Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Batica ubica » Mon Aug 19, 2024. 5:54 pm

Uzeo sam da pogledam pregled utakmice Njukasl-Sautempton... Čovek svira faul i Brereton-Dijaz posle faula udara Šera ramenom u leđa iz punog trka, Šer ustaje i pipka ga glavom o glavu, ovaj pada ko pokošen i Šer dobija direktan crveni a Brereton Dijaz samo žuti. Sramota engleskih sudija još jednom.

Dalje, kako je pao gol Njuke. Po ko zna koji put, ekipe siluju vraćanje lopte golmanu i igranje ispred svog gola dok im oči ne pobele. Golman Sautemptona Mekarti predaje loptu igračima Njukasla i odmah pada gol. Moderni treneri su kao neka vrsta sekte, mora po svaku cenu da se "gradi" igra iz poslednje linije ma koliko te protivnik pritiskao. Još kad nemaš igrače za takvo nešto a većina timova nema to vodi u sigurno primanje gola. Pisao sam i pre ali da ponovim, šta će golman i štoperi uraditi sa loptom ispred svog gola a na 100 metara od protivničkog gola ima vrlo mali udeo u eventualnom postizanju gola.

Koliko su treneri bolesni u toj ideji vidi se kad golman/štoperi svesno daju loptu veznom igraču koji trči licem okrenut ka svom golu sa čovekom na leđima, gde vezni ne može apsolutno ništa sa tom loptom. Pa onda golmani koji nemaju opciju za dodavanje i opet guraju neki pas koji naravno ne može da prođe. Valjda je poenta u fudbalu minimizirati krupne greške i naterati protivnika da odere guzicu da bi ti dao gol, a ne da mu se poklanjaju golovi iz nekog ubeđenja da se igra mora "graditi" iz poslednje linije i da je to jedini ispravan način za igranje fudbala. Pucanje sebi u koleno, to je radio Barnli prošle sezone, to je radio Luton, tako su krenuli Sautempton i Ipsvič, Brajton je sebi napravio brdo problema prošle sezonu upravo zbog ovoga.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Aug 20, 2024. 1:50 pm

Batica ubica wrote:
Mon Aug 19, 2024. 5:54 pm

Dalje, kako je pao gol Njuke. Po ko zna koji put, ekipe siluju vraćanje lopte golmanu i igranje ispred svog gola dok im oči ne pobele. Golman Sautemptona Mekarti predaje loptu igračima Njukasla i odmah pada gol. Moderni treneri su kao neka vrsta sekte, mora po svaku cenu da se "gradi" igra iz poslednje linije ma koliko te protivnik pritiskao. Još kad nemaš igrače za takvo nešto a većina timova nema to vodi u sigurno primanje gola. Pisao sam i pre ali da ponovim, šta će golman i štoperi uraditi sa loptom ispred svog gola a na 100 metara od protivničkog gola ima vrlo mali udeo u eventualnom postizanju gola.

Koliko su treneri bolesni u toj ideji vidi se kad golman/štoperi svesno daju loptu veznom igraču koji trči licem okrenut ka svom golu sa čovekom na leđima, gde vezni ne može apsolutno ništa sa tom loptom. Pa onda golmani koji nemaju opciju za dodavanje i opet guraju neki pas koji naravno ne može da prođe. Valjda je poenta u fudbalu minimizirati krupne greške i naterati protivnika da odere guzicu da bi ti dao gol, a ne da mu se poklanjaju golovi iz nekog ubeđenja da se igra mora "graditi" iz poslednje linije i da je to jedini ispravan način za igranje fudbala. Pucanje sebi u koleno, to je radio Barnli prošle sezone, to je radio Luton, tako su krenuli Sautempton i Ipsvič, Brajton je sebi napravio brdo problema prošle sezonu upravo zbog ovoga.
Jako dobra tematika....i sledi jako nepopularno misljenje

