Elem, srce mi je puno kad vidim kako je Huan Toskano Anderson dobio po guzici posle izjava da je G liga najbolja liga na svetu posle NBA

Moderator: Moderator
Jako dobar tekst, uživao sam čitajući ga. Drago mi je što je u tekstu obraćena pažnja na mehaniku trčanja i doskoka i koliko je to bitno u prevenciji povreda kod sportista. Dosta povreda kolena se događa upravo zbog nepravilnog doskoka, koleno dođe u nepravilan položaj i nastaje problem. A pogotovo kad neko ima stil igre kao što ga je imao Rouz, uvek je bio u sprintu, uvek je bio u kontaktu, uvek u skoku. Njegova brzina skoka je bila ludačka. I kad svaki napad ideš iz sve snage i igraš na taj način, a ne doskočiš dovoljno dobro dešava se ovo kao sa Rouzom ili sad sa Zajonom recimo. Čini mi se da sam negde jednom pročitao kako je Lebron na početku karijere imao bolove u leđima i kolenima usled sličnog stila igre Rouzovom i da je angažovao nekog trenera biomehanike koji mu je znatno popravio mehaniku trčanja i doskoka, te su posle toga bolovi nestali a Lebron je napravio šta je napravio.Irriducibili wrote: ↑Fri Sep 27, 2024. 8:28 pmhttps://nova.rs/sport/kosarka/derik-rou ... -karijera/