Kao što sam i ranije pisao na temi, Liverpul i pored povratka Virdžila ima velike defanzivne probleme koji su posledica koncepcije. Danas su 2 gola primili zato što se brane sa malim brojem igrača, 3 napadača ostaju gore bez obaveza u defanzivi, vezni igrači brane preširok prostor i uvek se stvara višak, defanzivci ostaju u situacijama 2v1. Štoperi stoje dosta visoko, čak i na protivničkoj polovini kad Liveprul napada, tako da ostaje preko 50 metara prostora iza njihovih leđa koje pokriva samo Alison. Ok jeste Liverpul ofanzivna sila i igra na gol više ali ne može svaku utakmicu da se da 5 golova, mora nekad da se spusti gas i da se odigra pametnije, više na rezultat. Klop je defanzivno vratio Liverpul 4 sezone unazad, na period kad je svaka šuša mogla da im da 3 gola. Liverpul nema balans i to će im biti glavni problem u borbi za titulu, moraju da se resetuju na sezonu 18/19. Konate deluje kao klasičan crnac štoper, fizikalije odlične ali mozak slabiji, samo juri loptu, fali mu pozicione discipline. I Gomez i Matip su bolji igrači, a Filipsa koji je izneo kraj prošle sezone nema nigde.
Neočekivan poraz Sitija i to kući. Odgledao sam jedan deo prvog poluvremena, Palas kompaktan, agresivan, sa dosta pritiska na loptu, baš onako kako treba da se igra protiv Sitija. Inovatoru fali špic kao hleb.
Korne opasan ubod Barnlija, na 5 utakmica 4 gola. Legao im je ko budali šamar, kupili su opstanak njegovim dolaskom.
Čelsi nastavlja da pobeđuje sa nulom, po meni najstabilnija ekipa u PL i prvi favorit za titulu.
Dobro je da je Junajted pobedio, profesor fizičkog Ole ostaje da ih kanali