Prelazni rok - leto, zima

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Prelazni rok - leto, zima

Post by Batica ubica » Wed Aug 06, 2025. 1:46 pm

Batica ubica wrote:
Wed Aug 06, 2025. 9:01 am
Liverpul i Al Hilal su se dogovorili oko uslova za Darvina. Ostaje da se Darvin dogovori sa Al Hilalom oko ličnih uslova i toga da li uopšte želi u SA. Ono što mi je najčudnije u celoj priči je da je Inzagi označio Darvina kao glavni prioritet. Znači imaš neograničen budžet i mogućnost da privoliš bilo koga ogromnom platom i tebi je Darvin, preplaćen prosečan igrač, glavni prioritet. A pritom je Mitrović bolji igrač od Darvina.

Posao iz snova za Liverpul ako uspe da izvuče 60+ miliona € ovde, bar da vrate deo para što su dali.
Transfer je skoro završen, Darvin je pristao i ostaje samo da do kraja dogovori lične uslove sa Al Hilalom. Obeštećenje će biti 53 miliona € fiksno + bonusi. Na kraju dobar posao za Liverpul, verovatno će sa bonusima nagurati do 60 miliona €.

Najveći promašaj u istoriji Liverpula. Plaćeno je 85 miliona € obeštećenja za njega a on je za 3 sezone dao samo 40 golova. Imao je samo jednu dobru sezonu od 3, to je bila 2. gde je ukupno dao 18 i namestio 15 golova, a čak ni to nije bilo u skladu sa cenom. Nijednom za 3 sezone nije prešao brojku od 20 golova, ali je zato broj promašenih zicera bio redovno veliki.

Darvin je još jedna žrtva sopstvene cene a potom i društvenih mreža. Kad je za tebe plaćeno 85 miliona € očekuje se da jedeš malu decu, da 20 golova u sezoni bude minimum. Cena nametne nerealna očekivanja na igrača, a kad kvalitet ne prati cenu kreće ismevanje po društvenim mrežama, lako se stvore narativi (koji su u njegovom slučaju obično tačni). Da je plaćen 25 ili 30 miliona € verovatno bi se pričala druga pirča.

Ima Darvin svojih kvaliteta, da ne bude da ga samo kudim. Ima brzinu, eksplozivnost, visinu, skočnost, solidan je dribler, ima osećaja za timsku igru, da odigra leđima od gola, otvori prostor za saigrača, nekad i da podeli završni pas. Zalaganje nikad nije upitno kod njega, uvek je na 100%, čak i kad je igrao levo krilo kod Klopa vraćao se u odbranu i držao bok bez pogovora. Ali ono glavno za centarfora a to je završnica je nedostojno cene za koju je doveden. Fudbal se igra za golove, a centarfori se dovode da ih daju. Čak on nema loš šut kao šut, dao je dosta lepih golova u Liveprulu ali džabe kad uđe u zicer on se izgubi. Ako tebi treba 4/5 i više šansi da bi dao gol, onda sa tobom kao starterom nema sreće što se tiče titula. Džekson i on su 2 ista čoveka, samo boja kože pravi razliku.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Aug 09, 2025. 12:25 am

Dovodimo Hermansena,golmana Lestera..

Poznat je po tome sto je nevidjeni kikser....Sklapaju se sve kockice za ispadanje...Jos Paketu da zavaljaju jer su mu odbacene optuzbe za namestanje kartona...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 11, 2025. 3:20 pm

Kingsli Koman u Al Nasru, Bajernu oko 30 miliona € obeštećenja. Komanova plata će biti između 20-25 miliona € po sezoni, dok je u Bajernu imao 17 miliona € po sezoni. Naravno u Arabiji nema poreza te je ovaj iznos ceo, u Bajernu mu je ostajalo 11 miliona €.

Kakav će napad imati Al Nasr. Mane levo, Koman desno, Feliks 10 i Ronaldo centarfor. Ako sad ne osvoje SA ligu neće nikad.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 11, 2025. 7:43 pm

Posle sezone u kojoj je osvojio tripletu sa PSŽom, Donaruma će otići iz kluba, da li sad ili dogodine kao slobodan igrač. Sećamo se kako je otišao iz Milana, a evo i sad se ponavlja slična situacija. Malo čudno jer je osvojeno sve prošle sezone, čudi me da se nisu dogovorili oko novog ugovora. Parizu pare nikad nisu bile problem a trenutno nema mnogo boljih golmana od Donarume na svetu.

