FK Partizan

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
Dovla_

Re: FK Partizan

Post by Dovla_ » Fri Aug 09, 2019. 12:10 am

Delujemo odlično,ovo će verovatno biti dovoljan sastav da se pobijemo za grupnu fazu ,ali ako hoćemo nešto u grupi trebaju nam pojačanja.

Deluje da će japanac da pravi šou.

Dragan Mance

Post by Dragan Mance » Fri Aug 09, 2019. 12:11 am

Tošić jednim potezom, šutem sa distance može uvek zapretiti. Takav tip igrača suvo zlato. Nikada ne znaš kad će eksplodirati. Borio se danas, nudionse stalno, pritom maestralno uposlio Sumu i izbacio ga u mrtvu šansu. Vidi se da diže formu. Očekujem pravog Bambija u nastavku sezone.

Џејси

Post by Џејси » Fri Aug 09, 2019. 12:30 am

CikaZika wrote:
Fri Aug 09, 2019. 12:03 am
Hmmm, svasta cu tek da napisem, a tek cemo svasta da pisemo. :angel:

Nesto se u vazduhu vec oseca od pocetka sezone i kraja prosle... Ali, tek je rano, o igri malo vise, cim se osusim, iskisnusmo opet u Hramu. :D
Slazem se sa ovim totalno!
Ne pamtim bolji Partizan, nije jos gotovo!

vaterpolista

Post by vaterpolista » Fri Aug 09, 2019. 1:11 am

Malo nam za sreću treba :D

CikaZika

Post by CikaZika » Fri Aug 09, 2019. 1:41 am

Iskisnusmo fino, sutra analiza, ako ikoga zanima sta ja mislim. :D

ASS!

Pa vi zaključite sta je to :D
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Asterix

Post by Asterix » Fri Aug 09, 2019. 2:06 am

Uf moj Partizne niko kao ti, mada kako bi lijepo legla na ovaj tim jos 2 pojacanja da popunimo supljine ;)

B13

Post by B13 » Fri Aug 09, 2019. 2:11 am

Postavljana je anketa, glasajte.

Pre svega, oduševljen sam likovima na Zapadu koji su gledali sedišta po numeraciji i zahtevali da sede na onima koja im pišu na karti. Naravno da su pobegli prvi kada je kiša počela. Pozorišna publika...

Kakvoj smo rapsodiji danas prisustvovali. Duuugo nisam bolji Partizan gledao. Nakon onoga što smo gledali od odlaska Marka, prosto je neverovatno kako je Savo uspeo sve da ukomponuje za svega nekoliko meseci. Više ne gubimo loptu na 20-30 metara od gola, nema onih glupih pasova protivnicima u noge, disciplinovano se branimo, odlično napadamo, vršimo konstantan presing i još imamo snage za ful sprint u 90 i nekom minutu. Igrači sa kojima smo se do juče sprdali, danas izgledaju kao ozbiljni fudbaleri. Pritom, svi se bore i daju 110% svojih mogućnosti. Koji Ben, Boaći, Marin? Navala Suma, Asano, Bambi, Sadik je brutalna. Baš izgleda kao da mogu da napune bilo koju ekipu.

Najprijatnije iznenađenje mi je Urošević. Zatvarao je apsolutno sve, u vazdušnim duelima raznosio ono njihovo desno krilo, u napadu sasvim korektan. Svaka čast i Ćelavom, koji je igrao preko granice bola, Ostojiću i Pavloviću. Odbrana je odigrala bez greške. Šteta zbog Ostojićeve povrede, najgore je kad se igrač sam povredi, a njemu je otišla prepona kod glupog ispucavanja lopte.

Zdjelar i Šćekić isto odlični, naročito ovaj prvi. Imao je oduzimanja, driblinge, odlične pasove. Ima onu dijagonalu kad traži Bambija, pogodi ga svaki put. Šćekić me je iznenadio onim okretom u njihovom kaznenom, trebalo je da proba na gol. Istina je da slabo fudbalski zna, ali krlja dobro.

Najbolji deo tima je napad. Suma pokazuje da nije futsaler. Asano izgleda kao da će biti ozbiljno pojačanje. Bambi danas realno možda i najslabiji pojedinac na terenu, ali ima tu neku sigurnost, ima pas, pa čak i kad mu ne ide, danas je izmislio šansu za Sumu. Za Sadika sam pisao još posle Velšana, baš mnogo fudbala zna, i veoma je koristan. Za Ožegovića je izmislio fudbal.

