Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Čekićar

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Čekićar » Sun Aug 17, 2025. 12:18 pm

Batica ubica wrote:
Sat Aug 16, 2025. 6:28 pm
Ne znam kad će Poter shvatiti da Van Bisaka nije krilni bek, malo jeste unapredio igru u napadu ali to je nedovoljno za krilnog beka koji mora da daje i širinu i dubinu u napadu, da ima dobar centaršut, da ima sposobnost da dribla, da ide u završnicu. Van Bisaka bi bio prikladiniji kao desni štoper u ovoj formaciji a ne kao krilni bek ali ga Poter tu forsira otkako je stigao. Dok je bio Coufal, čovek koji ima odličan centaršut, on je igrao desnog štopera a Van Bisaka vrlo limitiran napadač igra najbitniju ofanzivnu poziciju. Sve naopako.

Agerda kad sam video umalo se nisam srušio, kako li je on vaskrso u postavi Vest Hema. Kilman je slična kiksara ko i on, dade im čovek od 180 cm gol glavom između njih dvojice. Čak i ovo Fulkrug i Bouven kao centarfori to mi ne ide nikako. Još Rodrigez igra pre Součeka ili Alvareza. Hermansen pre Areole mi je takođe sumnjiva odluka. Poter kao da je namerno hteo da izgubi ovu utakmicu.

Da vidimo koliko će Sanderlend moći na ovu početnu euforiju da iznese, sad moraju da iskoriste ovaj momentum koji imaju da skupljaju bodove.
Nema Poter profil igraca koji su mu potrebni za njegov stil a davno smo ustanovili da se treneri ne prilagodjavaju kadru koji imaju vec koriste klubove za svoju promociju...Tako da je ovaj spoj osudjen na propast...

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Aug 17, 2025. 5:08 pm

Pa kaze West Ham poslao 45 milki plavcima za Santosa sto je glatko odbijeno…Svaki dan neka tragikomedija…

Sigurno ce ti prodati mladog perpsektivnog brazilca…A da posaljete neke skaute iz Ceske u Brazil,nista naravno….

Glasner je top3 trener lige…Covek se prilagodjava onome sto ima i izvlaci maksimum iz ekipe…Uzeo trofej Sitiju,Liverpulu,sad rutinski bod na Stamfordu…Steta sto ce do 1.9. izgubiti sve kljucne igrace…

Ezeu drugu godinu u nizu VAR ponistava gol iz slobodnjaka u prvom kolu.

Nece plavci dugo tugovati,u petak vec gostuju jazavcima gde ide laganih 1-4…

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 18, 2025. 1:26 pm

Videćemo kako će se snaći Palas ako im odu Eze i Guehi, to bi bila 2 velika udarca za njih. Mada ne sumnjam da bi ih Glasner i onda sačuvao u PL.

Mora se reći odlična utakmica De Lihta koji je pojeo Đokereša, baš je bilo onako dobrodošao u PL. Dobro ga je markirao, ulazio je fizikalno u duele možda je i dobro za Đokereša što je udario u tvrdo na samom početku.

Gabrijel kakav igrač, možda i najbolji štoper u PL. Svaka čast Salibi ali je Gabrijel glavni defanzivac u Arsenalu. Kalafjori kad je zdrav to je ozbiljno pojačanje za Arsenal. Zubimendi mi se svideo kako je odigrao, ima onu pravu špansku prljavu namazanost.

Kunja je bio dobar, znalo se i ranije da ima sposobnost da povuče loptu i napravi prednost, jako brz sa loptom u nogama. Od njega i Mbeuma će najviše zavisiti ova sezona Junajteda, da li će oni biti sposobni da doprinesu golovima i asistencijama. Mbeumo nije loše odigrao ali nije bilo završnog poteza kod njega.

