Svetsko Prvenstvo 2026 - Amerika, Kanada, Meksiko

Sve o reprezentacijama.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: Svetsko Prvenstvo 2026 - Amerika, Kanada, Meksiko

Post by Irriducibili » Thu Jul 16, 2026. 10:04 pm

Što se mene tiče, dobio sam finale iz snova, obe reprezentacije za koje sam od starta navijao. Kako god da bude u nedelju, meni lepo
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Jul 19, 2026. 4:29 pm

Danas,iako su jebeni kolonizatori,koji tripuju i obmanjuju glupane sa nekom civilizacijom,ogroman favorit,svim silama za juznoamericku strast,emociju,fudbal koji je sinonim za zivot...

Spanija za razliku od ostalih jakih faking evropskih reprezentacija ne prepusta posed i zato je najteze igrati protiv njih,posebno kada povedu,bukvalno postajes nemocan....Al s druge strane nikad ne bih platio da gledam Spaniju,iako kontrolisan fudbal u istu ruku je i smaracki...

Al kako otpisati ove ludake koji se vracaju iz mrtvih na ogromnu zelju,strast,ludilo....

"Igramo protiv gusara, nasilnika. Nije ovo samo neka utakmica. Neću biti politički korektna ni hladnog srca. Protiv Engleske je uvek nešto više od samog fudbala. Moramo da zaustavimo agresore. Idemo, Argentina! Do poslednjeg daha borićemo se za ono što je naše"

Isto ovo vazi i za Spaniju draga moja Viktorija Viljaruel

VIVA ARGENTINA

englezi i drim tim afrike odigrali za kladionice...

Houdini

Post by Houdini » Mon Jul 20, 2026. 10:52 pm

Lautaro Martinez, verovatno najbolji igrac Argentine nakon Mesija ovo prvenstvo..

asistirao u osminifinala za pobedu.. dao treci gol za konacan prolaz u cetvrtfinalu.. gol za pobedu u polufinalu

i 0 minuta u finalu, sve dok Alvarez potpuno beskorisno trckara po terenu 105 minuta

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Jul 21, 2026. 1:32 pm

Vec sam ti objašnjavao da nije imalo nikakvog smisla ubacivati Lautara u takvoj utakmici, posebno kada su ostali s igračem manje

Imaš Mesija sa nepostojecim defanzivnim učinkom, samo ti fali još jedan, kad ne možeš centar da predješ. Pusti te interovske priče, ionako ste sve bliži evropskoj osrednjosti

Nešto se tu baš čudno dešavalo, što pokazuje i snimak iz svalčionice koji je procureo. Španija jeste bolja, ali ne toliko da bi se igralo sve vreme na jedan gol. Što se njih tiče, uspostavljen je popularni sistem, oni imaju taj luksuz da rutiniraju sa Marokancem van forme i Pedrijem na klupi. Njihov treci golman postade najbolji na prvenstvu. Logično, kad im golman praktično i ne treba. Surova dominacija
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jul 21, 2026. 8:37 pm

Ofanzivnije opredeljenje je imala Neškova Mladost iz Lučana svojevremeno kad dođe na JNA/Marakanu nego Argentina u finalu SP. Kako Irr reče Španija jeste bolja ali nije baš za ovoliko.

Kad se recimo uporedi ova Španija sa onom iz 2010 to je nebo i zemlja. Od vrhunskih igrača ovde imaš realno samo Rodrija i Jamala, onda si imao Ćavija, Inijestu, Alonsa, Busketsa, Fabregasa, Pujola, Kasiljasa, Toresa i Vilju koji nisu bili vrhunski ali su bili dobri igrači, Ramos i Pike takođe, David Silva, Mata. Znači nije ova Španija neki skup individualaca od kojeg boli glava.

Argentini je cilj bio od prve sekunde da čeka penale. I zaista mi nije jasan rezon toga, legendo imaš Mesija u ekipi i ti igraš kako igraš. Oni uopšte nisu krenuli napred sa većim brojem igrača sem kad su primili gol.

