Prelazni rok - leto, zima
Moderator: Moderator
- Batica ubica
Re: Prelazni rok - leto, zima
Osimen navodno odbio 35 miliona € godišnje od Al Hilala, čak je i Napoli trebao da dobije 65 miliona € obeštećenja + 5 miliona € kroz bonuse što je izuzetno za čoveka koji ulazi u poslednjih godinu dana ugovora. Osimen očigledno neće u SA i čeka jače evropske klubove, Arsenal, Liverpul, Junajted i ostale kandidate.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
- Batica ubica
Nastavljamo dalje sa transferima.
Tomas Parti i Arsenal se nisu dogovorili oko novog ugovora, postojeći ističe za 5 dana tako da će Parti biti slobodan igrač. Udarac za Arsenal jer je prošle sezone Parti bio značajan deo ekipe, za razliku od prošlih sezona nije imao povreda i bio je standardan (počeo 31 utakmicu u PL). Igrač je u prajmu svoje karijere, sigurno će biti zainteresovanih iz najjačih liga a verujem i iz SA. Arsenal verovatno nije hteo da da Partiju lovu koju je on hteo uzimajući u obzir istoriju povreda prethodnih godina. Udarac za Arsenal jer u istom PR odlaze i Parti i Žoržinjo, dva poziciona zadnja vezna mada su tu već doveli Zubimendija a naravno Rajs to može da odigra jednako dobro ako ne i bolje od uloge BTBa.
Arsenal je napravio pomalo iznenađujuć transfer jer je doveo kapitena Brentforda Kristijana Norgarda za 11 miliona €. Proveren, pouzdan i iskusan igrač, verujem da će biti odličan kao član rotacije da tako kažem a možda i kao nosilac ko zna. Takođe Arsenal je doveo Kepu za 5.8 miliona € i biće rezervni golman. Od centarfora za Arsenal se spominju Šeško i Đokereš, videćemo šta će se tu dešavati do kraja PR jer mnogim timovima treba centarfor a malo ih je dostupnih na tržištu tako da će biti opasnog preplaćivanja.
Junajted je na pragu dogovora sa Brentfordom oko transfera Mbeuma, navodno Brentford je pristao na cenu od 70.3 miliona €. Mislim da će ovo biti loš potez za Mbeuma iz prostog razloga jer je Junajted jako loše mesto za igrače, pogotovo ove jače plaćene. Otprilike 1 od 6 igrača se pokaže kao pojačanje a ostali propadnu. Mbeumo je dokazan PL igrač, čovek sposoban da doprinosi u PL i golovima i asistencijama kao krilo tako da s te strane 70 miliona i ne zvuči previše na današnjem tržištu. Ipak, njemu ugovor sa Brentfordom ističe za godinu dana, postavlja se pitanje koliko bi koštao da ima još 3 godine ugovora na primer.
Tomas Parti i Arsenal se nisu dogovorili oko novog ugovora, postojeći ističe za 5 dana tako da će Parti biti slobodan igrač. Udarac za Arsenal jer je prošle sezone Parti bio značajan deo ekipe, za razliku od prošlih sezona nije imao povreda i bio je standardan (počeo 31 utakmicu u PL). Igrač je u prajmu svoje karijere, sigurno će biti zainteresovanih iz najjačih liga a verujem i iz SA. Arsenal verovatno nije hteo da da Partiju lovu koju je on hteo uzimajući u obzir istoriju povreda prethodnih godina. Udarac za Arsenal jer u istom PR odlaze i Parti i Žoržinjo, dva poziciona zadnja vezna mada su tu već doveli Zubimendija a naravno Rajs to može da odigra jednako dobro ako ne i bolje od uloge BTBa.
