NBA

Sve o američkoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: NBA

Post by Batica ubica » Thu Sep 19, 2024. 3:45 pm

Vojnarovski više neće raditi za ESPN, dakle nema više svežih vesti od Vojnarovskog. Kako je rekao penzioniše se sa televizije i informacione industrije da tako kažem. Vidim da će raditi neki drugi posao vezan za košarku.

Elem, srce mi je puno kad vidim kako je Huan Toskano Anderson dobio po guzici posle izjava da je G liga najbolja liga na svetu posle NBA :rofl: :rofl: Sva ta priča da bi te razmontirala Unikaha, prosečan evropski tim :lol: :lol: NBA je sa svim svojim manama u smislu pravila, neigranja odbrane kroz regularnu sezonu, čudnih koncepta napada i dalje svetlosnu godinu ispred svih ali G liga :rofl: :rofl: Lepo nas je momak zabavio nema šta.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Sep 26, 2024. 3:25 pm

Jedno od većih šta bi bilo kad bi bilo, Derik Rouz je završio karijeru.

Najmlađi MVP u istoriji, mada treba reći da ga je dobio delom i zbog Lebronovog prelaska u Majami, i od tad kreće agonija. Kidanje prednjih ukrštenih levog kolena sa 23 godine, pa meniskus desnog kolena tek što se vratio i kraj sezone rano pa onda isto kidanje meniskusa desnog kolena, pa kidanje meniskusa levog kolena... Malo je živnuo one kovid sezone kad se vratio u Nikse i to je to, posle svih ovih povreda nije bio isti. Šteta ostaje što ga Čikago nije vratio za oproštajnu sezonu, oni će svakako igrati da popune broj barem bi napravili dobar marketinški potez sa čovekom na veteranskom minimumu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Sep 26, 2024. 3:53 pm

U NBA nema sentimentalnosti
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Sep 26, 2024. 4:48 pm

Naravno da nema, zato sam i napisao da bi to bio odličan marketinški potez. Vraćaš legendu kluba, momka koji je iz Čikaga, da odigra poslednju sezonu tamo gde je počeo. Pritom nije potrebno pričati koliko ga navijači u Čikagu obožavaju, dresovi bi išli ko ludi. I to ne bi kupovali samo Čikagovi navijači već košarkaški fanovi širom sveta jer Rouza voli dosta ljudi.

Imali bi medijsku pažnju pogotovo u drugom delu sezone, ovako neće imati ništa. Nije ostao Demar, trejdovali su Karusa, trejdovali bi i Levina da ga iko hoće ali sa njim su se zarobili sa jednim od najjačih ugovora u NBA, a ima ugovor za ovu i još 2 sezone. Igraće samo da popune broj, tako da bi Rouz na veteranskom minimumu bio odličan potez za njih.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Sep 26, 2024. 11:18 pm

Mislim da previše poetično i iz ovdašnje perspektive gledaš na stvari. Tamo važe neka druga pravila

Isaiah Thomas je žrtvovao karijeru zbog Seltiksa, bio šutnut kao krpa, pokušavao da se vrati i konačno se nekako osposobio da igra. Neverovatne ovacije je dobijao od publike u Bostonu, javno je molio da ga vrate i nije se desilo

Dodao bih i da NBA doživljava veliku ekspanziju širom sveta, zaradjuju ogroman novac, pa nema smisla stavljati njihov marketing pod znak pitanja
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Sep 27, 2024. 9:59 am

Mislim da poređenje Ajzee i Rouza nije na mestu. Rouz je ipak kultni heroj Čikaga, najmlađi MVP u istoriji NBA, još na sve to momak iz Čikaga, rođen i odrastao u južnom delu Čikaga ako se ne varam. Ajzea nikad nije imao toliki hajp oko sebe kao Rouz, u kojoj god hali da se pojavi Rouz dobija ovacije.

Ne gledam previše poetično, nego gledam baš kako oni gledaju. Rouz bi značio medijsku pažnju za klub koji će verovatno igrati jednu slabu sezonu, prodaja dresova, svi bi došli da gledaju Rouza. Bulsi bi imali svoj interes tu, a zna se da je tamo interes sve.

Evo kao primer Lejkersima je baš trebao Broni, on će im mnogo značiti kao 55. pik. Ali tu je medijska pažnja, prvi put da otac i sin igraju zajedno, pratiće se svaki njihov korak, svaka emisija će biti o njima, prodavaće se razne majice sa njima dvojicom sigurno. Eto ti interesa i zarade.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Sep 27, 2024. 1:40 pm

Ne poredim im karijere, ali Thomas je i dan danas Bog za navijače Seltiksa, što istini za volju nije ni čudno. I tek on, zbog teške priče koja ga prati, doživljava ovacije gde god da se pojavi