Apsolutno se slažem sa Hudinijem oko Lautara i to mislim da je morao da počne utakmicu pre Alvareza koji se nije video ceo turnir. Lautaro kad god je ušao napravio je razliku, morao je da igra od starta. Već kad nije počeo u finalu morao je da uđe odmah na poluvremenu jer Alvarez nije igrao ništa. I to ne finale nego ceo turnir izuzev gola protiv Švajcarske. Čudi me jer je Skaloni prošlo SP odmah sklonio Lautara iz prve postave i Alvarez je bio centarfor do kraja turnira, tu se i proslavio realno gledano.

Čak mi je i izmena Alvarez-Senesi nejasna, samo gomilanje defanzivaca bez jasne ideje. Mogao je da ubaci nekog veznog da pokriva bok što bi bilo korisnije u tom trenutku, realno ti ne treba još jedan štoper treba ti neko ko će da uđe u blok centaršuta ili šuta.

Molina protiv Engleske glavni krivac za gol, Gordon mu utrčao iza leđa i niti ga je markirao niti je očistio loptu a pogledao je gde je Gordon pre centaršuta. U finalu potpuno isto, gleda gde je Vilijams i naravno ne markira ga, preleće ga lopta a Vilijams vraća glavom u sredinu a veseli Molina kao pogubljen ne zna da li je pošo ili je došo. Čovek pravi 2 iste greške u 2 takve utakmice, a još ga je uveo umesto Montijela.

Enco momak sve više dokazuje da nema grama mozga. Onakav start napraviti u 90' na pola terena u finalu SP, gde je pre toga na krajnje imbecilan način dobio prvi žuti. Bukvalno je iskopao raku Argentini koja se i sa 11 igrača jedva branila. Pa uključi mozak jebem mu sunce.

Čoveče imaš Mesija ej Mesija koji je sposoban da protiv bilo koga napravi razliku u napadu, kojeg se svi i dalje plaše i zentaju od njega i ti postaviš bunkerčinu bez ikakve zamisli šta ćeš raditi sa loptom kad je uzmeš. Svako ovde zna da sam ja veliki ljubitelj antifudbala i dobre defanzivne organizacije ali bajo moj pa ti ga pretera, mora malo i da se napada ne mogu da se čekaju penali od prvog minuta. I to u finalu SP, moraš neki rizik preuzeti. I onda kad je došla voda do grla napraviš pometnju i sa igračem manje... Pa šta si čekao 105'+?

Taljafiko je stvarno odigrao dobro protiv Jamala koji je opet odigrao ispod svojih standarda. Ali to su izmene Španije o kojima sam pisao, uđu Vilijams i Feran Tores i reše utakmicu. Malo je falilo da to opet bude Merino. Rodri naravno koji je odradio svoj posao defanzivno iako ga nije bilo puno, Laport koji je bio vođa odbrane opet i koji igra možda i najbolji fudbal karijere.

Sve u svemu baš razočaravajuće finale Argentine, baš sam hteo da osvoje još jednom zbog Mesija ali džabe. Sad idu one priče dušebrižnika jao gledaj ih kako su prljavi, kako udaraju, kako provociraju... Dobro jutro legende, niste provalili da je svaka južnoamerička reprezentacija takva otkako su otkrili fudbal. Na Kopa Amerika je svaka utakmica na krv i nož, nigde nema favorita gori od provociranja i prljavih poteza a dušebrižnici tek sad to provalili. I meni to lično ni najmanje ne smeta, sem naravno dok to ne pređe u autodestrukciju kao Enco što je uradio. Voleo bih da Partizan igra tako svaku utakmicu, ne bih imao nikakav problem.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Houdini

Post by Houdini » Wed Jul 22, 2026. 1:15 pm

toeto Batice, Alvarez se kvalitetno raspadao na prvenstvu, ali ga je Skaloni gurao na ustrb Lautara..

a ocigledno je bilo necega u svlacionici, i taj snimak i govor tela pred izlazak to pokazuju.. mozda nekad saznamo i sta..

Locked