Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Batica ubica » Mon Dec 18, 2023. 3:23 pm

Čekićar wrote:
Mon Dec 18, 2023. 2:04 pm
Ubico postavlja se pitanje moze li Villa do kraja sa gosn Emerijem?

Nadam se da ce igrati sa rezervama i nokaut LK
Neće Emeri tankovati LK nema sile, zna se koliko voli da igra Evropu a i da osvaja :D Neće propustiti priliku da napadne trofej u takmičenju gde je prvi favorit.

Za top 4 mislim da će se pošteno pobiti i da će biti među 4. Za titulu... Ne znam da li će uspeti da izdrže trku na 38 kola sa Sitijem, Liverpulom pa i Arsenalom. Čak mislim da Vila ima solidnu dubinu, pogledati samo sredinu terena gde je Tilemans rezerva veći deo sezone. Ružno je što ovo pišem ali dobra stvar za Vilu je povreda Tajrona Mingsa još u prvom kolu, čovek je rame uz rame sa Agerdom i Majklom Kinom u trci za najgoreg štopera PL. Velika je stvar što on nije standardan a bio bi da je zdrav.

Stavio sam Vilu kao iznenađenje sezone još pre početka sezone, nadam se da me Emeri neće izneveriti :D
Batica ubica wrote:
Thu Aug 10, 2023. 3:34 pm
Početak je sezone, vreme za prognoziranje :D

Top 4:
Iznenađenje sezone:
Razočarenje sezone:
Ko ispada:
Prvi otkaz:

Ajde da otvorim:
Top 4: 1. Liverpul 2. Siti 3. Junajted 4. Arsenal
Iznenađenje sezone: Aston Vila
Razočarenje sezone: Brajton
Ko ispada: Vulvsi, Luton, Bormut
Prvi otkaz: Rob Edvards (Luton)
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Dec 19, 2023. 8:19 pm

Stiv Kuper smenjen u Notingemu. Malo me začudilo jer mu je Notingem dao novi ugovor prošle sezone kad su bili jako loši, verovali su u njega a evo sad ga smenjuju kad nije u zoni ispadanja. Prošle sezone ih je ostavio kad su doveli brdo igrača što nije bilo nimalo lako. Deluje da ga je ove sezone preveliki tim koštao posla. Naslednik je Nuno, zna se šta Nuno može da napravi kao anderdog.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Dec 21, 2023. 11:34 am

Neke vrlo zanimljive stvari je rekao Murinjo u podkastu kod Džon Obi Mikela. Kaže da je u prva 2 meseca u Junajtedu rekao za pojedine igrače koji su i dan danas u klubu (verovatno Šo, Rašford, Marsijal) i za pojedine ljude koji su dan danas u klubu da sa njima u klubu Junajted nikad neće biti uspešan... Evo 5 godina kasnije, Junajted je bez Murinja koji je bio "problem" osvojio samo jedan Liga kup. Kako je moguće da novi trener dođe u klub i da kaže sa ovima nećemo biti uspešni i uprava kluba ga ignoriše, a 7 godina kasnije ti isti igrači i dalje igraju u tom istom klubu? Neverovatno kako je Junajted za kratko vreme prešao put od kluba gde se Ferguson pitao za sve i svašta i koji je imao moć da otera doslovno bilo kog igrača (Roj Kin, Bekam, Pol Ins, Jap Stam itd.) do kluba gde igrači imaju moć da oteraju bilo kog trenera?

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Dec 25, 2023. 10:39 am

Još jedna užasna odluka sudija u PL. Boli iznosi čistu loptu a igrač Bormuta njega gazi po zglobu i Boli dobija drugi žuti karton. Ovo je trebao da bude faul za Forest a ne drugi žuti za Bolija. Još VAR ne reaguje...

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Dec 26, 2023. 5:14 pm

Newcastle sad ide na Enfild pa docekuju City pa idu na Villa Park,nema trika da Edi ovo prezivi,u ocajnoj su formi.

Vreme je za specijalisa...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Dec 27, 2023. 12:38 pm

Iskreno se nadam da ce vlasnici imati strpljenja, zaslužio je, on ih je i doveo ovako visoko
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Dec 27, 2023. 6:14 pm

Irriducibili wrote:
Wed Dec 27, 2023. 12:38 pm
Iskreno se nadam da ce vlasnici imati strpljenja, zaslužio je, on ih je i doveo ovako visoko
Tanak je to CV za ambicije kluba i ulaganja koja tek slede...A uprava Newcastlea je slaba na jednog posebnog gospodina :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Dec 27, 2023. 6:58 pm