Kao što vidiš, oni ne gledaju tako, nisu pronašli motiv da ga potpišu. Oni krecu u obnovu ekipe i očigledno im se stari vuk tu ne uklapa. Ja poštujem što je on sam rešio da se povuče, a ne da kao Wall cele sezone moli da ga neko uzme

Što se LeBronovog šteneta tiče, uzet je da bi se zadovoljio tata i ni zbog čega drugog. On je sam najavljivao da ce tamo gde mu sin ode. Klasična ucena
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Sep 27, 2024. 8:28 pm

non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Sep 30, 2024. 2:08 pm

Jako dobar tekst, uživao sam čitajući ga. Drago mi je što je u tekstu obraćena pažnja na mehaniku trčanja i doskoka i koliko je to bitno u prevenciji povreda kod sportista. Dosta povreda kolena se događa upravo zbog nepravilnog doskoka, koleno dođe u nepravilan položaj i nastaje problem. A pogotovo kad neko ima stil igre kao što ga je imao Rouz, uvek je bio u sprintu, uvek je bio u kontaktu, uvek u skoku. Njegova brzina skoka je bila ludačka. I kad svaki napad ideš iz sve snage i igraš na taj način, a ne doskočiš dovoljno dobro dešava se ovo kao sa Rouzom ili sad sa Zajonom recimo. Čini mi se da sam negde jednom pročitao kako je Lebron na početku karijere imao bolove u leđima i kolenima usled sličnog stila igre Rouzovom i da je angažovao nekog trenera biomehanike koji mu je znatno popravio mehaniku trčanja i doskoka, te su posle toga bolovi nestali a Lebron je napravio šta je napravio.

Od ostalih vesti iz NBA treba izdvojiti da je Tauns trejdovan u Nikse za Rendla, Divićenca i pika 1. runde. Potpuno nejasan trejd Niksa po meni, Tauns je ja mislim najdalje od svih centara u NBA od onoga što Tibodo traži. Mekan do zla Boga i beži od kontakta, vrlo upitan defanzivac. A ni njegov mentalitet ne ide sa Tibsovim ratničkim ekipama. Plus su dali Rendla i Divićenca koji su bili bitni faktori. Rendl koliko god da je padao u plej-ofu (a pada i Tauns) donosio je čvrstinu i odbranu, Divićenco vrlo zahvalan timski igrač takođe. Minesota je po meni pobednik ovog trejda, dobila je dvojicu upotrebljivih igrača za momka koji realno nije mogao da bude noseći igrač u timu koji konkuriše za titulu. Znam da je Tibodo trenirao Taunsa u Minesoti i još me više čudi ovaj trejd. Zamišljam kako Tibodo kaže Taunsu kako mora da igra 46' pošto nemaju zamenu :D :D

Borca

Post by Borca » Mon Sep 30, 2024. 8:19 pm

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Oct 01, 2024. 11:10 pm

Veliki humanitarac, R.I.P.
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Oct 24, 2024. 1:42 pm

Krenula je NBA sezona, vreme je da se daju neka predviđanja :D :D

1. na istoku:
1. na zapadu:
Iznenađenje sezone:
Razočarenje sezone:
MVP:
Šampion:

1. na istoku: Boston
1. na zapadu: Oklahoma
Iznenađenje sezone: Sakramento
Razočarenje sezone: Klipersi
MVP: Jokić
Šampion: Boston

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Oct 24, 2024. 11:57 pm

Boston
OKC
GSW
Fila
Vembi
Boston
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Oct 25, 2024. 9:21 am

Boga mi hrabra prognoza sa Vembijem kao MVPem, misliš da će San Antonio imati toliko pobeda da on bude u trci? Realno bez plej-ofa u najmanju ruku neće biti ni u priči, kakvu god sezonu odigrao. Znaš kako je bilo za defanzivca godine prošle sezone, on je imao dobar učinak ali su timski bili kanta. Doduše sad mu je tu Kris Pol, imaće ko da mu asistira i namešta 10ak lakih poena po utakmici, što u igri iz pika lob pasovima pre svega, što u igri iz što u mismeč situacijama koje Pol čita vrhunski. Ne bi me iznenadilo da Pol pod stare dane bude vodio ligu u asistencijama, samo ako odigra dovoljno utakmica. Ovo je savršena ekipa za njega u ovim godinam. Plejmejker koji prvo gleda da doda u mladoj ekipi i sa najboljim mladim igračem savršeno kompatibilnim sa njim.

Vidim neke slike da se Vembanjama napucao žestoko, mada na Olimpijadi nije bio napucan malo deluje nerealno da se za 2 meseca onoliko nagruvao.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Oct 25, 2024. 11:53 am

Znaš kako, SAS uopšte nema loš tim, posebno kad se budu kompletirali, a na Zapadu se lakše diše. Po meni itekako mogu do PO, sve samo zavisi od njihovih planova. Na to sam dodao hajp oko Vembija, pa je otuda sve moguce. Nije najverovatniji izbor, al nije ni nemoguc
non mollare mai

Post Reply