FK Partizan

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
Houdini

Re: FK Partizan

Post by Houdini » Fri Dec 13, 2019. 4:36 pm

@Tajler

mislim da nije visak, u smislu da iskustvom i prekidima moze da okrene utakmicu.. da bude backup Lazaru konkretno.. naravno to sa ovim ugovorom nema smisla, vec sa nekim znatno skromnijim.. sad pitanje je da li on to zeli..

Viduka

Post by Viduka » Fri Dec 13, 2019. 4:45 pm

Ma kakav Tosic. Niti ce on hteti da smanji zahteve, niti ce hteti da sedi na klupi. Zavaliti ga negde u Saudijsku Arabiju ili Kinu i osloboditi prostor Markecu i malom Stevanovicu. Asano, Markovic, Stevanovic i iskopati jos nekog klinca iz mladjih kategorija i puna kapa.

jupol

Post by jupol » Fri Dec 13, 2019. 6:58 pm

Vrhunska partija sinoc u napadu, ali u odbrani se opet videlo zasto smo za 5 minuta ostali bez proleca. To da li ce golman refleksno da odbrani iznenadnu priliku je dosta i stvar srece, ali ozbiljna odbrana ne sme da dozvoli da se takvi trenuci ponavljajupo nekoliko puta na svakoj utakmici. Zato ocekujem pre svega remont zadnje linije. Ako zadrzimo Natka, Sumu, Sadika, Asana i Markeca, to bi trebalo da bude dovoljno napred.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Dec 13, 2019. 8:04 pm

Houdini wrote:
Fri Dec 13, 2019. 4:36 pm
@Tajler

mislim da nije visak, u smislu da iskustvom i prekidima moze da okrene utakmicu.. da bude backup Lazaru konkretno.. naravno to sa ovim ugovorom nema smisla, vec sa nekim znatno skromnijim.. sad pitanje je da li on to zeli..
Gledaj sad ovako... Imamo Tošića koji se u najboljim godinama vraća u klub i očekuje se naravno da će biti najbolji igrač tima. Umesto toga, dobijamo igrača koji je već treću sezonu nespreman i fizički, ali i mentalno. U pravu si što se tiče prekida, njegov prekid i centaršut Miletiću doneo nam je prolaz protiv Moldea, ne treba zaboraviti da je Tošić asistirao i Sumi protiv Moldea za 1:1.

Ako od Tošića sada nemamo ogromnu korist, a on ima ovakav ugovor, zamisli kakav bi njegov trud bio da se ugovor revidira?
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

CikaZika

Post by CikaZika » Sun Dec 15, 2019. 2:53 pm

2019ta zavrsena pobedom.

Kako smo usli u ovu godinu, odlicno izlazimo iz nje, ali zal za prolecem ostaje i manjom razlikom.

Moja ocena od 1 do 5, bice 4-. Pre svega sto je vracena neka nada, finansijski smo dosli do neke kinte, fudbalski do neke ideje. Najvise zasluga idu Savi.

Kontinetet samo i sve ce doci.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Dec 15, 2019. 4:34 pm

Kakva je nada vracena? Prosuli smo nedopustivo veliki broj bodova u ligi gde svega par timova sme protiv njih da igra. Ako se zanosimo nekim kvalitetom, mi livadare poput današnjih moramo rutinski da prašimo, kao npr Ajaks u Holandiji
non mollare mai

CikaZika

Post by CikaZika » Sun Dec 15, 2019. 5:30 pm

Pa definitivno igramo bolji fudbal. To je proces, treba vremena, umor je. Ako dobro pojacamo odbranu + jedna tekma dnevno + dobre pripreme, pa da vidimo mozemo li nesto igrati od leta.

Nije sve toliko sumorno, ne mraci :D

Viduka

Post by Viduka » Sun Dec 15, 2019. 10:41 pm

Necu sad o polusezoni, samo jedno zapazanje i pitanje u isto vreme. Gde je Savova izjava posle meca u bilo kom portalu? Miloje zadovoljan, otisao, vratio se, opet otisao, nastavlja rad..., a Sava nigde. Stvarno nije u redu.

Dragan Mance

Post by Dragan Mance » Sun Dec 15, 2019. 11:27 pm

Koga još zanima šta je rekao Savo Milošević??? Najbitnije tek sledi. Dal ostaje veliki Klark Kent u Ljutice Bogdana ili odlazi u neki moćni evropski klub. Zato je totalno skrajnut Savo iz medija.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Dec 16, 2019. 1:49 am

CikaZika wrote:
Sun Dec 15, 2019. 5:30 pm
Pa definitivno igramo bolji fudbal. To je proces, treba vremena, umor je. Ako dobro pojacamo odbranu + jedna tekma dnevno + dobre pripreme, pa da vidimo mozemo li nesto igrati od leta.

