NBA

Sve o američkoj košarci.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: NBA

Post by Irriducibili » Sun Aug 16, 2020. 1:34 am

Velika je šteta što Book i Sunsi nisu dobili priliku da zaigraju, cenim da bi baš namučili Lakerse
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Aug 16, 2020. 1:55 am

Po meni na zapadu najcistija serija Denver-Utah

Ne vidim nacin na koji Utah moze i do 2 pobede bez Bojana,ogroman nenadoknadiv gubitak,nemaju oni municije za Denver....Uz to Jokic je jako los mecap za Gobera...Ima range i u stanju je da ga izvlaci visoko,iz reketa a on upravo drzi odbranu Dzezera i poznato je koliko menja svaki sut u i oko reketa....Bice mnogo kreacije od strane Jokica sa high posta,mnogo bekdor pasova...A ume i sa low posta da mu pomuti razum cisto za promenu...

Iz mog ugla posmatranja ova serija je jednosmerna ulica....Ne bih se iznenadio da padne i metla....Ocekujem 4-0 ili 4-1

Houdini

Post by Houdini » Sun Aug 16, 2020. 10:36 am

pre nego sto se napisem koju opsirnije o Kingsima, samo da napisem koju o nasim medijima.. vidim sad se svi utrkuju da opljuju Divca, utrkuju se ko ce vise da se posere.. od Blica do Mozzarta.. da Hrvati imaju jednog GM-a na celu kluba, mislim da bi svi mediji stali iza njega i dizali bi ga u nebesa.. samo videti sta rade sa Miocicem, koji je zapravo Amerikanac.. da ne pricam da Albanci naprave svetske zvezde od dve prosecne pevacice, pa onda one mogu da promovisu ideju velike Albanije.. kod nas samo cekam da jos krene i medijski napad na Djokovica, par puta je bilo blizu..

lm, Kingsi i Divac.. otprilike ideja Divca je bila da ne pravi tim oko jednog igraca, nego da pravi tim, nesto na principima evropske kosarke i nesto kako su igrali Kingsi u zlatnoj eri.. sto je u teoriji dobra ideja, u praksi je to u NBA tesko napraviti..

zapravo najbolji njegov potez je skartiranje nikad plejof igraca Demarkusa Kaznsa, i samom cinjenicom da ga je nekome uvalio, vec ne mozemo pricati o najgorem GM-u.. covek koji je uspeo da ujebe i Warriorse..

dalje drafotiv. taj famozni Papajanis koji se vadi stalno, a zapravo jedina dva igraca koja su uzeta posle njega a da vrede su Siakam i Brogdon.. Siakam je naravno Ujirijeva magija, to malo ko moze, a Brogdon je uzet iz druge runde i bio ruki godine.. sto govori o tom draftu.. onda je sledece pokupljen Fox i tu je stala prica sa bekovima, jer je smatrao da su Fox-BB-Hield dovoljni..

Hield je pod Joergerom bio vrlo dobar i sve racionalniji kako je vreme prolazilo, nekako je znao da ga obuzda.. verovatno je ovaj cekao ugovor.. ugovor nije Max, vec je 86 miliona sa bonusima, Max je za njega bio oko 115 ako se dobro secam.. e onda krecu problemi sa njim, istupanje po medijima, soliranja po utakmicama i ostalo, pa ga je i Walton ladio na klupi.. da li je trebalo trejdovati ga, iz ove perspektive da, ali iz tadasnje perspektive gde imas igraca od 21ppg i u izlazu iz ugovora, nije imalo mnogo smisla..

famozni Doncic slucaj.. iz ove pozicije ga je trebalo draftovati, ali tada si imao Foxa kome si dao kljuceve u ruke i BB od koga se ocekivalo da bude neko ko ce biti igrac broj dva sa loptom u rukama, plus Hield kao 6 igrac koje na 20+ppg.. sada kada je Bagley povredjen celu sezonu, a BB igra gore dole kako igra, plus Hield flipnuo, naravno da je bilo bolje trejdovati dva od ta tri igraca i uzeti Doncica.. ali i za Houston je bilo bolje uzeti MJ-a umesto Hakeem-a, ali jbg ne znas..

