NBA

Sve o američkoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: NBA

Post by Batica ubica » Wed May 03, 2023. 3:31 pm

Drejmond će ga oterati od reketa to je sigurno, nisko težište, jake noge, jak gornji deo tela neće Dejvis moći da ga ugura a niti da probije 1v1 lako. Samo što Dejvis ima poludistancu kad igra licem ka košu i dobar šut sa niskog posta, Drejmond tu ne može da mu zasmeta jer je ovaj viši 10 cm i ima ogromne ruke.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu May 04, 2023. 10:43 am

Memfis neće ni pod kakvim uslovima ponuditi novi ugovor Bruksu :lol: :lol: :lol:

Boston upalio mešalicu, 34 razlike sa sve Embidom, samo 87 poena File. Harden posle 45 poena sa brutalnim % dao 12 poena na 2/14 iz igre, bacanja 8/10...
Embid je iskusao MVP nagradu. Nadam se da je srećan, ako mogu da mu je daju sad i za dogodine samo da više ne kuka i ne plače.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun May 07, 2023. 11:24 am

Finiks je smanjo protiv Denvera na 2:1. Denveru je potreban samo jedan brejk, da se vrate kući sa 3:1. Buker je poludeo u trećoj utakimci, 47 poena 20/25 iz igre, 9 asistencija. Da vidimo može li to da ponavlja do kraja serije s obzirom na odsustvo Pola. Durent je odigrao prvu i to je to. U trećoj jeste imao 39 poena ali i 12/31 iz igre što je samo 39% šuta, nekih 9, 10 promašenih poludistanci što je nekarakteristično za njega. Jokić s druge strane dominira.

Lejkersi su poveli protiv GSa 2:1. Nakon što je GS otresao Lejkerse skoro 30 razlike u drugoj, sad su Lejkersi otresli njih 30 razlike u trećoj. Lebron je dobar ali nije to Lebron kao pre, sinoć je uzeo samo 11 šuteva. Da li ga još ona povreda muči, da li nije 100% spreman pa se štedi, malo više igra odbranu. Dejvis je opet odigrao neparnu utakmicu odlično, sad bi po pravilu trebalo četvrtu da odigra loše. Ovamo je Kari jedini konstantan, Klej je drugu odigrao vrhunski a prvu i treću slabije, Pul je u kanalu otkad je počeo plej of. Odu li Lejkersi na 3:1 mislim da ih GS ne stiže više, pogotovo ako Dejvis uhvati konstantnost.

Majami zamalo da drugu dobije bez Džimija, Niksima su sudije nekim sumnjivim odlukama dale pobedu. Sinoć je palo rutiniranje. Niksi samo 8/40 za 3, Majami nešto manje lošiji 7/32 ali Majamiju ta igra odgovara jer ima više igrača koji mogu sami sebi da proizvedu poene. Džimi, Lauri, Adebajo, pa onda Lav koji može da pogodi, Strus je dobar šuter, Robinson, ovi Martini, Vinsenti, Hajsmiti daju doprinos. Branson je opet loše šutirao za 3 0/5, Rendl nikad nije bio pouzdan šuter, Beret ima samo 31% u sezoni, Hart ima 37% ali nije ni on neki faktor na šutu. Ne znam što Tibodo ne proba sa Furnijeom i Rouzom, da im da po 7, 8 minuta nek isprangijaju svoje možda donesu malo šuta a neće odbrana toliko trpeti sa njima. Ako bude igrala ova rotacija ovo je 4:1 za Majami, Niksi nemaju šanse.

Vepar je posle 45 poena u prvoj drugu i treću šutirao 2/14 i 3/14 :lol: Kako im se MVP vratio izgubili su obe. Jači je Boston dosta, više upotrebljivih igrača, imaju koga da stave na Hardena, imaju koga da stave na Embida. Kad je Horford na 5 igraju sa 5 spolja što Embidu ne odgovara jer mora da izlazi van reketa a Big Al je neko ko šutira 45% za 3 na finom uzorku. Ako Embid i Harden ne ubace zajedno 70+ poena nema Fila šta da traži. A poznavajući mentalitet obojice to se neće desiti. Dobije li Boston večeras ovo je 4:1 vidimo se nikada čujemo se još manje.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon May 08, 2023. 2:48 pm

