Italijanska Serija A

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Italijanska Serija A

Post by Batica ubica » Thu Jan 05, 2023. 9:56 am

Evo da pohvalim mučenog Inzagija. Odlična defanzivna organizacija Intera, slično kao i protiv Barse skroz su neutralisali Napoli. Naročito Škrinjar i Darmijan su pojeli Kvaracheliju, ne sećam se da je jednom probio 1v1. Aćerbi se odlično nosio sa Osimenom koji je mnogo brži, iznenađenje da je počeo pre De Fraja. Dimarko je izrastao u odličnog igrača, i defanzivno i ofanzivno odličan doprinos. Ako ovako nastavi do kraja sezone teško da će Inter uspeti da ga zadrži.
Hakan odličan kao zadnji vezni ispred odbrane, za igrača njegovih karakteristika dosta disciplinovan, podređen ekipi potpuno.

Da se osvrnem na Juventus, nisam gledao utakmicu ali 7 pobeda zaredom bez primljenog gola u ligi. I opet bez dosta igrača, Alegri cedi suvu drenovinu iz ove ekipe.

Pobeda Rome konačno, Murinjovskih 1:0. Hvala bogu Karsdorpa nema ni na klupi više. Kad bi se setili da dovedu jednog štopera sad, pa da se uz dobro zdravlje glavnih igrača napadne LE i ulazak u LŠ kroz ligu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Houdini

Post by Houdini » Thu Jan 05, 2023. 10:42 am

Slozicu se sa Baticom po pitanju defanzive.. nije iznenadjenje za De Vrija, on je na izlaznim vratima i jedino moze da ga spasi definitivno ne Skrinijara.. DiMarco je jedini koji je napredovao kod Inzaghija i odlicno igra.. sa druge strane na sta lici Corea, iskreno ne bih ga pozeleo ni u Partizanu, pisao sam i na pocetku da je odron, ali da je ovoliki nisam mogao ni da zamislim.. on je vec odavno na izlaznim vratima ali nemamo kome da ga uvalimo, pa cak i ovaj Thuram koga jure lici na debelog Ronalda pored njega..

sa druge strane Alegri rutinira, sa prosecnim timom.. juce jos jedna Alegrijevska pobeda, rutiniranje na strani..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jan 05, 2023. 2:57 pm

De Fraju ističe ugovor u junu, ako nema produžetka taman eto prilike za Romu da za nekih 10 miliona dobije dobrog štopera pa da se oprosti jedna ružna prošlost...

Houdini

Post by Houdini » Sat Jan 07, 2023. 11:00 pm

Inzaghi, hoćeš zolju sine da nas dokusuriš?

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Jan 08, 2023. 1:44 am

Tacno sam znao da ce da upre prstom u Simonea, kad vec Correa na pravdi boga nije dobio priliku da prelomi meč

Alo prijatelju, igrali ste protiv rivala kojima je gazda obezbedio sve, uključujuci i kurve o trošku kluba. Bunga bunga rules.

Dobitna kombinacija, tri kod kuce, bod na strani i LŠ je osigurana. Ne kao neki što gube od jebenog Lecea
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Jan 08, 2023. 4:54 pm

Kakav skup retarda, ni 2:0 protiv budjavog Empolija nije bilo dovoljno :bad:
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Sun Jan 08, 2023. 5:43 pm

trenera da promenite pod hitno, imam jednog u opticaju :good:

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Jan 09, 2023. 12:16 am

Na svu muku jos i glupi Milan
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jan 09, 2023. 8:44 am

