KK Partizan
Moderator: Moderator
- Tajler Darden
Re: KK Partizan
Bonga ostaje.
Ozbiljan posao.
Ozbiljan posao.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
VPJTS
- Batica ubica
Velika vest nema šta. Sad da li će biti dolazaka na poziciji 3 posle povrede Nakića? Ja bih voleo da zadržimo Majka kao trojku, mislim da bi se bolje snašao na 3 nego na 4.
Pretpostavljam da ćemo dovesti još jednog centra i još jednog plejmejkera/beka. Verujem da će Nilikina i Lundberg otići, a da Vašington ostaje.
Pretpostavljam da ćemo dovesti još jednog centra i još jednog plejmejkera/beka. Verujem da će Nilikina i Lundberg otići, a da Vašington ostaje.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
Dylan Osetkowski
Covek ima gotovo sve sto jedan visoki igrac moze imati u napadackom arsenalu,naravno ni u jednom segmentu nije elitni ali je u svakom pristojan,poseduje oruzje koje moze kazniti protivnicke odbrane,u stanju je da isporuci na razlicite nacine..
Strec je opcija koja ume da spusti loptu na parket i napadne closeout a takodje ume da odigra i sa niskog posta,tako da je bas nezgodan jer je raznolik..
Zanimljivo je da je u Ulmu bio iskljucivo C i igrao pretezno iz reketa uz 2 uzete trice po mecu na velikom uzorku..Prelaskom u Asvel a narocito kasnije u Unikahi on se pomera na PF i pocinje da uzima duplo vise trica u odnosu na period iz Ulma i daleko manje dvica...
Tako da je igrao i jedno i drugo i snalazi se na obe pozicije,nije mu nista strano...
Navescu primer Aleca Pitersa koji je elitni suter ali Dylan recimo mnogo bolje napada closeout...E takav je igrac u pitanju,nacices boljeg igraca u svim segmentima od njega ali uglavnom ti igraci sa druge strane imaju nesto sto bas lose rade a Dylan je potkovan svuda ali nije elitni,oscilira ali ne upada u kanale sto je jako vazno,bice faktor,doprinosice...Znaci desavace se da u utorak da 4pts a u cetvrtak 15pts...Bice utakmica kada cemo svi konstatovati da je Dylan resio sto nije bio slucaj sa Pokuom i Isaijom...
Sa svojih 206 i 110kg moze se reci da ima sasvim ok motoriku za pozicije koje pokriva i pravice problem svojim cuvarima kako na PF tako i na C jer ce morati da mu izlaze na sut a uvek postoji opasnost od closeout-a...Defanzivno takodje snagom moze da odgovori ali potencijalni problem u odbrani je u switch-u u najavi jer tesko da ce moci ispratiti EL bekove a mi switch odbranu forsiramo tako da ce tu imati velikih problema.
Takodje nije vertikalno faktor,ne stiti obruc...
Za ocekivati je da ga Zoc upotrebljava i na 5 u 5 out formaciji,Parker i on na PF i C,Sterling na SF,Vanja na SG i Carlik na PG koji ce imati prazan reket za prodore...Napadacki ozbiljna prica,defanzivno cupaj travu maskiraj se
...Al tu su Bonga i Tajrik,postojace dobar balans...Previse smo ofanzivno bili siromasni za EL prosle sezone...
Trica mu je poprilicno stabilna tokom svih ovih sezona u evropi: 42%,41%,35%,39%,35%...Recimo Realu je u 1/2 ACB na 2 utakmice sutirao 7/13...U stanju je da isporuci i protiv najjacih ekipa,ne plasi se i uzima svoje suteve...Nekad ga ide,nekad ne ali je tu,prisutan,nema mentalnih padova aka Ife Lundberg...Makar ih do sad nije imao
Pre neki dan se oglasio Gavrilovic koji mu je bio pomocni trener u Unikahi i najvise me odusevilo sto je rekao da je jako zainteresovan za taktiku i pripremu utakmica i da aktivno ucestvuje,postavlja pitanja,sugerise,iznosi misljenje tako da cenim da ce imati jako dobru saradnju sa Obradovicem...
