KK Partizan 2019/20
Moderator: Moderator
Re: KK Partizan 2019/20
Izvini, druže, ali Jankovic nije upgrade ni u odnosu na Bezbradicu 
Bolkonski, to ti je kao neko iznuđeno rešenje...tipa biraš manje od 2 zla - makar po meni.
U svakom slučaju to je back-up 4ka...mene samo taj centar interesuje i bojim se da već kasnimo malo po tom pitanju...
U svakom slučaju to je back-up 4ka...mene samo taj centar interesuje i bojim se da već kasnimo malo po tom pitanju...
Zasto kasnimo? Pripreme nam pocinju skoro za mjesec dana... Imamo 95% tima ja ne pamtim da smo ikada imali 95% tima na mjesec dana prije pocetka priptema.... a sezona pocinje za 2 mjeseca... Cak je najavljeno odlaganje pocetka sezone za 14 dana dakle sezona pocinje za 2 mjeseca i 14 dana, veliko je pitanje hoce li uopste biti kosarke ove godine, kraj ovome virusu se ne nazire a u oktobar slijedi jos jedan talas tako da bas diskutabilna tema.....
Centara makar dobrih, a i u nasoj plateznoj moci i nema nesto preterano...jeste tim tu to ne pamtim ni ja skoro
A za virus, to već niko ne zna...ako nije bolje da se rasformira tim i da čekaš šta ti Bog da - da ne bude opet bacanje para samo na igrace a nema sezone
A za virus, to već niko ne zna...ako nije bolje da se rasformira tim i da čekaš šta ti Bog da - da ne bude opet bacanje para samo na igrace a nema sezone
Za dobre centre moras da sacekas da se nahrane Evroligasi, pa bogatijiji Evrokup timovi pa tek onda mi... Isti ti 'dobri' centri idu tamo dje nude vise pa i taj npr ako mu mi ponudimo 250k on ce pokusati da se uvali bar za 300k nedje drugo pa tek ako mu sve propadne pristace na ovih nasih 250, uvijek ti je tako u bilo kojem poslu novac diktira
Daj Samarda i njegovo kuče 
naravno sve je to trziste...jel imamo mi kakve konkretne mete na 5ci trenutno?Asterix wrote: ↑Thu Jul 16, 2020. 1:55 pmZa dobre centre moras da sacekas da se nahrane Evroligasi, pa bogatijiji Evrokup timovi pa tek onda mi... Isti ti 'dobri' centri idu tamo dje nude vise pa i taj npr ako mu mi ponudimo 250k on ce pokusati da se uvali bar za 300k nedje drugo pa tek ako mu sve propadne pristace na ovih nasih 250, uvijek ti je tako u bilo kojem poslu novac diktira
Ostaje Gordić
Sad imamo dva pleja bez šuta
Sad imamo dva pleja bez šuta
Meni je Gorda top za svoju ulogu. Welcome back!
Kada bi se neciji kvaliteti ocenjivali samo na osnovu osvojenih titula dosli bismo do zakljucka da 95% trenera ne vredi po picke ladne vode.....Zato kazem da Sarasov f4 vredi vise od svih titula zajedno Lasa i Itudisa,bas zbog snage rostera sto se ne sme zanemariti....Nemaju sve ekipe za cilj da idu do kraja,ne mogu finansijksi da odgovore najvecim ekipama a samim tim ni kvalitetom,trener je taj koji smanjuje razliku sto je bio slucaj kod sume zelene,evo jedva cekam narednu sezonu gde ce se Zalgiris krljati sa Asvelom za poslednje mesto...i onda dodju ljudi i likuju kao Ataman tukao Jasikevicijusadacolik wrote: ↑Mon Jul 13, 2020. 12:41 pmSto je osvojio do sad Obradovic?
Radio je u Albi koja je bila u EL i favorit da osvoji njemacku ligu pa znamo kako su prosli. Par kupova je uzeo tamo znaci.
U vrlo jakoj Lokomotivi Kuban je najveci uspjeh finale EC, gdje su izgubili 2:0 od Dfake u finalu iako su imali prednost domaceg terena. Znamo kasnije kako su prosli u VTB ligi.
Epizoda u Monaku, isto nista posebno, nista nije osvojio.
Znaci da se previse glorifikuje komsijski trener.
Mi imamo pocetnika na klupi to je tacno, ali Partizan ako oce sampionskog trenera i igrace mora da nauci i da ih stvara, jer ne vjerujem da cemo skorije imati novca za poznata trenerska imena a uvijek ce postojati I barijera jezika kod stranih trenera.