Realno, trebalo je da im spakujemo jedno 5 komada, ali dobro je i ovako. Nije ovo još gotovo. Oni su ozbiljna ekipa, nego su danas igrali koliko im je protivnik dozvolio. Stručni štab ih je analizirao perfektno, a momci su na terenu odigrali besprekorno.

I za kraj poruka za sudiju я трахаю его мать братский русский. Ne sećam se da nas je neko ovako pokrao. Vidim da niko ne spominje, ali njihov gol je apsolutno neregularan. Prvo nije sviran ofsajd zbog čega su izveli korner. Onda faul u napadu kao kuća, obe ruke su mu na Pavloviću, zato ga je i nadskočio za glavu. Kasnio sa žutim kartonima za njih, subjektivni osećaj kao da nam nije dao faul u celom prvom poluvremenu. Moguće dva nedosuđena penala nad Sadikom i Asanom. Sadik je dobio udarac po nozi, a ovaj je Asana vukao i gurao sa obe ruke. Bilo je tu i izmišljenih ofsajda, koji su mogli da budu odlične šanse. Još je samo falilo onaj penal da ne svira.

Za atmosferu je bilo odlično što je krenula kiša. Pozeraj izašao napolje, stolice mokre pa su svi koji su ostali bili na nogama, tako da je odmah bilo zanimljivije. Kiša je baš dobro padala, taman misliš stala, kad evo je opet.

Sutra da bude i upala pluća, neće mi biti žao, vredelo je!

jupol

Post by jupol » Fri Aug 09, 2019. 2:20 am

Poyy svima, konacno da se zapljunem na forumu... Dobra tekma. Savo ih naprzio maksimalno. Sadik, Suma i Asano odlicni... Zdjelarova vrhunska asistencija za drugi gol... Bambi slab. Realno, mogli smo 5-6 komada da uvalimo... Ali mogla je ona stativa za 1-1 da udje, pa posle ko zna... Skripi pozadi, sto je odlican napad danas sakrio... Fale nam ozbiljni bekovi (koliko god da mi je Celavi drag). Sudije govna.

Bolkonski

Post by Bolkonski » Fri Aug 09, 2019. 4:37 am

Najpre da se izvinim Savu jer sam smatrao da kao pocetnik ne zasluzuje da vodi FK Partizan i da taj klub nije mesto na kome se uci zanat, vec na koje se dolazi u kao formiran i strucan trener.
Koliko je do njega, koliko do toga sto definitivno ima izuzetne znalce u strucnom stabu, ne znam, neka bude da obe stvari imaju svog udela. Velika je stvar i sto je ocigledno svestan nekog svog neiskustva, a nema problem sa tim da usvoji misljenje saradnika koji su u trenerskom poslu duze od njega.
Naravno, nema ovo veza sa nekim vizionarstvom Vazure, Vucele i Ivice, doveli su ga jer niko drugi nije hteo da radi sa njima, a Savo se mozda i sam preporucio shvativsi da ne moze imati veci izazov i bolju priliku da se lansira u trenersko drustvo.
Najpre mi je delovalo da je demagog i da prica neke sarlatanske price ili da nema pojma gde je dosao i da je u glavi kreirao neku utopijsku sliku, a sebe zamislio kao cuvenog Servantesovog junaka ili cak Jozefa K.
Medjutim, covek je ocigledno odlucan, hrabar i sto je za nas najvaznije dosao je sa idejom u koju veruje, a od Marka Nikolica nismo imali trenera koji je dosao sa idejom i cvrstom verom da moze da je ostvari. Okupio je tim vrednih ljudi, ljudi koji znaju svaku tancinu svog posla i zajedno sa njima krenuo u ozbiljan i predan rad na realizaciji ideje koju je doneo. Imati ideju i biti spreman na ucenje, rad, predanost i ozbiljnu borbu kako bi se ta ideja materijalizovala je nesto sto se samo po sebi mora postovati, pa cak i da ta materijalizacija ne bude ostvarena u obliku koji svi prizeljkujemo.