Mislim da Bruno mora da igra bliže protivničkom golu ali u ovoj formaciji to je nemoguće, a ovako gubiš najkreativnijeg igrača tamo gde ti najviše treba. Maunt levo i na 10 nisu isti igrači. Dijalo kad je ušao kao krilni bek ugušio je Mbeuma, kad je Mbeumo po krilu njemu treba neko ko će da daje širinu i dubinu sa te strane a ne neko ko će da ulazi u sredinu kao i on. Mnogo pitanja je pred Amorimom, a formaciju sigurno neće menjati.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Mon Aug 18, 2025. 5:28 pm

Da bacim i ja koju na putu ka stadionu...

Tri dana da se igralo Mančester ne bi dao gol. Arsenal istina nije blistao, ali su manje više rutinski pobedili.

Kakav Maunt, pa da nije Englez klošario bi ispred neke prodavnice. Dečko je invalid, ali ovde ima mesto u prvih 11.

Šeško, Mbeumo i Kunja tri prosek igrača, a plaćeni 200+ miliona. Ne vidim da će i jedan od njih isporučiti na nivou sezone 25+ G/A.

Ne znam koliko megalomanskih transfera je Mančester imao, samo je Bruno bio pogodak.

Vidim da se vodila polemika po mrežama da li bio faul nad golmanom, za mene je sve bilo čisto.

Arsenal najdublja ekipa lige, baš su pokriveni na svim pozicijama i za mene po kvalitetu ekipe prvi favorit. Jeste da i drugi ulažu mnogo, ali Arteta više nema izgovora.

Liverpulovih 30 godina bez titule biće mala maca koliko će Mančester čekati titulu.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 18, 2025. 10:07 pm

Tajler Darden wrote:
Mon Aug 18, 2025. 5:28 pm
Da bacim i ja koju na putu ka stadionu...

Tri dana da se igralo Mančester ne bi dao gol. Arsenal istina nije blistao, ali su manje više rutinski pobedili.

Kakav Maunt, pa da nije Englez klošario bi ispred neke prodavnice. Dečko je invalid, ali ovde ima mesto u prvih 11.

Šeško, Mbeumo i Kunja tri prosek igrača, a plaćeni 200+ miliona. Ne vidim da će i jedan od njih isporučiti na nivou sezone 25+ G/A.

Ne znam koliko megalomanskih transfera je Mančester imao, samo je Bruno bio pogodak.

Vidim da se vodila polemika po mrežama da li bio faul nad golmanom, za mene je sve bilo čisto.

Arsenal najdublja ekipa lige, baš su pokriveni na svim pozicijama i za mene po kvalitetu ekipe prvi favorit. Jeste da i drugi ulažu mnogo, ali Arteta više nema izgovora.

Liverpulovih 30 godina bez titule biće mala maca koliko će Mančester čekati titulu.
Maunt je vrhunskom asistencijom rešio finale LŠ 2021, znam da imaš jak animozitet prema engleskim igračima ali daj malo realnosti. Još je pre toga golom rešio revanš polufinala protiv Reala, nije baš kao da je Maunt pao s marsa.

Apropo kornera i faula, jebem li ga i da je svirao faul ne bi bila loša odluka. Mada je golman morao jače da uđe, mnogo je mekano ušao.

Činjenica je da su Mbeumo i Kunja preplaćeni ali daleko od toga da su loši igrači. Dokazani su na PL nivou već par sezona, ali opet očekivanja u Junajtedu i Vulvsima/Brentfordu nisu ista. Videćemo ih, debi nije bio loš.

