FK Partizan

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: FK Partizan

Post by Batica ubica » Wed Oct 02, 2024. 12:00 pm

Upravni odbor Partizana, koji je zadedaio tokom današnjeg dana, konstatovao je ono što se već danima sluti u javnosti. Predstojeće zasedanje Skupštine biće poslednje za postojeći saziv vrhuške kluba na čelu sa Miloradom Vučelićem, koje će najviše klupsko telo, nema više nimalo dileme, razrešiti dužnosti 11. oktobra i imenovati novo rukovodstvo, saznaje Telegraf.

To podrazumeva da će klub posle deset godina napustiti predsednik Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura i još uvek aktuelni Upravni odbor, a Skupština će umesto njih imenovati nove čelnike i toga je svestan komplatan saziv rukovodeće strukture.

Nije takođe tajna da će umesto Vučelića na mesto predsednika biti imenovan Rasim Ljajić, koji će, pak, odabrati novi Upravni odbor i najbliže saradnike, a vremenom će biti promenjeni i delegati Skupštine.

Tokom naredne sedmice planirani su i sastanci Nadzornog odbora, kao i Pravne komisije, koji će pripremiti i usaglasiti dnevni red predstojeće Skupštine koja će se, sva je prilika, od redovne pretvoriti u Izbornu.

Podsetimo, mandat predsedniku Miloradu Vučeliću i još uvek aktuelnog saziva Upravnog odbora zvanično je isticao u januaru 2027. godine. Međutim, dosta zabune je unela ostavka Vučelića pre više od godinu dana, uoči navijačkih protesta, od kada se ređe pojavljivao u javnosti (ne i u klubu), ali se "vodio" kao predsednik u ostavci.
Evo šta je juče napisao Ivković. Dakle, definitivno ćemo videti leđa gosn Mikiju i gosn Vučeli. Dabogda više nikad ne priđu stadionu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Oct 02, 2024. 12:04 pm

Moraju da odlete svi, ne samo oni. Od kafe kuvarice do skupštine.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Oct 02, 2024. 12:05 pm

Apsolutno se slažem, ali njih dvojica su glavni. Ako se rešimo njih dvojice ostali će lakše leteti.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Oct 05, 2024. 11:41 am

"Partizan je, kako to biva sa velikim klubovima i velikim imenima doživljavao čudnu sudbinu. Njegovi osnivači su prvo bili slavljeni, imena su im bila na ulicama, imali su spomenika, divili su im se. Onda je došlo vreme da im se ta imena sa ulica skinu i Koči Popoviću i Peku Dapčeviću, da bi ih posle opet vraćali. Tako je bilo i sa Partizanom, ali klub je uvek postojao i pred njim je bila svetla budućnost", rekao je Vučelić.
Kakva komunjara nas vodi 10 godina dobro je i da postojimo...

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Oct 05, 2024. 5:05 pm

Silom prilika moram otići na stadion.

Pomisliće zli jezici da dajem podršku Krpi Miloševiću.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Oct 07, 2024. 10:15 am

Na pitanje da li mu je sada malo jasnija slika o tome šta ga čeka kada preuzme funkciju u Partizanu, Ljajić je uzvratio:
Jedino mi je jasnije zašto ljudi ne prihvataju da se angažuju za rukovodeće pozicije u Partizanu. Naime, stanje je mnogo teže nego što sam mogao i da pretpostavim. Moja ljubav prema Partizanu i fudbalu uopšte možda jeste iracionalna, ali sam se trudio da u javnim poslovima budem uvek s dve noge na zemlji i krajnje pragmatičan. A to znači da sam spreman da se upustim u ovu avanturu samo pod određenim uslovima. Kao prvo, da se odloži skupština koja je zakazana za 11. oktobar, a kao drugo, da se nova uprava bira po novom Statutu, jer je ovaj stari potpuno anahron i u startu uvodi dvovlašće u funkcionisanju kluba. Tako je po sadašnjem normativnom aktu predsednik kluba engleska kraljica, bez ikakvih ovlašćenja, a generalni direktor je faktički premijer sa svim operativnim kapacitetima. Možda ja ne izgledam suviše pametno, ali da se baš kopčam otpozadi, glupo je i pomisliti“, poručio je Ljajić u intervjuu za Kurir.