Sama igra je bila dobra. Bilo je gresaka, propusta, neiskustva, manjka kvaliteta odredjenih igraca, ali kao sto rekoh - postojala je izrazena ideja i iz svake kretnje vidljiv, na pripremama preduzet rad, za ostvarenje te ideje.
Upravo ono sto je Savo pricao - teznja ka uvodjenju Partizanove igre u tendencije modernog evropskog fudbala, u okvirima koje trenutni indvidualni kvalitet igraca dozvoljova. Tendencije se odnose na konstantno trcanje, na pametno trcanje, na kretanje bez lopte, na pracenju i koriscenju prostora i pukotina izmedju protivnickih linija, na brzini razmisljanja i fokusu, na individualnoj brzini igraca. Za pokusaj uvodjenja ovakvih tendencija u svoj tim neophodna je savrsena fizicka spremnost i savrsena kondicija. To je jedna od stvari u kojima je Milosevic pokazao da nije sarlatan, vec ozbiljan covek, jer se ta prica o brzini i kretanju nije svela na puku teoriju nezamislivu u praksi, vec je doveo trenera koji poznaje svoj posao, koji je sa igracima odradio odlican posao na fizickom planu i dao strucnom stabu prvi preduslov za ostvarenje fudbalskih zamisli.
Ekipa je savrseno spremna, cak i igraci poput Sume, koji su konstantno hvatali poslednje dahove nakon pedeset minuta igra. Ova ekipa Partizana je na kondicionom planu spremna da odgovori mnogim ekipama iz najjacih evropskih liga.

Da bi se ostvarile zamisli strucnog staba koje se ticu samog terena nephodno je jos kvaliteta.
Najpre taj vezni igrac koji ima mirnoscu i sigurnost u pasu, koji je sposoban da daje ton i tempo igre, da donese loptu do Sume, Asana, Bambija ili Sadika, da koristi prostor izmedju linija, da brzo misli i odigrava iz prve-druge, ali i da pomaze Zdjelaru u defanzivnom bloku.
Nathko je idealan za te stvari, ali ako je nerealan, treba se okrenuti drugoj opciji.

Asano je stvoren za evropske utakmice gde ce mu se otvarati teren. Njegova startna brzina je fantasticna, kao i sam sprint, a ono sto posebno imponuje jeste njegova dirketnost. Nema alibi poteza, nema zabijanja glave u travu i teorisanja lopte kao kad ovi na vestackim terencicima pocnu da je nabijaju na martinele, nema odbijanja lopte kao od zida i tri kontakta za smirivanje iste. Direktan je, napada rivala, napada prostor, izuzetno se krece, prebrz je i sve radi u trku. Igrac za lige petice.

O Sadika sam se ogresio, pre svega oko njegove radne etike i zelje da doprinese timu.
Odusevilo me je njegovo postenje u smislu zalaganja, gladi i zelje da napreduje i opravda svaki minut na terenu.
Izuzetno kretanje za momka od preko 1,90, odlican osecaj za dubinu i prostor, prirodna brzina koja je u kombinaciji sa dugim korakom smrtonosna, vrlo dobra tehnika i dribling za igraca te visine. Svidja mi se njegova sposobnost da ucestvuje u igri, a ne da bude jedino target men koga gadjaju loptama. Cesto se otvara na strane i po dubini, ume da zadrzi loptu, da se okrene, da je povuce napred, da odigra odlican pas u prostor. Nije klasican igrac sesnaesterca i najbolji realizator, ali uz sve kvalitete koje ima, da je odlican i u kaznenom i da je vrhunski realizator verovatno bi sada bio ispred Patrika Sika i bitan igrac Rome.

O Zdjelaru sam pisao i ranije. Decko je terorisan teranjem da igra nesto sto nije njegova pozicija i njegova specijalnost, a to je glumljenje jedinog zadnjeg vesnog sa ogromnim radijusom kretanja i ubilackim instiktom.
Zdjelar je zadnji veznj koji igra u oba pravca i koji najbolje funkcionise sa jos jednim zadnjim veznim, pa makar to bio i neko skromnih kvaliteta, poput Scekica.
Ume da oduzme loptu i da zapocne igru iz dubine, ima miran pas, odlicno, pametno kretanje na terenu, dobru anticipaciju i zna da podeli pas unapred. Secam se da sam se sa nekim forumasima ( mislim da je bio With ) sporio oko tog pasa, ali, evo, sinoc je, kada ima kome da ga uputi, i pokazao tu osobinu.

