FK Partizan

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: FK Partizan

Post by Batica ubica » Fri Feb 14, 2025. 1:12 pm

"Sad je dug 48,2 miliona evra. Nažalost, to neće biti konačan dug zbog 2.500 evra kamate dnevno koju imamo prema poreskoj upravi i zbog sudskih sporova koje možemo da izgubimo. Uspeli smo značajno da smanjimo dug: 3.000.000 smo izmirili obaveza prema klubovima, 2.200.000 smo izmirili prema igračima i 1.200.000 prema različitim dobavljačima. I plus uštede ove godine na osnovu plata i zarada su 1.600.000 evra. Na to još 41 plata manje nego što se plaćala kada smo došli u oktobru. Ako je to za nekog malo, evo mi ćemo da se sklonimo, pa vi preuzmite klub i radite šta hoćete“, istakao je Ljajić.

On je dodao da je zadovoljan onim što je Radna grupa uradila za četiri meseca.
"Samo neko krajnje zlonameran može da kaže da je malo urađeno, da ništa nije urađeno, da je nezadovoljan onim što je napravljeno u teškom vremenu i ambijentu i zatečenom stanju. Ne možete da promenite 20 igrača u prelaznom roku, ne možete da rešite od 50.000.000 – 60.000.000 evra za četiri meseca. Ali sa ponosom možemo da kažemo da je u svakom od segmenata koje smo postavili kao ciljeve kada smo dolazili napravljen apsolutno značajni pomak. Dva monitoringa smo prošli, to ljude ne zanima, a da to nismo uspeli, motkama bi nas isterali. Sad imamo licencu, koja je ogroman posao do kraja marta, finansijska forenzika kompletna, revizorska kuća... Ali nama to odgovara, da još jednom dođemo do tih cifara. Ko zna šta ćemo još tu da nađemo“.

Ljajić je istakao i da klub u ovom trenutku ne može da uzima nikakve kredite.
"Deo stadiona je pod hipotekom kao i deo Teleoptika. Ako unosim u kuću 1000 evra onda se ne ponašam kao da imam 5000. Morate da pokažete ljudskost i odgovornost, a ne da nas pitaju zašto nismo dovodili nekoga".

Milka Forcan je u emisiji na jutjub kanalu Partizana iznela samo deo tih svakodnevnih događaja.
Bukvalno se svako jutro budim sa vestima od advokata šta je nova tužba, ko je u međuvremenu tužio, agenti, posrednici, medijatori iz raznih zemalja, raznih ostrva... To je neverovatno“, kaže Forcan.

Ona je dodala da je pred novi UEFA monitoring postignut sporazum sa skoro svim bivšim domaćim igračima, ali...
Teža je situacija sa inostranim igračima, njihovim menadžerima, posredinicima, medijatorima... Generalni zaključak je da su potpisivani ugovori na štetu Partizana. Ne radi se o tome da li je neki igrač doveden, pa nije dao rezultat, da li je akvizicija bila dobra ili ne, jer je to fudbal. Ono što se vidi u papirima i ugovorima koji su potpisani, količina ljudi koji se nalaze između igrača i kluba...“

Otkrila je čelnica Partizana jedan od tih bizarnih slučajeva.
Imamo situacije da za jednog igrača novac potražuju četiri menadžera. Tu su posrednik, posrednik posrednika... Imamo slučaj agenta koji je doveo igrača i uzeo značajnu cifru, a onda menadžera koji je ubedio fudbalera da potpiše raskid ugovora za 300.000 evra i onda još uzeo za to 50.000 evra. Imate onda advokate menadžera, jer se kasnilo sa plaćanjima. Pa, tužbe, takse...“

Još jedan šokantan slučaj:
Imali smo nedavno slučaj ugovora gde je bila predviđena kamata od jedan odsto dnevno u slučaju neplaćanja. Dnevno! Što je po zakonu zabranjeno, jer postoje propisana zakonom na mesečnom nivou i u rangu je 12-13 odsto“, otkriva Milka Forcan.

