FK Crvena zvezda

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
Monogamija

Re: FK Crvena zvezda

Post by Monogamija » Wed Aug 14, 2019. 9:54 am

Evropa 3. put za redom. Nešto što nam je bio pojam do pre nekoliko godina. Još se sećam radosti kad Lekić daje 5. gol Dinamu i tuge kad Bajković pravi penal u 95. protiv Bordoa. Konačno da malo uživamo, mislim, sinoć je bilo svega od očaja do sjaja (taj put je mnogo bolji).

Elem, sinoć mi Tajler reče: "Nemoj biti toliki pesimista", lebac ti poljubim koliko osećanja se promeni u čoveku u roku od 1. minuta pa to je strašno. Jbg, ne može čovek biti objektivan u takvim trenucima.

Što se tiče utakmice, očekivano, ništa novo viđeno sa njihove strane. Posed, posed, pas, pas i ništa konkretno. Želja nam se ispunila, dali smo gol na vreme i odmah smo imali aktivan rezultat, međutim, Miloje se opredeljuje da ekipa brani to i da čeka kontre preko Boaćija, Marina, Ivanića i Vukanovića. Po ko zna koji put se pokazalo da mi to ne znamo da radimo. Povlačili smo se i na kraju smo se uvukli Borjanu u krilo, što se videlo i po tome na koji način smo primili gol. Odbrana je zaista bila na visini zadatka, kod gola nije Rodić mogao ništa, crnac je jak ko Rambo, razgrnuo je dvojicu i ćušnuo loptu u gol. Gobelja ponovo doktorski, Rodić dobar, iskreno nije mi jasno da li je ulazak Žandera iznenađenje ili Rodić stvarno ima problem sa spremom i igra rovit. Ono što je najbitnije, iskristalisao nam se štoperski par (Degenek, Milunović), jako dobro su preuzimali i držali liniju i prostor. Međutim, Milunović je stvarno ispao amater sa onakva dva žuta kartona i to u ovakvoj utakmici. Nema šta, oba žuta čista ko suza. Pankov :good: svaka čast čoveku, uneo je preko potrebnu čvrstinu i od tad Ndaj nije imao prostora da radi sve ono što je do tada mogao. Ravnopravno može da konkuriše sa Degenekom i Milunovićem. Vezni red nam je sinoć malo podbacio, Jovančiću podhitno treba zamena, čovek je neprepoznatljiv i imao je i sinoć ispada kolko hoćeš, Kanjas biće to sve kako treba, vidi se da čovek zna fudbala. Ova trojica iza Boaćija nekako standardni, Ivanić i dalje veliki znak pitanja šta može. Boaćiju svaka čast za gol, ali iskreno pored Pavkova i Tomanea (nadam se da je potpuno fit) on treba da bude poslednji izbor. On je sinoć u 35. minutu krepo, nema snage da istrči presing, spor je, lopta ga ne sluša, ok odradio je posao, ali realnost je takva. Simić i Jevtović su sinoć bili nužno zlo. Simić je zapravo odlično odigrao, pomagao Žanderu, pomagao veznjacima, ali Jevtović...

Borjan je sinoć imao svoje veče i upisao je sebe zlatnim slovima u istoriju, čista 10ka, sem onog ispucavanja u 119. minutu :D (kad nisam razbio tv).

Elem, sa Jangerima prva u Švici, konačno da jednom imamo priliku da stvari rešavamo kod kuće. Po mom mišljenju, na papiru su slabiji od Kopenhagena i ako su nam ovde šanse bile 50-50 sa Jang bojsom idu 60-40 za nas, ali ne igra se na papiru i ne igraju procenti, već trenutna inspiracija tima ili pojedinca iz tima.

Evropu u džepu imamo, to je najbitnije.
Ciganin sam to ne menja stvari, ciganin je bio i moj stari...

"Pa dajte taj gol više!" Gojko Andrijašević 08.10.2020.

CikaZika

Post by CikaZika » Wed Aug 14, 2019. 1:20 pm

Zasluzeno.

Onako okolisanje Kopenhagena je sto Dovla kaze kao rukomet, bukvalno je tako i izgledalo.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Admiral

Post by Admiral » Wed Aug 14, 2019. 8:38 pm

Zao mi je sto ce se sada Milunovic posmatrati iskljucivo kroz prizmu crvenog kartona...amaterski potez nema sta, ali njegova partija u BG-u je bila perfektna.

Svaki duel u skoku dobio je Ndojea, bio siguran u duelu, dobro se postavljao...i ono najproblenaticnije za njega, cak su i dodavanja bila korektna...jer tu bas skripi.