Arsenal je napravio pomalo iznenađujuć transfer jer je doveo kapitena Brentforda Kristijana Norgarda za 11 miliona €. Proveren, pouzdan i iskusan igrač, verujem da će biti odličan kao član rotacije da tako kažem a možda i kao nosilac ko zna. Takođe Arsenal je doveo Kepu za 5.8 miliona € i biće rezervni golman. Od centarfora za Arsenal se spominju Šeško i Đokereš, videćemo šta će se tu dešavati do kraja PR jer mnogim timovima treba centarfor a malo ih je dostupnih na tržištu tako da će biti opasnog preplaćivanja.
Junajted je na pragu dogovora sa Brentfordom oko transfera Mbeuma, navodno Brentford je pristao na cenu od 70.3 miliona €. Mislim da će ovo biti loš potez za Mbeuma iz prostog razloga jer je Junajted jako loše mesto za igrače, pogotovo ove jače plaćene. Otprilike 1 od 6 igrača se pokaže kao pojačanje a ostali propadnu. Mbeumo je dokazan PL igrač, čovek sposoban da doprinosi u PL i golovima i asistencijama kao krilo tako da s te strane 70 miliona i ne zvuči previše na današnjem tržištu. Ipak, njemu ugovor sa Brentfordom ističe za godinu dana, postavlja se pitanje koliko bi koštao da ima još 3 godine ugovora na primer.
Random Vengerovski transfer,tako ce i zavrsiti jos jednu sezonu-tako blizu a tako daleko...Goli bosi na svim frontovima.Batica ubica wrote: ↑Thu Jun 26, 2025. 10:53 am
Arsenal je napravio pomalo iznenađujuć transfer jer je doveo kapitena Brentforda Kristijana Norgarda za 11 miliona €. Proveren, pouzdan i iskusan igrač, verujem da će biti odličan kao član rotacije da tako kažem a možda i kao nosilac ko zna.
Drago mi je sto ce u UTD a ne u Spurse samo iz razloga sto bih krivicno gonio trenere koji iz manjih ekipa odu u vece i hoce da povlace za sobom igrace iz tog manjeg kluba...Pratite li vi gospodo sport kojim se bavite,veci klub,veci zahtevi...Najsveziji primer je upravo UTD gde im se Ten Hag usrao u zivot Ajaksizacijom Uniteda..Batica ubica wrote: ↑Thu Jun 26, 2025. 10:53 amJunajted je na pragu dogovora sa Brentfordom oko transfera Mbeuma, navodno Brentford je pristao na cenu od 70.3 miliona €. Mislim da će ovo biti loš potez za Mbeuma iz prostog razloga jer je Junajted jako loše mesto za igrače, pogotovo ove jače plaćene. Otprilike 1 od 6 igrača se pokaže kao pojačanje a ostali propadnu. Mbeumo je dokazan PL igrač, čovek sposoban da doprinosi u PL i golovima i asistencijama kao krilo tako da s te strane 70 miliona i ne zvuči previše na današnjem tržištu. Ipak, njemu ugovor sa Brentfordom ističe za godinu dana, postavlja se pitanje koliko bi koštao da ima još 3 godine ugovora na primer.
- Batica ubica
Mislim da potpis Norgarda nije loš jer verovatno neće biti nosilac, a već su potpisali Zubimendija koji će biti zakucani starter verovatno. Videćemo koga će dovesti na centarforu, prema tome ćemo moći da pretpostavimo koliko mogu. Treba im i rezerva za Edegarda, kad se prošle sezone povredio na 2 meseca nisu bili isti tim a nije imao ko da ga menja. Mada je teško naći takvog igrača koji je spreman da bude rezerva nekome ko je standardan. Mislim da im treba jače levo krilo mada su tu puni imaju već dva igrača.
Ten Hag jedino nije doveo kafe kuvaricu iz Ajaksa
Mazrauji je stvarno pojačanje, može da se kaže da je i Martinez. Antoni nije nikako, Onana i De Liht su igrači sa velikim oscilacijama u igri tako da ni oni nisu pojačanja. Čak je Ten Hag hteo i De Jonga pre 3 godine, jurili su ga ceo PR.