Sada, skoro četiri meseca kasnije, Ivica Iliev je tužio Partizan, otkrila je Milka Forcan.
Sa skoro svim domaćim bivšim fudbalerima postignut je sporazum o reprogamu duga. Jedina nova tužba koju imamo od pre nekoliko dana je od Ivice Ilieva“, objavila je Forcan u emisiji „Nismo od juče“ na jutjub kanalu crno-belih.

Međutim, u toj tužbi ima zanimljivih detalja, koji bi mogli da bace novo svetlo na transfer politiku i zarade prethodne uprave.
Iliev ima svoje razloge i argumente za tužbu, misleći da nije dobio otkaz na način na koji je trebalo. Međutim, on je u tužbi naveo niz od 12 ili 15 igrača koji su prodati, za koliko su došli, za koliko otišli, kao dokaz kako je bila dobra njegova transfer politika u tom periodu. To je zanimljivo i to će morati da se otvara na sudu u narednom periodu, jer ćemo mi morati da odgovorimo na tu tužbu. I moraće da se dokazuje onda ono što on tvrdi: za koliko je prodat koji igrač, jer su to sume koje nisu ušle u klub“, istakla je Milka Forcan.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Feb 22, 2025. 6:31 pm

Kapa dole momcima na zalaganju i stavu, uz očigledne nedostatke u kvalitetu. Pre utakmice sam sve ispod 3:0 smatrao uspehom, pogotovo kad sam video startnih 11. Pa dva puta vraćanje iz minusa.

Ilić 100. put ista greška... Markiranje kod prvog gola očajno, svaki derbi primimo gol preko njega na isti način. Jovanovićeva ogromna greška kod 2. gola ali mora i on jednom da pogreši.

Pohvale za Zubairua, onda i Nikolića treba izvesti penal u derbiju u 94' pogotovo dok gubimo.

White Mamba

Post by White Mamba » Sun Feb 23, 2025. 12:35 am

Nek je izgoreo mutavi degenerik posle utakmice. Male pobede, meni dovoljne
Moji igraci su bili impresivni, impresirani :lol:
Retard poluusmeni

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Feb 23, 2025. 1:20 pm

Klasičan sns kadar, oni ne samo što su nepismeni, vec imaju težak problem i sa iole smislenim izražavanjem

Što se same utakmice tiče, besmisleno je trošiti reči, veliki blam za preskupu sns ekipu. Tačno im Keba pristaje
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Mar 08, 2025. 9:03 pm

Nathu treba dati doživotni ugovor, da igra dokle može da stoji na nogama.

Blagojeviću se mora odati priznanje, maksimalno je unapredio ovaj nesrećni tim. Trener može da unapredi igrača i ekipu 15%-20%, da igračima popravi zalaganje, fokus, stav i da da neke drugačije, bolje taktičke instrukcije. Opet, treneri ne igraju, ne mogu da uđu i šutnu loptu umesto igrača. Bez dobrih igrača nema ni dobrog trenera.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Mar 26, 2025. 7:26 pm

Kapa novi stari tehnički sponzor. Prva asocijacija su mi Moreira, Dijara, Nenad Đorđević, Kleo, dominacija nad ciganima, titule... Bilo ponovilo se :D :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Mar 31, 2025. 2:54 pm

Privremena uprava je obezbedila licencu za takmičenje u Evropi sledeće sezone. Mene je vrlo šokirao podatak da su dugovanja oprostili Adem Ljajić i Stefan Savić, ne toliko da su oprostili nego da se ljudima uopšte dugovalo. Ljajić je iz Partizana otišao u januaru 2010. a Stefan Savić u julu 2011. godine. Nerealno.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Apr 12, 2025. 9:20 pm

Blagojević je za današnju utakmicu zaslužio i pohvale i kritike.

Pre svega, sa ovim igračkim kadrom teško da može da bude drugačije opredeljenje. Bez jednog od 3 najbolja igrača ove sezone (Zubairu), bez Nikolića, Šćekić i Kovač poluspremni. A igraš protiv ekipe koja na svakom mestu ima 2 igrača.

E sad, kada se ekipa brani onda MORA da ima ideju šta će sa loptom kada je osvoji. Ako ekipa nema ideju šta će sa loptom kada je osvoji onda postaje ekipa koja se samo brani. A ako se tim samo brani bez ikakve ideje u igri prema napred pitanje je vremena kada će primiti gol. Ili protivnik mora da bude vrlo nekvalitetan da to ne iskoristi, što danas nije bio slučaj.

