FK Partizan

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: FK Partizan

Post by Batica ubica » Sun Jul 20, 2025. 10:17 pm

Ovo je mučno gledati. Kad je izašao Natho i ono malo što smo igrali se raspalo. Nadam se da uskoro više neće biti onih daj 11 klinaca što ih jedno 10ak godina slušam.

Užasno loša odluka je bila staviti nespremnog Đemba Đembu od starta. Protiv ovih Ukrajinaca i ovako imamo slabe šanse, još bez njega i golmana šanse su nam nikakve. Sledi nam još jedno dobijanje po tamburi, samo da ne bude kao protiv Dinama.

Jurčević igra solidno od početka sezone, rekao bih da je najbolji uz ćelavog Miloševića. Ovo zadnjih 30' je baš izgledalo mučno.

Jebene baklje više kad će ih zabraniti, da li ćemo dočekati i taj dan nekad. Bakljama nije mesto na stadionu, samo se džabe ubija ionako slab tempo utakmice. A mislim i koja je njigova svrha, to nikad nisam razumeo.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Jul 21, 2025. 1:16 am

Što se ukronacoša tiče, mene tu brine osetno duža eliminacija iz evro kupova
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jul 21, 2025. 10:04 am

Irriducibili wrote:
Mon Jul 21, 2025. 1:16 am
Što se ukronacoša tiče, mene tu brine osetno duža eliminacija iz evro kupova
Ako nas ne izbaci Oleksandrija izbaciće nas UEFA to je sigurno :D :D

Nadam se da će ljudi imati dovoljno mozga da ne spominju Rusiju i Putina jer bi sa našim prethodnim prekršajima to sigurno značilo godinu-dve bez Evrope.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Jul 21, 2025. 8:44 pm

Ne bih ja računao na to, ali se iskreno nadam da ce se bar uzdržati od transparenata, oni su potencijalno najveci problem
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Jul 26, 2025. 10:44 am

Od utakmice sa imao očekivanje da ćemo izgubiti 3/4:0, pogotovo u ovom sastavu. Ali, očito sam se zajebo i vrlo mi je drago što je tako.

Pre svega, ništa nije gotovo. 2:0 je velika prednost ali koja može biti istopljena za pola sata igre. Nijednog trenutka ne sme pasti fokus i ne smemo pomisliti da smo već prošli jer ćemo ispasti.

Elem, moram da kažem da me je najviše iznenadila rutina i mirnoća kojom smo priveli meč kraju. Prvo jer imamo istoriju da u Evropi sami sebe upropastimo a drugo jer smo najmlađa ekipa u evrokupovima. Naravno bilo je grešaka i šansi ali ni blizu koliko sam očekivao da će biti.

Krunić :blue: Kapa dole momčino. Čovek nije branio 15 meseci i stane na gol u pukovnik il pokojnik evropskoj utakmici i odbrani bez greške. Isto onaj derbi je branio odlično, ali manje više to je bilo to. Održao nam je glavu iznad vode sa 6-7 odbrana. Igrač utakmice.

Vukotić odmah posle Krunića. Kakva asistencija slabijom nogom, ono je pas kakvog se ni najbolje 10 ne bi postidele. Mora se pohvaliti prijem i završnica Kostića, pogotovo završnica.

Ugrešić ima odličan osećaj da napada iz drugog plana, još ima visinu sa kojom je i pretnja u vazduhu. Podseća na Tomaša Součeka malo po tome. Mlad je momak i dalje, još mnogo ima da guli do nekog nivoa ali potencijal ima.

Mislim da Roganović ima najveći plafon od svih od ove ekipe. Jurčević odličan, kao i Karabeljov. Šteta za šansu u 93', odmah šta sam pomislio je Dembele protiv Liverpula na 3:0. Samo da se ne završi tako.

Mora se pohvaliti i Blagojević, koji nije kukao i plakao već je muški prihvatio činjenicu da idemo dosta oslabljeni i dobro spremio ekipu. Naravno jesmo dopustili šanse, nije ni čudo s obzirom kakav je sastav bio. Dvomeč nije gotov, jedan gol u prvih 15' i može da bude čupaj travu maskiraj se.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Jul 26, 2025. 7:29 pm

Da dodam da će u revanšu igrati Dragojević i Milošević, jer im je kazna umesto dve smanjena na jednu utakmicu. Biće zanimljivo videti koga će Blagojević staviti na gol, Miloševića ili Krunića posle onakve njegove partije.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jul 28, 2025. 4:29 pm

Eto da je neko pričao pre 3 nedelje da će gotovo ceo stadion biti rasprodat i to posle eliminacije iz LE, mislim da bi svi živi mislili da je lud. Kako kažu i severna tribina će biti otvorena, očekuje se pun stadion.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jul 31, 2025. 9:58 am