Ten Hag jedino nije doveo kafe kuvaricu iz Ajaksa
- Batica ubica
Izgleda da je Liverpul ušao u trku za Osimena kao što sam i pretpostavio. Već je Tajler spomenuo da Napoli hoće Darvina, navodno će Liverpul ponuditi Darvina i Kjezu a Napoli traži njih dvojicu i 20 miliona €. Mislim da će Liverpul pristati jer realno daje 2 igrača koja i ne igraju i 20 miliona € za dokazanog centarfora svetske klase.
- Batica ubica
Žoao Pedro u Čelsiju za 60 miliona €. Brajton ponovo dere Čelsi. Kukurelja, Poter, Kaisedo, Pedro. Ovo verovatno znači i odlazak Džeksona iz kluba, jer je pre Pedra već došao Lijam Delap a kako Čelsi ne igra sa 2 centarfora to verovatno znači odlazak Džeksona u kojeg se Mareska kleo. Transfer će koštati 63.7 miliona €.
Pedro ima potencijal, jedino bode oči njegovo provokatorsko ponašanje. Nekad deluje da više energije potroši na provociranje nego na fudbal.
Mislim da ove dve kupovine, Delap i Pedro, oslikavaju ambicije Čelsija naredne sezone. Top 4, prolazak grupe u LŠ i eventualno da se nešto uradi u kupovima. Lijam Delap se pokazao kao ozbiljan potencijal ali u Ipsviču i ja verujem da će on za 3-4 godine biti ozbiljan igrač. Pedro je odigrao solidnu sezonu i to je to. Ni sa jednim od njih dvojice kao startnim centarforima se titula ne napada, ni titula ni LŠ.
Sad će neko reći pa dobro ali Čelsi dovodi mlade igrače, razvijaju itd. Sve je to lepo al ovo je Bolijeva 4. sezona kako su ulaganja ogromna, red bi bio da se sa ubedljivo največim ulaganjima u Engleskoj u zadnje 3 godine napadnu trofeji, pre svega titula i LŠ.
Pedro ima potencijal, jedino bode oči njegovo provokatorsko ponašanje. Nekad deluje da više energije potroši na provociranje nego na fudbal.
Mislim da ove dve kupovine, Delap i Pedro, oslikavaju ambicije Čelsija naredne sezone. Top 4, prolazak grupe u LŠ i eventualno da se nešto uradi u kupovima. Lijam Delap se pokazao kao ozbiljan potencijal ali u Ipsviču i ja verujem da će on za 3-4 godine biti ozbiljan igrač. Pedro je odigrao solidnu sezonu i to je to. Ni sa jednim od njih dvojice kao startnim centarforima se titula ne napada, ni titula ni LŠ.
Sad će neko reći pa dobro ali Čelsi dovodi mlade igrače, razvijaju itd. Sve je to lepo al ovo je Bolijeva 4. sezona kako su ulaganja ogromna, red bi bio da se sa ubedljivo največim ulaganjima u Engleskoj u zadnje 3 godine napadnu trofeji, pre svega titula i LŠ.
Kao sto znas u mojoj kuci se uz Partizan jedino redovno gledaju WHU i Chelsea i bukvalno se prihvata random napadac,nebitno kako se zove i preziva,odakle dolazi,koliko je perspektivan,koje brojke ima,za koliko ga dovode,samo da se ne gleda smotani Jackson koji je svojim promasenim zicerima iz peterca direktno oduzeo dvocifren broj bodova prosle sezone...Decko ima lopate umesto nogu,u stanju je da promasi stvari gde bi se prajm Nikola Grubjesic postideo..Napadaci su uglavnom spretni u 16m a ovaj je nespretan u 5m,tako nesto nikada nisam video na tako visokom nivou fudbala,nije u pitanju jedna utakmica ili 5,10,u pitanju je veliki uzorak utakmica...Batica ubica wrote: ↑Sun Jun 29, 2025. 9:42 pmŽoao Pedro u Čelsiju za 60 miliona €. Brajton ponovo dere Čelsi. Kukurelja, Poter, Kaisedo, Pedro. Ovo verovatno znači i odlazak Džeksona iz kluba, jer je pre Pedra već došao Lijam Delap a kako Čelsi ne igra sa 2 centarfora to verovatno znači odlazak Džeksona u kojeg se Mareska kleo. Transfer će koštati 58.4 miliona €.
