Čekićar wrote: ↑Mon Aug 03, 2026. 6:58 pm
Batica ubica wrote: ↑Wed Jul 29, 2026. 5:55 pm
Čelsi je doveo Velbeka i Hendersona, na momenat sam pomislio da je trenutno 2015. godina
Velbek kao rezerva je dobar potez jer je Pedro startni centarfor, iskusan igrač, veliki profesionalac i tačno znaš šta dobijaš od njega. Imao je dobru prošlu sezonu u Brajtonu.
Henderson je slična priča, lider, ozbiljan profesionalac, neko ko neće praviti probleme i ko i dalje može da doprinese na terenu što je pokazao prošle sezone u Brentfordu.
Alonsu su očigledno trebali lideri i veterani koji će imati manju ulogu na terenu ali će držati svlačionicu. Mislim da su ovo dva jako dobra poteza Čelsija jer oni lidere nemaju od odlaska Aspilikuete i Tijaga Silve.
Sta mislis jel mogu do titule,s obzirom na 1 utakmicu nedeljno?
I sta mislis da li ce Leeds biti ozbiljan od starta kao na kraju sezone?...Promena formacije im je bas legla...
Sumnjam da Čelsi može do titule.
Prvi razlog je golman, za napad na titulu ti treba top golman a Sančez je prosečan golman. Druga stvar je odbrana. Džejms je top igrač ali je njegovo zdravlje vrlo neizvesno, može da se desi da propusti pola sezone a može i da se desi da odigra sve utakmice. Onda Kukurelja je otišao i tu nema prave zamene, ovaj Hato što je rezervni levi bek mislim da nije taj kalibar. Zatim štoperi, Lakroa jeste došao i on je dobar igrač ali za titulu ti treba bar jedan top štoper. Kolvil je po meni precenjen ono što sam gledao, imao je i dugu pauzu iza sebe. Fofana je imao potencijal da bude top igrač ali su ga povrede osakatile, i njegovo zdravlje je upitno sve i da krene da igra redovno. Adarabiojo, Badijašil to su sve prosečni igrači, pa i Disasi manje više koji je imao dobru pozajmicu u Vest Hemu.
Mislim da po krilima nemaju dovoljno za titulu. Pedro Neto kojeg ja mnogo gotivim je dobar igrač ali je pitanje koliko može da doprinese golovima pre svega, Estevao ima ozbiljan potencijal ali je još uvek mlad. Gitens je promašaj, vidim da se Mudrik vratio on je retko šta uradio i pre suspenzije a kakav će biti posle skoro 2 godine neigranja fudbala. Kontam da će Rodžers levo ali to nije njegova pozicija, verovatno će se i on mučiti.
Žoao Pedro je dobar igrač i prošle sezone je bio najbolji igrač Čelsija po meni i baš me zanima da li može da napravi iskorak. Naravno zna se kakav je igrač Palmer i šta donosi mada je i kod njega zdravlje bilo upitno prošle sezone ali sad nema Evrope pa ćemo videti. Prošli put kad Čelsi nije imao Evropu Palmer je odigrao najbolju sezonu.
Tu je Kaisedo koji je možda i top igrač, iako je preplaćen on je neko ko radi dobar posao za Čelsi. Enco je neko sa kim nikad ne znaš kakav će da se pojavi, on deluje kao labilna ličnost pogotovo posle ove gluposti u finalu SP. Enco je neko ko, ako je normalan, može da donese golove iz sredine terena što je jako bitno.
Mislim da će biti u top 5 i da će se boriti u kupovima ali da je za titulu to premalo. Što zvuči neverovatno za ekipu koja je od leta 2022. potrošila 2.07
milijardi €. I opet im fali 3-4 igrača da bi bili konkurentni.
Apropo Lidsa, vidim da su doveli Harija Vilsona koji će im značiti jer im fali takav igrač u napadu. Vilson je dobar igrač, neko ko zna da napravi razliku 1v1, da sačuva loptu, dobar centaršut, prekid, šut, čak i završni pas. Vrlo lako može da bude glavni igrač Lidsa.
Kod njih će dosta zavisiti od zdravlja Kalvert-Luina koji je prošle sezone bio zdrav i igrao je veliki broj utakmica, on im dosta znači. Otišao je Strajk koji im je bio bitan, došao je Muharemović kao zamena ali me ne bi čudilo da ne počne sezonu ako budu igrali sa 3/5 pozadi da Džastin opet igra desnog štopera na primer. Bogl je imao dobru sezonu posle ispadanja sa Šefildom 2x. Ostali su Gudmundson, Ampadu, Rodon, Bijol, došao je Traford koji je dobar potpis. Ima Lids dobru bazu.
Ako se budu držali stila igre kao prošle sezone biće opet zajebani za svakoga i mislim da to komotno može da bude sredina tabele i lagan opstanak. Ali pre svega zavisi koliko će Kalvert-Luin igrati i da li će igrati kao prošle sezone. I koliki će doprinos dati Okafor, Nmeča i Vilson. Da li mogu da ožive Dana Džejmsa i da od njega dobiju nešto...