Dakle za defanzivnu organizaciju ekipe :good: Krila disciplinovana, držala su bok, dobar pritisak na loptu. Pohvalio bih Mujakića, jeste loše izbio kod 1. poništenog gola i jeste imao jednu situaciju gde je gledao loptu i nije markirao Ndiajea ali mimo toga vrlo korektna utakmica. Ndiaje se nije puno video u igri, maltene u svim situacijama Mujakić ga je dobro markirao. Filipović isto vrlo korektan i dobro igra pod Blagojevićem. Jeste napravio glup žuti karton, zato ja ne volim kad defanzivac onoliko agresivno napadne igrača koji je leđima okrenut golu, ako mu ne uzme loptu onda upada u veliki problem. Ali generalno bio je dobar, posle je imao i jedno dobro markiranje Ndiajea kad je prešao na štopera.

Za Kalulua sve pohvale, vrhunsko pokrivanje boka, vrhunsko zalaganje. Blagojević mu je popravio postavljanje, pre je znao da se izgubi u odbrani, da mu bek odluta duboko na našu polovinu pa da onda udari pun sprint kad vidi da je zasrao. Dva puta ispratio Radonjića 1v1. Gol je majstorija, kapa dole. Nameće se da mu se da novi ugovor, da bude deo tima.

Od ovih mlađih niko me nije preterano oduševio generalno ne samo na ovoj utakmici. Dragojević ništa posebno za sad, Ugrešić takođe, Simić je odigrao korektno eto. Roganović koji je prvi derbi odigrao super sad je napravio vrlo glup penal. Daleko su naša deca od onoga što se reklamira u javnosti. Milošević je probao ali nije mogao sam nikako.

Blagojevićeve izmene su očajne. Prvo nepotrebna promena formacije, cigani su stvorili samo jednu šansu dok smo igrali sa 4 pozadi. Nepotreban prelazak na 5 pozadi. Ako se ekipa brani sa 5 pozadi mora tačno da postoji organizacija, tačno mora da se zna šta ko radi. U formacijama sa 5 pozadi često dolazi do prebacivanja odgovornosti, u fazonu nek ovaj iza mene markira. Onda izvođenje oba krila i ubacivanje dvojice bekova na krila, nije bilo potrebe za tim. Ajde da je izveo Vukotića a ostavio Kalulua, ali on je ovime ekipu ostavio bez bilo kakvih ofanzivnih ambicija u nastavku. Neulazak Natha?! Još kaže Blagojević da nije bila utakmica za njega?! A vodili smo 0:1, valjda je idealno da uđe Natho pola sata pre kraja i da spakuje neku šansu, da rešimo utakmicu...

Čim nismo pretnja suđenje je regularno naravno :D :D

PR će biti pakleno težak. Ovoj ekipi treba brdo igrača. Bar 2 štopera, desni bek, bar 1 levi bek, bar 2 zadnja vezna, i da Natho ostane potrebba je još jedna 10 jer Vukotić nije taj kalibar, 3 krila, minimum 1 centarfor a s obzirom da Miloševiću i Jovanoviću (koji nije puno pokazao) ističu pozajmice onda verovatno i 2. To je realno 11-12 potrebnih igrača na leto.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu May 01, 2025. 4:32 pm

Sitnim koracima – napred. Stanje u Partizanu se popravlja, iako to nekima ne izgleda na prvi pogled. Takmičarski su crno-beli još daleko od borbe za trofeje, što je potvrdila i ova sezona, ali pred njen završetak povučen je još jedan potez koji bi trebalo da posvedoči o normalizaciji stanja u klubu.

Prvi put posle sedam godina svi zaposleni u Radnoj zajednici dobili su overene zdravstvene knjižice. U duhu današnjeg praznika rada, 1. maja, ovaj gest je pokazatelj dobre volje i brige o socijalnoj zaštiti.