Ukrajinski klub je prijavljen zbog toga UEFA organima, ali iako vrlo ažurna i raspoložena za kažnjavanje, Disciplinska komisija se nije baš proslavila. Prema zvaničnoj informaciji, objavljenoj na sajtu ove organizacije, Oleksandrija je kažnjena sa 20.000 evra i 500 praznih mesta na stadionu na sledećoj evropskoj utakmici i to čak uslovno na period od dve godine! Dakle, skandiranje „Ubij Srbina“ nije toliko dramatično za UEFA, recimo, daleko je strašnije što su navijači Partizana na utakmici sa AEK-om palili baklje, pa su crno-beli dobili veću kaznu za to prvo kolo – 25.250 evra.
Ne daj Bože da bude skandiranje ubij Ukrajinca, leteli bismo naglavačke iz Evrope.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jul 31, 2025. 4:26 pm

Izdao jug saopštenje, nedostaje samo potpis Petra Petkovica i ponuda da obnovimo neki grad u Ukrajini
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jul 31, 2025. 4:52 pm

Irriducibili wrote:
Thu Jul 31, 2025. 4:26 pm
Izdao jug saopštenje, nedostaje samo potpis Petra Petkovica i ponuda da obnovimo neki grad u Ukrajini
Bolje i to nego da nas izbace na narednih nekoliko godina, bude li nekih ispada večeras ko zna šta će nam nakarikati ima da bude minimum 3 godine bez Evrope :D :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Aug 01, 2025. 2:42 am

Bio iznova udar na samu suštinu evropskih vrednosti, ponovljena "homofobija", što je u tom svetu najveci greh

Ali samo kad nije pomenuta Rusija

Jedva čekam slobodnu Arenu, gde kad igraš protiv nacista, nece niko zahtevati od tebe da ih poštediš uznemiravanja
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 01, 2025. 2:01 pm

Dvomeč je bio rešen čim su ovi dobili crveni, bilo je jasno da se neće vratiti. Pogotovo posle slobodnjaka, tu je bilo jasno da je kraj.

Retko kad smo doživeli da je evropski revanš bez stresa i tenzije, da bude rešen posle 15' fudbala. Kapa dole momcima na rutinski prođenom dvomeču s obzirom na njihovo (ne)iskustvo i manjak broja utakmica u seniorskom fudbalu. Još u 2 utakmice nismo primili gol sa ovakvom odbranom, neverovatno.

Milošević :good: Drago mi je zbog njega, zalaganje mu je svaku utakmicu odlično, igra sa 100% iako kvalitet ne prati uvek. Slobodnjak u stilu Ronaldinja. Momak je tek napunio 20 godina, a imam osećaj kao da znam za njega jedno 4-5.

Ćelavi je odličan golman, prava zamena za Jovanovića. I sinoć je pokazao kvalitet, pogotovo pri kraju kad je odbranio one šuteve.

Karabeljov stabilan igrač, za te pare teško da je moglo bolje. Dosta znači na sredini iskustvom i postavljanjem, nisam video da se mnogo zaleće a i dobar je trkač.

Trifunović :shook: :shook: Tajlere moraćemo i ti i ja da menjamo mišljenje o njemu :D :D Nisam znao da on može ono da uradi, ostaje da vidimo da li je ovo od sinoć njegov vrhunac ili ovo može da radi konstantno. Naravno neki potezi su bili kad je utakmica već bila rešena, nije bilo pritiska mora se i to reći. Kao bek ispadao ko iz džipa, mora se dovesti još jedan levi bek.

Odbrana sa Đurđevićem i Simićem na štoperima je ostala bez primljenog gola 3 uzastopne utakmice, a sinoć je igrao i Aranđel i to levog beka. Njega sam se najviše pribojavao jer je spor, mada je svoje sranje napravio kad je utakmica već bila gotova. Videćemo kako će to izgledati kad počnu da igraju Milić i Milovanović, sa Đurđevićem i Simićem na štoperima nećemo daleko.

Dragojević je znatno bolji igrač nego proletos, odlična energija stvarno baš se vidi da momak igra srcem. I on i Ugrešić koji ima i veći kvalitet rekao bih.

Mislim da je ovo naš maksimum nažalost i da nećemo uspeti da se domognemo narednog kola. Kako ono kažu u pobedi se ne ponesi u porazu se ne ponizi, samo da se sad ne ponesemo kako smo mi ozbiljna ekipa i kako idemo u LK sigurno. Polako, tek je jedna runda preskočena.

