ipsviču za 30.5 miliona €. Potencijalno dobar transfer, on je već bio u Ipsviču na pozajmici pretprošle sezone u 2. delu sezone. Ozbiljna prangija, ne libi se da potegne i sa 25+ metara + vrela paragvajska krv. Eto za njega idealne prilike da se dokaže, on će ovde biti glavni igrač pretpostavljam.

Koventri je doveo Avonija iz Foresta za 10.5 miliona € i to ne znam koliko je dobar potez. Avoni je prosečan igrač koji je malo igrao zadnjih sezona, ne znam da li ga gledaju kao startera ili rezervu.

Zanimljiv transfer je izvršen između Evertona i Palasa. Brenan Džonson ide u Everton a Dvajt Meknil u Palas. Zna se koliki sam ljubitelj lika i dela Dvajta Meknila, neko ko može da bude dobar igrač ako dobije slobodu mada je pitanje koliku će slobodu imati u Palasu i da li će igrati desno ili levo jer je desno Sar koji izlazi iz dobre sezone. S druge strane Džonson u Evertonu dobija priliku da se malo vrati u život, realno nije neka konkurencija levo će biti Ndiaj i ovaj Džordž iz Čelsija, desno Tajler Dibling i Merlin Rol a Džonson svakako više voli da igra desno. Biće zanimljiva fantazi opcija svakako.

Ruđeri u Vili za 25 miliona € + sitni bonusi. Ono što sam gledao prosečan igrač pogotovo defanzivno, solidna rezerva i ništa više mislim da će Matsen biti startni bek. Onda Vila je dovela i golmana Suzukija iz Parme za 30 miliona € i videćemo da li je ovo konačno kraj Martineza u Vili. Takođe videh da je Vila sve završila sa dolaskom Van Bisake, neko ko je poznato dobar defanzivac i prosečan u napadu ali najbolje moguće rešenje da zameni Keša.

Pročitah da je Arsenal zainteresovan za Konsu i da je to gotova stvar. Malo je čudno jer Arsenal ima punu odbranu kad su svi zdravi, niti verujem da će Konsa igrati pre Hinkapijea i Moskere.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Aug 27, 2026. 4:01 pm

Zaboravih da napišem da je Reinders prešao u Al Kadsiju za 61 milion € što je malo čudna odluka Sitija da ga pusti. Dobar je igrač za rotaciju (možda i kao starter) a iz Sitija su već otišli Rodri, Silva i Gonzales. Pogotovo što bi Reinders bio jedina osmica tu, Anderson, Buadi i Kovačić su zadnji vezni ispred odbrane, Šerki i Foden su 10 mislim da bi Reinders tu imao mesto i kao starter. Ok jeste dobra para i za klub a i za njega nema šta ali mislim da je mogao da ima veliku ulogu ove sezone.

Čelsi će izgleda konačno dovesti golmana, jure Martineza poznatijeg kao El Dalabu :D :D To bi već bio ozbiljan potpis, iako Martinez nije top golman ali je dobar golman koji može da ih podigne na viši nivo.

Martineli izgleda ide iz Arsenala u Al Hilal. Nekako je uvek falila konstantnost kod njega, u smislu odlučnosti, u smislu donošenja odluka u završnici. Naravno jako brz i eksplozivan igrač ali uvek nedorečen, nedovoljno konkretan 1v1. Naravno ponekad će da napravi dobar potez kao prošle sezone protiv Sitija ili protiv Porta u LŠ ali to je svaku 4-5 utakmicu. Defanzivno stvarno odgovoran, Arteta je naučio svoja krila da neće igrati ako ne pokrivaju bok dobro. U tom slučaju bi Arsenalu trebalo levo krilo, ne bi me čudilo da krenu po Gakpa na primer.

Martineli će koštati 65 miliona € sa sve bonusima, dosta manje nego Savinjo na primer a dokazaniji je igrač. Čak je Al Hilal već doveo Samervila za 64.5 miliona €, nejasno je da kupiš dva leva krila za toliko para a jedan će morati da sedi na klupi. A obojica su lošija na desnom krilu.

Votkins će Al Hilala koštati 58.4 miliona € + 2 miliona € kroz bonuse.

Leao u Galati, eto i njihovog velikog transfera. Leao i Osimen zajedno, ozbiljan tandem ako Leaa ne bude mrzelo da se trudi.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Aug 27, 2026. 5:23 pm

Watkins ce imati 10X vecu godišnju platu, ne mogu da ga osudjujem, to su ogromne pare za dobrog igrača, koji ipak nije top klasa
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Aug 27, 2026. 6:27 pm

Irriducibili wrote:
Thu Aug 27, 2026. 5:23 pm
Watkins ce imati 10X vecu godišnju platu, ne mogu da ga osudjujem, to su ogromne pare za dobrog igrača, koji ipak nije top klasa
Apsolutno se slažem, teško da će više ikad imati ovakvu ponudu. Preko 22 miliona € neto je ozbiljna para. Ovo je ponuda koja se pruža jednom u životu za igrača Votkinsovog nivoa. Šteta je za fudbal što ide ali čovek gleda najbolju odluku za njega.

Ja generalno ne osuđujem kad igrač ode striktno za parama u SA/UAE/Katar itd. Nisu svakom prioriteti isti, nekom je prioritet da igra u Evropi i da se takmiči na top nivou, nekom su prioritet novci. Modrić je recimo sa 37 godina odbio nenormalan ugovor u SA 200 miliona € na 3 sezone jer je želeo da ostane u Realu i da igra top fudbal, dok su recimo Mitar, Benzema, Ruben Neveš itd isto leto prihvatili ponude iz SA. Ili kao Mbape kad je odbio ponudu iz SA jer želi da igra u Evropi.