Ono sto je bitno kod Obradovica jeste da nikada nije podbacio...Alba nije bila u to vreme favorit,jako tanak roster dok su za Bamberg igrali Strelnieks,Miler,Meli,Vonamejker itd itd...E sad definitivno cudna situacija kako evroligas ima tanji roster od Bamberga...U Lokomotivi odlicna,fantasticna sezona,bez poraza u EC ali jbg onda se desio Wilbekin,to ti je igracka klasa,za ono sto je on pogadjao nema odbrane,nerezonski sutevi 1 na 1...ali te sezone je Lokomotiva dobijala i CSKA,igrali su odlicnu kosarku...
Obradovic forsira ne armirani beton,ne krvava kolena,vec krvava tela a protivniku krvare oci...Racionalna kosarka se igra,igraci ne iskacu iz kalupa,nema divljine,nema nerezonske kosarke,nije mu strano ni da se popicka sa igracem....Kada pogledas nacin na koji njegove ekipe igraju,ni ne cudi cinjenica da je mnogo ucio od Vujosevica,dolazio na treninge da gleda....I sad ce pocetnik da izrutinira takvog trenera sa tolikim iskustvom...Lozite se vi nema problema,kucamo se u toku sezone...Jedina nada je da nesto pukne na relaciji Obradovic-Covic...
Slazem se....
Nije mu strano da udje u konflikt sa igracem, dok Scepanovic deluje suvise mlak za prvog trenera Partizana.
Bas me zanima da vidim kako ce odbranu da igraju Gordic i CMM, kod prvog se ne vidi ni trunka zelje za odbranom a i drugi nije nista bolji.
Iskeno mene sledece sezone najvise zanima Evrokup, jedino je on sigurica za Evroligu.
Scepanovic dok je vodio Buducnost bio je prvi u Aba ligi ali odma su ispali u Evrokupu.
Plasi me to sto je sledeca sezona veoma bitna, za osvajanje Evrokupa ti treba iskusniji trener koji zna kako se osvaja.
Moze da se desi i da Scepanovic iznenadi ali ukoliko dodje play off Evrokupa gde se igraju mecevi brzo u seriji tu dolazi do izrazaja iskustvo.
Nije mu strano da udje u konflikt sa igracem, dok Scepanovic deluje suvise mlak za prvog trenera Partizana.
Bas me zanima da vidim kako ce odbranu da igraju Gordic i CMM, kod prvog se ne vidi ni trunka zelje za odbranom a i drugi nije nista bolji.
Iskeno mene sledece sezone najvise zanima Evrokup, jedino je on sigurica za Evroligu.
Scepanovic dok je vodio Buducnost bio je prvi u Aba ligi ali odma su ispali u Evrokupu.
Plasi me to sto je sledeca sezona veoma bitna, za osvajanje Evrokupa ti treba iskusniji trener koji zna kako se osvaja.
Moze da se desi i da Scepanovic iznenadi ali ukoliko dodje play off Evrokupa gde se igraju mecevi brzo u seriji tu dolazi do izrazaja iskustvo.
Čitam ovaj Čekićev post o Obradovicu i on se gotovo u svemu poklapa sa onim što sam ja napisao (Deo posta: Obradovic mozda nije trener koji se naosvajao trofeja, ali je trener cije ekipe uvek igraju odgovornu kosarku i gde se uvek vidi jasan nacin igre, sa dosta discipline u pridrzavanju istog, takodje, nigde nije razocarao.
U ovom momentu, zasigurno je bolji trener od Scepanovica.) kad mi je jedan forumas na sve to odgovorio ubitacnim argumentom - haha, cudi me da ne zaradjujes milione od kosarke.
Tako da, Čekić, ako ke zaradjuješ milione sve ovo što nisi napisao vredi kolilo i lanjski sneg, a ako zaradjuješ, onda i moj post konacno dobija tezinu.
Nego, ne mogu da se otmem utisku kako Šarasov F4 vredi vise od Itudisovih i Lasovih titula, a ne pominjes titulu Zeljka Obradovica. Izgleda samo ona ima tezinu, s obzirom na jeftin sastav koji je imao
U ovom momentu, zasigurno je bolji trener od Scepanovica.) kad mi je jedan forumas na sve to odgovorio ubitacnim argumentom - haha, cudi me da ne zaradjujes milione od kosarke.
Tako da, Čekić, ako ke zaradjuješ milione sve ovo što nisi napisao vredi kolilo i lanjski sneg, a ako zaradjuješ, onda i moj post konacno dobija tezinu.
Nego, ne mogu da se otmem utisku kako Šarasov F4 vredi vise od Itudisovih i Lasovih titula, a ne pominjes titulu Zeljka Obradovica. Izgleda samo ona ima tezinu, s obzirom na jeftin sastav koji je imao
Cekicaru, da bi tu zamisao krvavih tela sproveo, potrebni su igraci spremni 500%.