Stice se utisak da je u danasnjem fudbalu stil ispred rezultata..Lako je imati svoj stil i forsirati ga u top ekipama sa no limit budzetima iz razloga sto mozes da biras koga ces dovesti,trazis karakteristike koje ti odgovaraju i tu nema problema.Problem nastaje kada ekipe iz donjeg doma sa tehnicki skromnim igracima pokusavaju da budu moderne...I sam sam protiv ucestalog nabijanja na palac ali ako si u corsokaku ako imas malo prostora cisti brate spasavaj zivu glavu,danas se po svaku cenu trazi pas,ne daje se nikakva sloboda u proceni igracu a treneri za to imaju jako dobru foru koju glupavi igraci ne kapiraju....Gotovo uvek ce treneri preuzeti na sebe odgovornost kada im golman ili stoper pogresi u zadnjoj liniji i kada se primi gol i javnost bude u fazonu svaka cast a sira slika govori sledece,taj trener je u modernom fudbalu na vrhu a igrac koji je pogresio na dnu,niko iz jace ekipe ga nikad razmatrati nece a trener ce biti na oku najvecih,al nate trener preuzeo odgovornost,on je baja,tako se to radi...a odgovornost preuzima zbog sebe a ne zbog igraca,kako bi ubedio manje kvalitetne igrace da igraju na nacin koji njemu odgovara i koji njemu kroji karijeru... on je sebi na prvom mestu a igraci su mu na drugom jer da nije tako ne bi forsirao i trazio od ljudi nesto za sta nisu sposobni...
Zamisli koliko je golman Sotona ogranicen tehnicki kada je kiksao u trenutku kada imaju igraca vise u polju a trener Martin ce to od njega traziti i kada bude 11 vs 11...

Npr De Zerbi spada u trenerski krem a nista zivo uzeo nije..Ne kazem,njegove ekipe je lepo gledati ali iz pozicije neutralca iz razloga sto njegove ekipe nemaju balans,nazad duva strasna promaja,masu kikseva iz poslednje linije ali su utakmice na izuzetno puno golova sto pase ljudskom oku.

Dobar primer je i Postekoglu koji je recimo vs Chelsea prosle godine sa 2 igraca manje drzao poslednju liniju na pola terena????I javnost je bila u fazonu svaka cast,koliko ne odstupa od svojih ideja a to sto je primio 2 gola iz kontre je irelevantno..
Spurse je milina gledati iz pozicije neutralca ali takodje nemaju balans...

McKenna iz Ipswicha je bio medju glavnim kandidatima,u najuzem izboru,za novog trenera Chelsea a covek je prvi trener od 2021. eto dokle to ludilo ide....I on sa engleskim buzdovanima u poslednjoj liniji isto radi,stavlja ih u strasne probleme radi svoje karijere,jebes te igrace,svakako ne planira tu da se zadrzava.

Ima masu primera ali za kraj da poentiram...Burnley ispao iz lige a trener Kompany zavrsio ni manje ni vise u jednom od najvecih klubova na svetu.....Igraci su mu bili sredstvo za postizanje sopstvenih ciljeva,neka trunu sad u drugoj ligi ko ih jebe,nebitni su...

Dolazimo do cinjenice da "moderni treneri" nisu u stanju da se prilagode,da igraju na nacin koji najvise odgovara igrackom kadru koji imaju,nego furaju svoj stil po svaku cenu iskljucivo zbog sebe,stavljajuci sebe u prvi plan...Igraci bi trebalo da su na prvom mestu i da postavljas igru kako njima najvise odgovara ali danas su treneri ispred igraca,zrtvuju se karijere igraca radi trenerskih karijera.
Za mene,izuzetno sebicni ljudi..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 20, 2024. 4:06 pm

Čekićar wrote:
Tue Aug 20, 2024. 1:50 pm
Batica ubica wrote:
Mon Aug 19, 2024. 5:54 pm

Jako dobra tematika....i sledi jako nepopularno misljenje

Stice se utisak da je u danasnjem fudbalu stil ispred rezultata..Lako je imati svoj stil i forsirati ga u top ekipama sa no limit budzetima iz razloga sto mozes da biras koga ces dovesti,trazis karakteristike koje ti odgovaraju i tu nema problema.Problem nastaje kada ekipe iz donjeg doma sa tehnicki skromnim igracima pokusavaju da budu moderne...I sam sam protiv ucestalog nabijanja na palac ali ako si u corsokaku ako imas malo prostora cisti brate spasavaj zivu glavu,danas se po svaku cenu trazi pas,ne daje se nikakva sloboda u proceni igracu a treneri za to imaju jako dobru foru koju glupavi igraci ne kapiraju....Gotovo uvek ce treneri preuzeti na sebe odgovornost kada im golman ili stoper pogresi u zadnjoj liniji i kada se primi gol i javnost bude u fazonu svaka cast a sira slika govori sledece,taj trener je u modernom fudbalu na vrhu a igrac koji je pogresio na dnu,niko iz jace ekipe ga nikad razmatrati nece a trener ce biti na oku najvecih,al nate trener preuzeo odgovornost,on je baja,tako se to radi...a odgovornost preuzima zbog sebe a ne zbog igraca,kako bi ubedio manje kvalitetne igrace da igraju na nacin koji njemu odgovara i koji njemu kroji karijeru... on je sebi na prvom mestu a igraci su mu na drugom jer da nije tako ne bi forsirao i trazio od ljudi nesto za sta nisu sposobni...
Zamisli koliko je golman Sotona ogranicen tehnicki kada je kiksao u trenutku kada imaju igraca vise u polju a trener Martin ce to od njega traziti i kada bude 11 vs 11...