Kakav kiks Mazule na oba kraja terena u zadnjim napadima. Imaš +2 na 37 sekundi do kraja, Fila ima napad i Boston skuplja na Embida dole i to sa Hardena koji igra odličnu utakmicu i odlično šutira za 3. Umesto da sačekaju da se sat spusti ispod 24 sekunde i da lupe sekiru, evo bato 2 bacanja daj ako si majstor a mi imamo zadnji napad da rešavamo. Nerešeno, 20+ sekundi do kraja, tražiš tajm aut i crtaš specijal. I to je još najgori slučaj. Pritom bi ti za pobedu bio potreban 1 poen, ne moraš da uzimaš šut za 3. Ako promaše drugo bacanje ulaziš u penal završnicu gde bi trebalo da se ti pitaš više nego oni.
Zadnji napad Bostona užas, 18 sekundi do kraja Mazula ne traži tajm aut koji ima (!?) a pritom ti je dovoljna i dvojka. Smart drži loptu 10 sekundi, uvaljuje je Tejtumu koji je krenuo na ulaz i nije smeo da završi već izbacuje pas na Smarta ali nije bilo vremena. Veliki kiks Mazule u oba slučaja, mogao je praktično da zaključa seriju. Ovde se vidi da je NBA ipak liga igrača, da se treneri manje pitaju.

Čekićar

Post by Čekićar » Mon May 08, 2023. 5:47 pm

Batica ubica wrote:
Mon May 08, 2023. 2:48 pm
Kakav kiks Mazule na oba kraja terena u zadnjim napadima. Imaš +2 na 37 sekundi do kraja, Fila ima napad i Boston skuplja na Embida dole i to sa Hardena koji igra odličnu utakmicu i odlično šutira za 3. Umesto da sačekaju da se sat spusti ispod 24 sekunde i da lupe sekiru, evo bato 2 bacanja daj ako si majstor a mi imamo zadnji napad da rešavamo. Nerešeno, 20+ sekundi do kraja, tražiš tajm aut i crtaš specijal. I to je još najgori slučaj. Pritom bi ti za pobedu bio potreban 1 poen, ne moraš da uzimaš šut za 3. Ako promaše drugo bacanje ulaziš u penal završnicu gde bi trebalo da se ti pitaš više nego oni.
Zadnji napad Bostona užas, 18 sekundi do kraja Mazula ne traži tajm aut koji ima (!?) a pritom ti je dovoljna i dvojka. Smart drži loptu 10 sekundi, uvaljuje je Tejtumu koji je krenuo na ulaz i nije smeo da završi već izbacuje pas na Smarta ali nije bilo vremena. Veliki kiks Mazule u oba slučaja, mogao je praktično da zaključa seriju. Ovde se vidi da je NBA ipak liga igrača, da se treneri manje pitaju.

Bas je Smart u ovogodisnjem PO jedne prilike izjavio da im se napad zasniva na random odabiru tokom utakmice...U fazonu mi igramo bez trenera :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon May 08, 2023. 5:49 pm

A imali su trenera, s kojim bi se prošetali do finala
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Mon May 08, 2023. 5:54 pm

Irriducibili wrote:
Mon May 08, 2023. 5:49 pm
A imali su trenera, s kojim bi se prošetali do finala
Ubedljivo najjaci tim+najvise upotrebljivih tela imaju...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon May 08, 2023. 6:08 pm

Čekićar wrote:
Mon May 08, 2023. 5:54 pm
Ubedljivo najjaci tim+najvise upotrebljivih tela imaju...
Teško mi je da shvatim da iz potpuno bizarnog razloga prekinu saradnju sa Udokom i povere brutalan tim diletantu, koji je očigledno i sam svestan svog dometa, prepuštajuci igračima na terenu da sami rešavaju

Kad smo kod bizarnosti, neshvatljivo je da se uopšte pominje suspenzija Jokica zbog onoga od sinoc
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon May 08, 2023. 7:30 pm

Iskreno i meni je bilo nejasno, zbog švaleracije sa ženom iz stručnog štaba da ga suspenduju. Ko da je Udokina žena u upravi Bostona :D :D
Upravo ovo što Čele reče, i najviše igrača i najbolji fizikalci. Sinoć sam gledao prvo poluvreme nekako nema one odbrane iz prošle sezone, kao da su se štedeli tako mi je delovalo. Tejtum jeste odličan igrač ali kolko se hajpuje da je glavni i da je on taj mora da isporučuje svaku. Za moj ukus previše pripaljuje za 3, nije on baš toliko dobar šuter da pripali 10 puta za 3. Daj malo post apa, malo pika već kad čovek igra sa loptom u rukama a zna se da je teško braniti pik kad ga zavrti igrač od 200+ cm.

