Engleska Premijer Liga
Moderator: Moderator
Re: Engleska Premijer Liga
Nista,ostaje za utehu sto cemo posle 15 godina gledati najzesci derbi engleskog fudbala
- Irriducibili
https://x.com/i/status/2056477860634714146
Znači ovo je neverovatno, timu koji igra bunker protiv jebenog Barnlija, potrebna je iznova sudijsko namerno slepilo, ne bi li nekako iščupali pobedu. Ovo nije slučajnost, to je tendencija
Znači ovo je neverovatno, timu koji igra bunker protiv jebenog Barnlija, potrebna je iznova sudijsko namerno slepilo, ne bi li nekako iščupali pobedu. Ovo nije slučajnost, to je tendencija
non mollare mai
- Irriducibili
https://x.com/i/status/2056836660890054973
Da s ovim stavim tačku na ovu mučnu sezonu, te da poželim da se nešto ovako odvratno nikada ne ponovi. Paradoks je da je Varsenal realno bio najmanje loš takmac u trci za titulom, ali to pre svega važi za prvi deo sezone dok su igrali fudbal. Ali ovakvo protežiranje, otimačina, baca senku na sve
Da s ovim stavim tačku na ovu mučnu sezonu, te da poželim da se nešto ovako odvratno nikada ne ponovi. Paradoks je da je Varsenal realno bio najmanje loš takmac u trci za titulom, ali to pre svega važi za prvi deo sezone dok su igrali fudbal. Ali ovakvo protežiranje, otimačina, baca senku na sve
non mollare mai
- Batica ubica
Opet, ovaj gol Gabrijela protiv Sitija je iz prošle sezone. Kad su stavili ovaj promašaj Gabrijela pre gola pustili su snimak iz drugog ugla kod gola. U situaciji iz utakmice sa Olimpijakosom gde Saliba drži golmana je sviran faul. Njukasl i Junajted su utakmice iz ove sezone.Irriducibili wrote: ↑Thu May 21, 2026. 4:44 amhttps://x.com/i/status/2056836660890054973
Elem, bilo kako bilo Arsenal je ipak prvak. Posle 3 godine botlovanja delovalo je da će i ove godine uspeti sami sebe da zaustave ali su se podigli posle poraza od Sitija, pobedili sve utakmice i sačekali Sitijev kiks. Mora se odati priznanje Arteti koji je i posle svih razočarenja ovih 5-6 godina nastavio da radi i da se trudi, pronalazio je načine da se barabar takmiči sa jednim od najboljih timova u istoriji engelskog fudbala. A takođe je za to vreme imao i Klopov Liverpul.
Dosta ljudi se bavi stilom igre ali ja ću podsetiti da nema ispravnog načina za igranje fudbala. Neko rezultate postiže ofanzivnim fudbalom na gol više, neko čvrstom i disciplinovanom odbranom. PSŽ je recimo prvu protiv Bajerna dobio totalnim fudbalom dok su u drugoj demonstrirali jednu od najboljih defanzivnih organizacija koju sam ja video, u stilu starih italijanskih ekipa. I to je veliki kompliment za Artetu jer je on ipak neko ko je Pepov učenik ali se nije slepo držao toga, prilagodio se, adaptirao se. A zna se koliko su Pepovi klonovi tvrdoglavi u kopiranju Pepa. Slažem se da je malo otišao u drugu krajnost, da je previše pod ručnom ali to mu je donelo rezultat ove sezone.
Jer treba se setiti da je Arsenal igrao fudbal na gol više pa je 3 sezone zaredom završavao kao apsolutni gubitnik. Sezona 20/21 bili su 8. na tabeli, ispali iz oba kupa i iz 1/2 finala LE. Sezona 21/22 bili su 5. gde su dobar deo sezone bili među top 4 i na kraju ih je Totenhem pretekao u međusobnom duelu a ispali su iz oba kupa takođe. Sezona 22/23 bili su 2. na tabeli gde su 9 kola pred kraj imali 5 bodova više od Sitija, ispali su iz oba kupa i u LE od 1/8 finala. E te sezone su imali 3 remija zaredom, Liverpul u gostima 2:2 gde su vodili 0:2, Vest Hem u gostima 2:2 gde su isto vodili 0:2 i na 1:2 imali penal (Saka promašio) i 3:3 kući protiv Sautemptona koji je već tu ispao. I na kraju poraz od Sitija na Etihadu 4:1 gde su izašli da se nadigravaju. E tu je Arteta krenuo da se menja, već sledeće sezone Arsenal je krenuo da igra zatvorenije i organizovanije defanzivno.
Vidim da se ljudi smeju zato što Arsenal ima jak prekid, kao da je to sramota što imaju jak prekid, kao da varaju. Prekid je ogroman deo fudbalske igre i oni su ga doktorirali, imaju odlične izvođače i odlične skakače i što to ne bi koristili maksimalno ako mogu. Kao što Brentford koristi Kajodeov aut ili Lids Ampaduov. Cediš maksimalno svaku šansu iz koje možeš da daš gol.