Npr De Zerbi spada u trenerski krem a nista zivo uzeo nije..Ne kazem,njegove ekipe je lepo gledati ali iz pozicije neutralca iz razloga sto njegove ekipe nemaju balans,nazad duva strasna promaja,masu kikseva iz poslednje linije ali su utakmice na izuzetno puno golova sto pase ljudskom oku.

Dobar primer je i Postekoglu koji je recimo vs Chelsea prosle godine sa 2 igraca manje drzao poslednju liniju na pola terena????I javnost je bila u fazonu svaka cast,koliko ne odstupa od svojih ideja a to sto je primio 2 gola iz kontre je irelevantno..
Spurse je milina gledati iz pozicije neutralca ali takodje nemaju balans...

McKenna iz Ipswicha je bio medju glavnim kandidatima,u najuzem izboru,za novog trenera Chelsea a covek je prvi trener od 2021. eto dokle to ludilo ide....I on sa engleskim buzdovanima u poslednjoj liniji isto radi,stavlja ih u strasne probleme radi svoje karijere,jebes te igrace,svakako ne planira tu da se zadrzava.

Ima masu primera ali za kraj da poentiram...Burnley ispao iz lige a trener Kompany zavrsio ni manje ni vise u jednom od najvecih klubova na svetu.....Igraci su mu bili sredstvo za postizanje sopstvenih ciljeva,neka trunu sad u drugoj ligi ko ih jebe,nebitni su...

Dolazimo do cinjenice da "moderni treneri" nisu u stanju da se prilagode,da igraju na nacin koji najvise odgovara igrackom kadru koji imaju,nego furaju svoj stil po svaku cenu iskljucivo zbog sebe,stavljajuci sebe u prvi plan...Igraci bi trebalo da su na prvom mestu i da postavljas igru kako njima najvise odgovara ali danas su treneri ispred igraca,zrtvuju se karijere igraca radi trenerskih karijera.
Za mene,izuzetno sebicni ljudi..
Vrhunski si ovo objasnio. I odličan ugao gledanja, treneri uglavnom gledaju da izreklamiraju sebe i svoj stil. Posao trenera je da se prilagodi onome što ima i da prema tome pravi igru, a danas je to suprotno. Treneru je manje više nebitno kakav igrački kadar ima, gura se "moderan" stil po svaku cenu pa makar cena bila i primanje lakog gola/lakih golova. I sad je npr. Kompani bolji trener od Šona Dajša jer je Kompani "progresivan" i "moderan" trener koji je sam izbacio Barnli iz PL svojim "modernim" pristupom.

Sinoć 1:1 na King Pauver stadionu ili kako bi to jedan pametan čovek rekao it's the history of Tottenham :D :D Džejmi Vardi stara džukela :romance-inlove: Odlična utakmica Totenhema i dosta šansi ali nisu ubili utakmicu na vreme, na kraju je vrlo lako moglo da ode i na drugu stranu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Aug 20, 2024. 6:21 pm

Posle Reala, lepo me je i sinoc koštao izostanak još jednog gola. Tiketi na stranu, iznenadilo me je da je Totenhem postao žrtva sopstvenog ritma, nema tu baš igrača koji nisu imali leto za odmor
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Aug 21, 2024. 2:21 pm

Potonuli Joao Felix u Chelsea opet....Sta ovaj muceni klub radi jbt....Ovde se bolesno peru pare

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Aug 21, 2024. 3:34 pm

Čekićar wrote:
Wed Aug 21, 2024. 2:21 pm
Potonuli Joao Felix u Chelsea opet....Sta ovaj muceni klub radi jbt....Ovde se bolesno peru pare
Vidim da se Džejmi Karager zapitao gde bi Feliks to igrao u Čelsiju, isto sam se zapitao i ja pre 9 dana...
Batica ubica wrote:
Mon Aug 12, 2024. 1:15 pm
Čelsi je odustao od centarfora Atletika izvesnog Omorodiona (dao 9 golova u seniorskom fudbalu), ali će zato izgleda uzeti Žoaa Feliksa. Kako prenosi Fabricio Čelsi je Feliksa hteo i prošle sezone ali je Poketino bio protiv.