Kandidat za novog predsednika Partizana je slikovito opisao na šta će ličiti njegova borba za spas kluba, ako prihvati funkciju.
Ulazak u Partizan u ovim uslovima isto je kao da ulazite u hladnu, mutnu i brzu vodu, a treba da se dočepate druge obale. Preko 90 odsto mojih prijatelja se hvatalo za glavu kad su uopšte čuli da razmišljam da se kandidujem. Partizan je danas klub sa evropskim platama, balkansko-socijalističkom organizacijom i afričkim rezultatima. Dakle, već propast u najavi. I ne radi se tu samo o finansijskoj dubiozi već i o nakaradno postavljenom čitavom sistemu po kojem klub funkcioniše, o starom modelu poslovanja preduzeća da je to svačija i ničija svojina, ili, što je još gore, da je to alajbegova slama iz koje se samo uzima. Pa, presušilo bi i da se radi o Dojče banci. Treća stvar, možda jednako teška kao i prethodna, mnogo su poremećeni međuljudski odnosi, posebno kad su u pitanju bivši igrači, jer oni koji su van kluba smatraju da zaslužuju da budu umesto onih koji su u klubu. Ni Partizan, kao i nijedan drugi naš klub, ne može i ne sme da funkcioniše kao zavod za zapošljavanje ili zbrinjavanje bivših fudbalera. Oni svakako imaju svoje mesto u klubu, naročito sportskom delu, od rada sa mladim kategorijama, skauting službe, preko trenera, do sportskog direktora. U upravi kluba takođe treba da bude mesta za bivše igrače, kao i u skupštini, ali moraju i oni da shvate da se ne živi od stare slave“.

Priznao je i Ljajić ono što se danima šuškalo u fudbalskim krugovima: niko ne zna ko će biti generalni direktor ili prvi operativac kluba.
Suviše je malo vremena da se kompletira sastav i Upravnog odbora i čelnih ljudi. U ovom trenutku ne vidim ni naznake ko bi mogao da bude generalni direktor, s obzirom na to da je to po ovom Statutu najvažnija, a i po budućem, ako bude usvojen, jedna od dve najbitnije funkcije u klubu. Ovde je potrebno deset ljudi koji će od jutra do sutra da budu u klubu i rešavaju problem po problem“.

Otkrio je Ljajić da ima spreman plan za oporavak Partizana.
Moj plan je sadržan u četiri tačke kako bismo za godinu dana mogli da vidimo prve opipljive rezultate. Prva tačka podrazumeva organizacionu i finansijsku stabilizaciju kluba. Druga podrazumeva stavljanje na noge omladinskog pogona i skauting službe, jer Partizan mora da bude fabrika za proizvodnju igrača. Bez toga on na srednji rok ne može da opstane. Treće, odmah treba da započnemo radove na poboljšanju infrastrukture, jer je nedopustivo da su svlačionice u onako lošem stanju ili da Zemunelo iz dana u dan propada. Četvrta stvar, Partizan mora da igra evropska takmičenja, jer bez toga možemo i da dubimo na glavi, neće nam vredeti“.

Pomenuo je Ljajić i dug Partizana...
Nisam video nikakve papire, ali po onome što sam čuo, ukupan dug Partizana je oko 60.000.000 evra, a da bi prošli monitoring UEFA, potrebno je najmanje pet miliona, a do kraja godine još pet miliona evra“, istakao je Rasim Ljajić.
Intervju Rasima Ljajića. Vrlo realno i pošteno, tačno opisano funkcionisanje i organizacija kluba. Dug oko 60 miliona €...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Oct 10, 2024. 12:16 pm

Mislim da sadašnje rukovodstvo nema ambicije da ostane u klubu. To sam lično informisan! Što se tiče skupštine, to je manje važno... Može se zakazati nova vanredna skupština i da se taj problem reši. Kao i da se promeni statut, ako nije dobar. To može da se izvede na dva načina. Ili odmah formirati Upravni odbor za predsednikom na čelu, ili ukolioko nema uslova, da se uspostavi privremeni organ od četiri ili pet ljudi, koji će voditi Partizan narednih nekoliko meseci i raščistiti stvari oko svih tela u FK Partizan. Da budemo precizni, ili odmah predsednik i Upravni odbor, ili privremeni organ, koji će doći do nove skupštine, novog UO i novog predsednika”, rekao je na početku razgovora za Kurir Tomislav Karadžić.