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Aug 19, 2025. 1:03 pm

UTD dobar,bili su bolji,nisu zasluzili da izgube…Bice to ok s obzirom da ne igraju evropu…

Arsenal klasika,jad i beda ali se provlace,Raya brani ko blesav…Sramno igraju s obzirom na kvalitet rostera …Nema trika da uzmu titulu…Opet ce ostati kratki…

Djokeres ce biti epski promasaj,uvek kazem dodji sine u PL da vidim od kakvog si materijala…Bice tu golova protiv losijih ekipa jer ce biti dosta jaci ali u derbijima ce se raspadati konstantno…

City meni uopste nije izgledao dobro medjutim iskoristili su sve sanse,u prvih pola sata nisu sansu stvorili…a igrali su protiv jedne od najgorih ekipa lige…
Cenim kiks vs Spurs na Etihadu…

Slota nisam prokomentarisao na 2-0 vadi beka i uvodi zadnjeg veznog na njegovo mesto,zeli da bude moderan…I gle kurca na biciklu 2-2 brzinski al se izvukose na cist kvalitet i njegov debilizam prolazi nezapazeno…

Rejnders strasan igrac…

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Aug 19, 2025. 1:13 pm

Samo što je sada 2025. godina, a u njoj je Maunt dečko invalid koji nije sposoban da poveže dva dobra poteza.

Pa sad... U Engleskoj se recimo nije snašao Ševčenko, a jeste panj Benteke.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 19, 2025. 3:12 pm

@Čele
Siti se mnogo oslanja na ofsajd zamku, samo su onog nesrećnog Munetsija uhvatili 3-4 puta u 1. poluvremenu. Videćemo kako će to izgledati protiv boljih ekipa, ofsajd zamka je super ako uspe, ako ne uspe moraš da se uzdaš u golmana ili da će protivnik da promaši. Mač sa 2 oštrice.

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Aug 19, 2025. 4:32 pm

Batica ubica wrote:
Tue Aug 19, 2025. 3:12 pm
@Čele
Siti se mnogo oslanja na ofsajd zamku, samo su onog nesrećnog Munetsija uhvatili 3-4 puta u 1. poluvremenu. Videćemo kako će to izgledati protiv boljih ekipa, ofsajd zamka je super ako uspe, ako ne uspe moraš da se uzdaš u golmana ili da će protivnik da promaši. Mač sa 2 oštrice.
Tako je,to je teska kocka...

Njima nije najveci gubitak De Bruyne vec Walker koji je u svom prajmu bio jedan od ako ne i najbrzi igrac na svetu....I opusteno su stajali tako visoko znajuci da ce Walker bez lopte sigurno na tako ogromnom otvorenom prostoru stici rivala i zakrpiti...E sada toga vise nema a Pep se kao i vecina ne prilagodjava,cenim da ce primati dosta golova ali ce i davati...Kosarkaksim recnikom igrace teski run and gun...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 19, 2025. 6:39 pm

Strašno kakav je penal sviran za Lids sinoć. Tarkovski nije mogao više da drži ruku uz telo nego što je držao i opet je sviran penal.

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Aug 19, 2025. 7:12 pm

Batica ubica wrote:
Tue Aug 19, 2025. 6:39 pm
Strašno kakav je penal sviran za Lids sinoć. Tarkovski nije mogao više da drži ruku uz telo nego što je držao i opet je sviran penal.
Cak mu je deo ruke bio i iza ledja,skolski je drzao ruku....

Ma sudije su jezive generalno u engleskoj,vec na prvoj tekmi nije sviran cist crveni Senesiju,covek namerno igrao rukom,dlanom odneo loptu i sprecio opasnost...On svirao kontra faul :lol:

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Aug 20, 2025. 4:26 pm

Nicolas Jackson is being offered for £60M+ as Chelsea prepare to carry on spending.

The striker wants guarantees of regular football and he's been offered to Newcastle, Aston Villa, Manchester United and Arsenal.

Chelsea kupuje sakom i kapom ali mislim da ne postoji bolji klub za rast ili zadrzavanje cene..Razlog ne znam...Evo i ovo drvo ce uvaliti za minimum duplo,doveli su ga za oko 30m....Aj on je jos i igrao,imamo primere gde prodaju za ozbiljne sume igrace koji nisu ni bili u prvom planu...