Suma je bio stvarno dobar. Siguran na lopti, odlicne kretnje izmedju linija, lepo ubacivanje iz drugog plana, vrhunska tehnika i odlicne lopte.
Vidi se da je fizicki i kondiciono na mnogo boljem nivou, sto rezultira i manjkom nervoze i boljom igrom.
Od prve utakmice je vidljiva zelja sa dokazivanjem, ali i strah, nesigurnost, manjak samopouzdanja, sve se to gubilo iz utakmice u utakmicu, a nadam se da je ovom utakmicim u velikoj meri iscezlo.
Veliku zaslugu imaju Savo i strucni stab koji su shvatili koja pozicija i uloga odgovaraju Suminim fudbalakim kvalitetima.
Bila je bolna ona razapetost izmedju Leonarda i Morerire.

Moram da izrazim zahvalnost Nemanji Mileticu na tome sto je istrcao na utakmicu i odigrao dobrih 90 minuta. Izaci tako naostren nakon onakvog otoka je primer postovanja kluba i dresa, za razliku od brojne “ nase dece “ koja su klub “ postovala “ opijanjem do zore i dokaskom na utakmicu u polusvesnom stanju.
Ako je tacno i da mu se duguje brdo plata, postovanje ide na jos visi nivo.

Ostojic je bio prijatno iznenadjenje i zacudjujuce dobar, kao i Urosevic.
Bice steta ako ne bude mogao da igra u revansu, i u tom slucaju bih stavio Urosevica desno, a Miletica u tandemu sa Pavlovicem.
Vujacic nije profesionalni fudbaler, zna se kakvim uticajem je zavrsio u Partizanu i mislim da bi bilo pogubno poslati ga na teren u Turskoj.

Pavlovic i pored gola pokazuje sve vecu sigurnost iz utakmice u utakmicu, sve ja cvrsci, autoritativniji, sigurniji i sa boljim postavkama.

Kao sto sam napisao, ovom Partizanu treba taj vezni igrac i dva kvalitetna stopera ukoliko ode Pavlovic. Nikola Maras je idealno resenje, ali mora se dovesti jos jedan defanzivac jer se ne sme ostati na Vujacicu i Dingi kao rezervnim opcijama.

Sto se tice revansa, ocekujem nas prolaz, bilo bi bas tragicno da ova ideja i rad ne budu nagradjeni evropskim takmicenjem koje bi ideji dalo jos veci elan, zamah i afirmaciju.

Viduka

Post by Viduka » Fri Aug 09, 2019. 8:45 am

@B13 i Bolkonski

Bravo za analize.

Pixel

Post by Pixel » Fri Aug 09, 2019. 9:51 am

Znači utisak je da nam treban 15165156 šansi da postignemo gol. Jako iritantno, ali ne kao situacija kada smo primili gol. Ne mogu rečima da dočaram moje nervno rastrojstvo i prave razmere moždanog udara koji sam doživeo u tom trenutku. Još sam držao čas kako ćemo da ispadnemo zbog tog gola, što ne mora nužno da bude pogrešno i dalje. No dobro, jinx na stranu, jači smo, bolji smo gazimo ih i tamo kao plitak potok.

Asano zmaj. Ono kad vidiš igrača i na prvu ti se dopadne. Nemam zamerke. Jedino ostaje žal što ne možemo njega i Leonarda da uparimo.
I turn horrifying behavior into salaries

Old school

Post by Old school » Fri Aug 09, 2019. 11:21 am

Da mi je neko sinoć rekao da Partizan može ovako da odigra utakmicu slatko bih ga isprozivao. Sada mi je kao i svima verovatno žao što se utakmica nije završila bez primljenog gola. Mislim da Asanu uopšte nije smetala pozicija na levom krilu. Brzina mu dozvoljava bilo koju vrstu transformacije iz drugog plana bez obzira da li je krilo ili sredina. Voli čovek da se nadigrava, ima instikt napadača gde god ga posadili. Posebno će to dolaziti do izražaja jer je Sadik "nagazna mina" za protvničke odbrane. Kada ga pogledate na prvu loptu izgleda kao robusni trapavi sidraš. Ustvari svuda ga ima, u šesnaest ponajmanje. Vraća se nazad da pomogne u organizaciji napada, deli i spušta lopte, kada oseti prostor stušti se ka golu ali nema imperativ da sam završi akciju.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Aug 09, 2019. 11:57 am

Meni lično od AZ Alkmara najbolja domaća utakmica u Evropi... Protiv Rumuna nas je Bog pogledao onim crvenim i odbitkom Jevtovića, Jangeri su nas držali u šaci poslednjih 20 minuta na JNA. Sinoć smo se pitali samo mi.

