Košarkaška reprezentacija Srbije
Moderator: Moderator
- Irriducibili
Re: Košarkaška reprezentacija Srbije
Ne bih rekao, on slabo učestvuje u napadima kroz Jokica, osim kad igraju pik. On kad se zapali to je one man show, Jokic kao da ne postoji
non mollare mai
- Batica ubica
Kao što je i očekivano jaki su kao crna zemlja. Mišljenja sam da im kamerunsko govedo nije trebalo i da su bolji kad su u petorci Dejvis/Adebajo. Upravo je petorka Amera sa njima dvojicom zajedno napravila ključnu razliku defanzivno u 2. poluvremenu. Očigledno da defanzivno ne igraju kako znaju još uvek, a to može samo da napreduje. U napadu se sve videlo, Lebron vodi igru, Durent koji ne zna da promaši, Kari čak sa manjom ulogom danas. Ovi ostali Buker, Edvards, Holidej u službi ekipe, prihvataju svoju ulogu. Još Tejtum i Haliburton nisu ni igrali...
Držali smo se dok nisu stisli odbranu u 2. poluvremenu. Šut je bio vrlo loš na kraju samo 27% na čak 33 pokušaja. Mislim da bi bilo besmisleno bilo koga kritikovati jer smo igrali sa vanzemaljcima, ovo se i očekivalo.
Držali smo se dok nisu stisli odbranu u 2. poluvremenu. Šut je bio vrlo loš na kraju samo 27% na čak 33 pokušaja. Mislim da bi bilo besmisleno bilo koga kritikovati jer smo igrali sa vanzemaljcima, ovo se i očekivalo.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
- Irriducibili
Daleko je ovo i od našeg maksimuma, Pirocanac ce mnogo toga kriti do eliminacione faze
non mollare mai
- Batica ubica
Rutinski juče. Svidelo mi se što su zalaganje, fokus i stav ekipe bili vrhunski i kad je tako kvalitet mora da dođe do izražaja. Odbrana odlična mada mora se reći da protivnik nije bio relevantan.
Sviđa mi se kako su se svi prilagodili Jokiću i znaju da igraju sa njim, prave se odlični katovi, šuteri u svakom trenutku očekuju pas. Kako napisa neko na Mocartu za Drukaru da je kao Aron Gordon i stvarno jeste tako, ostvario je odličnu saradnju sa Jokićem. Jokić svakog saigrača čini 20% boljim.
Lepo je što je Micić pred kraj utakmice pogodio dosta šuteva i podelio asistencija, da i on uhvati ritam jer će nam za jake utakmice biti preko poreban.
Južni Sudan nije ni malo lagana utakmica, ako se ne shvate ozbiljno vrlo lako to može da ode na drugu stranu. I igrači i Pešić su iskusni, verujem da tu neće biti problema.
Sviđa mi se kako su se svi prilagodili Jokiću i znaju da igraju sa njim, prave se odlični katovi, šuteri u svakom trenutku očekuju pas. Kako napisa neko na Mocartu za Drukaru da je kao Aron Gordon i stvarno jeste tako, ostvario je odličnu saradnju sa Jokićem. Jokić svakog saigrača čini 20% boljim.
Lepo je što je Micić pred kraj utakmice pogodio dosta šuteva i podelio asistencija, da i on uhvati ritam jer će nam za jake utakmice biti preko poreban.
Južni Sudan nije ni malo lagana utakmica, ako se ne shvate ozbiljno vrlo lako to može da ode na drugu stranu. I igrači i Pešić su iskusni, verujem da tu neće biti problema.
- Irriducibili
Drukari je Jokic digao cenu novog ugovora za milion
Nepohodno nam je da BB proradi, nema ga za sada
non mollare mai
- Batica ubica
Proradiće kad bude bilo najpotrebnije, šampionska je to glava. Jako mi se dopala i njegova i Vanjina odbrana juče, bili su na nivou iako ih šut ne sluša.Irriducibili wrote: ↑Thu Aug 01, 2024. 7:25 pmDrukari je Jokic digao cenu novog ugovora za milion
- Irriducibili
Nije ista dimenzija, bez Vanjinog šuta živimo, Bogdanov nam je vec neophodan
non mollare mai