Da bi radnici na stadionu i u Sportskom centru „Zemunelo“ imali pravo na lečenje uprava kluba, tačnije Radna grupa, izdvojila je oko 60.000 evra i sad će svako ko ima bilo kakav zdravstveni problem moći bez problema da se obrati lekaru. Tužno je, čak porazno, što je ovo vest u 21. veku, ali je i tužno i ružno što su klub vodili direktno u propast Miloš Vazura i Milorad Vučelić, pa se došlo u ovu poziciju.

Prethodni put su svi zaposleni imali overene zdravstvene knjižice 2018. U međuvremenu se svako snalazio na svoj način. Ako bi problem eskalirao prethodni rukovodioci bi samo tom pojedincu platili zdavstveno osiguranje. Sadašnji su ga regulisali svima.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu May 01, 2025. 11:58 pm

Dirnut sam, odvojili su čitavih 60k. Sad kad zaigramo fudbal....
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri May 02, 2025. 9:36 am

Više se odnosilo na prethodnu upravu, ljudi 7 godina nisu plaćali zdravstveno osiguranje zaposlenima.

Ovi se za sad trude da nešto urade, nešto se pomera na bolje. Dug koji su zatekli je bio 53 miliona €, tužbe su iskakale na sve strane a para u klubu nije bilo nigde. Nerealno je očekivati da se sad odjednom dovedu vrhunski trener i još bolja pojačanja, prosto nema od čega.

Pre neki dan sam pročitao da su dugovanja prema Nathu oko ili preko 900.000 €... Ne daj Bože da Natho potegne isplatu tog duga, ugasio bi klub.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri May 02, 2025. 2:11 pm

I prošla i sadašnja uprava potiču sa istog mesta. Niti su predjašnji uništavali klub bez namere i dozvole vrhovnog zločinca, niti ovi imaju bilo kakvu autonomiju delovanja. Otuda je sve ovo samo kozmetika
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri May 02, 2025. 2:31 pm

Ajde da vidimo. Ovi pokazuju pozitivnu tendenciju, nisu tu da bi krali (nemaju šta da ukradu ni da hoće, sve je već pokradeno), jedino ako su mazohisti pa su zato ušli u Partizan u ovakvom stanju. Dakle da ukradu nemaju šta, mazohisti verovatno da nisu. Ovo su sve ljudi koji imaju sređene živote i ne verujem da im treba nešto ovakvo, već su dovoljno zaradili. Mijatović je veliko ime na svetskom nivou da bi tek tako negde dolazio u klub u ovakvom stanju da se bruka. Verujem da isti posao može da radi i u španskim klubovima i da uzima ozbiljne pare.

Slično se zameralo Ostoji pa je od gašenja doveo klub do nivoa da smo nezadovoljni (s pravom nezadovoljni, ali to je već druga tema) ovakvim skorom u EL. U ovakvom stanju u kakvom je FKP neozbiljno je očekivati neke ogromne promene za 6 meseci, jedino ako bi Šeik Mensur došao u klub i spucao jedno 80 miliona € da ga stabilizuje.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat May 03, 2025. 1:56 am

E pa vidiš, upravo o tome se i radi, što li je to veliko ime, upravo sada našlo za shodno da dodje u FKP? Iz ljubavi? Nece biti, on je Hajdukovac

Da ne ulazim u priče o milionskom dugu za porez u Španiji, ukazacu na lako proverljivu činjenicu. On je kao legenda kluba, imao posao i funkciju u Realu i nekako je tiho odjednom nestao. Kažu da je to upravo zbog toga što je klupska legenda, pa nisu hteli da ga gone, vec se sve zataškalo

Dalje, prvo što je čovek uradio je bio ručak sa dr Terzicem, koga je ponizno posetio i prilikom derbija. Neko može da veruje u divne odnose žrtve i dzelata, ali ja ne spadam medju te

Društvo mu pravi uvek podobni Ljajic, omiljeni sluga svih vlasti, zato što nikada nema svoj stav. Savršena ilustracija je kad mu u doba opšteg ludila zvanog korona, sveznajuci žvalavko objašnjava kako se koristi respirator, a Rasim kao lekar, cutke upija znanje i klima glavom