Svaka čast stručnom štabu, Miloševiću i igračima. Utakmica je pripremljena kao šahovska partija, kao da se znalo kada se vuče koji potez. Ostaje žal za povredom Ostojića, koji proživljava drugu mladost i uz sebe iskustvom daruje još jedno naše dete.

Meni lično, onako laički, igrač meča bio je Sadik. Tu je da odloži loptu, stvori pritisak, napravi šansu, otvori prostor drugim igračima... Uopšte, jako inteligentno koristi svoje prednosti i prostor. Momak ima ogroman korak, nekada mi se čini da uspe i metar da pređe iz koraka. :D

Asano je ono što sam čekao godinama na JNA, a da nije protivnički igrač. :D Tačno se vidi razlika kada dođe igrač iz top lige, u odnosu na "divlje". Momak je došao spreman, trenirao je, zna šta je obaveza svakog profesionalnog sportiste -> da bude uvek fizički spreman. Prvu šansu promašuje, videvši da se golman uvek isto baca, lagano menja šut i 2:1.

Zdjelar ga je spakovao sa loptom i na najbolji način prekinuo svoje žute minute. Kad smo kod njega, jako mi je drago da dečko krči svoj put. Kako Bolkonski napisa, konačno igra na svojoj poziciji. Imao sam prilike da ga upoznam 2013. dok je još igrao u OFK, a ja silom prilika morao da pratim isti. Milinković mu je dao ulogu, kakvu mu je sada dao Milošević. Dečko je na isti način mleo protivnike, a bio je jedva punoletan. Sećam se da od treme na konferenciji za štampu nije mogao izgovoriti dve rečenice. :D Evo sada i on krči svoj put. Zaslužio je, jako pošten i radan momak.

Suma tek sada, dve godine kasnije dolazi do izražaja... Da ga ne ureknem, samo neka ne bude bušenja od domaćih igrača i biće dobro.

Pohvale i za Uroševića, koji čini mi se, daje više nego što može da pruži. Takvi će od mene uvek imati aplauz. Mlađani Stevanović je ipak još uvek nedorastao ovakvim utakmicama. Za njega su ovi rivali ipak krupan zalogaj, ali neka je dobio priliku. Tako su se kalili mnogi pre njega...

Šćekić ne zna mnogo, ali gine onako kako igrač Partizana i treba da pogine na terenu. Momački, bez odstupanja. Njemu je verovatno posebno stalo, nakon onih sramnih parola frakcija. Sreća, mi obični ne potpadamo tek tako pod tuđ uticaj.

Idemo za sedam dana tamo da overimo prolaz dalje. Kako Bolkonski reče, bilo bi šteta da se ova euforija prekine brzo.

Poseban pozdrav ruskom govedu. Nadam se da nam više neće suditi.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Crna ovca

Post by Crna ovca » Fri Aug 09, 2019. 1:07 pm

Nazalost, ni prvi ni poslednji put da se onakve situacije kao pre njihovog gola ne sviraju kao ofsajd. I svaki put se zacudim i svaki put ispizdim. Jednostavno, Urosevic (ili neko drugi) kliza i izbacuje loptu u korner jer sprecava asistenciju igracu koji je u ofsajdu, pa valjda utice na igru majku mu... Ali kazem, 1000 puta sam video da se za ovo ne dize ofsajd.
Iako za ovu situaciju mogu da "odbranim" sudiju, sudjenje je bilo izuzetno lose. Propustene prilike da se njihovim igracima pokazu kartoni (nekima i drugi zuti) su bile jasno vidljive, a penali realno nisu bili nad Asanom i Sadikom.

Mnogo brine to sto dostojne zamene na klupi nemamo, kao da cemo celu sezonu da peglamo bez kartona i povreda. Ako zelimo da napravimo nesto ozbiljno, bar jos 3,4 igraca za rotaciju (ali za rotaciju, a ne Pesuke, Vujacici, Dinge, Lole) treba da se dovedu. Do tada, svaka sitna povreda moze da nas kosta, a nadam se da povreda Ostojica nece dokazati ovu moju teoriju.

MorningGlory

Post by MorningGlory » Fri Aug 09, 2019. 1:39 pm

Vidi se da Asano nije uigran i da mu jos nije dodeljena jasna uloga. Kvalitet je neosporan i ogroman za ovaj nivo fudbala.

Locked