- Batica ubica
Kako je pomenuti dvojac zaključao Lorenca Brauna dovoljno govori podatak da je šutirao 2/9 iz igre i da je imao 5 izgubljenih lopti. Obojica agresivni i naprženi, u stavu svaku odbranu, dobro se postavljaju i čitaju igru i obojica vrlo fizički jaki a FIBA pravila dopuštaju kontakt... Takođe nisam nikad video da neko ovoliko namuči Ljulja kao Šej. Jednu loptu mu je ukrao živu, drugi put je malo falilo da opet ukrade i treći put ga je oterao u aut i naterao da baci loptu u bunar. Nikel Aleksander isto vrhunska odbrana, Nemhard takođe. Generalno Kanada igra odličnu odbranu, Španci par puta nisu stigli da izbace loptu isticao im je napad.Batica ubica wrote: ↑Thu Jul 18, 2024. 5:11 pmMeni su Kanađani jedini kadri da eventualno nešto urade protiv Amera baš zbog toga jer imaju Šeja i Mareja koji mogu da se zapale, pa da na njihovo ludilo eventualno nešto izvuku a da takođe i RJ Beret ubaci nešto iz drugog plana. Mislio sam da je otišao i Vigins ali vidim da ga nema. Takođe tu su Bruks i Dort kao vrlo sposobni defanzivci pogotovo po FIBA pravilima. Naravno mnogo toga bi trebalo da im se poklopi da bi uopšte došlo do bilo kakve neizvesnosti u eventualnoj utakmici Amerike i Kanade. Realno gledano to je 20 za Amere bez razmišljanja. Posle Amera koji su neprikosnoveni po meni Kanada ima najbolji tim i pored nedostatka ekstra kvalitetnog visokog igrača. Tu je Olinik koji je dobar timski igrač znači dosta svakoj ekipi, radi više stvari na terenu ali nije nosilac ipak.
Vembanjama i Gober jesu ogromna prednost po FIBA pravilima i tu nema prolaska u reketu, i ako ekipe budu targetirale Gobera da izađe na preuzimanje gde se zna da je najtanji onaj monstrum ostaje u reketu i lagano brani celu širinu terena ako treba. Ali kao što Irr reče spoljna linija je tanka. De Kolo je prošao najbolje dane iako ga i dalje cenim kao igrača, Furnije je puter ruka ali on nije neko ko bi mogao da bude prva opcija spolja više sistemski igrač, Batum je dobar glu gaj... Ovo ostalo je manje više tanko za Amere pa i za Kanadu po meni.
Nemačka je kompaktna ekipa, borbena, onu Ameriku sa SP su dobili u igri na koš više mada je bilo više nego očigledno da onoj Americi od prošle godine zalaganje i fokus nisu bili na maksimumu kroz ceo turnir. Opet, Nemci mogu da dobiju bilo koga sem Amera. Ni malo se ne bih iznenadio da opet uđu u finale.
Nama će centri biti najveći problem defanzivno, ekipe će tražiti i Jokića i Milutinova na preuzimanjima. Pa čak mislim ni da iskakanja sa njima dvojicom nisu najsrećnije rešenje, veliki su to ljudi treba da se vrate u reket a zna se da Pešić forsira tzv. hard hedž![]()
Opet, napadačka osovina je odlična Micić-Bogdan-Jokić 3 klasna igrača, Milutinov kao šesti čovek ove ekipe na koga mora da ide svaki napad kad Jokić nije na terenu. Prošlo SP smo dobili mnogo od igrača uloge N. Jovića, Dobrića, Avramovića, Davidovca, pa čak i Petruševa mora se reći. Ima tu i šuta Vanja, Gudurić, Dobrić svi su sposobni da pogode. Mnogo bi značilo kad bi Jović mogao da ide SP je odigrao odlično. Šteta što Stefan Jović nije otišao, za rezervnog pleja on je ovde idealan.
Deluje mi da su uloge kod Kanađana vrlo lepo raspoređene, Šej je naravno glavni a ostali se nadovezuju. Nemhard je bio odličan, Bruksova odlična rola u napadu, RJ Beret koji je maltene sve ubacio igrom od lopte, Pauvel je imao odličnu rolu. Nema puno Mareja za sad.
Šta uradi Brizuela u 4/4

