KK Crvena zvezda

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Crvena zvezda

Post by Batica ubica » Sat Mar 21, 2026. 10:13 pm

Sinoć su bili previše zavisni od Batlera koji jeste dobro igrao ali je previše on morao da forsira, ostali su se sklonili. Na kraju je morao da pripali 12 trojki što je realno previše. A Nvora je recimo šutnuo samo 2, doduše i Osman ga je dobro čuvao.

Mekintajer recimo ima čudnu naviku da krene utakmicu odlično i onda da se ugasi pri kraju, da li ga stigne umor.

Bolomboj može da bude veliki faktor, sinoć je odigrao dobru utakmicu. Rivero je odigrao nekoliko dobrih odbrana sinoć.

Moneke je defanzivno sinoć izgledao kao Parker kod nas, ispadao je ko iz voza. Delovao je kao ds želi da vara u odbrani.

Moram reći sa Lesor nije ni senka onog igrača trenutno. Postao je mismeč u odbrani a pre povrede je preuzimao bekove ko ništa. Zvezda ga je baš eksploatisala. Nije ni čudo jer praktično nije ni igrao 14-15 meseci.

Na kraju je Nan pokazao klasu u 4/4. Hejs Dejvis koji je igrao od lopte i iz drugog plana je ubacio dosta poena. I naravno Slukas sa svojim asistencijama u 4/4.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Apr 22, 2026. 8:08 pm

Kraj sezone za Zvezdu u EL. Barselona je bila bolja celu utakmicu, celu utakmicu su držali prednost i rutinski priveli utakmicu kraju.

Serija Klajburna na početku 6/6 za 3, ono skoro nisam video :shook: :shook:

Vidim da polivaju Obradovića, mislim da se nije snašao sa većim brojem igrača u rotaciji. Zvezda je mnogo bolje izgledala dok je tu bila kraća rotacija, uloge su bile bolje podeljene.

Problem je što se napadi Zvezde svode na izolacije gde Mekintajer ili Batler udaraju za 3, odigra se poneka akcija za Nvoru i to je to. Napadi izgledaju jednodimenzionalno i predvidivo, a kad zavisiš od toga da Mekintajer uzima šuteve za 3 pri kraju napada onda nisi u dobroj poziciji.

Nije mi jasno neigranje Dobrića sinoć, provereno dobar 3&D igrač. iskusan igrač sa dosta velikih utakmica iza sebe i za Zvezdu i za reprezentaciju. Plus je kapiten ekipe.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat May 02, 2026. 11:40 am

Mislim da ovo najbolje oslikava trenutnu situaciju u Zvezdi. Deluje mi da je Obradović izgubio konce ekipe, pogotovo jer je dao izjavu gde se izvinjava zbog ovoga. I još na sve i poraz od Zlatibora.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat May 02, 2026. 1:38 pm

Kalinic definitivno ima ozbiljne psihičke probleme, što u priličnoj meri objašnjava žalosnu sezonu koju igra
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed May 27, 2026. 4:07 pm

Obradović je otišao iz Zvezde, Milan Tomić će voditi ekipu na F4 KLS. Za dalje ćemo videti, izgleda da postoji i opcija u kojoj Tomić ostaje trener.

Još jedna neuspešna sezona Zvezde, druga uzastopna. Oba puta 10. mesto u EL i ispadanje u 1. rundi plej ina i oba ispadanje u 1/2 finalu ABA jednom od Budućnosti i sad od Partizana. Kad se uzmu u obzir budžet i igrači koji su dovođeni veliki neuspeh za Zvezdu da 2 sezone zaredom završi bez jednog od dva glavna cilja a to je top 8 u El i titula u ABA. Sad sve i da Zvezda sad osvoji F4 niko neće promeniti mišljenje o njihovoj sezoni.

VIdim da se pominje Teodosić kao SD, videćemo da li će to biti i kako će to izgledati.

Borca

Post by Borca » Fri Jun 12, 2026. 4:05 pm

Ibon Navarro i zvanicno novi trener Zvezde.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jun 12, 2026. 4:42 pm

Bice zanimljivo propratiti tu saradnju, Ibon i ovdašnji klupski običaji, u startu ne obecavaju mirno more
non mollare mai

Borca

Post by Borca » Fri Jun 12, 2026. 6:16 pm

Irriducibili wrote:
Fri Jun 12, 2026. 4:42 pm
Bice zanimljivo propratiti tu saradnju, Ibon i ovdašnji klupski običaji, u startu ne obecavaju mirno more
Ne zna se sta je gore, da li ovo sto si pomenuo ili sizofrena navijacka "baza" poznata po velikom strpljenju i "poznavanju" kosarke.

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Jun 13, 2026. 12:17 am

Borca wrote:
Fri Jun 12, 2026. 6:16 pm
Irriducibili wrote:
Ne zna se sta je gore, da li ovo sto si pomenuo ili sizofrena navijacka "baza" poznata po velikom strpljenju i "poznavanju" kosarke.
Jedna od vecih zabluda je da je srpska publika kosarkaski pismena…Da,mi volimo kosarku ali u 90% pojma nemamo o istoj a mislimo da smo pobrali pamet celog sveta…Od utakmice do utakmice menjamo misljenje…Kosarkaske analfabete,to govorim cirka vec 10 godina..

Borca

Post by Borca » Sat Jun 13, 2026. 3:27 pm

Čekićar wrote:
Sat Jun 13, 2026. 12:17 am
Borca wrote:
Fri Jun 12, 2026. 6:16 pm
Irriducibili wrote:
Jedna od vecih zabluda je da je srpska publika kosarkaski pismena…Da,mi volimo kosarku ali u 90% pojma nemamo o istoj a mislimo da smo pobrali pamet celog sveta…Od utakmice do utakmice menjamo misljenje…Kosarkaske analfabete,to govorim cirka vec 10 godina..
Najgore sto izgleda da gomila tih "misljenja" i "strucnih analiza" ima uticaj na teletabise koji su na celu klubova i sportskog menadzmenta u klubovima pa dodjemo u situaciju da se cesto odluke donose pod uticajem tih "vetrova" sa drustvenih mreza.

Post Reply