Moji jazavci hoce Vardija,sreca pa ga zove i njegov trener u Celtic pa sanse nisu velike....Mozda trebaju gledati i u pravcu penzionisanih fudbalera,godine su samo broj...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Aug 20, 2025. 5:18 pm

Čekićar wrote:
Wed Aug 20, 2025. 4:26 pm
Nicolas Jackson is being offered for £60M+ as Chelsea prepare to carry on spending.

The striker wants guarantees of regular football and he's been offered to Newcastle, Aston Villa, Manchester United and Arsenal.

Chelsea kupuje sakom i kapom ali mislim da ne postoji bolji klub za rast ili zadrzavanje cene..Razlog ne znam...Evo i ovo drvo ce uvaliti za minimum duplo,doveli su ga za oko 30m....Aj on je jos i igrao,imamo primere gde prodaju za ozbiljne sume igrace koji nisu ni bili u prvom planu...

Moji jazavci hoce Vardija,sreca pa ga zove i njegov trener u Celtic pa sanse nisu velike....Mozda trebaju gledati i u pravcu penzionisanih fudbalera,godine su samo broj...
Ne vidim ko će dati skoro 70 miliona € za njega iako živimo u vremenu gde se igrači debelo preplaćuju. Vila ima Votkinsa i dovela je rezervu onog crnju iz francuske lige, Arsenal ima Đokereša, Haverca i Žesusa koji se oporavlja od povrede, Junajted je doveo Šeška za veće pare a ima još Zirkzea i Hojlunda koji je i dalje tamo mada će otići. Njuka ako proda Isaka sigurno neće pojuriti Džeksona iako nemaju baš puno opcija, Vlahović je recimo bolji a jeftiniji. Ne verujem da mogu da ga uvale bilo kome osim Saudijcima, teško da će bilo ko iz Evrope dati više od 50 miliona € za njega.

Što se tiče ovih to se slažem, Čelsi ima razrađenu prodaju igrača. Veliko ime, samim tim njih igrač vredi par miliona više kao u slučaju Liverpula, Sitija, Arsenala itd. Evo samo ovo leto Ugočukvu 15 utakmica za Čelsi prodati u Barnli za 28.7 miliona €, Broja 38 utakmica za Čelsi prodati u Barnli 23 miliona €, Hamphris izvesni 2 utakmice za Čelsi isto prodati u Barnli za 14 miliona €. Ako uspeju da uvale Džeksona za više od 50 miliona € onda im svaka čast.

Meni nisu jasne Čelsijeve kupovine. 4. sezonu zaredom troše kao ludi, preplatili su i Kurtu i Murtu od leta 2022. pa na ovamo, u tom periodu su potrošili 1.66 milijardi € i opet neće biti konkurenti za PL i LŠ. I opet će im nešto faliti a spucali su toliko para. I pored toliko potrošenih para oni škrtare na nekim stvarima, neće da plate Menjona, neće da dovedu top centarfora nego dovode prospekte, neće da dovedu štopera, nisu Mauntu i Galageru dali novi ugovor a morali su a ovamo su preplatili koga stignu bukvalno. Enco, Kaisedo, Mudrik, Fofana, Sterling, Madueke, Lavija, Nkunku, Disasi, Ugočukvu, izvesni Vašington, Djuzberi Hol, Feliks, izvesni Penders i Keliman, pa i ove sezone Pedro je preplaćen, Gitens, ovaj Hato iz Ajaksa 40 miliona € za rezervnog levog beka, izvesni Esugo. Toliko neproverenih igrača za koje je dato više nego što vrede i opet kad treba da daju za proverenog igrača koji će ih dovesti na nivo da se bore za PL i LŠ oni to ne urade. Od leta 2022. pa do danas niko u svetu nije potrošio više od Čelsija a Čelsi ni u jednoj od tih sezona nije bio konkurentan za PL i LŠ (2 godine nisu ni igrali LŠ).