Sem rezultata ostalo dosta loše.
Pre svega, veliki propust Murinja što se tiče prve postave. Pelegrini, Zaniolo, Dibala i Abraham ne mogu zajedno u ovoj formaciji a pogotovo ne sa ovakvim opredeljenjem gde je svesno puštena lopta Milanu. Neobična odluka Murinja, znajući koliko voli da ima balans u ekipi. Ne ide da izvedeš 4 izrazito ofanzivna igrača u ovakvoj formaciji i da pustiš loptu Milanu bez ikakvih napadačkih ambicija kao da si neka Specija.
Pelegrini i Zaniolo u srednjem bloku i odmah loša protekcija odbrane. Zaniolo koji je više držao bok nego što je pritiskao vezni red Milana. Formacija sa 5 pozadi bespotrebna, ovde je mogla da se izvede odbrana sa 4 i da se ubaci Kamara a da Pelegrini pređe na levo krilo i da sredina terena ne trpi sa njim i Zaniolom ispred odbrane.
Patrisio katastrofa, već ko zna koji put ove sezone kiksira i poklanja gol protivniku. Ajde jednom, ajde drugi put ali ovo je već 5-6 put da poklanja golove protivniku. Menjanje kolko na leto.
Pohvale za partiju Čelika, sem onog glupog žutog kartona nad Ernandezom ostalo defanzivno korektno. Zaustavio je Leaa 1v1 više puta, maksimalno mu otežao svaki prodor. Pohvale je i zaslužio Smoling.
Izmena gde ulazi Tahirović a juri se rezultat.
Ova 4 napred dosta slabo... Pelegrini nije 8 a ni 6 i glupo je forsirati takvog igrača da igra ono što nikako nije. Jedini način da ova 4 igraju zajedno je da Pelegrini ode levo, Dibala na 10 a Zaniolo desno.
Prekid opet izuzetan isto kao i prošle sezone. Svaka čast na tome, već je odavno postalo jasno da je svaki prekid Rome šansa za gol. Moram da pohvalim jednu stvar a to je skakanje na sudijske odluke, pravi Murinjov tim.
Bod kao kuća s obzirom na prikazano. Bitno je da se velike utakmice ne gube kao prošle sezone. Nadam se da će se setiti da je ovoj ekipi potreban štoper i da će se malo odrešiti kesa, ne napada se ulazak u LŠ sa 8.5 miliona evra...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jan 13, 2023. 9:48 am

Šteta što je večerašnja utakmica u terminu KKPa. Juve ako dobije vraća se potpuno u priču za titulu, a svi znamo kako zadnjih godina i Napoli i Spaleti padaju u ovakvim momentima.
Milan ispao iz kupa od Torina gde je imao igrača više 50'... Hudinijevci su pobegli sa lopate Điđiju, malo je falilo da bude pušiona.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jan 13, 2023. 2:15 pm

I pobeci sa lopate je umece, Hudinijevci guraju na svim poljima, ali je on vazda nezadovoljan. Zaslužuje da mu se desi Lotito, da vidi šta je muka
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jan 13, 2023. 3:12 pm

Izgleda da je brat Hudini brzo zaboravio mračna vremena posle 2011. godine :D :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jan 13, 2023. 4:07 pm

Ma to se razmazilo, ne priznaje ništa osim svih trofeja
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Jan 15, 2023. 1:05 am

Hudinijevci rutinski, no pritužbe kasne
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Sun Jan 15, 2023. 12:25 pm

Batica ubica wrote:
Fri Jan 13, 2023. 3:12 pm
Izgleda da je brat Hudini brzo zaboravio mračna vremena posle 2011. godine :D :D
Nisam samo smo se posle skoka sa Konteom, opet vratili u doba De Bura i Stramaćonija.. Konte koliko god mana imao i zaobilazio budućnost, vasionski brod u odnosu na ovo sad.. Nadao sam se makar Stankoviću, sad sam se i pomirio sa ovim :D

Šta reći za pobedu kući, protiv poslednjeplasirane ekipe, gde se strepelo do kraja.. Mada ako ima nekih pozitivnih stvari je da smo po prvi put još od Bolonje u novembru zaslužili pobedu..

A da se ne vraćam na onu tugu protiv drugoligaša u kupu kući..

Sa nekim ozbiljnim trenerom mi bi do početka marta rutinirali sve.. Ovako će lagan raspored biti dovoljan za LŠ.. Što je za Inzaghija sigurno epski uspeh, ali za Inter i ne baš..

Post Reply