NBA

Sve o američkoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: NBA

Post by Batica ubica » Fri Oct 31, 2025. 6:43 pm

Nikoli Topiću je dijagnostikovan rak testisa. Strašne vesti, momak od 20 godina. Nadam se da će ovo pregurati i da će se vratiti košarci.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Nov 05, 2025. 12:02 pm

Vučeviću mlad majore.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Nov 07, 2025. 10:57 am

I opet je dobio pedalu :D :D

Nije mi jasno da igrač kakav je Hejs-Dejvis ni u ovom kršu od ekipe u Finiksu nema minute, igra garbidž tajm minute. I to bih razumeo da je otišao u prošlogodišnji Boston na primer pa da kažeš tamo nema gde igla da padne puni su ko oko ali ovaj Finiks koji ne zna gde bije, gde je Dilon Bruks uzimao 20+ šuteva onih par utakmica dok se nije povredio. Ako se odluči za povratak u Evropu plaćaće ga suvim zlatom.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Nov 07, 2025. 2:17 pm

Monte mu uzeo mesto :D

Kad je NHD u pitanju, tako ti je to u NBA, on nije došao kao prospekt sa drafta, vec kao iskusan igrač iz Evrope. Takvi po pravilu igraju na kašičicu
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Dec 04, 2025. 4:52 pm

Jedna čudna vest, Klipersi su otpustili Krisa Pola. Još letos kao povratak kući, biće rezerva Hardenu i onda je dosta utakmica bio klupiran a nije imao nikakvu povredu. Klipersi su sklopili ovu ekipu i nemaju pojma šta sad sa njima, nagomilali su iskusnih igrača kojima nisu našli uloge. To govori i skor, Hardenova druga mladost im je doneli i ovo malo pobeda.

Pol je prošle sezone odigrao sve utakmice u Sparsima, 9 poena i 7 asistencija za 28' po utakmici što je vrlo korektno uzimajući u obzir godine. A donosi ti i nešto što što ne ide u statistiku. Nadam se da će otići negde gde će imati ulogu i minute, mislim da bi lepo legao Finiksu oni nemaju plejmejkera, Buker nije plejmejker i sigurno bi ga jedan plejmejker dodavač rasteretio kreiranja gde bi mogao da se fokusira samo na skorerski deo.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Dec 05, 2025. 2:35 pm

Pored Bzkera, u Finiksu je povredjeni Grin, a u njegovom odsustvu Gilespi igra sjajno. Tu je i Goodwin, nema tu mesta za CP3. A ni potrebe
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Dec 18, 2025. 5:19 pm

Vrlo lep video koji pojašnjava većinu problema današnjeg NBA. Odbrani su vezane ruke dok napad može da pravi korake, nošene i sklanja defanzivce laktovima. I naravno da upeca faul kad nema drugo rešenje. A čim odbrana krene da igra odbranu dobije faul.

I to čovek koji je pravio ovaj video je jedan od većih ljubitelja današnjeg NBA, čak je radio i neki podkast za NBA.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Dec 26, 2025. 1:42 pm

Nekako smo se svi navikli na slična Jokićeva izdanja, da ima brdo poena i 10+ asistencija. Mislim da ćemo tek za par godina biti svesni kakva je ovo zapravo dominacija.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jan 01, 2026. 12:04 pm

Sreća Jokić nije ozbiljnije povređen, pauza će biti mesec dana izgleda. Gadno je izgledalo, hiperekstenzija kolena je uvek nezgodna stvar i iziskuje neku pauzu. Velika je stvar što nije otišao prednji ukršteni ili zadnji ukršteni koji isto može da ode kad dođe do hiperekstenzije kolena.

Vembanjama je doživeo sličnu povredu sinoć, isto je bila hiperekstenzija kolena samo još gora jer je bio doskok. Još je gore izgledalo, nadam se da nije prednji/zadnji ukršteni ligament.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Feb 04, 2026. 3:49 pm

Harden u Klivlendu, Garland i budući pik 2. runde idu u Kliperse.

Solidno pojačanje za Klivlend, Harden pokazuje da još uvek može da pravi razliku uprkos godinama. Naravno nije to kao nekad kao u Hjustonu, ali kao 2-3 opcija i kao neko ko je primarni kreator i dalje može da pomogne. Mislim da će ovo rasteretiti Mičela kreacije i da će moći još više da se fokusira na skorerski deo, a da će Džeret Alen vrlo profitirati iz pik igre sa Hardenom. Naravno, Hardenovo nezalaganje u odbrani i nestajanje u plej ofu su deo paketa i to teško da će se promeniti.

Evo već 7. sezona kako je Kavaj u Klipersima i on je jedini koji je preživeo sve supertimove :D :D

Vučević u Bostnu, Anferni Simons u Čikagu a u posao je uključen i jedan pik 2. runde. Drago mi je zbog Vučevića jer je otišao u tim sa plej of ambicijama. Još Boston prangija za 3 kao lud, centar strečer je za njih ko budali šamar. E sad videćemo da li će dobijati loptu na postu, mislim da toga nema puno u Bostonu :D

Pol Džordž je dobio suspenziju na 25 utakmica zbog dopinga. Čovek je dopingovan i još se raspada, nisu trebali ni da ga kažnjavaju :lol:

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Feb 04, 2026. 5:43 pm

Spida je lično insistirao da mu dovedu Bradu, a i moje mišljenje je da je Harden bolja opcija za tim Klivlenda od Garlanda

Vučevic je konačno uspeo da pobegne iz Čikaga, cenim da je Bostonu baš ono što im treba

https://x.com/i/status/2019016489810964499

:text-bravo:
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Feb 04, 2026. 7:14 pm

non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Feb 04, 2026. 7:49 pm

Irriducibili wrote:
Wed Feb 04, 2026. 7:14 pm
https://x.com/i/status/2018925629849407819

Sreca, sreca, radost.... :rofl:
Nije im dugo trebalo :lol: :lol:

Dolazi čika Džejms, biće dobrog bakšiša :D :D

Znam da su svojevremeno po Americi postojali ljudi koji su pratili gde gostuje Hjuston i ako znaju da u tom gradu imaju jaki striptiz klubovi igraju Hardena u minus jer sledeći dan biti neće biti u stanju da igra.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Feb 13, 2026. 1:31 pm

Lep momenat za momka da se vratio posle svega.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Feb 20, 2026. 3:17 pm

Ako je onaj lažni Tviter profil stvarno Durent... Neće ga oprati ni Sava ni Dunav :D :D

Što kaže Džabari Smit je retardiran :D :D Šengun je kamenjar i ne igra odbranu, Irving se drugačije ponaša u društvu Evropljana, Harden je dobar dečko ali je malo u zabludi :lol: :lol:

I jedna od najjačih je za Vestbruka, triple double cocaine bear :lol:

Ali ako je stvarno on, čovek od 37 godina pravi lažne profile po Tviteru da bi sa svojim ortacima ogovarao sve žive.

ako se dokaže da je ovo stvarno Durent ode hemija u ekipi u nepovrat. Sreća u nesreći je što mislim da je Ime moje jedini trener koji možda može da ispegla ovu situaciju ako je ovo zapravo Durent.

Ljudi su našli dokaze da je to zapravo on, ima ih podosta a realni su. Koga detaljnije zanima, evo linkova:

Post Reply