Što se mene tiče još jedan glup potez Čelsija. Imaju Nkukua koji je ista pozicija i isti profil igrača, dovođenje Feliksa ne bi imalo smisla. Pogotovo ako Palmer bude igrao kao 10 tek onda nema smisla. Ne pamtim da je neki klub ovoliko loše poslovao.
Zaista ne znam gde misle da ga stave a da ne bude onaj fazon on je ova pozicija ali može da odigra ovde. Palmer je više 10 nego desno krilo ali nek bude da igra po kirlu, Nkunku je 9.5, na levom krilu su Mudrik od 100 miliona €, Madueke, Pedro Neto je bolji igrač i od Mudrika i od Maduekea ali ako je Palmer desno on mora levo... Glava me zabolela od kombinacija, onaj nesrećni Mareska neće znati šta ga je snašlo.

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Aug 21, 2024. 5:10 pm

Batica ubica wrote:
Wed Aug 21, 2024. 3:34 pm
Čekićar wrote:
Wed Aug 21, 2024. 2:21 pm
Vidim da se Džejmi Karager zapitao gde bi Feliks to igrao u Čelsiju, isto sam se zapitao i ja pre 9 dana...
Batica ubica wrote:
Mon Aug 12, 2024. 1:15 pm
Čelsi je odustao od centarfora Atletika izvesnog Omorodiona (dao 9 golova u seniorskom fudbalu), ali će zato izgleda uzeti Žoaa Feliksa. Kako prenosi Fabricio Čelsi je Feliksa hteo i prošle sezone ali je Poketino bio protiv.

Što se mene tiče još jedan glup potez Čelsija. Imaju Nkukua koji je ista pozicija i isti profil igrača, dovođenje Feliksa ne bi imalo smisla. Pogotovo ako Palmer bude igrao kao 10 tek onda nema smisla. Ne pamtim da je neki klub ovoliko loše poslovao.
Zaista ne znam gde misle da ga stave a da ne bude onaj fazon on je ova pozicija ali može da odigra ovde. Palmer je više 10 nego desno krilo ali nek bude da igra po kirlu, Nkunku je 9.5, na levom krilu su Mudrik od 100 miliona €, Madueke, Pedro Neto je bolji igrač i od Mudrika i od Maduekea ali ako je Palmer desno on mora levo... Glava me zabolela od kombinacija, onaj nesrećni Mareska neće znati šta ga je snašlo.

Prvo moraju se resiti panja zvanog Jackson koji je trpao u prejakoj La Ligi :D

Da sam Maresca,u spic Nkunku iza njega na 10 Palmer,wingeri Neto i drugi moze biti ko god,nisam fan ni Mudirka(jos jedan primerak glupog i brzog) ni Felixa-metljivac nema sta da trazi u PL...

Najjace bi bilo kada bi doveli Osimena.....pa lepo iza Osimena Nkunku Palmer Neto....drobilica

Plavcima ne treba mnogo da postanu jako ozbiljni....ali krajnje neozbiljno rade

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Aug 24, 2024. 2:27 pm

Mozda gresim ali jedno poluvreme Brightona ove sezone mi je dovoljno da konstatujem da je ovaj nemac bolji trener od De Zerbija.

Labudovi vise ne idu grlom u jagode,daleko izbalansiranija ekipa.

Sa druge strane sta reci o celavoj prevari,nakon ocajne utakmice kod kuce vs Fulham genije izvodi istu postavu....

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Aug 25, 2024. 4:02 am

2. gol Cekicara i 4. gol Spursa,strasne sekvence stopera...

Kilman se tehnicki posprdao,futsal kao baza....a Van De Ven kao zivotinja ceo teren presao,jak kao stena brz kao Doku:)

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 26, 2024. 10:47 am

Kakva sekvenca Čelsija juče u 2. poluvremenu, Madueke 3 gola i sva 3 mu namestio Palmer i to su sva 3 bila slična. I to sve u 15' igre.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 27, 2024. 11:33 am

Poluautomatski ofsajd će u PL zaživeti tek posle jedne od reprezentativnih pauza, da li u septembru ili oktobru videćemo. Neverovatno da najbolja liga na svetu ovako malo brine o suđenju, poluautomatski ofsajd je izglasan još u aprilu i nisu ga namestili do početka sezone... SLSov nivo neorganizovanosti.