Sta god da je po sredi, nadam se da ce se relacija Milojevic-Rodic primiriti zarad opsteg dobrog tj rezultata.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Gaviria013

Post by Gaviria013 » Wed Aug 14, 2019. 9:01 pm

Mali komentar ucinka nasih igraca
Borjan: Mislim da je covek bez ijednog odbranjenog penala otkad je u Zvezdi i zaista sam bio skeptican po tom pitanju, ali razuverio me je. Valjda je to tako i trebalo da bude.
Gobeljic: Svaka cast za 2-3 intervencije, svaka mu cast za energiju, za penal, kondiciju... Svaka cast generalno za mec, ali dugo nisam gledao manje pismenog beka u Zvezdi. Vodjenje lopte, prijem, dribling... Cak mu je i sama tehnika trcanja pomalo cudna. Sto se ofanzivnih karakteristika tice priznajem mu samo njuh da se nadje na drugoj stativi u pravom trrenutku.
Zander je potvrdio ono sto sam i ranije pricao-izuzetan borac. izvukao 2 zuta kartona gospodinu od 5 miliona, povukao par napada, rizikovao i uglavnom mu je prolazilo. Imao je cak i 2 dobre intervencije glavom. Volim kada me neki igrac iz meca u mec obraduje i pozitivno menja moje misljenje o njemu. Penal hladnokrvno.
Pankov je uspeo ono sto mnogo visi igrac od njega nije uspeo-da neutralise skok Ndojea. Brutalan stoper, pravi potez je njegovo dovodjenje. Imam osecaj da ce tek da napreduje.
Jovancic je juce konstantno kasnio u pasu, skoro uvek. Dosta pogresnih pasova. Nije na nivou od prosle godine iako se vidi da zna fudbala. Ne bi me cudilo da je povredjen jer se ceo mec drzao za preponu.
Vukanovic je odigrao losije nego u Beogradu, ali je na kraju majstorski par puta zagradio loptu, ukrao vreme, istrcao. Svaka cast na kondiciji. Ima brzinu, ima snagu, generalno mi se dopada i radujem se njegovom napretku ka startnoj postavi.
Simic sve vise nazaduje iako sam se potajno nadao da bi mogao da ostvari napredak izmedju dve sezone. Spasio je skoro siguran gol i nemamo mu sta zameriti. Sve manje lici na igraca za Zvezdu. Mozda neka pozajmica? Tesko ce imati prostora za vise minuta u czv, a cini se da mu trebaju.
Jevtovic je juce skoro sve uradio lose, vidi se mali pad kod njega, ali mislim da ce podici formu. Neverovatan trud je ulozio.

Admiral

Post by Admiral » Thu Aug 15, 2019. 12:48 am

Monogamija

Post by Monogamija » Thu Aug 15, 2019. 8:01 am

Admiral wrote:
Wed Aug 14, 2019. 8:38 pm
Zao mi je sto ce se sada Milunovic posmatrati iskljucivo kroz prizmu crvenog kartona...amaterski potez nema sta, ali njegova partija u BG-u je bila perfektna.

Svaki duel u skoku dobio je Ndojea, bio siguran u duelu, dobro se postavljao...i ono najproblenaticnije za njega, cak su i dodavanja bila korektna...jer tu bas skripi.

Sta god da je po sredi, nadam se da ce se relacija Milojevic-Rodic primiriti zarad opsteg dobrog tj rezultata.
Slažem se u potpunosti. Koliko god da ga ja Ndoj navukao na oba žuta ne treba čoveku zameriti, dešava se (šta bi u Realu trebali da kažu Ramosu). Gobeljića smo razapeli zbog načina na koji je startovao, ali se nastavilo dalje i dečko je izgurao napred.

Ovo boldovano nam je preko potrebno. Žander još treba da se uhodava.

Admiral

Post by Admiral » Thu Aug 15, 2019. 9:58 am

Ja bi recimo pohvalio Kanjesa.
U par navrata se onako muski izdrao na Boacija jer ne pritiska zadnju liniju Danaca u dovoljnoj meri.
Delovao mi je za milju sigurnije i pouzdanije defanzivno u odnosu na BG, gde je ofanzicno sa dve promene strane terena "u trepavicu" pogodio saigraca, pokazao koliko fudbala zna (sto nisam video u CZ od Ninkovica). Posmatrajuci ga kroz tu prizmu, ocekujem sve bolje partije kako kondiciju bude popravljao.