Dylan je napadacki potpis,sto podrzavam,daj Zeljku napadace i izvucice maksimum iz ekipe...Prva 2 potpisa ovog leta govore sve,Zoc je garantovano bio frustriran do krajnjih granica nedostatkom suta sa pozicije 4,to nas je i kostalo uspesnije sezone u EL..
Suma sumarum:S obzirom da je projektovan kao bekap Parkeru uz neke minute i na 5,zadovoljan sam potpisom jer je u stanju da isporucuje...Ne treba ocekivati konstantno dobre igre ali sam ubedjen da nece imati krize koje ce trajati vise utakmica...To je sasvim dovoljno od bekapa,neka jednu iskoci on,sledecu Wash,narednu neko treci i to je sasvim ok...Parker je taj koji mora biti dobar na 4 utakmice od 5 u proseku jer nemamo taj luksuz da on zavrsava utakmice sa 7pts...
Covek ima gotovo sve sto jedan visoki igrac moze imati u napadackom arsenalu,naravno ni u jednom segmentu nije elitni ali je u svakom pristojan,poseduje oruzje koje moze kazniti protivnicke odbrane,u stanju je da isporuci na razlicite nacine..
Strec je opcija koja ume da spusti loptu na parket i napadne closeout a takodje ume da odigra i sa niskog posta,tako da je bas nezgodan jer je raznolik..
Zanimljivo je da je u Ulmu bio iskljucivo C i igrao pretezno iz reketa uz 2 uzete trice po mecu na velikom uzorku..Prelaskom u Asvel a narocito kasnije u Unikahi on se pomera na PF i pocinje da uzima duplo vise trica u odnosu na period iz Ulma i daleko manje dvica...
Tako da je igrao i jedno i drugo i snalazi se na obe pozicije,nije mu nista strano...
Navescu primer Aleca Pitersa koji je elitni suter ali Dylan recimo mnogo bolje napada closeout...E takav je igrac u pitanju,nacices boljeg igraca u svim segmentima od njega ali uglavnom ti igraci sa druge strane imaju nesto sto bas lose rade a Dylan je potkovan svuda ali nije elitni,oscilira ali ne upada u kanale sto je jako vazno,bice faktor,doprinosice...Znaci desavace se da u utorak da 4pts a u cetvrtak 15pts...Bice utakmica kada cemo svi konstatovati da je Dylan resio sto nije bio slucaj sa Pokuom i Isaijom...
Sa svojih 206 i 110kg moze se reci da ima sasvim ok motoriku za pozicije koje pokriva i pravice problem svojim cuvarima kako na PF tako i na C jer ce morati da mu izlaze na sut a uvek postoji opasnost od closeout-a...Defanzivno takodje snagom moze da odgovori ali potencijalni problem u odbrani je u switch-u u najavi jer tesko da ce moci ispratiti EL bekove a mi switch odbranu forsiramo tako da ce tu imati velikih problema.
Takodje nije vertikalno faktor,ne stiti obruc...
Za ocekivati je da ga Zoc upotrebljava i na 5 u 5 out formaciji,Parker i on na PF i C,Sterling na SF,Vanja na SG i Carlik na PG koji ce imati prazan reket za prodore...Napadacki ozbiljna prica,defanzivno cupaj travu maskiraj se
Trica mu je poprilicno stabilna tokom svih ovih sezona u evropi: 42%,41%,35%,39%,35%...Recimo Realu je u 1/2 ACB na 2 utakmice sutirao 7/13...U stanju je da isporuci i protiv najjacih ekipa,ne plasi se i uzima svoje suteve...Nekad ga ide,nekad ne ali je tu,prisutan,nema mentalnih padova aka Ife Lundberg...Makar ih do sad nije imao
Pre neki dan se oglasio Gavrilovic koji mu je bio pomocni trener u Unikahi i najvise me odusevilo sto je rekao da je jako zainteresovan za taktiku i pripremu utakmica i da aktivno ucestvuje,postavlja pitanja,sugerise,iznosi misljenje tako da cenim da ce imati jako dobru saradnju sa Obradovicem...
Dylan je napadacki potpis,sto podrzavam,daj Zeljku napadace i izvucice maksimum iz ekipe...Prva 2 potpisa ovog leta govore sve,Zoc je garantovano bio frustriran do krajnjih granica nedostatkom suta sa pozicije 4,to nas je i kostalo uspesnije sezone u EL..