Ok ima on kvaliteta u smislu da dobro igra ledjima od gola,ume da zadrzi loptu,da pobegne u kontri ali ne igra on za Everton vec za ekipu koja ce na 90% utakmica imati posed,napadati,probijati zadnji blok i takvoj ekipi je potreban centarfor koji postize golove,nema tu nikakve filozofije...
Cak,licno smatram da je njemu promasena pozicija,radi se o klasicnom zadnjem veznom iz afrike aka bivsi cekicar Kujate...Visoki,krakati,mogu puno trcati,iznositi loptu....al samo da su sto dalje od gola
Ogroman upgrade su Pedro i Delap...
Naravno nece to biti dovoljno za titulu jer im je odbrana kriticna kao i golman + prejaka konkurencija....Koliko love spaljuju i odustanu od Manjana,neverovatno....
Po mom misljenju fale im Manjan i jedan elitni stoper da se pobiju....
- Batica ubica
Znaš moje mišljenje o Džeksonu, vrlo se poklapa sa tvojim. Morali su bolje, eno ga Osimen dostupan, Vlahović dostupan a oni sprže lepe pare na dvojicu dobrih ali još uvek nedovoljno dokazanih igrača i opet nisu konkurenti za trofeje.Čekićar wrote: ↑Tue Jul 01, 2025. 10:40 amKao sto znas u mojoj kuci se uz Partizan jedino redovno gledaju WHU i Chelsea i bukvalno se prihvata random napadac,nebitno kako se zove i preziva,odakle dolazi,koliko je perspektivan,koje brojke ima,za koliko ga dovode,samo da se ne gleda smotani Jackson koji je svojim promasenim zicerima iz peterca direktno oduzeo dvocifren broj bodova prosle sezone...Decko ima lopate umesto nogu,u stanju je da promasi stvari gde bi se prajm Nikola Grubjesic postideo..Napadaci su uglavnom spretni u 16m a ovaj je nespretan u 5m,tako nesto nikada nisam video na tako visokom nivou fudbala,nije u pitanju jedna utakmica ili 5,10,u pitanju je veliki uzorak utakmica...Batica ubica wrote: ↑Sun Jun 29, 2025. 9:42 pmŽoao Pedro u Čelsiju za 60 miliona €. Brajton ponovo dere Čelsi. Kukurelja, Poter, Kaisedo, Pedro. Ovo verovatno znači i odlazak Džeksona iz kluba, jer je pre Pedra već došao Lijam Delap a kako Čelsi ne igra sa 2 centarfora to verovatno znači odlazak Džeksona u kojeg se Mareska kleo. Transfer će koštati 58.4 miliona €.
Ok ima on kvaliteta u smislu da dobro igra ledjima od gola,ume da zadrzi loptu,da pobegne u kontri ali ne igra on za Everton vec za ekipu koja ce na 90% utakmica imati posed,napadati,probijati zadnji blok i takvoj ekipi je potreban centarfor koji postize golove,nema tu nikakve filozofije...
Cak,licno smatram da je njemu promasena pozicija,radi se o klasicnom zadnjem veznom iz afrike aka bivsi cekicar Kujate...Visoki,krakati,mogu puno trcati,iznositi loptu....al samo da su sto dalje od gola![]()
Ogroman upgrade su Pedro i Delap...
Naravno nece to biti dovoljno za titulu jer im je odbrana kriticna kao i golman + prejaka konkurencija....Koliko love spaljuju i odustanu od Manjana,neverovatno....
Po mom misljenju fale im Manjan i jedan elitni stoper da se pobiju....