Grčka-Austalija je bila vrlo neizvesna utakmica. Austalija mekano u 1. poluvremenu nisu ličili na sebe, mnogo izgubljenih lopti, Grčka mnogo lakih poena na obruču i otvorenih trojki pre svega Vokap. I onda u 2. poluvremenu izlazi neka druga ekipa Austalije, nabrijani, grizu, igraju odbranu baš onaj njihov stil igre. Lendejl odličan jedino nije mogao bacanje da pogodi nikako. Danijels srećom nije povređen iako nije lepo izgledao onaj pad, posle se vratio i odigrao odlično do kraja. Deli Radivoje ušao sa svojom energijom i odbranom, pogodio trojku, podvalio jednu asistenciju. Janisa kako pogledaju popreko svira se faul a on može da razgrće kolko mu volja. Ipak odlično je vukao Grčku mora se reći, čak je pogodio i bitnu trojku u 4/4. Moj brat Nick the Brick je dirigovao naravno sa 8 asistencija

- Batica ubica
Mislim da nikad goru grafiku za košarkaške utakmice nisam video. Vreme za napad se pojavljuje tek 10 sekundi pre kraja napada, nigde nema timskog broja faulova ne znaš kad je ko u bonusu. To je moralo bolje.
- Batica ubica
Vreme su ispravili, ostaje još da bonuse uglave negdeBatica ubica wrote: ↑Sat Aug 03, 2024. 8:45 pmMislim da nikad goru grafiku za košarkaške utakmice nisam video. Vreme za napad se pojavljuje tek 10 sekundi pre kraja napada, nigde nema timskog broja faulova ne znaš kad je ko u bonusu. To je moralo bolje.