Suma sumarum:S obzirom da je projektovan kao bekap Parkeru uz neke minute i na 5,zadovoljan sam potpisom jer je u stanju da isporucuje...Ne treba ocekivati konstantno dobre igre ali sam ubedjen da nece imati krize koje ce trajati vise utakmica...To je sasvim dovoljno od bekapa,neka jednu iskoci on,sledecu Wash,narednu neko treci i to je sasvim ok...Parker je taj koji mora biti dobar na 4 utakmice od 5 u proseku jer nemamo taj luksuz da on zavrsava utakmice sa 7pts...
- Batica ubica
- Batica ubica
Ibaka napustio Real. Iskreno ako bi to bio neki podnošljiv ugovor voleo bih da razmislimo o njemu kao trećem centru. Bio bi streč opcija jer može da pogodi za 3, opcija iz pika, doneo bi vrhunsku zaštitu obruča i reketa, ogromno telo. Sad, videli smo u Dejvisu igrača koji je usporio a Ibaka je još stariji 2 godine. Ipak mislim da je Ibaka i pored povreda leđa fizički bolji od Dejvisa, veći je faktor defanzivno čovek je na tome napravio NBA karijeru a Dejvis pokušava da vara u odbrani i peca loptu.
Postajem kao Džikić hoću matore strance za epizodne uloge

Postajem kao Džikić hoću matore strance za epizodne uloge
To je neki drugi Ibaka, ne ovaj trenutni.Batica ubica wrote: ↑Thu Jul 03, 2025. 5:33 pmIbaka napustio Real. Iskreno ako bi to bio neki podnošljiv ugovor voleo bih da razmislimo o njemu kao trećem centru. Bio bi streč opcija jer može da pogodi za 3, opcija iz pika, doneo bi vrhunsku zaštitu obruča i reketa, ogromno telo. Sad, videli smo u Dejvisu igrača koji je usporio a Ibaka je još stariji 2 godine. Ipak mislim da je Ibaka i pored povreda leđa fizički bolji od Dejvisa, veći je faktor defanzivno čovek je na tome napravio NBA karijeru a Dejvis pokušava da vara u odbrani i peca loptu.
Postajem kao Džikić hoću matore strance za epizodne uloge![]()
![]()
Misljenja sam da nam treba neko ozbiljno defanzivno prisustvo i tijelo na poziciji centra s obzirom da su tu Tajrik , Osetkowski (za taj strec koji pominjes) pa cak i Pokusevski.
Moj glas (ako bi ikako bilo moguce da se dovede) bi isao Moses Brownu. Bilo bi cupanja za kosu kad stane na liniju slobodnih bacanja ali bi zatvorio sve.
- Tajler Darden
Moj bi išao Lendejlu, ali smatram da će on lako pronaći nov klub u NBA.
VPJTS
VPJTS
Cini mi se da je agent danas izjavio da ostaje u NBA i da ima vise ponuda, i da nije pregovarano sa timovima u evropiTajler Darden wrote: ↑Fri Jul 04, 2025. 4:29 pmMoj bi išao Lendejlu, ali smatram da će on lako pronaći nov klub u NBA.
Sta mislite o damian jones?
- Batica ubica
Osetkovski, Jankovski... Sve neki Poljaci, odmah me podsete na jednog čoveka bez kolena ako se on uopšte može nazvati čovekomPravo iz vedra neba je juče španska Marka objavila vest da bi novi košarkaš Partizan Mozzart Beta, Dilan Osetkovski, mogao da dobije suspenziju zbog zastarelog dopinga od pre godinu dana čime bi bio ugrožen njegov nastup za crno-bele, međutim ovog jutra, agent američko-nemačkog košarkaša, Dragan Jankovski, smiruje situaciju i donosi ohrabrujuće vesti. On je na društvenoj mreži "Iks" napisao da Osetkovski nije ni pod kakvim sankcijama i kaznama od strane Svetske Antidoping agencije pa otud ni od strane istih institucija u Španiji.
"Dilan Osetkovski nije bio podvrgnut bilo kakvim sankcijama, kaznama ili suspenzijama od strane Svetske antidoping agencije globalno, uključujući i one u Španiji, bilo kada u prošlosti. Medijske tvrdnje u suprotno su potpuno netačne. Takve situacije nikada nije bilo", napisao je Jankovski.