Za Menjona i meni nije jasno, daješ pare i kurti i murti i onda škrtariš za 10ak miliona € na takvom golmanu. Slično je bilo sa Mauntom i Galagerom kad su odlazili, nisu hteli da im daju dobre ugovore a dokazani su igrači a daju i kurti i murti, plaćaju za Kaiseda (dobar igrač da me neko ne shvati pogrešno) 116 miliona €. Baš mi nije jasno poslovanje, ovamo skrkaš milijarde bez plana i programa i onda kad treba da budeš konkurentan i da odeš korak napred ti glumiš Megu i razvojni klub.
- Batica ubica
Đorđe Petrović u Sanderlendu za 25 miliona €. Ovaj transfer može da ode u 2 smera jer Sanderlend vrlo lako može ekspresno da se vrati u Čempionšip, pogotovo jer će ekipa biti vrlo verovatno skroz nova jer su prošlu sezonu završili 4. u Čempionšipu, 18 bodova iza 3. Šefilda (po tabeli 16 jer su Šefildu oduzeta 2 boda) a po 20+ iza Lidsa i Barnlija. Dakle Čempionšip ekipa koja će svih 100+ miliona £, treba tu dosta vremena da se sve to uigra.
Videli smo primer Ramzdejla koji je za slične pare (21.4 miliona €) prešao iz Arsenala u Satempton prošlog leta pa su ispali već tamo u decembru. Ramzdejl je na 30 utakmica u PL prošle sezone primio 66 golova, Sautempton je za sezonu u PL ukupno primio 86 golova. Dakle na ostalih 8 utakmica kad Ramzdejl nije branio primili su 20 golova, da su ti drugi golmani branili celu sezonu primili bi jedno 120 golova pao bi rekord Šefilda iz pretprošle seozne
I sad je jedan odličan PL golman zarobljen u Čempionšipu, sem ako se neko iz PL ne odluči da ga izbavi (vidim da se pominje Čelsi, potencijalno dobar posao za obe strane). Ramzdejl je neko ko je ispao prvo sa Bormutom, posle toga prešao u Šefild sa kojim je takođe ispao, odmah posle toga prešao u Arsenal sa kojim se 1. sezone do kraja borio za top 4 a potom i za titulu. I onda opet ispada iz PL, sada sa Sautemptonom. I svaki put je ispadao kao prvi golman.
Videli smo primer Ramzdejla koji je za slične pare (21.4 miliona €) prešao iz Arsenala u Satempton prošlog leta pa su ispali već tamo u decembru. Ramzdejl je na 30 utakmica u PL prošle sezone primio 66 golova, Sautempton je za sezonu u PL ukupno primio 86 golova. Dakle na ostalih 8 utakmica kad Ramzdejl nije branio primili su 20 golova, da su ti drugi golmani branili celu sezonu primili bi jedno 120 golova pao bi rekord Šefilda iz pretprošle seozne
- Batica ubica
Nije transfer ali se tiče transfer priča pa neka ga na ovoj temi.
Kapa dole Niku Vilijamsu! Ima nešto u tom Bilbau, i njegov brat Injaki je tu celu karijeru a evo sad je Niko produžio ugovor na 10 godina! Džabe su krečili (mislim na murale
)
https://x.com/Athletic_en/status/1941052488440074743
Kapa dole Niku Vilijamsu! Ima nešto u tom Bilbau, i njegov brat Injaki je tu celu karijeru a evo sad je Niko produžio ugovor na 10 godina! Džabe su krečili (mislim na murale
https://x.com/Athletic_en/status/1941052488440074743
- Batica ubica
Kajl Voker u Barnliju. Ozbiljno pojačanje za Barnli u borbi za opstanak, Voker je neko ko donosi ogromno iskustvo.
Smatram da je los potpis za Barnli,pokusacu da obrazlozim..Batica ubica wrote: ↑Fri Jul 04, 2025. 9:24 pmKajl Voker u Barnliju. Ozbiljno pojačanje za Barnli u borbi za opstanak, Voker je neko ko donosi ogromno iskustvo.