Ako si pratio Monako prosle godine mogao si da primetis da mu ekipe poprilicno padaju u 4. cetvrtini. Pa se desavao poraz od Andore sa skoro 40 razlike, pa ga je smesna Galata dobila skoro 20 samo u toj cetvrtini. Da ne pricam o francuskom prvenstvu. A imao je tim prepun ozbiljnih atleta.
Ako si pratio Monako prosle godine mogao si da primetis da mu ekipe poprilicno padaju u 4. cetvrtini. Pa se desavao poraz od Andore sa skoro 40 razlike, pa ga je smesna Galata dobila skoro 20 samo u toj cetvrtini. Da ne pricam o francuskom prvenstvu. A imao je tim prepun ozbiljnih atleta.
e sad.. na stranu sto se slazem o Sarasovim trenerskim kvalitetima, ovo jednostavno nije tacno..
EL titula je vrh evropske klupske kosarke i nema veceg uspeha.. imam osecaj da ti generalno zapostavljas menadzerski deo trenerskog posla, koji je iz godine u godinu sve bitniji, pogotovo kada je rec o ekipama koje moraju da uzmu sve titule.. da svako sa dobrim igracima moze da bude prvak, jos bi Lopetegi bio trener Reala..
Ceo zivot ista borbaHoudini wrote: ↑Sat Jul 18, 2020. 11:59 ame sad.. na stranu sto se slazem o Sarasovim trenerskim kvalitetima, ovo jednostavno nije tacno..
EL titula je vrh evropske klupske kosarke i nema veceg uspeha.. imam osecaj da ti generalno zapostavljas menadzerski deo trenerskog posla, koji je iz godine u godinu sve bitniji, pogotovo kada je rec o ekipama koje moraju da uzmu sve titule.. da svako sa dobrim igracima moze da bude prvak, jos bi Lopetegi bio trener Reala..
Za mene je najveci uspeh u istoriji evropske kosarke napravio Partizan 2010. s obzirom na roster na pocetku te sezone...Povrsno je racunati samo osvojene titule pri polemici o kvalitetima odredjenih trenera ali sa druge strane sve ostalo se moze gledati kao subjektivno posmatranje,ja od toga ne bezim,zato i naglasim,za mene,vise vrede Partizanov f4 i Zalgirisov od svih osvojenih titula Lasa,Itudisa pa i Zoca Bolkonski u poslednje vreme
Ja kada vidim na koji nacin npr Zalgiris napravi klopku u Milanu i uzme zivu loptu Rolu a sudija ne svira gazenje linije ili kako Zalgiris igra full court press kada je u izgubljenoj situaciji na -10 na 2min,kako se u Beogradu protiv Fenera vracaju 3 puta,kako nikada nije kraj,bukvalno imaju 7 zivota...Te sitnice mene kupuju,neke postavke,minijature,kako rotira,u utakmici je 40min,aktivan maksimalno....Priprema perfekcija...e sad ocekivati da Zalgiris uzme EL je malo nerealno slozices se i sta to znaci da je tanak trener mozda?.....Za mene je Jasikevicijus trenutno najbolji trener u evropi...Da sada ce imati no limit budzet ali bato on se dokazao iz underdog pozicije moze sad da dovodi NBA igrace sto se mene tice,polozio je
Itudis je dobio poziv CSKA samo zato sto je dugo bio pomocnik Obradovicu,ok procenili su da zna mnogo,da mu je Zoc preneo veliko znanje...ali tu imamo onu pricu nekom je zivot maceha a nekom majka...Covek je jednu godinu samostalno radio i odmah u giganta,eeej 1 godinu....Treneri moraju krv da propisavaju da bi se probili a Itudis iz pelena u kraljevsku fotelju....Samo nemoj reci da je slicna situacija i sa Sarasom posto je Saras porobio evropu sa Zalgirisom koji ima jedan od najmanjih budzeta u EL..Sta mislis kako bi Itudis prosao sa npr Asvelom?
@Naka ako cemo na taj nacin da razmisljamo nema ekipe koja nema mrlju tokom sezone...Zaragoza je pregazila Real 20 razlike,Real prvak evrope....Mnogo je utakmica u toku sezone,mnogo nebitnih utakmica,ne valja kada ekipa melje sve i ne susrece se sa porazom....Kao i sve u zivotu lako je kad je med i mleko,kad je tesko tad je najbitnije:).....Da vodim nekog takvog giganta kao sto su Real,Cska povremeno na nekim nebitnim utakmicama bih trazio da se igraju stvari koje najlosije igramo,kako bismo bili na rubu poraza....i snimas ponasanje igraca,gledas od cega su napravljeni