sto se BB tice, taj BB iz Partizana ne postoji, kako sam napisao pre neki dan, on vec trecu sezonu igra sa Aca Rasic oscilacijama, cesto bezi od odgovornosti, u bitnim utakmicama ga nigde nema.. ja ga obozavam, ni sam ne znam koliko godina mi je jedan od omiljenih igraca, ali njemu psiha ne da da napravi korak, da bude makar Bojan Bogdanovic nivo.. mozda bi bilo bolje da je otisao posle Partizana u NBA, da je kao killer dosao, ovako videcemo, mozda ode negde gde ce biti 4-5 igrac pa mu to pomogne da se oslobodi nekog pritiska koji je deluje mi sam sebi nametnuo..

a da je Divac imao gresaka imao je, imao je puno, od ne produzetka HG, dosta FA, mozda i izbora trenera.. ali te greske je vec lako naci :D

mogao bih jos da napisem koju, ali nema smisla i ovo ce procitati 5 ljudi max, ode vreme a profita nidje :D

Nemanjic

Post by Nemanjic » Sun Aug 16, 2020. 10:49 am

Ima Denver dosta problema sa povredama,zbog toga mislim da ce im Juta,otkinuti pobedu ili dve.

Admiral

Post by Admiral » Sun Aug 16, 2020. 12:23 pm

Koje pomračenje mozga mora da imas da izaberes Ziona pre Moranta?
Nije pisanje usko vezano za samu sezonu...
Kako izaberes igraca ciji način igre je prevazidjen odavno, pre igrača koji uz određeni napredak ide na all Star nivo?

Generalno, kapa dole za Memfis sa tandemom GM i HC sa po 35 godina, i projekcijama koje su im bile poslednje mesto, a da nije bilo prekida, usli bi komotno u PO.

@hudini brate moj napaćeni,
Kako kometarises plate Barnsa i Beizmora u odnosu na doprinos koji imaju u kingsima?

Sto se kosarke tiče, Divcu nista ne verujem.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Houdini

Post by Houdini » Sun Aug 16, 2020. 3:10 pm

Admiral wrote:
Sun Aug 16, 2020. 12:23 pm
@hudini brate moj napaćeni,
Kako kometarises plate Barnsa i Beizmora u odnosu na doprinos koji imaju u kingsima?

Sto se kosarke tiče, Divcu nista ne verujem.
Beizmor je dosao u februaru sa tim ugovorom, mislim da mu je jos iz Atlante, znaci nije mu Vlade dao, a ugovor mu je sad istekao.. Barns se odrekao svesno poslednje godine ugovora, opt outovao, za ovu godinu od mislim 25 miliona kako bi potpisao ovaj opadajuci ugovor.. sad Barnes je igrac sa sampionskim prstenom, igrao za reprezentaciju, sjajan karakter, glue guy, koji dolazi sa velikim ugovorom u grad gde moras da pretplatis jer je vukojebina.. mozda jeste veliki ugovor, ali kad si u Sacramentu moras da platis vise.. to kao Anzhi iz Mahackale, ko ce da ide tamo ako ne dobija duplo vecu platu od one u Italiji recimo..

meni je sa Divcem kontra, ja mu verujem dosta.. da nije bilo njega i PSD, Dule bi leteo posle druge sezone, a mi bi pokusali na sve nacine da preskocimo stepenice i da za dve sezone bez para napravimo rezultat u EL.. ovako mu dugujem lepo detinjstvo :D

inace odgledao sam sad i Zexa Pantica, sa par nekih insajderisanja.. nekih stvari o kojima nisam imao veze, tipa da su Kingsi tim sa najvise povreda po danu i preskocenih meceva i jos par stvari.. koga zanima nek poslusa, slazem se sa njim, minus njegove pro Tramp stvari i relativizacija BLM sa All Lifes Matter :D

edit: i mediji i navijaci u SAD se ponasaju kao da je Divac unistio PO tim, a zapravo je nasledio ovaj tim: https://www.basketball-reference.com/te ... /2015.html sa 29 pobeda.. i ako bih mogao da biram ja bih pre uzeo ovogodisnji tim, nego ovaj iz 2015..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Aug 16, 2020. 3:46 pm

Da budem šesti koji ce pročitati obimno pisanije, koje kao da Divac lično placa po rečenici

Branjenje neodbranjivog, nije ni čudo da mu je ludi Pantic inspiracija. Jedino mu zamera što ne podržava BLM sranje, što ukazuje da je diler nedelju iskoristio za odmor