- Tajler Darden
Obe ruke za.drmisa wrote: ↑Fri Jul 04, 2025. 7:13 pmCini mi se da je agent danas izjavio da ostaje u NBA i da ima vise ponuda, i da nije pregovarano sa timovima u evropiTajler Darden wrote: ↑Fri Jul 04, 2025. 4:29 pmMoj bi išao Lendejlu, ali smatram da će on lako pronaći nov klub u NBA.
Sta mislite o damian jones?
VPJTS
VPJTS
u evropi sumnjam da ima nesto sem bruna fernanda 
za bekove me strah da ne ostanu frenk ili ife i da potrazimo samo jednog niskog
za bekove me strah da ne ostanu frenk ili ife i da potrazimo samo jednog niskog
Neka neko kaze gospodinu Obradovicu da sam spreman da udjem u Bogdanove cipele,bez ugovora,bez plate 
- Batica ubica
Mocart donosi informaciju da će Majk ostati i sledeće sezone. Nemam ništa protiv Majkovog ostanka, pogotovo ako bi se preselio na poziciju 3 koja mislim da mu više odgovara. Svakako će Parker i Pokuševski biti na 4.
Izjava Ostoje vezano za PR i dolaske igrača.Predsednik Partizan Mozzart Beta, Ostoja Mijailović u razgovoru za B92, otkrio je koje igrače je kontaktirao u pokušaju da značajno ojača ekipu Željka Obradovića za narednu sezonu. Prvi čovek kluba iz Humske je želeo da vidi nekadašnje igrače ponovo u crno-belom dresu, ali u tome nije bilo uspeha. Misli se naravno na Nikolu Milutinova koji je ostao u Olimpijakosu, kao i na Vladimira Lučića koji ostaje u Bajernu.
"Mi smo pričali sa Milutinovim, pričali smo i sa Lučićem. Dakle, istina je. To je istina. Mi smo želeli da vratimo oba igrača. Mi smo dali ponudu koja je jako korektna, koja je vrhunski dobra. Ja sam lično razgovarao sa Lučićem, ja ne znam za koju sumu je on potpisao, niti me to što zanima, to je njihova obaveza, njihov odnos i nemam pravo to da pitam, neću se petljati. Mi smo njemu dali jako korektnu i kvalitetnu ponudu kao što smo dali Milutinovu. Ali, morate da razumete da igrači biraju jedinu opciju koja njima odgovara, gledaju svoje ekonomske ponude. Normalno je, Lučić je mnogo godina u Minhenu, ima neki svoj život tamo, ima neku svoju priču koju čovek ne može da pravda. Nema tu pravo nijedna vezana osoba da se ljuti na njih. To je posao, ili ga prihvatiš ili ga ne prihvatiš. Znači kao u kompaniji dobiješ ponudu da pređeš u kompaniju i ne prihvatiš ponudu, odeš u neku treću ili ostaneš u svojoj. To je potpuno normalna stvar", rekao je Mijailović za B92.sport i dodao:
"Mi nemamo prosto izbora tih domaćih igrača da ih vratimo da igraju u Partizanu da bismo bili na nekom zadovoljavajućem nivou, jer ponavljam, mi smo takmičarski klub koji među njima ima najviše ambicije. Dakle, nama je to veliki problem, ali situacija u celoj Evropi: ljudi žive u prošlom svetu, žive u nekom starom Partizanu, Partizanu koji je bio u neko vreme bivše Jugoslavije, gde u Evropi košarka nije bila ni blizu nivou na kome se nalazi danas".
Osvrnuo se i na priču oko Džanana Muse i Dantea Egzuma.
"Da, ja sam se čuo sa Musom i dali smo mu ponudu, ali Musa je odabrao Dubai. Što se tiče Egzuma, on ima ugovor, dobio je ugovor u Dalasu. Mi Egzuma volimo, voleli bismo da se jednog dana vrati u Partizan, u prijateljskoj komunikaciji, ali Egzum je igrač koji ima klub u NBA-u".
Dotakao se i trenutnog sastava Partizan Mozzart Beta.