@Gaviria013
Ne slazem se za dva igraca... recimo meni Jander, uopste ne uliva poverenje. Takticki potpuno ne obucen (bar ovo sto sam do sada video) postavljanje jako upitno kao i defanzivna generalno. I po prodoru kojim je iznudio crveni karton, vidi se da mu napad mnogo vise prija. Dalje, kod Jevtovica mislim da je ono najgore....mislim da jednostavno nema kvalitet za CZ...bar ne za Evro scenu.

Najvedrije od svega za kraj, mislim da u Pankovu i Vulicu koji jos uvek nije dobio prostor u Evropi mozemo da dobijemo dva startera za Evro kampanje narednih godina. Kao Jovancic i Degenek....na mala vrata, do stubova tima.

Gaviria013

Post by Gaviria013 » Thu Aug 15, 2019. 2:52 pm

@Admiral
Kod Jandera sam pohvalio par konkretnih intervencija, a sto se tice mog misljenja o njegovoj defanzivi imate to napisano u jednoj od prethodnih analiza gde sam to iskritikovao. Njegova defanziva je u najmanju ruku upitna.

Admiral

Post by Admiral » Thu Aug 15, 2019. 5:12 pm

Mislio sam na onaj gde kad si napisao da menjaš misljenje iz meca u mec...

Sta znam, ja bih voleo, ali bas mi ne uliva poverenje da moze biti kvalitetno pojacanje.
Krenuvši od toga koliko igramo defanzivno, a koliko je pozadi tanak.

Zvezdas99

Post by Zvezdas99 » Fri Aug 16, 2019. 8:56 am

Admiral wrote:
Wed Aug 14, 2019. 8:38 pm

Милуновић је веома озбиљан играч и просто не могу да верујем да је баш он зарадио два жута картона са свим својим искуством. Памтим га из БАТЕ-а где је био толико добар да је добио позив у репрезентацију Србије. И Панков и Дегенек су по мени бољи од њега, али заиста мислим да није заслужио да остане упамћен по овом картону. Верујем да ће се доказати и искупити у групној фази, надам се Лиге шампиона :)

Monogamija

Post by Monogamija » Fri Aug 16, 2019. 11:15 pm

Određen spisak za Jang bojs.

Golmani: Milan Borjan, Zoran Popović, Aleksandar Stanković;

Odbrana: Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Nemanja Milunović, Radovan Pankov, Milan Rodić, Santana Žander, Srđan Babić, Filip Stojković;

Vezisti: Hose Alberto Kanjas, Mirko Ivanić, Marko Marin, Dušan Jovančić, Miloš Vulić, Njegoš Petrović, Veljko Simić;

Napadači: Aleksa Vukanović, Ričmond Boaći, Tomane, Milan Pavkov, El Fardu Ben.

Dakle, nema Gajića i Jevtovića.

Admiral

Post by Admiral » Sun Aug 18, 2019. 12:11 pm

Ako se ova izjava Milojevića da mu je "strpljenje na izmaku" odnosila na Simića i Jevtovića pre svih, onda je pogodio u centar.
Nema nikakvu poentu njihovo prisustvo. Da napreduju očigledno ne mogu, Evro takmičenja da dovate teško.

Simić ima kredita više od Rikardinja, Ebisilija i Kafua zajedno....a ne pokazuje apsolutno ništa.
Jevtovic jedan korak napred, nazad pet.

Gajić... nije tesko, ali jako malo mu treba da nadmaši Zuleta i Gobeljica.
Verujem da moze da bude update I za Evropu.

Monogamija

Post by Monogamija » Tue Aug 20, 2019. 8:03 am

Jel neko ispratio Young Boys, jel imamo neku analizu ekipe?

Brižni-ponovo napada

Post by Brižni-ponovo napada » Tue Aug 20, 2019. 10:54 am

Admiral wrote:
Sun Aug 18, 2019. 12:11 pm

Simić ima kredita više od Rikardinja, Ebisilija i Kafua zajedno....a ne pokazuje apsolutno ništa.
Jevtovic jedan korak napred, nazad pet.

Rikardinjo jbt... :D
Dje se njega sjeti? :lol:
Pusti,pusti da te Mozli

dusan007

Post by dusan007 » Tue Aug 20, 2019. 12:22 pm

Vulic mi se mnogo dopada, odlicno je odigrao oba meca ove sezone do sada koja je igrao, postigao gol u oba, davao odlicne lopte, ima strasan sut, gradjen je odlicno... Voleo bih da ga vidim kao iznenadjenje sutra, mislim da je to buduca zvezda nase Zvezde.

Nadam se da ce sutra Garsija da odigra barem 20-30 minuta i pokaze od cega je satkan, sa svojih 60 kg i 171cm visine... Ali dobro :)

Idemo dalje!!!

Locked