Očekujem da se potpuno raspadnu Ovako na prvu mi deluje da će biti ljuta borba za plej-in, a ako timu imaš Kavaja u prajm godinama pa još i Hardena realno je očekivati da se boriš bar za ulazak među 6 ekipa. Ovo povreda Kavaja će ići na ruku Hardenu, sad će moći potpuno da se vrati na Hjuston mod, u fazonu ja palijam 35'+ a vi ste nemi posmatrači
Mislio sam i ja da stavim Filu, ali kad pogledam kamerunsko govedo nikad nije ušlo u finale istoka tako da nema tu mnogo razočarenja. Plus ovo što je rekao da neće više igrati bek tu bek utakmice A ni Džordž nije baš najpouzdaniji tip, on se već povredio u prijateljskim utakmicama.
Na šta ovo liči... Dončićeva odbrana od lopte sramotna, nemam drugi komentar. Čovek je čuvao vazduh, još jedan dokaz da ga odbrana ne interesuje. Sve dok to ne popravi bar da ne bude rupa neće biti ni titula. Ovo je baš sramotno, nivo Hardena iz Hjustona. Ono nek se bar pravi da ga interesuje odbrana, ovo je vrlo loše za igrača tog kalibra. I ovo se ponavlja konstantno. Odbrana od lopte mu je generalno sramna, mada ni na lopti nije često bolja. Čak on može da odigra pristojnu odbranu na lopti kad se spusti u stav, jak je i velik, dugačak, nije ga lako probiti. Sve to kad hoće naravno, kad neće izigrava čunj.
A napad pre toga Juta pomaže sa Kleja koji je među top 5 šutera u istoriji košarke Ostaviš Kleja samog na spot ap šutu za 3 a pritom Dončić šutira vrlo nestabilno za 3 ove sezone... Donošenje odluka u minusu.
Da stvar bude luđa, asistenciju Kolinsu za pobedu je bacio Džordan Klarkson, on je ne bi dodao ni rođenom ocu verovatno Deluje da je i on bio iznenađen lošom odbranom Dončića i da je Kolins ovoliko dugo bio sam.
Luka je popravio odbranu na lopti, što mu omogucuju upravo rszlozi koje navodiš, ali je od lopte skandalozna. Ništa drugo do dekoncentracija, što je nedopustivo na tom nivou. Mora rešiti problem glave, manje se baviti sudijama, a više samim sobom
Što se Clarksona tiče, promenio se u ovoj fazi karijere, nije to više onaj stari. Očigledno da je prihvatio ulogu mentora mladim igračima i da mu prija da bude vodja iz senke. Nije to samo sinoc, on sada zaista gleda i hoce da doda
Rajakovićev Toronto izgubio od Memfisa 155-126, Rajakoviću nisi više srpski trener
Da stvar bude još gora, Toronto je dao 126 poena a u proseku najbolji napad NBA je Memfis koji daje 124 poena po utakmici. Dakle dali su više poena od proseka najboljeg napada u NBA i opet su izgubili 30 razlike...
S druge strane, Memfis je primio 126 poena a u proseku najlošija odbrana u NBA je veseli Vašington koji prima 122 poena po utakmici. Dakle Memfis je primio više poena od proseka najlošije odbrane u NBA i opet su dobili 30 razlike...
Toronto je osakacen povredama, odavno je puštena ova sezona niz vodu
A sinocna utakmica je specifična jer je brzo bila odlučena, pa su je dobrim delom igrali mahači peškira sa obe strane. A tek njih ne zanima odbrana, vec da se što više šuteva uputi, ne bi li ukrasili statistiku
Pitanje da li će igde ići jer je Rajli zajeban pregovarač, neće dati svog glavnog igrača tek tako. Druga strana je da Džimi ima 35 godina a već se zna za njegovu reputaciju odmaranja u regluarnoj sezoni da bi se odmorio za plej-of. Problem je takođe što ima igračku opciju za sledeću sezonu koja je 52 miliona $. Ipak, kako u plej-ofu značajno podigne nivo igre verujem da ima zainteresovanih da ga potpišu.
Ja sam mišljenja da Džimi kao drugi ili treći igrač u ekipi koja se bori za titulu itekako može da pomogne. Ako bi imao nekoga ko bi nosio napad i gde ne bi napad zavisio od Džimija, već da Džimi tu bude druga ili treća opcija u napadu, da igra odbranu, da bude sekundarni kreator. Jedini je problem što Džimi ne šutira trojke, morao bi da bude okružen šuterima. Velika bi stvar bila imati Džimija u plej-of seriji kako čuva najboljeg protivnilkog igrača na perimetru a da pritom napad ne trpi zbog toga.
Ne treba zaboraviti da je Majami sa Džimijem igrao 2 NBA finala i jedno finale istoka gde je ispao na jednu loptu u 7. utakmici protiv Bostona. Ipak, mislim da se smučio Rajliju prošle sezone prvo majmunisanjem na onom media deju kad je glumio budalu, pa onda i provociranjem posle pobede protiv Bostona u plej-ofu kad je bio povređen gde ih je posle Boston otresao lagano, pa onda i onim da sam ja bio tu druga bi se pesma pevala. Ovo zadnje mu je Rajli čak i javno zamerio, rekao je nešto u fazonu kad si povređen sedi i ćuti, ne provociraj. Rajli nije trpeo ni veće od njega.
Ne bih rekao da nije šampionski igrač, ali kao glavni igrač u timu realno nije taj kalibar da donese titulu. Za to nema dovoljno napadačkog kvaliteta, pre svega zbog šuta za 3. Kao što je npr. Igudala bio šampionski igrač ali nikad nije mogao da bude prva opcija ekipe koja se bori za titulu.
Opet kažem, kao 2. ili 3. napadačka opcija gde on ne bi morao da nosi napad i da bude primarni skorer ili primarni kreator, već da radi i jedno i drugo iz pozadine i da igra odbranu a da neko drugi nosi napad. Tu bi Džimi bio idealan. Džimi je jedan od najboljih glu gaj igrača u NBA, ali je na svoju reputaciju izgradio status prve napadačke opcije za šta realno nema kvalitet bar ne za titulu. Recimo za Finiks koji se spominje bi bio idealan, da Durent i Buker nose napad a Džimi da bude 3. opcija, malo niski post, poludistanca, ulazi, sekundarna kreacija i naravno odbrana gde bi rasteretio ovu dvojicu.
Sad naravno teško da će se taj posao realizovati, pre svega jer Bil ima no-trejd klauzulu i može da stopira bilo koji trejd ako mu se ne sviđa, drugo da li Rajli želi Bila koji nije ozbiljan faktor već godinama još je veće pitanje. Rajlija niko neće prejebati tako da očekujem da Džimi ostane u Majamiju do kraja sezone što bi bila najlošija opcija za njega jer bi onda morao ili da aktivira igračku opciju na 52 miliona $ i ostane u Majamiju (realno veće pare za jednu sezonu nikad više neće dobiti) ili će morati da se kocka i izađe iz ugovora pa da potpiše negde kao slobodan igrač, a pitanje je ko će Džimiju sa 35/36 godina dati približne pare za godinu dana. A ako aktivira igračku opciju ostaje u Majamiju i pitanje je da li će iko hteti da trejduje za njega sa 36 godina i tolikom platom, a pogotovo jer treba da se pregovara sa Rajlijem i da postoji šansa da ćeš za njega dati više nego što dobijaš.