"Mi imamo stabilnu ekipu, mislim, prošle godine smo imali dobru ekipu koja je bila nova i mi želimo da zadržimo kostur te ekipe, suština je da zadržimo većinu tih igrača. Bongi smo, što je bilo vrlo važno jer je on vrlo važan igrač u ekipi, produžili ugovor na dve godine, skinuli smo mu tu klauzulu za Evropu, dali su mu nešto bolje uslove. Sterlingu Braunu je takođe pre kraja ove sezone produžen ugovor na još dve godine. Krilik ima ugovor, Vašington ima ugovor, to su svi igrači koji imaju važeće ugovore i oni svi imaju NBA klauzule. Naši igrači, dosta naših igrača igra u NBA-u sada, tako da možda nešto bude – ovo sad, koliko još ima dana prelaznog roka u NBA-u – aktivira neku klauzulu, pa će Partizan uzeti neko veliko obeštećenje. A ako se to desi, mi smo na tržištu, mi ne možemo to da sprečimo kao što ne može sprečiti nijedna ekipa, apsolutno, ali mislim da će većina momaka ostati", rekao je predsednik Partizan Mozzart Beta.
- Batica ubica
Dok čekamo pojačanja evo jedno pitanje: Koga biste pre ostavili, Nilikinu ili Lundberga?
Ofanzivno rekao bih da je Nilikina imao bolju sezonu, iznenađujuće dobro je šutirao i za 3 i sa poludistance, ulazi su bili solidni, čak je kroz sezonu popravio i kreaciju bilo je tu nekih lepih asistencija. Odbrana je bila ispod svakog nivoa i očekivanja pogotovo uzimajući u obzir njegovu reputaciju, ako bi ostao taj aspekt bi morao dosta da popravi. Plus je Nilikina očigledno neko ko je podložan povredama, ispadao je više puta u toku sezone.
Lundberg je odigrao lošiju sezonu ofanzivno, sem solidnog početka sve do utakmica sa Budućnošću se raspadao, izuzev par utakmica tipa Asvel i Monako u gostima. Kad god je igrao više od lopte nego na lopti to je dobro izgledalo, kad je bio na lopti i glumio plejmejkera nije dobro izgledao ni on a ni mi. Defanzivno je bio bolji od Nilikine, za razliku od njega igrao je odbranu, nije mu strano da se spusti u stav.
Najviše bih voleo kad bismo oterali obojicu, ali ako bih morao da biram ostavio bih Nilikinu. Pouzdaniji je napadački, bolje igra sa loptom u rukama a takođe možda se seti da je nekada bio elitni defanzivac u NBA koji je čuvao najbolje protivničke igrače.
Ofanzivno rekao bih da je Nilikina imao bolju sezonu, iznenađujuće dobro je šutirao i za 3 i sa poludistance, ulazi su bili solidni, čak je kroz sezonu popravio i kreaciju bilo je tu nekih lepih asistencija. Odbrana je bila ispod svakog nivoa i očekivanja pogotovo uzimajući u obzir njegovu reputaciju, ako bi ostao taj aspekt bi morao dosta da popravi. Plus je Nilikina očigledno neko ko je podložan povredama, ispadao je više puta u toku sezone.
Lundberg je odigrao lošiju sezonu ofanzivno, sem solidnog početka sve do utakmica sa Budućnošću se raspadao, izuzev par utakmica tipa Asvel i Monako u gostima. Kad god je igrao više od lopte nego na lopti to je dobro izgledalo, kad je bio na lopti i glumio plejmejkera nije dobro izgledao ni on a ni mi. Defanzivno je bio bolji od Nilikine, za razliku od njega igrao je odbranu, nije mu strano da se spusti u stav.
Najviše bih voleo kad bismo oterali obojicu, ali ako bih morao da biram ostavio bih Nilikinu. Pouzdaniji je napadački, bolje igra sa loptom u rukama a takođe možda se seti da je nekada bio elitni defanzivac u NBA koji je čuvao najbolje protivničke igrače.
- Irriducibili
https://nova.rs/sport/evroliga/partizan ... a-selidba/
Sad je baš interesantno na koji način Ostoja misli da kompenzuje vlasnicima sezonskih ovu selidbu u Beč? Postajemo putujuci cirkus u jurnjavi za zaradom
Sad je baš interesantno na koji način Ostoja misli da kompenzuje vlasnicima sezonskih ovu selidbu u Beč? Postajemo putujuci cirkus u jurnjavi za zaradom
non mollare mai