Otuda je sasvim jasno ko drži konce marioneta. Isti onaj koji nije dao da se smene njihovi prethodnici, dokle god se FKP nije pretvorio u ruševinu. I sad ce isti taj, sa drugom garniturom svojih izabranika, da nas poput Feniksa digne iz pepela, uz poklič Make Partizan Great Again. Kako da ne
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat May 03, 2025. 1:27 pm

Irriducibili wrote:
Sat May 03, 2025. 1:56 am
E pa vidiš, upravo o tome se i radi, što li je to veliko ime, upravo sada našlo za shodno da dodje u FKP? Iz ljubavi? Nece biti, on je Hajdukovac

Da ne ulazim u priče o milionskom dugu za porez u Španiji, ukazacu na lako proverljivu činjenicu. On je kao legenda kluba, imao posao i funkciju u Realu i nekako je tiho odjednom nestao. Kažu da je to upravo zbog toga što je klupska legenda, pa nisu hteli da ga gone, vec se sve zataškalo

Dalje, prvo što je čovek uradio je bio ručak sa dr Terzicem, koga je ponizno posetio i prilikom derbija. Neko može da veruje u divne odnose žrtve i dzelata, ali ja ne spadam medju te

Društvo mu pravi uvek podobni Ljajic, omiljeni sluga svih vlasti, zato što nikada nema svoj stav. Savršena ilustracija je kad mu u doba opšteg ludila zvanog korona, sveznajuci žvalavko objašnjava kako se koristi respirator, a Rasim kao lekar, cutke upija znanje i klima glavom

Otuda je sasvim jasno ko drži konce marioneta. Isti onaj koji nije dao da se smene njihovi prethodnici, dokle god se FKP nije pretvorio u ruševinu. I sad ce isti taj, sa drugom garniturom svojih izabranika, da nas poput Feniksa digne iz pepela, uz poklič Make Partizan Great Again. Kako da ne
Znam ja da ovi ljudi nisu savršeni, ali da li ima savršenih? Ja mislim da nema. Bio je samo jedan a njega su ga razapeli na krst.

Evo na primer Ostoja nije savršen, ima stvari koje mi se ne sviđaju kod njega ali čovek radi dobar posao. Klub pod njim ima pozitivnu tendenciju šta god ko mislio. Tako je i ovde, nisu ovi ljudi savršeni ali da vidimo da li će nešto uraditi. S kim Mijatović ide na ručak? Sve dok bude radio u korist Partizana nek ide na ručak s kim god hoće. Vazura i Vučela nisu išli na ručkove sa Terzićem pa su doveli klub do čega su ga doveli. To nije nikakav parametar, iako ni meni lično nije drago što to Mijatović radi.

Ako je već Mijatović tu zbog krađe para radi isplate milionskog duga za porez u Španiji, postavlja se pitanje šta je do sad čekao? Što je čekao da Partizan spadne na nivo da nema za toalet papir pa da onda uđe u klub, šta trenutno može da ukrade? Da je hteo da krade vrlo lako je mogao da dođe u klub pre 5-6 godina kad je itekako imalo šta da se ukrade, Vazura i Vučela bi ga oberučke prihvatili i sakrili bi se iza njega i njegovog imena takvi su im najviše i trebali. Sad može da se ogrebe za neku rolnu toaler papira i neki džak cementa sad kad renoviraju Teleoptik, al ne verujem da mu je to interesantno.

Rasim je političar, ali opet je dao neke poštene izjave i pre dolaska i nakon dolaska u klub. Za sad nije mazao oči nikome. Naravno, politika je septička jama a političari u politiku ulaze isključivo radi svojih koristi to je odavno jasno. U svakoj je vlasti jer ga svaka vlast treba jer donosi veliki broj ljudi, on to dobro koristi.

E sad, očekivati da neki političar u vlasti bude buntovan digne glas protiv nečega jer vrlo naivno i nerealno, pa nije on zbog toga ušao tamo. Prvo da sebe obezbedi, pa da dođe na mesto gde može da pozapošljava najbliže, onda da dođe na mesto gde može da uzima pare za zapošljavanje drugih i na kraju da dođe na mesto gde može da pravi prevare sa državnim novcem. Neće niko od njih da piša uz vetar, tako ni Ljajić.

Post Reply