Mislim da nema šanse da suspenduju Jokića, tek sad su dobili seriju i koja će biti još više gledana. Nisu ludi da isključe najbitnijeg igrača u seriji. Čak je i ovaj iz Finiksa rekao da je suspenzija nepotrebna.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue May 09, 2023. 1:10 pm

Tomenovi govnari su na ivici, 3:1 za Lejkerse :D :D
Da je bilo ko drugi na mestu GSa rekao bih da je serija gotova, ovako Karija čovek nikad ne sme da otpiše. Vidim da je sinoć loše odigrao samo 3/14 za 3 ali čovek vuče ceo plej of.
Pul igra kao da su ubacili mene da igram, za 10' 0 poena uz 0/4 iz igre... Nije odigrao 2 dobre utakmice u ovom plej ofu. Klej se isto ne proslavlja u plej ofu iako su mu % solidni, rekao bih da krštenica žuti polako.
Dejvis je povezao 2 dobre utakmice što je najbitnije za Lejkerse, po svim zakonima verovatnoće sledeću će ukanaliti :D :D Vidim da je opet iskočio Rivs, pojavio se Loni Voker. Pomoćno osoblje Lejkersa ispade dosta korisno kroz ovaj plej of, Šruder, Rivs, Voker, Rasel, Vanderbilt sa odbranom, Hačimura u nekim utakmicama. Mislim da će Lebron da nagazi posebno u petoj da završi posao jer je svestan da je ovima malo potrebno, a i bilo bi nekako pesnički da ih zatvore u petoj u San Francisku.
Lejkersi su dobili sa samo 6 ubačenih trojki i to drugi put u seriji, prvu su isto dali 6 trojki.

Majami na očekivanih 3:1 protiv Niksa, očekujem kraj serije u Njujorku. Niksi prosto nemaju šuta za nešto više, dok Majami može i bez šuta da dobija ovakve utakmice. Vidim Furnije i D Rouz 0 sekundi opet, Tibodo ni ne pokušava sa njima bar na po nekoliko minuta.

Čekićar

Post by Čekićar » Tue May 09, 2023. 3:22 pm

GSW je godinama unazad igrao prelepu kosarku,kada su bili u prajmu to je jednostavno bila lepota za oko jer su stvarno Steph i Klay brutalni suteri za kojih nije bilo nemoguce pozicije.
Medjutim sad kako krstenica radi svoje to je cesto za oko bas ruzno iz razloga sto,posebno Klay,uzimaju previse nerezonskih suteva,neizgradjene pozicije...Klay sinoc na egalu na 2min do kraja pripaljuje trojku sa 10m a ima 6sec do kraja napada,zatim u sledecem napadu uzima odmah trojku iz totalnog dizbalansa dok sa druge strane LAL preko Lebrona zove pik od igraca na kojem je Steph,traze to preuzimanje i resavaju u 2 navrata i cao zdravo..Razumna,racionalna kosarka protiv neracionalne,nerezonske...

Inace Davis je kljuc ove serije,jednostavno zatvara obruc i na preuzimanju Stephu je bas tesko protiv njega,na ulaz ne sme jer ovaj ce ga s ledja pokupiti lagano a predugacak je da se sutira preko njega..

Uglavnom jedna brutalna epoha ovih GSW.....Za mene oni su oduvek cesto igrali neracionalno sto je dodatni + za sve ovo sto su napravili,tj. oslikava brutalan kvalitet Stepha i Klaya...Strasni suteri...

Vreme je za neke nove igrace....

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue May 09, 2023. 4:22 pm

Meni je ono prošle godine delovalo kao labudova pesma ove generacije. Kari je još igračina iako ima 35, Drejmond ima 33 mada on sa dobrim timom iza može još, Klej ima 33 i njega godine stižu. Sa nekom manjom ulogom to bi prošlo ok, ovako ga je stiglo vreme. Mnogo su se uzdali u Pula koji je bio predviđen kao treći čovek u napadu, da verovatno vremenom zameni Kleja u hijerarhiji. U skladu sa tim dobio je odličan ugovor, ali on u ovom plej ofu ne isporučuje. Ne ide Kleja, ne ide Pula, Grin nikad nije bio skorer i dosta toga pada na Karija. Viginsu i Pejtonu svaka čast ali oni su tu više igrači koji igraju odbranu i donose energiju nego što su primarne opcije u napadu. Za razliku od prošle sezone nema Bjelice i Ota Portera.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed May 10, 2023. 3:30 am

Saznanje da se igrači Bostona sami na tajm autu dogovaraju kako da pokušaju da zaustave Hardena, je sve što treba da znate o njihovom treneru
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu May 11, 2023. 2:07 pm

Rekli su o staklenom...
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri May 12, 2023. 12:16 pm

Boston izborio sedmu kod kuce, nekako su sve vreme kontrolisali meč, mada ih je Fila stigla sredinom 4/4. Tada je konačno proradio Tatum, koji je do tog trenutka imao 1/14 iz igre. Četiri trojke za redom, vredi li to $315m?

Čekic napravio retku pogrešnu procenu, potcenio je Denver, koji je bukvalno otresao Finiks. Ko god da prodje u drugom 1/2, Slanina & co su favoriti na zapadu
non mollare mai

Post Reply