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Aug 27, 2024. 2:30 pm

Batica ubica wrote:
Tue Aug 27, 2024. 11:33 am
Poluautomatski ofsajd će u PL zaživeti tek posle jedne od reprezentativnih pauza, da li u septembru ili oktobru videćemo. Neverovatno da najbolja liga na svetu ovako malo brine o suđenju, poluautomatski ofsajd je izglasan još u aprilu i nisu ga namestili do početka sezone... SLSov nivo neorganizovanosti.
Slabo si mi izvestavao ovo kolo a McKenna nastavlja da dominira :D

Golman hteo da mu igra nogom vs City na Etihadu jbt koje ludilo i to pri rezultatu 1:1 poklanjas gol..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 27, 2024. 3:32 pm

Čekićar wrote:
Tue Aug 27, 2024. 2:30 pm
Batica ubica wrote:
Tue Aug 27, 2024. 11:33 am
Slabo si mi izvestavao ovo kolo a McKenna nastavlja da dominira :D

Golman hteo da mu igra nogom vs City na Etihadu jbt koje ludilo i to pri rezultatu 1:1 poklanjas gol..
Nisam ovaj vikend bio u prilici da ispratim puno utakmica samo sam gledao Vulvse i Čelsi, ispratio sam preglede na jutjubu. Video sam kiks Murića, čovek je prošle sezone u Barnliju na isti način poklonio nekoliko golova, i ćoravima je bilo jasno da ne može da igra nogom. I stručnjaci i pored tehnički lošeg golmana forsiraju igru nogom protiv Sitija na Etihadu i to odmah posle 1:1 kad su igrači Sitija osetili krv i izašli visoko... Nekad se to zvalo loš trener a danas se to zove "moderan" trener i "progresivan" fudbal...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Sep 01, 2024. 10:20 am

Ne znam što se bune navijačl Arsenala, Rajs je dobio potpuno zasluženo drugi žuti. Lopta ne sme da se šutira posle faula, to je pooštreno poslednjih sezona. Nejasna mi je izmena Artete da izvede Trosara a ubaci Kalafjorija, doduše bio je spremio izmenu na 1:0 verovatno je hteo da se zabunkeriše do kraja ali po meni više mu je trebao vezni nego još jedan defanzivac. Brajton ih je sabio zadnjih pola sata, imao i neke šanse a doduše imao je i Arsenal dve šanse u kontri. Eto kako se u fudbalu to brzo okrene, kod gola Arsenala Dank pogreši niti je udario loptu niti je zagradio Saku i kod gola Brajtona da debrujneovski završni pas Velbeku, ono je lopta najboljih prednjih veznih igrača. Ja koji kod štopera vrlo retko gledam tehničke sposobnosti morao sam to da spomenem.

Stiv Kuper juče izvede formaciju sa 3 zadnja vezna, Vinks, Skip i Ndidi zajedno u postavi :shok: :shok: Još je čovek stavio Ndidija gore iza Vardija, a Ndidi je poziciona 6 i to jako dobra, čovek nikad nije bio ofanzivan igrač. Tek su ulaskom Mavididija i Buananotea krenuli da igraju. Pored Ajuva doveli su i Eduarda iz Palasa, a imaju i Patsona Daku i dalje tu je mala gužva 3 centarfora. Ajuv je već sezonama unazad uglavnom desno krilo, on će im biti od pomoći. Tilemans doktor fudbala, jedan od najboljih veznih igrača u PL već sezonama unazad. Ovaj Duran se ozbiljno nameće, ušao je 2 puta i rešio 2 utakmice prvo Vest Hem pa juče Lester. A Votkins je i dalje bez gola, mislim da je Duran trenutno na pragu prve postave.

Haland mi deluje da je dosta popravio završnicu između dve sezone. One šanse koje je promašivao prošle pa i pretprošle sezone za sada rutinski rešava. Juče su 1. i 3. gol bili vrhunske završnice. Kao da je pročitao moju kritiku da je prosečan finišer :D Vest Hem je 1. poluvreme bio pasivan dosta, 2. su izašli agresivnije, stvorili i neke šanse ali ipak Siti je u ovom trenutku sila. Samo pogledati klupu juče, Gundogan, Rodri, Nunješ, Stons, Voker, Ake. Još je Foden bio povređen. De Brujne igra kao preporođen, zadovoljstvo je gledati majstora. Kovačić se fino nametnuo dok nema Rodrija, njemu baš odgovara da bude poziciona 6 a retko gde je u karijeri igrao. Edson Alvarez odličan igrač, odlično je zamenio Rajsa.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Sep 01, 2024. 10:24 am

Stvarno ne vidim kako će iko skinuti Siti sa trona.

Oni su brutalni.

Pep se posprdao sa PL svih ovih godina.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Post Reply