Već sedmicama se priča o dugu Partizana, ozbiljnost situacije izneo je i potencijalni predsednik Rasim Ljajić rečima da je deficit u kasi 60.000.000 evra. Međutim, Tole ima drugačije podatke.
Dug je manji od sume koja se pominje, ali nije daleko od toga. Nije svakako mali. Struktura tog duga je koncipirana da su 50 odsto obaveze prema državi, a ostalo prema drugim poveriocima, igračima... Dug je između 40 i 50 miliona evra! To je za sada problem, svakako, ali treba učiniti da se pronađe finansijska injekcija. Da se osnovne potrepštine razreše, da Partizan osvoji drugo mesto u prvenstvu, da se uđe u Evropu i da se kroz to takmičenje dođe do 7.000.000 ili 10.000.000 evra, plus da se realizuju i neki transferi ako su mogući, da pomognu sponzori ako ih ima. I tako krenuti u program sanacije kluba. I da budem potpuno jasan i da ne budem kontradiktoran, dugoročno posmatrano država ne treba da daje svoj novac klubovima”.

Iskusni fudbalski radnik tvrdi da država treba da napravi otklon od Partizana i Crvene zvezde.
Mislim da je država ušla u veliki problem, kada je napravila grešku i opredelila se da finansira fudbal. Odnosno da daje ogromna finansijska sredstva u Crvenu zvezdu i Partizan. Te klubove treba dovesti da žive od svojih rezultata, ulaznica, sponzora, prodaja igrača... Da se država ne upliće i ne pomaže njihovo poslovanje, s tim da bi bilo potrebno da se obezbede licence i krene u drugačiji sistem rada”.

On pozdravlja potencijalni dolazak Rasima Ljajića.
Rasim Ljajić je dobro rešenje! Kada sam bio predsednik Partizana on je bio moj potpredsednik, lično sam ga postavio na tu funkciju, sa još četiri čoveka. On voli fudbal, nije suvi političar da mu je sve nepoznato u sportu. Ukoliko bude imao želju i podršku navijača, društva i države, mogao bi da krene u proces vrlo kvalitetno. Cenim ga, mudar je i pametan čovek”.

Spontano se dotakao i euforije koja vlada oko košarkaškog kluba.
Živimo vreme u kome košarka beleži dobre rezultate i vlada opšta euforija. Ali treba znati, da su košarka i drugi sportovi u odnosu na fudbal, u svetskim razmerama, u razmaku od dve svetlosne godine. Tolika je razlika”.
Evo šta kaže Tole.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Oct 10, 2024. 3:40 pm

Još uvek aktuelni predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura, koji je juče uredno spakovao sve svoje stvari iz kancelarije u Humskoj, insistiraju da se zasedanje Skupštine održi po planu i da ih već sutra njihov saziv razreši dužnosti. Na taj način rukovođenje klubom, ali i sve prispele obaveze, a one nisu male, preuzele bi nove, nadolazeće strukture u Humskoj.
Deo iz Ivkovićevog teksta. Ovo čekam 8 godina... Govedo definitivno odlazi, daleko mu lepa kuća.
FK "Partizan" obaveštava javnost da je danas u kancelarijama kluba, održan sastanak između predsednika FK "Partizan" Milorada Vučelića i gospodina Rasima Ljajića, kandidata za predsednika kluba. Tom prilikom dogovoreno je da se sednica Skupštine kluba odloži za 21. oktobar 2024. godine. Isključivi razlog za odlaganje sednice Skupštine jeste zahtev gospodina Rasima Ljajića za dodatnim vremenom u kom bi se obavile konsultacije sa potencijalnim kandidatima za buduće članove Privremenog organa koji će u narednom periodu rukovoditi klubom.

Na sednici Skupštine 21. oktobra 2024. godine biće doneta odluka o razrešenju predsednika kluba i Upravnog odbora, razrešenju generalnog direktora, te izboru Privremenog organa koji će upravljati klubom nakon sednice Skupštine, a kandidat da bude na čelu Privremenog organa će biti Rasim Ljajić.

Na istoj sednici Skupštine biće razrešeni i svi delegati Skupštine, (Skupština će biti raspuštena), a Privremeni organ koji će potom voditi klub, organizovaće izbore za nove članove Skupštine kluba koji će u budućnosti izabrati predsednika i ostale organe kluba
- stoji u saopštenju kluba iz Humske.
Zvanično saopštenje kluba. Skupština je pomerena za 10 dana, goveda i zvanično odlaze iz kluba u koji kamo lepe sreće da nisu nikad ni došli. Ljajić traži još vremena da okupi saradnike a kako reče Ivković u gore citiranom tekstu čeka se dozvola države za 10 miliona € koliko je potrebno da se uplati Uefi za licencu da bismo igrali Evropu dogodine... Eto u koliki problem su goveda uvalila kluba.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Oct 10, 2024. 7:34 pm

Lično nemam tu prevelika očekivanja, Ljajic je sve, samo ne osoba s kičmom

Onaj koji je klub doveo do dna, shvatio je da je preterao, te zamenio pijune i pustice nas da dišemo

Ali nece dopustiti ni da se približimo, a kamoli da ugrozimo mezimicu

Dok on bude jahao Srbiju i postavljao svoje poslušnike, FKP ce u manjoj ili vecoj meri, biti samo sparing partner
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Oct 10, 2024. 9:40 pm

Nemam ni ja neko poverenje u Rasima, političar je to ipak.