Postoji ta Žozeva veza sa Njukom preko Bobija Robsona kome je bio pomoćnik i prevodilac u Sportingu, Portu a posle i Barseloni. Što se tiče Haua mislim da ga neće dirati do kraja sezone ipak je uradio velike stvari u prvih 1.5 sezoni. Opet, mislim da će tražiti nekog "modernog" trenera od ovih ko bude bio slobodan na tržištu tipa Nagelsman. Takođe mislim da Žozeu više prija Italija nego Engleska, više ga poštuju. Opet, ima i do Rome da li će mu produžiti ugovor.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Dec 28, 2023. 4:42 pm

Čekićar wrote:
Wed Dec 27, 2023. 6:14 pm
Tanak je to CV za ambicije kluba i ulaganja koja tek slede...A uprava Newcastlea je slaba na jednog posebnog gospodina :D
Ubedjen sam da ambicije kluba idu u smeru da pokupuju skupe, atraktivne igrače i da igraju bunker :good:
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Dec 28, 2023. 5:08 pm

Sinoć sam pogledao utakmicu Čelsi-Palas. Jako mi se dopalo kako Nkunku izgleda na terenu, ne znam da li sam ga gledao u Lajpcigu ali ovo što sam video je obećavajuće pogotovo za nas fantazere. Vidi se odmah dobar pregled igre, završni pas, dobre fizikalije nisko težište, brzina, jak gornji deo tela sposoban da sačuva loptu. I protiv Vukova i protiv Palasa mi je delovalo da igra kao polušpic. Samo ako ne bude većih povreda mislim da će se odlično snaći i da će podići kompletan Čelsi.

Kakav posao radi Geri O'Nil sa Vukovima :good: :good: Preuzeo ih par dana pred početak sezone kada je Lopetegi otišao jer mu nisu ispunili želje oko pojačanja, još su izgubili nekoliko vrlo bitnih igrača Neveš, Mutinjo, Koudi, Himenez, posle i Mateus Nunješ... Ja sam ih čak predvideo za ispadanje. Na pola sezone Vukovi su 10. i imaju 25 bodova, 15 bodova od magičnih 40 bodova i sigurnog opstanka. A zna se i da se sa 35 ostaje zadnjih sezona. A kad uzmemo u obzir da je prošle sezone ostavio Bormut u ligi i to nakon što ih je preuzeo posle 4 kola gde su imali pobedu i 3 poraza od toga onaj 9:0 protiv Liverpula posle kog je O'Nil i došao... Na kraju su završili kao 15. sa 39 i čak 4 izgubljene utakmice zaredom što znači da je učinak mogao da bude i bolji. Ozbiljan posao.

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Dec 28, 2023. 10:51 pm

Jebemo mali Arsenal,usi im zavrcemo :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jan 02, 2024. 11:21 am

Kakva su dva penala svirana Liverpulu sinoć :lol: :lol: Smešno šta je sve danas penal u Engleskoj...

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Jan 03, 2024. 1:04 pm

Batica ubica wrote:
Tue Jan 02, 2024. 11:21 am
Kakva su dva penala svirana Liverpulu sinoć :lol: :lol: Smešno šta je sve danas penal u Engleskoj...
Nazalost ubedljivo najkvalitetnija liga na svetu je neregularna,sudije iz kola u kolo direktno uticu na raspodelu bodova..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jan 04, 2024. 5:07 pm

Junajted raskinuo pozajmicu Regilona koji se vraća u Totenhem. Ovo u Junajtedu je sasvim korektno odigrao. Generalno je malo čudno da takav igrač ne može da se ustali nigde. Solidan defanzivac, brz, malo mu fali fizičke snage doduše (kao što imaju Šo, Robertson ili Voker recimo). Ofanzivno vrlo pismen igrač, odličan centaršut, pas, pregled igre sasvim solidan za beka, ćak i ulazak u završnicu mu nije stran. Iskreno me je začudilo kako ga Konte nije video kao levog beka/levog krilnog beka jer je on sve što Konte traži od bočnog igrača. Razumem rezon Junajteda jer imaju Šoa i Malasiju koji je povređen ali se valjda vraća, a realno tri beka nemaju kad da stignu da igraju.

Čudi me da ga se Postekoglu olako odrekao jer svakako igra ofanzivan fudbal a Regilon je ofanzivan bek pre svega, ali opet solidan je i defanzivac.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jan 05, 2024. 10:18 am

Jedno od najdebilnijih pravila je pravilo ponavljanja utakmice u FA kupu ako je prva nerešena. I onda ako i druga bude nerešena igraju se produžeci pa penali :lol: :lol: I tako je sve do 5. runde... Ako prvu ponavljaju zbog remija valjda bi onda trebalo da ponove i drugu po toj logici. Dobro je da ne ponavljaju i finala kao nekad...

Post Reply