Biće zanimljivo videti gde će Donaruma otići, kladim se da recimo Siti ne bi kupovao Traforda da je znao da će se Donaruma i Pariz rastati.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Mon Aug 11, 2025. 8:58 pm

Koliko se blamira Ronaldo ne bi li osvojio pišljivu ligu Saudijske Arabije.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Aug 11, 2025. 11:24 pm

Batica ubica wrote:
Mon Aug 11, 2025. 7:43 pm
Posle sezone u kojoj je osvojio tripletu sa PSŽom, Donaruma će otići iz kluba, da li sad ili dogodine kao slobodan igrač. Sećamo se kako je otišao iz Milana, a evo i sad se ponavlja slična situacija. Malo čudno jer je osvojeno sve prošle sezone, čudi me da se nisu dogovorili oko novog ugovora. Parizu pare nikad nisu bile problem a trenutno nema mnogo boljih golmana od Donarume na svetu.

Biće zanimljivo videti gde će Donaruma otići, kladim se da recimo Siti ne bi kupovao Traforda da je znao da će se Donaruma i Pariz rastati.
Moguce je da ima neka pozadina, ali imajuci u vidu kako PSG radi od kako su prestali da kupuju imena, rekao bih da je planski. Doveli su dugoročan projekat, a Donaruma ne bi trebalo da ima problema oko angažmana. Npr Chelsea, njima nikada nije dosta golmana :D
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 12, 2025. 10:29 am

Čelsi vreba iza ćoška :D :D

Ne znam kome treba golman od ovih top timova, mislim da su svi manje više popunjeni sem Čelsija.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 12, 2025. 6:17 pm

Griliš u Evertonu na pozajmici, Everton će imati i opciju da ga otkupi za 57.8 miliona €. Dobra prilika za Griliša da oživi svoju karijeru.

Elem, sad se može i zvanično reći da je Griliš jedan od najvećih promašaja u istoriji fudbala. 11. najveći transfer svih vremena, 117.5 miliona € i za 4 sezone na 157 utakmica samo 17 golova i 23 asistencije. Ofanzivni igrač plaćen toliko bi za jednu sezonu morao da ima ovu statistiku, a ne za 4.

Liverpul je otvorio pregovore sa Palasom oko Guehija, navodno su lični uslovi već dogovoreni ostalo je da se kiubovi dogovore oko obeštećenja. Bio bi to dobar posao za Liverpul, Guehi je bolji igrač od Konatea po meni.
Batica ubica wrote:
Mon Aug 11, 2025. 7:43 pm
Fabricio navodi da je Siti u priči za Donarumu, kako se samo Traford zajebao :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Aug 13, 2025. 12:51 am

non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Aug 13, 2025. 9:07 am

Pošteno, hoće čovek drugačiji tip golmana. Slično je Arteta uradio kad je doveo Raju a već je imao Ramzdejla i realno unapredio je Arsenal.

Potez Enrikea sa ozbiljnim mudima, da skloniš jednog od najboljih golmana na svetu i to posle sezone gde je osvojeno sve i gde je on branio fenomenalno. Bude li ovaj momak što je došao iz Lila pravio kikseve teško Enrikeu, ima svi živi da skoče da mu se krvi napiju.

Zamišljam scenario gde Siti dovodi Donarumu a ne prodaje Edersona, pa da 1. golman bude Donaruma, 2. golman Ederson a 3. golman Traford koji je došao da bude 1. golman :D Tu je još i Ortega koji je zadnjih sezona menjao Edersona, a doveli su i Betinelija za ulogu Skota Karsona, voli Pep da ima jednog matorog golmana koji će da bude 3. golman (a možda i 4. u ovom slučaju).

Liverpul je pun sa golmanima (Alison i Mamardašvili), Arsenal ima Raju, Totenhem Vikarija. Ne znam koliko Junajted veruje Onani, a Čelsi odavno traži golmana. Njuka ima Ramzdejla i Poupa, otišao je Dubravka koji je prošlu sezonu branio top a Vlahodimos kog su kupili za velike pare a nikad nije ni branio je otišao na pozajmicu. I Siti je pun ali se spominje kao glavni kandidat.