Takvog igraca se Pep ne bi odrekao tek tako,javlja mi se da je fizicki gotov..Zatim Milan ne odluci da ga otkupi gde se pali crvena lampica,da li je moguce da ne moze ni u ligi koja se igra u prvoj brzini...
Cenim da nije spreman,da su ga godine i godine jako kvalitetnog fudbala istrosile i da nece odigrati ni 15 utakmica u narednoj sezoni u PL....
Takodje kakvu on moze imati motivaciju u Barnliju gde ce ih puniti ko stigne,gde nece prelaziti na protivnicku polovinu cesto....Sve to posle strasne visegodisnje dominacije....Gledace da ne igra i kad moze
Poslednji trzaji da se izvuce sto vise novca od fudbala,sledeci korak je MLS...
Dobar potpis samo u smislu iskustva i imena,ali i otezavajuca okolnost jer ces naloziti navijace i podici ocekivanja.....a zapravo je realnost sasvim drugacija,nije to vise igrac koji je nama u secanju,ugraviran u nasu memoriju....
Takodje ne treba smetnuti s uma da im je Parker trener,koji garantuje start sezone 0-0-6 i zakucan prvi otkaz
- Batica ubica
Jeste izgubio malo na brzini Voker ali je i dalje jedan od najbržih bekova na svetu. Mislim da je kod njega problem privatni život i zbog toga je i otišao iz Sitija, baš je on insistirao na odlasku. Valjda je imao neku švalerku, pa se razvodio, ovo ono... Zato je hteo da ode u Bajern u leto 2023. jer su ga novine po Engleskoj razvlačile. Jebi ga sam plaća za svoje greške.
Ako to bude defanzivnija postavka mislim da će se lako uklopiti, a on može da igra bočnog štopera u formaciji sa 3 pozadi što je igrao i u Engleskoj i u Sitiju ponekad. To mu čak i više odgovara u ovoj fazi karijere. Mislim da motivacija neće biti upitna jer želi da igra SP dogodine.
Parkeru je ovo 3. promocija u PL, jednom je ispao sa Fulamom a drugi put je sa Bormutom neslavno krenuo, čuveno Klopovo tešenje posle 9:0
Valjda je naučio kako i šta, mada ako nema igrače može i da dubi na glavi džabe mu je. Bez dobrih igrača nema ni dobrog trenera.
Ako to bude defanzivnija postavka mislim da će se lako uklopiti, a on može da igra bočnog štopera u formaciji sa 3 pozadi što je igrao i u Engleskoj i u Sitiju ponekad. To mu čak i više odgovara u ovoj fazi karijere. Mislim da motivacija neće biti upitna jer želi da igra SP dogodine.
Parkeru je ovo 3. promocija u PL, jednom je ispao sa Fulamom a drugi put je sa Bormutom neslavno krenuo, čuveno Klopovo tešenje posle 9:0
- Batica ubica
Kako prenosi Fabricio, Arsenal je na korak od dovođenja Đokereša. Pregovori sa Sportingom napreduju, dok su lične uslove sa Đokerešom već odavno dogovorili.
Iskreno očekivao sam da će Arsenal krenuti po krupniju zverku. Đokerešu kapa dole na golovima i učinku u Sportingu ali PL je druga priča. Đokereš je već bio u Engelskoj u kojoj je proveo 4.5 sezone, prvo u Brajtonu u koji je došao sa 19 godina iz Švedske, pa potom i na pozajmicama u Svonsiju i Koventriju koji ga je kasnije i otkupio. Iz Koventrija je prešao u Sporting. U Čempionšipu je bio vrlo dobar, na 121 utakmici je dao 41 gol i namestio je 15 golova.
Za Brajton je odigrao 8 utakmica gde je dao 1 gol i namestio 1 gol, ali u PL nije stigao ni da debituje. Sad će neko reći velika greška Brajtona ali Đokereš tad nije bio ovaj igrač koji je sad.