Njima je fudbal posao kao nama običnim ljudima naši poslovi. Kad bi nekom običnom čoveku koji radi negde za 1000 € druga firma ponudila 4500 € za isti posao, koliko ljudi bi reklo ne ja hoću da ostanem zbog lojalnosti ili hoću da radim na ovom nivou. Većina bi otišla za parama jer su prioritet pare. Znam i ljude kojima je prioritet porodica/prijatelji/druženje pa rade i za manje nego što bi imali negde drugde. I ljudi su tu malo licemerni kad osuđuju, koliko njih ne bi otišlo za parama...

Elem, Atletiko je rešio da nipošto ne pusti Alvareza u Barsu. Izviždan je za vikend, sad se žali na mentalne probleme i zbog toga ne trenira 2. dan. Baš bih voleo da Atletiko ne popusti i da mu pokažu da tom ciganisanju sa klubom nema mesta. Majstore niko te nije terao na silu da potpisuješ ugovor, sam si prihvatio uslove ugovora, imaš lepu platu i redovno si plaćen i još hoćeš da te klub pusti kad god se tebi digne ona stvar da ideš... Previše je takvih primera u fudbalu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Aug 27, 2026. 10:10 pm

Atletiko i u vreme kada je morao da prodaje najbolje igrače, nije im dao da predju u Real i Barsu. Otuda nije postojao ni promil šanse da to urade sada

Alvarez je ispao glup, posrao se u svom dvorištu i sada ima samo dve opcije, da ide u Arsenal, ili da ga gadjaju pacovima. Ni najmanje mi ga nije žao
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Sep 02, 2026. 10:44 am

Kakav završetak PRa u Engleskoj.

Siti je potpisao Ilimana Ndiaja iz Evertona za 70 miliona € + bonuse. Dobar igrač, odlična igra 1v1, ozbiljan dribler, dobar šut, dobar završni pas, pregled igre. Nije brz kao Doku ili Semenjo ali ima brzinu, mada se više oslanja na sam dribling. Neko je ko koristi i levu i desnu nogu, čak je interesantno to što često levom nogom vodi loptu. Takođe Ndiaj je neko ko bez pogovora igra odbranu, uvek dobro pokriva bok dosta je odgovoran što se tiče toga igra je kod Dajša i Mojesa zna za obavezu u igri. Dobar posao Sitija koji je sad jak kao beton na krilima, čak mislim da će Ndiaj igrati pre Dokua.

Siti je takođe potpisao i Enca, a dali su 145 miliona € :shok: :shok: Nije mi jasan potpis da budem iskren, već imaš Eliota Andersona, kupio si Buadija i još i Enco. Enco jeste dobar igrač ali je i velika budala, dokazano u finalu SP gde je Argentinu osudio na propast crvenim kartonom. Nije Enco neko ko vredi te pare. Na kraju je trošak Sitija u ovom PRu 526.2 miliona €, zajebali su i prošlogodišnji Liverpul. Mareski su ispunjene sve žive želje.

Griliš ponovo u Evertonu na pozajmici. Najbolje i za njega, i za Siti i za Everton. Nadam se da će u Evertonu igrati kao 10, mislim da bi tu bio najučinkovitiji. Takođe Everton je izvisio za Baloguna iz Monaka u poslednjem momentu a Beto je već otišao u Fiorentinu za 18 miliona € tako da su ostali samo sa nesrećnim Barijem na centarforu. A izvisili su i za Ričarlisona takođe.

Mudrik u Totenhemu na pozajmici, za njega su i njegovi iz kuće zaboravili da se bavi fudbalom. Postoji i opcija otkupa koja je stavljena na 87.6 miliona € :lol: Najjače je što me ne bi čudilo da ovi to aktiviraju... Takođe Adarabiojo je prešao u Totenhem za 11.6 miliona €. Prosečan igrač, dobar za rotaciju.

Kevin Danso u Sanderlendu na pozajmici za 2.9 miliona €.

Voltemade u Juventusu na pozajmici za 3.6 miliona € bez opcije otkupa. Realno Njukasl je morao da skloni jednog centarfora jer su Visa i Osula očigledno prve opcije. Pape Sar u Juventusu na pozajmici za 2.8 miliona €, taman da i Totenhem malo očisti sredinu.

Nvaneri u Dortmundu na pozajmici, potencijalno jako dobar transfer za Dortmund Nvaneri ima potencijal da bude igrač. Harvi Eliot u Valensiji na pozajmici, vrlo nasumičan transfer. Ben Čilvel u Palasu.

Gabrijel Žesus u Barseloni za 10 miliona €. Stefan Bajčetić je prešao u drugi tim Selte za 1.17 miliona €, kakav pad karijere momka koji je u sezoni 22/23 delovao kao da će imati veliku karijeru. Čak je odbio Srbiju jer je čekao poziv Španije koji je već bio maltene gotova stvar. Kako je krenuo jedino će za Srbiju i moći da igra.

El Hađi Diuf u Brentfordu za 40.8 miliona €.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Sep 02, 2026. 3:32 pm

Siti je inkasirao velike pare od transfera, tako da su ovaj put trošili taj novac. Enzo je jedina dostojna zamena za Rodrija i pored lude glave, stoga nije preplacen kada se sagledaju suludi tržišni uslovi na ostrvu. Imajuci u vidu koliko su Andersona platili, Enza su kupili povoljno
non mollare mai

Post Reply