Nije sve toliko sumorno, ne mraci :D
Ako dobro pojačamo odbranu? :rofl:

Pa nama je desni bek mitsko bice, a upravo prodajemo štopera. Sezonu smo otpisali vec sada, pa cemo da vidimo od leta. Neodoljivo podseca na sledecu sezonu
non mollare mai

Bolkonski

Re: FK Partizan - prelazni rok

Post by Bolkonski » Mon Dec 16, 2019. 9:11 am

Generalno, ovu polusezonu bih ocenio sa 3+.
Najvise zbog onih prokletih desetak minuta u Hagu.
Da se to proslo, bila bi jaka cetvorka.
Dobra je stvar sto smo oformili neki kostur koji ima kvalitet, brzinu, kreaciju i napravili neki sistem igre u kome se zna ko sta radi. Mislim na Zdjelara, Nathka, Asana, Sumu, Markeca i Sadika, a i Stevanovic bi naredne godine mogao da napreduje.
Sa druge strane, imamo veliki problem odbrane. Mi smo dosta bodova i prosuli zbog ocajne odbrane.
Tu bih zadrzao jedino Urosevica.
Desni bek i stoper su prioriteti, kao i jedan kvalitetan zadnji vezni Evertonovog profila.

Nas problem je u tome sto sa tri kiksa gubimo borbu za titulu, buduci da imamo konkurenta koji ne gubi meceve. Ako se nekada i desi da zamirise na kiks, sudije i protivnik zajednicki rade na tome da se taj kiks izbegne zarad " boljeg zivota".
Tacno je da Partizan ima bolje i skuplje igrace od tog Napretka, TSC-a ili Cukarickog, ali, ima i Barselona bolje igrace od Granade, pa opet moze da izgubi od tog kluba.
Ogroman je pritisak kada se zna da ce tvoj protivnik unapred dobiti svaku utakmicu.

Drugi problem je do nas, a to su velike rupe u timu.
Nepostojanje desnog beka, kanon po kome Tosic mora da igra i prekratka rotacija.
Nase alternative za Miletica, Ostojica, Pavlovica, Zdjelara, Asana, Sumu i Sadika su ili igraci za koje je upitno u kojoj meri su profesionalni igraci ili deca.
Oni nemaju taj problem jer na svakoj poziciji kao alternativu imaju nekog solidnog fudbalera koji mozda nije visoka klasa, ali moze da zakrpi utakmicu.
Mi to nemamo. Ako se povredi Pavlovic, a udje Vujacic nama tog trenutka gol visi u vazduhu.
Ako se povredi Sadik ili nije u formi, mi imamo Gigica koji je upitan i za rang Cukarickog.
Mora se imati sira rotacija sa igracima razlicitog profila koji mogu da donesu novu dimenziju i cijim ulaskom igra nece pasti za dva nivoa.

CikaZika

Post by CikaZika » Mon Dec 16, 2019. 10:14 am

Pa bio je levi bek mitsko bice, pa Urosevic proigrao, na ozbiljnom nivou. Da vidimo, i taj Pavlovic je dosao ni iz cega. Povredi se Markovic Sveta, pa dobismo stopera od 10+ miliona.

Da sacekamo, videcemo.

medjutim

Post by medjutim » Mon Dec 16, 2019. 10:26 am

Legenda kaže da je jednom neki jači klub u Evropi izgubio prvenstvenu utakmicu kao favorit a da Grobari to nisu koristili kao dokaz da je srpsko prvenstvo namešteno i da je ok da i mi izgubimo poneki bod

CikaZika

Post by CikaZika » Mon Dec 16, 2019. 10:28 am

medjutim wrote:
Mon Dec 16, 2019. 10:26 am
Legenda kaže da je jednom neki jači klub u Evropi izgubio prvenstvenu utakmicu kao favorit a da Grobari to nisu koristili kao dokaz da je srpsko prvenstvo namešteno i da je ok da i mi izgubimo poneki bod
:lol:

Tacno skroz. :D

Viduka

Post by Viduka » Mon Dec 16, 2019. 11:42 am

Kada stavim sve na vagu, nisam zadovoljan polusezonom. Ono sto je prevagnulo na tu "stranu" jeste jedno pitanje...A sta posle Sava? Opet se napravila ekipa oko jednog coveka i jedne ideje, koja ce biti tu dokle god on bude tu. To je nesto sto me najvise zabrinjava. Vec duzi niz godina mi nemamo kontinuitet rada u klubu. Mi koliko god zeleli da budemo, nismo klub koji moze da "trci" sa njaboljima, pogotovo ne sa ovom filozofijom konstantne promena taktike, sa svakim novim dolaskom trenera.

Mi moramo da napravimo strategiju i na osnovu te strategije da organizujemo klub. Primera radi, Bielsa kada je stigao u Leeds, jedna od prvih stavri koje je uradio, jeste preuzeo uzda u mladjim kategorijama. Mladje kategorije kluba, prevashodno U18 i U23 moraju da igraju po istoj filozofiji kao seniori, a sve u slucaju da njemu zatreba igrac. Kod nas to nije slucaj, sve je prepusteno ingerenciji trenera tih mladjih kategorija. Mi ne mozemo da tezimo Realu ili Bayernu, Man City-u...Nas objektivan cilj mogu da budu ekipe kao Ajax i njihov sistem rada. Sve ostalo nema nikakvu perspektivu.

Locked