Real ima rešeno pitanje golmana (Kurtoa), Barselona i Atletiko takođe (Ter Stegen, Ščešni, Penja + onaj iz Espanjola, Atletiko ima Oblaka). Od ostalih u Španiji niko i ne može da priušti Donarumu (pitanje da li može i Barsa).

Povratak u Milan nikad neće biti moguć, Inter ima Zomera. Ne bi me čudilo da Juve krene po njega, on im je dugogodišnja želja. Od ostalih u Italiji realno niko nema tu mogućnost.

Bajern ima Nojera i mislim da ga neće dirati do penzije.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Aug 13, 2025. 10:57 am

Da spomenem i to, Malik Tšau u Njukaslu za 35 miliona €. Koliko sam ga gledao i pratio solidan igrač, po meni bolji od Šera. Mislim da će biti solidno pojačanje za Njuku, sad je Njuka puna na štoperima Tšau, Brn, Botman, Šer i Laksels. Prošle sezone su praktično celu sami izneli Brn i Šer, Botman i Laksels su bili povređeni mada je Botman igrao neke utakmice pa se opet povredio.

Ilija Zabarnji u PSŽu i to za 62 miliona € + bonusi. Previše za jednog prosečnog PL štopera, ništa posebno on nije pokazao. Ali eto on je Ukrajinac, do sad je bila taksa za kupovinu Engleza a sad je i za Ukrajince. Momak je prosečan štoper u vrh glave.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 15, 2025. 11:53 am

Džejms Mekati u Forestu za 25.5 miliona € a sa bonusima transfer može da izađe do 34.7 miliona €. Koliko sam momka gledao u Šefildu pretprošle i Sitiju prošle sezone rekao bih da ima potencijala, dobra leva noga možda je Siti požurio sa prodajom pogotovo što više nema ale u ekipi kao što je imao.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 15, 2025. 4:22 pm

Šta znači ime kluba iz kojeg dolaziš...

Ben Douk, dečko koji je igrao za mlađe kategorije Liverpula i koji je prošlu sezonu igrao na pozajmici u Midlzbrou prodat je Bormutu za 28.9 miliona €. Čisto radi konteksta, Douk je za Liverpul odigrao 10 utakmica bez gola i asistencije, za Seltik je odigrao 2 utakmice isto bez gola i asistencije dok je za Midlzbro prošle sezone odigrao 24 utakmice gde je dao 3 gola i imao 7 asistencija. Za Škotsku je odigrao 6 utakmica bez gola i asistencije. Dakle momak je odigrao 42 utakmice seniorskog fudbala na kojima ima 3 gola i 7 asistencija, 3 utakmice u PL na kojima je sve zajedno odigrao 37' i to danas vredi skoro 30 miliona €. Pritom mu sledećeg leta ističe ugovor sa Liverpulom i pitanje je da li bi potpisao novi jer ga Liverpul očigledno nema u planovima, znači da kojim slučajem ima još 3-4 godine ugovora cena bi izašla i preko 40 miliona €. Razumem da je momak mlad i da ima 19 godina ali što je mnogo mnogo je, pogotovo za klub kakav je Bormut koji nema para za razbacivanje.

Nekad si za 30 miliona € mogao da dovedeš ozbiljnog, dokazanog igrača a danas možeš da dovedeš nedokazanog klinca koji nema ni 50 utakmica u seniorskom fudbalu i za kojeg je veliko pitanje da li može da ti pomogne u PL. Ovaj transfer je prava ilustracija današnjeg fudbalskog tržišta, danas svaka šuša vredi 10 miliona €.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 15, 2025. 5:45 pm

Možda sam ja malo paranoičan, ali da li postoji mogućnost da novinari gledaju naš skromni forum i prepisuju od nas? Već dosta puta se dešavalo da nešto što sam ja napisao ovde vrlo brzo u vrlo sličnom obliku završi na Mocartu recimo. Ili novinari Mocarta razmišljaju vrlo slično kao ja ili su našli nekoga ko će nesvesno raditi njihov posao :D

Evo ovo za Douka, 20' posle mog posta na Mocartu izađe vrlo sličan tekst ovom koji sam ja napisao, sa dosta sličnih detalja.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Aug 16, 2025. 1:58 pm

:D
non mollare mai

Post Reply