I eto posle 5 godina patnje i neuspeha, posle 22 godine čekanja Arsenal je šampion PL. I treba reći da sem Đokereša koji i sam nije dao previše golova (14 golova) niko nije dao više od 7 golova. Saka 7, Eze 7 (od toga 5 Totenhemu
Druga najznačajnija vest je odlazak Pepa. Moglo se naslutiti po konrefencijama u poslednje vreme jer je bio dosta opušteniji, otvoreniji jer je znao da ide. I njegova odluka me i ne iznenađuje i iznenađuje u isto vreme. Ne iznenađuje me jer sam to pretpostavio i prošle sezone jer se videlo da se malo zasitio i da ga je malo to pojelo fizički, u jednom trenutku je baš loše izgledao tokom one serije loših rezultata. A s druge strane iznenađuje me jer će ovaj tim Sitija sledeće sezone biti jebeniji od grada, biće legitimni kandidati za sve trofeje. Haland, Šerki, Semenjo, Doku, Rodri, Guehi, Husanov, O'Rajli, Donaruma to je ozbiljna baza. Mislim da bi ovaj tim sa Pepom dogodine mogao da napadne sve.
Svakako najveći trener u istoriji Sitija. Postigao je istorijske rezultate, osvojio sve, zadržao se 10 godina. Iako nikad nisam bio njegov fan samo veliko poštovanje za njegovu glad i mentalitet, nije se zasitio posle svih godina. I na tome mu svaka čast.
Ćabi Alonso je novi trener Čelsija. Videćemo na šta će to ličiti i koliko će veseli Ćabi izdržati tamo. On sigurno nije tip trenera koji će da klima glavom dok mu Boli dovodi igrače ko na FMu a Boli hoće da se igra menadžera u stvarnom životu. Cenim da Alonso neće izdržati duže od jedne sezone.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
- Irriducibili
Dobro, pošto nisam imao volje ni da gledam kompilaciju Varsenalovih otimačina, prihvatam mogucnost da ima nešto i iz prošle. Stoga da priložim šta je nesumnjivo utvrdjeno ove:
https://x.com/i/status/2057472337142837538
Šta reci
https://x.com/i/status/2057472337142837538
Šta reci
non mollare mai
- Batica ubica
Da vidimo kakav sam prognozer bioBatica ubica wrote: ↑Thu Aug 14, 2025. 5:10 pmVreme predikcija je došlo, pucajte!
Šampion:
Top 6:
Ispadanje:
Iznenađenje sezone:
Razočarenje sezone:
Prvi otkaz:
Šampion: Liverpul
Top 6: 1. Liverpul, 2. Arsenal, 3. Siti, 4. Čelsi, 5. Aston Vila, 6. Junajted
Ispadanje: Barnli, Vulvsi, Sanderlend
Iznenađenje sezone: Everton
Razočarenje sezone: Brentford
Prvi otkaz: Kit Endrjus (Brentford)
Šampion: Arsenal dakle promašeno
Top 6: Ubo sam 5 ekipa koje su bile u top 6 ali nikoga po mestu na tabeli
Ispadanje: Barnli i Vulvsi pogođeni, Sanderlend je čak došao do LE
Iznenađenje sezone: Everton nije bio iznenađenje, prosečna njihova sezona malo gore malo dole. Realno ovde mogu da uđu Sanderlend, Brentford i Bormut a po meni i Lids.
Razočarenje sezone: Brentford nije bio sigurno. Ovde ima više kandidata, Liverpul, Totenhem, Čelsi, Njukasl.
Prvi otkaz: Nuno u Forestu. Kit Endrjuz je kandidat za trenera sezone po meni, ozbiljan posao je napravio sa Brentfordom.
Kerik ostaje u Junajtedu. Rezultate jeste napravio ali ima jedna stvar koja je jako bitno a to je da on ove sezone kad je došao nije imao pritisak, nije imao Evropu i nije imao kupove. Dakle samo 17 PL utakmica u kojima su očekivanja bila na istorijskom minimumu.
Sledeće sezone će to biti druga priča. U velikom klubu kakav je Junajted minimum je trofej, top 4 i prolazak grupe LŠ dakle sve ispod toga se smatra neuspešnom sezonom. A očekivanje navijača je napad na PL/LŠ, još ako se sipa lepa količina para takvo očekivanje je neminovnost i to sa razlogom. A sledeće sezone Junajted će odigrati bar 8 utakmica više jer igraju LŠ. A realnost je da prođu grupu LŠ/igraju baraž i odigraju još 2 utakmice i realnost je da prođu 1. rundu u oba kupa (ove sezone ispali iz oba kupa u 1. rundi) i da to bude 14 utakmica više nego ove sezone. Kako će se Kerik snaći sa time videćemo.
Rezultati stvarno jesu bili dobri, promenio je formaciju, Bruna vratio na 10 i učinio ga verovatno najboljom 10 na svetu, vratio je Mejnua koji igra dobro. Nije mrsio muda, nije izmišljao toplu vodu već je zdravorazumski razmišljao, nije bio tvrdoglav već se adaptirao. E sad, kao što sam napisao to je sve bilo bez pritiska i očekivanja. Kad je Kerik došao mislim da ni on sam nije verovao da će biti trener Junajteda sledeće sezone. Svi su mislili da je on tu da privede sezonu kraju i da će Junajted na leto tražiti trenera.
Odluka kluba je racionalna, ako ne mogu da nađu boljeg od Kerika bolje da ne diraju njega. Ne prodaješ Pasata da bi kupio Reno Tvingo.
Elem, već duže vreme hoću da napišem nešto o golmanu Brajtona Bartu Verbrugenu. Da sam trener nekog top kluba i da mi treba golman Verbrugen bi mi bio prva opcija. Odlično postavljanje, anticipacija, maltene svaka odbrana je rutinska jer je na mestu, situacije 1v1, fizikalije takođe dobre 194 cm visine što je ozbiljna stavka. A tek ulazi u najbolje godine ima 23 godine. Dobar golman sa potencijalom da bude top golman. Verujem da će biti prvi golman Holandije na SP.
Nisam čiko, nisam čiko ja!