Zdrav Cousins u tom trenutku je bio debelo naplativa roba, biznismen Divac nije dobio ništa. Ništa nije uradio ni posle toga, Kingsi su unazadjeni, tim bez perspektive

Propustiti Dončica je nonsens, koji se nikako ne može opravdati. Divac može lagano u penziju, ili da sa dva svoja preostala obožavaoca piše memoare

@Admiral

I ja bih pre uzeo Ziona nego Moranta

Zion je fenomen, igrački i marketinški. Obojica imaju veliki prostor za napredak i bice all star igrači. Ali Zion je unikat, sličnog igrača nema, niti ce ga biti u skorijoj buducnosti. Morant je vec nešto što bi se manje više dalo pronaci, nije nešto što vec nismo vidjali

Možda je do mene, ne volim igrače koje braniš ispod bloka, no nemam nikakvu dilemu da bi leteci orman (by Edin) bio moj izbor
non mollare mai

Nemanjic

Post by Nemanjic » Sun Aug 16, 2020. 4:13 pm

Ne razumem se bas najbolje u te stvari,ali mislim da oni nisu pogresili sa Zajonom,jbg od kad je on poceo da igra hala je u vecini slucajeva rasprodavana,utakmice NO su se u jedno vreme najvise prenosile na nacionalnoj TV.Gledaju oni te stvari najvise,atraktivan je igrac,nema sta.

Houdini

Post by Houdini » Sun Aug 16, 2020. 4:43 pm

@Irr

Naravno, ubili se svi i tada i sada da dođu do debelog Kaznsa.. Ne sumnjam da bi neki bolji biznismen puno više dobio.. Al eto nažalost još NBA javnost ne zna za 1 Ostoju.. Možda da konkuriše za posao GM-a, pa u CV može da stavi kako je prodao džipove za mnogo veće pare od vrednosti..

Hiro Onoda

Post by Hiro Onoda » Sun Aug 16, 2020. 4:49 pm

Svi oni koji kritikuju Divca zbog Doncica treba da objasne kako bi to Doncic funkcionisao samo sa Foksom da ne idemo dalje sa ostatkom spoljne linije.
Sakramentu i dalje treba centar i oni su ocajnicki pokusavali da ga nadju posle Kazinsa ali igraca tog tipa jednostavno nema jedino da je Finiks uzeo Donica pa onda da su mogli da uzmu Ajtona.
Taj novi "super-sposobni" GM ce opet morati na sledecem draftu da trazi nekog visokog igraca a ne nekog spolja.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Aug 16, 2020. 5:35 pm

Houdini wrote:
Sun Aug 16, 2020. 4:43 pm
@Irr

Naravno, ubili se svi i tada i sada da dođu do debelog Kaznsa.. Ne sumnjam da bi neki bolji biznismen puno više dobio.. Al eto nažalost još NBA javnost ne zna za 1 Ostoju.. Možda da konkuriše za posao GM-a, pa u CV može da stavi kako je prodao džipove za mnogo veće pare od vrednosti..
Ma znam, niko ga zapravo tada nije hteo, pa je veliki Vlade morao da ga da za debila i kikiriki :text-bravo:

Da te ne znam, pomislio bi da se lično Pantic krije iza tvog naloga, braneci nesposobnog i napadajuci sekača. Ovaku, u pitanju je samo ono staro, similis simili gaudet
non mollare mai

Malterego

Post by Malterego » Sun Aug 16, 2020. 6:55 pm

Uff, odakle početi. Gdje ste braćo napaćena, jeste li živi?

Biće ludilo u plejofu, može ovdje svako svakog da dobije. Po meni najviše gube Lejkersi jer nema domaćeg terena, a njima je svakako bio prednost u odnosu na Kliperse, koji su na terenu u najmanju ruku jednak takmac. No hajde, da krenemo redom.

LAL - POR

Serija koju sam priželjkivao. Lejkersi su svakako favoriti i trebalo bi da dobiju seriju, ali u četverouglu MEM, POR, PHO, SAS, Dame i ekipa imaju najveće šanse da učine seriju zanimljivom. Jedino što mi je pomalo krivo je što PHO nije igrao play in protiv POR umjesto MEM, s obzirom da su bili u dobroj seriji, ali i Ja i ekipa su zaslužili da tu budu. Trebala bi ovo biti serija u kojoj će Dame da otkine jednu utakmicu na suvi kvalitet i da zatrpa, jednu će dobiti CJ i Melo, i mislim da se tu završava. Kombo AD - LBJ je nezaustavljiv za odbranu koju igraju u Portlandu i tu se priča završava. Lakers in six.