Mislim da je Petar Denda jedini čovek koji gotivi Kalatesa više od mene

- Batica ubica
Velika pobeda i osvojena bronza. Kapa dole momcima na ovoj utakmici, nije bilo samosažaljenja, nije bilo tuge, izašli smo fokusirani, sa maksimalnim zalaganjem i stavom. Ovo je baš muški odigrano. Nekako sam se pribojavao ove utakmice poznavajući naše igre u utakmicama za 3. mesto i poznavajući nemački mentalitet ali ova grupa momaka ne potpada stereotipima.
Šteta za utakmicu protiv Amerike, pa jedna od najboljih utakmica reprezentacije koje sam gledao. Onako namučiti ovaj tim Amerike je veliko dostignuće samo po sebi. Doduše mislim da su nas malo potcenili na početku i da su ušli pod ručnom u odbrani, da su hteli da nas dobiju napadom. Nismo im dozvolili puno poena u tranziciji što nas je i držalo u vođstvu, neke odlične odbrane 1v1 su odigrane protiv najboljih igrača na svetu. Posle su i oni zategli odbranu u 4/4. A kad imaš onoliko talenta u napadu, gde Tejtum i Haliburton sede na klupi...
Mora se čestitati i selektoru Pešiću. 2 medalje na 2 uzastopna velika takmičenja su velika stvar. Bilo je tu posle onog EP i velikih kritika na njegov račun, sumnje pre SP, raznih priča. Ipak, rezultati su tu i na tome mu treba čestitati.
Zabrinjavajuća stvar je dalja budućnost jer ovde sem Jovića više nema mladih igrača. Bogdan je '92, Aleksa, Micić, Dobrić i Milutinov su '94, Jokić, Gudurić i Davidovac su '95, Vanja je '97, Plavšić je '98, Drukara je '00 i Jović je '03. Jeste većina ovih igrača u prajmu svojih karijera ali problem je što je samo jedan mlad tu, jer realno Petrušev nije više u kategoriji mladih igrača. Evo recimo roviti Davidovac koji maltene nije ni igrao je potrebniji reprezentaciji od Pokuševskog što dovoljno govori o Pokuševskom. Problem je što nema ni u perspektivi mladih igrača, Topić koliko god da je talentovan mislim da je to više hajp nego realnost a i nije baš srećno krenuo sa povredama, Đurišić mlad major je bio dobar u Megi ali bio je i Petrušev u Megi MVP ABA, najbolji mladi igrač ABA i najbolji strelac ABA pa je sada igrač uloge u EL. Kao nacija nemamo više igrača i generacije su sve manje i manje talentovane i ja to pričam već 5 godina. Evo na primer u generaciji '00 su najtalentovaniji igrači svojevremeno bili Marko Pecarski i Uroš Trifunović, jedan je prošle sezone igrao u vrlo moćnom Merkezefendiju koji je bio 12. u Turskoj a sad igra za Lijetkabelis a drugi je godinama bio u Partizanu na konto toga što je mlad i što mu je otac to što jeste. A obojica bili veliki talenti, navijači se stalno pitali zašto ne igraju...
Iskoči mi Alimpijević (kome se mora odati priznanje jer je postao dobar trener) pre neki dan u podkastu kod Kuzmanovića gde baš priča kako su mlađe generacije kako je on rekao Tik Tok generacije gde ti imaš 10-15 sekundi da mu nešto kažeš i on već gubi fokus, kao da hoće da skroluje dalje. I ubo je suštinu, generacije su sve slabije i iz tog razloga, pričao je Novica kako Pecarski dođe na trening i samo gleda u telefon, punio telefon 2x dnevno itd. Kad protiv Igokee nije smeo da izađe iz igre jer mu je Pecarski bio zamena kaže ako Pecarski uđe zaspaće na terenu
Šteta za utakmicu protiv Amerike, pa jedna od najboljih utakmica reprezentacije koje sam gledao. Onako namučiti ovaj tim Amerike je veliko dostignuće samo po sebi. Doduše mislim da su nas malo potcenili na početku i da su ušli pod ručnom u odbrani, da su hteli da nas dobiju napadom. Nismo im dozvolili puno poena u tranziciji što nas je i držalo u vođstvu, neke odlične odbrane 1v1 su odigrane protiv najboljih igrača na svetu. Posle su i oni zategli odbranu u 4/4. A kad imaš onoliko talenta u napadu, gde Tejtum i Haliburton sede na klupi...
Mora se čestitati i selektoru Pešiću. 2 medalje na 2 uzastopna velika takmičenja su velika stvar. Bilo je tu posle onog EP i velikih kritika na njegov račun, sumnje pre SP, raznih priča. Ipak, rezultati su tu i na tome mu treba čestitati.
Zabrinjavajuća stvar je dalja budućnost jer ovde sem Jovića više nema mladih igrača. Bogdan je '92, Aleksa, Micić, Dobrić i Milutinov su '94, Jokić, Gudurić i Davidovac su '95, Vanja je '97, Plavšić je '98, Drukara je '00 i Jović je '03. Jeste većina ovih igrača u prajmu svojih karijera ali problem je što je samo jedan mlad tu, jer realno Petrušev nije više u kategoriji mladih igrača. Evo recimo roviti Davidovac koji maltene nije ni igrao je potrebniji reprezentaciji od Pokuševskog što dovoljno govori o Pokuševskom. Problem je što nema ni u perspektivi mladih igrača, Topić koliko god da je talentovan mislim da je to više hajp nego realnost a i nije baš srećno krenuo sa povredama, Đurišić mlad major je bio dobar u Megi ali bio je i Petrušev u Megi MVP ABA, najbolji mladi igrač ABA i najbolji strelac ABA pa je sada igrač uloge u EL. Kao nacija nemamo više igrača i generacije su sve manje i manje talentovane i ja to pričam već 5 godina. Evo na primer u generaciji '00 su najtalentovaniji igrači svojevremeno bili Marko Pecarski i Uroš Trifunović, jedan je prošle sezone igrao u vrlo moćnom Merkezefendiju koji je bio 12. u Turskoj a sad igra za Lijetkabelis a drugi je godinama bio u Partizanu na konto toga što je mlad i što mu je otac to što jeste. A obojica bili veliki talenti, navijači se stalno pitali zašto ne igraju...
Iskoči mi Alimpijević (kome se mora odati priznanje jer je postao dobar trener) pre neki dan u podkastu kod Kuzmanovića gde baš priča kako su mlađe generacije kako je on rekao Tik Tok generacije gde ti imaš 10-15 sekundi da mu nešto kažeš i on već gubi fokus, kao da hoće da skroluje dalje. I ubo je suštinu, generacije su sve slabije i iz tog razloga, pričao je Novica kako Pecarski dođe na trening i samo gleda u telefon, punio telefon 2x dnevno itd. Kad protiv Igokee nije smeo da izađe iz igre jer mu je Pecarski bio zamena kaže ako Pecarski uđe zaspaće na terenu

- Irriducibili
Plačem bukvalno, ne mogu da verujem da nam je suludi termin igranja meča za trece mesto, doneo najjaču dodelu medalja ikada
Braca kao pred fajront na svadbi, razvaljeni i jebe im se za sve. Nije moguce ne obožavati ove momke, ne mogu da dočekam da se ponovo okupe

Braca kao pred fajront na svadbi, razvaljeni i jebe im se za sve. Nije moguce ne obožavati ove momke, ne mogu da dočekam da se ponovo okupe

non mollare mai