S druge strane, ovi su toliko spustili standard da je teško biti gori od njih. Valjda će biti nekog napretka.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Oct 22, 2024. 10:45 am

Žali Bože što smo vraćali Ilića. Kod prvog gola igrač Đuranović mu iza leđa, ne vidi ga uopšte o markiranju da ne pričam. Posle Arijaga ponavlja istu grešku kod trećeg gola, ali ajde on bar nije štoper. Pored svih dovedenih desnih bekova Filipović je i dalje startni desni bek i najbolji desni bek u Partizanu što je vrlo tužno. Bušni smo kao sir.

Kalulu i dalje pokazuje ono što pričam već par meseci, njegovo postavljanje je užasno uvek kasni u odbrani, kad se branimo postaje nemi posmatrač. Prvi i drugi gol juče su njegova krivica takođe, nije se ni potrudio da se vrati u odbranu. A najplaćeniji je igrač u ekipi...

Natho je i dalje najbolji igrač ove ekipe, a biće najbolji kad bude imao i 40 godina. Da pohvalim Zubairua koji je zaličio na fudbalera zadnjih mesec i po dana, kao i Zahida za asistenciju juče. Kovač zna nešto, nije potpuni duduk.

Elem, govna su otišla i to je najlepša vest što se tiče FKPa. Lepa vest je ulazak u klub Peđe Mijatovića koji je ozbiljan čovek sa uređenim životom, obezbeđen finansijski tako da ne verujem da dolazi ovde tek tako. Takođe 3 sezone je bio sportski direktor Reala. U klub ulazi i Danko Lazović kojeg su govna oterala iz kluba po dolasku u zimu 2015. godine, smetao im je iz nekog razloga. To je onaj PR kad su oterali Lazovića i prodali škuletića a Marka su ostavili sa Kojićem i Šaponjićem na centarforu, a poznato je da je Marko 4-4-2 trener. Takođe u klub ulazi neki biznismen Vojin Lazarević, kao i izvesna Milka Forcan. Ivković je pisao prethodnih dana da je Rasim obavio razgovore sa Batom Mirkovićem i Gordanom Petrićem što je svakako pozitivno. Poenta je da dođu ljudi koji će da rade u interesu Partizana a ne u interesu svog džepa, ljudi kojima niije cilj da se obogate od Partizana nego da urade nešto za Partizan.

Iako je stari političar, Rasim je dao neke vrlo iskrene i poštene izjave zadnjih možda mesec dana. Nije ništa slagao, rekao je kakvo je stvarno stanje u klubu, nije obećavao kule i gradove. Ljudi koje okuplja su ozbiljni. Početak je dobar, ali ne treba očekivati čuda jer je klub toliko upropašten da će biti potrebno mnogo vremena da bi se stanje stabilizovalo.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Oct 22, 2024. 2:43 pm

Dolazak Lazovića i Mijatovića jedan je od većih trenutaka kluba u ovom veku. Imajući u vidu trenutak u kome se klub nalazi to još više dobija na značaju.

Šta je Željko Obradović za KKP, to je Predrag Mijatović u okvirima fudbala za FKP.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Oct 25, 2024. 1:51 pm

Nova uprava smenila Ilieva. Početak je i više nego dobar, čak dosta bolji nego što sam očekivao.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Oct 25, 2024. 2:06 pm

Za sada sam suzdržan, verovacu im tek kad (ako) podnesu krivičnu prijavu protiv Vazure, za sva nedela koja je počinio

Dalje, čime se tačno Savo razlikuje od Ilieva, obojica su u više navrata bila deo tima koji je uništavao FKP?

I konačno, danas procurela Pedjina fotografija sa Terzicem, u najmanju ruku izaziva osecaj mučnine

Pomno pratim
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Oct 26, 2024. 10:48 am

Nastavlja se čistka, sklonjen je i Kralj. Izgleda da nova uprava baš ne voli ime Ivica :D :D

Post Reply