HOU - OKC

Možda i najzanimljivija serija u prvoj rundi. OKC igra sjajno timski, CP3 je pronašao svoju ulogu i ima nešto da dokaže Roketsima. Da si svo zdravi, Hjuston bi ovo trebao da dobije prilično lako. S obzirom da Vestbruk propušta makar dvije utakmice, biće gusto do kraja. Harden će divljati, mislim da će Gordon imati par dobrih utakmica u ovoj seriji. Ako Vestbruk propusti više od dvije utakmice, ovo ide na sedam utakmica. Generalno ne mislim da ijedna od ovih ekipa može do kraja.

DEN - UTA

Biće gusta svaka utakmica, ako svi budu zdravi (ne računam BB). Mičel ne uliva neko povjerenje meni lično, ali mislim da će se probuditi i zatrpati makar jednu utakmicu. Denver in six.

LAC - DAL

Luka je MVP kandidat, sjajan igrač, neviđen talenat. KP igra dobro, Dalas postaje ozbiljna ekipa. Ipak, prerano je da uzmu ovakav skalp. Čini se da Kavaj igra koliko hoće, dodaje gas kada ga to zanima. Čudan lik, definitivno top 3 igrač na svijetu. PG će se upaliti povremeno, imaju sjajnu ekipu i za očekivati je da se kolju sa Lejkersima za titulu na Zapadu. Ovo ide u pet, maksimalno šest utakmica.

MIL - ORL

Da ne trošim tastaturu previše, metla će da padne.

IND - MIA

Gotivim ovu ekipu Indijane, ali Majami je prava radnička ekipa. Ne vidim kako će Indijana otkinuti više od jednog meča.

BOS - PHI

Pet utakmica, da se baš napate za šest. Boston će ovo odraditi lagano. Filadelfija se mora dobro zapitati šta da radi u budućnosti, neko od dvojca mora biti trejdovan po mom mišljenju.

TOR - BRO

I ovdje bi mogla pasti metla. Toronto je mnooooogo gotivan poslije odlaska najboljeg igrača, Siakam je izrastao u istinskog lidera i bila bi jedna mnogo moćna priča da uzmu titulu i ove godine.

Neka moja projekcija (ako su svi zdravi) je da će na Zapadu biti finale LAL - LAC, a na Istoku MIL - TOR i onda finale MIL - LAC iako je moja želja da to bude LAL - TOR.

Iz očiglednih razloga bih htio da Lejkersi uzmu trofej, ali moram reći da bi mi možda i draže bilo da bratski Toronto uzme titulu ili još gotivnija priča da Dejm upali haubicu i odvede Portland do titule, ali to se već graniči sa nemogućim.

Houdini

Post by Houdini » Sun Aug 16, 2020. 7:39 pm

Irriducibili wrote:
Sun Aug 16, 2020. 5:35 pm
Da te ne znam, pomislio bi da se lično Pantic krije iza tvog naloga, braneci nesposobnog i napadajuci sekača. Ovaku, u pitanju je samo ono staro, similis simili gaudet
Dobar je Pantara, samo je tanak sa napadima na Vazuru i ekipu.. To da sredi, revidira stavove prema Trampu i Putinu pa da pričamo o simils :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Aug 16, 2020. 8:12 pm

Taman da postane kompletan idiot, te da podrži dementnog pedofila. Možda se on intimno i po tom pitanju slaže s tobom, ali kao placenik američke ambasade, mora podržati ruku koja ga hrani
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Sun Aug 16, 2020. 8:52 pm

To što je Bajden dementni pedofil ne menja činjenicu da je i Tramp ortodoksna budala, zalutala na mesto predsednika koji je napravio svoj rijaliti da mu Željko Mitrović pozavidi..

Ali nećemo sad o politici, pošto je Divac ispao iz PO, ja očekujem da će Timbervuci lagano odbraniti titulu ako se Pekmen vrati na vreme..

Post Reply