Da ima kvalitet ima sigurno u to nemam sumnje. Čovek za 2 sezone na 102 utakmice za Sporting ima 97 golova i 28 asistencija, da bi se tako nešto izvelo u profesionalnom pa i u poluprofesionalnom fudbalu potreban je kvalitet. E sad, da li je taj kvalitet dovoljan da se u PL da 20+ golova za sezonu, da li je taj kvalitet dovoljan da donese Arsenalu titulu? U Engleskoj se igra dosta čvršće, defanzivcima se više dopušta. Počeli su prošle 2 sezone da ulaze jako i Halandu kojeg su se plašili prve sezone jer je fizička zver (mada je to bila greška jer on ne voli igru u kontatku, narodski rečeno ne voli krljanje). Đokereš nije toliko fizički dominantan, siguran sam da će mu štoperi od starta ulaziti jako i bez poštovanja, slično kao Hojlundu na primer ili Darvinu.
Videli smo i na primeru Darvina da je PL drugačija od portugalske lige, Svakako dolazak izvesni Đokereša u Arsenal će najviše prijati Edegardu, konačno će imati kome da gura one svoje lopte ispod zemlje. Nedostatak centarfora je najviše pogađao njega.
Iskreno očekivao sam da će Arsenal krenuti po krupniju zverku. Đokerešu kapa dole na golovima i učinku u Sportingu ali PL je druga priča. Đokereš je već bio u Engelskoj u kojoj je proveo 4.5 sezone, prvo u Brajtonu u koji je došao sa 19 godina iz Švedske, pa potom i na pozajmicama u Svonsiju i Koventriju koji ga je kasnije i otkupio. Iz Koventrija je prešao u Sporting. U Čempionšipu je bio vrlo dobar, na 121 utakmici je dao 41 gol i namestio je 15 golova.
Za Brajton je odigrao 8 utakmica gde je dao 1 gol i namestio 1 gol, ali u PL nije stigao ni da debituje. Sad će neko reći velika greška Brajtona ali Đokereš tad nije bio ovaj igrač koji je sad.
Da ima kvalitet ima sigurno u to nemam sumnje. Čovek za 2 sezone na 102 utakmice za Sporting ima 97 golova i 28 asistencija, da bi se tako nešto izvelo u profesionalnom pa i u poluprofesionalnom fudbalu potreban je kvalitet. E sad, da li je taj kvalitet dovoljan da se u PL da 20+ golova za sezonu, da li je taj kvalitet dovoljan da donese Arsenalu titulu? U Engleskoj se igra dosta čvršće, defanzivcima se više dopušta. Počeli su prošle 2 sezone da ulaze jako i Halandu kojeg su se plašili prve sezone jer je fizička zver (mada je to bila greška jer on ne voli igru u kontatku, narodski rečeno ne voli krljanje). Đokereš nije toliko fizički dominantan, siguran sam da će mu štoperi od starta ulaziti jako i bez poštovanja, slično kao Hojlundu na primer ili Darvinu.
Videli smo i na primeru Darvina da je PL drugačija od portugalske lige, Svakako dolazak izvesni Đokereša u Arsenal će najviše prijati Edegardu, konačno će imati kome da gura one svoje lopte ispod zemlje. Nedostatak centarfora je najviše pogađao njega.
- Batica ubica
Entoni Elanga u Njukaslu za 63.7 miliona €. Meni lično gotivan igrač, igra u oba pravca što Hau izuzetno ceni, sposoban i da napadne dubinu i da napadne 1v1, veoma brz i eksplozivan. Opet mislim da su ga malo preplatili, da je cena bila 45-50 miliona € mislim da bi to bilo ok. Svakako mislim da je bila greška Junajteda što se opredelio za Garnaća pre Elange pre svega tu mislim na Ten Haga koji je više forsirao Elangu, čini mi se da sam to i pre pisao.