Jedna kritika za trenera. Batali glumljenje Gvardiole i građenje napada iz zadnje linije. Mi prosto nemamo kvalitet za tako nešto, samo možemo da otvorimo šansu protivniku kao što radimo od početka sezone. Građenje akcija iz zadnje linije može da radi 6-7 ekipa u svetu (Barselona, PSŽ, Inter, Liverpul, Siti i timovi te klase), mi kvalitet za to nemamo samo možemo sebi da napravimo probleme. Bolje je poslati dugu loptu i juriti drugu loptu na protivničkoj polovini i odatle graditi napad nego rizikovati ispred svog gola a 100 m daleko od protivničkog gola i otvarati 100% šanse. Bolje je izbiti i na tribine nego je dati protivniku u noge.

Kapa dole za navijače, bez ijednog incidenta i spominjanja rata, Rusije i čika Vlade.

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Aug 01, 2025. 2:34 pm

Svi smo bili sumnjicavi po pitanju ovog rostera ali ovaj FKP igra tako brzo,sa minimalnim brojem kontakata sa loptom,drugi gol je poezija,sve iz prve...
Od kad znam za sebe igraci Partizana su uvek davili loptu,5,6 kontakata dok je obrade,otelis se dok je proslede saigracu,sporo,tromo...Vidis 5 sec unapred gde ide pas...

Ovi momci imaju talenat a i kvalitet...Uzivanje je gledati....Pored toga i zalaganje je na max,bas se kidaju...

Odbrana je kriticna,dosta kikseva ali to je i za ocekivati od golobradih momaka,u tim godinama najteze je igrati stopera...Raca Petrovic bi trebao doneti tu zeljenu sigurnost na lopti iz zadnje linije jer je dugo bio zadnji vezni,ima tu mirnocu....

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 04, 2025. 9:25 pm

Bitna pobeda, čestitke ekipi koja igra iznad svojih realnih mogućnosti i kvaliteta.

Stojke :blue: Kakav golman i dalje, čovek ima 42 godine. Postavljanje, čitanje igre sve je vrhunski i dalje, refleks je i dalje tu. Fizički deluje bolje nego 2021. kad je otišao od nas, nekako deluje brže, u poslednjoj sezoni kod nas je bio tromiji, malo je već bio usporio. Ono kako je Ugrešiću ušao u šut u onoj šansi. Drago mi je da je imao takvu utakmicu iako je protiv nas, mnogo sam ga zgotivio. Najbolji golman Partizana u poslednjih 20+ godina.

Aranđel ima tu sposobnost da se pojavi u završnici, nije mu prvi put. Vukotić sve više pokazuje da ima kvaliteta kod njega, 4. utakmicu zaredom je ili dao i namestio gol. Možda je ostanak Zahida i greška kad se pogledaju partije Vukotića od početka sezone a i to da Natho i dalje ima šta da ponudi (ona lopta za Ugrešića kod šanse).

Momcima je zalaganje maksimalno, fokus je takođe dobar,, stav im je dobar ne plaše se, izlaze da se pobiju sa svakim (tako je za sad, videćemo u budućnosti). Na to se i izvlače ove pobede, gol za pobedu pred kraj utakmice je pokazatelj da ekipa sa dobrim zalaganjem i fokusom do kraja utakmice, da veruje do kraja jer se i utakmica igra do kraja. Videćemo da li će ovakvo zalaganje, fokus i stav održati do kraja.

Od ove ekipe i dalje nemam apsolutno nikakva očekivanja, tako da mislim da će se protiv Hibernijansa naša evropska priča završiti. Ipak, šta god da urade dok je pristup ovakav nemam šta da zamerim. Mi navijači i nismo toliko zahtevni, nije problem da se izgubi ali postoji način i kako se gubi. Odigraj svaku sa 100% zalaganja i fokus, sa stavom da izađeš nabrijano i da se ne plašiš nikoga i nek bude rezultat kakav god.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Aug 07, 2025. 11:51 pm

Sta je tu je, niti imamo kvalitet, niti imamo iskustvo za ovakve mečeve

Nisu krivi igrači i stručni štab, oni su dali sve što mogu, više od toga ne očekujem, niti imam pravo da tražim od njih

Kriv je isključivo onaj koji ih je goloruke i golobrade gurnuo lavovima, krijuci svoju nesposobnost i kombinacije iza njih. Terziceva pudla je dopustila da nemamo čestitog štopera, što se pokazuje najkritičnijim, a cena solidnog je daleko ispod veziste ili napadača sličnog kvaliteta. Ali to malo para što je bilo, se moralo gurnuti u svoj dzep

Jug pokidao, ne pamtim kad je bilo bolje navijanje. Cenim da ce ostati uz ovu omladinu, koja nije previše nadarena, ali igra svim srcem. I da ce u datom trenutku prozvati onoga kome je važnije da ga pomazi Terza po nauljenoj glavi, nego da zapuši rupe u timu
non mollare mai

Post Reply