Evo sad jure Garnaća, ako ga dovedu to je opet 50 miliona € minimum a Garnaćo ih neće dovesti na nivo da se bore za PL i LŠ.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Aug 21, 2025. 12:36 am

Totenhem po običaju jajari i još traži na rate, tako da je iskočio Arsenal sa ponudom od £60m i na pravom je putu da im preotme Ezea

Isak je čini mi se juče prešao granicu, skandaloznim nastupom u javnosti je uvredio vlasnike, koji su Saudijci i imaju neka drugačija shvatanja. Pošto ne bi bilo odobravanja da mu javno na trgu odrube glavu, kao alternativa ostaje ostanak u klubu, pa taman i ne zaigrao. Tako uostalom proizilazi iz odgovora kluba

S druge strane, Wissa se smirio i uljudno zamolio klub da ga pusti za £40m. Ali mislim da to nece uticati na Isakov status jer NFC trenutno nema nijednog špica
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Aug 21, 2025. 10:41 am

Totenhem je prosto morao da privede pregovore kraju posle povrede Medisona. Iako Levi poslednje 3 sezone ulaže znatne sume novca ovo je sad bilo klasično njegovo otezanje i ubijanje cene. Dok Levi taktizira Arsenal krade Ezea. Sad Arsenal ima pun tim, sa Ezeom ima i zamenu za Edegarda. Na svakoj poziciji su po 2 opcije minimum.

Raja, Kepa
Gabrijel, Saliba, Kivior, Moskera
Timber, Vajt
Kalafjori, Luis Skeli
Zubimendi, Norgard, Rajs, Merino
Edegard, Eze
Saka, Madueke, Nvaneri
Martineli, Trosar
Đokereš, Haverc i Žesus koji su povređeni doduše

Čak imaju i viškova tipa Zinčenko, Lokonga, Fabio Vijera, Ris Nelson njih će rasprodati šta mogu ili idu na pozajmice.

@Irr
Ima Njukasl Osulu na centarforu, samo što mu Hau izgleda vrlo malo veruje s obzirom da je protiv Vile igrao tek 1'. Ne bi me čudilo da stave Isaka na tribine dok ne razbistri glavu.

Ja razumem želju igrača da ode ali i to se radi na drugačiji način. Obaviš razgovor sa trenerom i upravom kluba ali u isto vreme treniraš profesionalno i igraš utakmice jer si za to vrlo lepo plaćen i ugovorom obavezan. Niko ga nije terao da potpisuje ugovor. Kad njemu ne bi legla plata jedan mesec odmah bi se pozvao na ugovor.

Isak, Đokereš i ostali štrajkači imaju primer Ezea kako se to radi na vrlo profesionalan i korektan način. Čovek želi da ide u veći i bolji klub ali nijednog momenta se nije čulo od njega da odbija da trenira, da odbija da igra utakmice itd. Čovek je sve vreme trenirao i ćutao, čak je igrao i protiv Čelsija za vikend, pre toga superkup protiv Liverpula. Pre Čelsija je realno mogao da traži da ne igra da ne bi rizikovao povredu jer je transfer bio izvestan ali je odigrao skoro celu utakmicu. I on i Guehi čiji je odlazak izvestan.

Iz perspektive Njukasla oni sad ne smeju da popuste. Ako popuste i puste Isaka da ide onda šalju poruku svakom njihovom igraču i svakom igraču kojeg budu doveli da samo mogu da zakukaju i da napuste klub. Druže moj dobrovoljno si potpisao ugovor, niko te nije na silu terao da ga potpišeš i sad se buniš kad ti nešto nije po volji. Isak je verovatno ubeđen da će iskukati transfer, zanima me samo da li je uzeo u obzir da postoji mogućnost da ga Njuka sad zaključa do kraja ugovora i pošalje da trenira sa B timom sve do 30.06.2028. :D :D

Post Reply