KK Crvena zvezda

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Crvena zvezda

Post by Batica ubica » Tue Aug 29, 2023. 4:57 pm

Makse moj dobri Šved više nije u prajmu, gazi 35. godinu a svi znamo da je Šved bio koristan samo onda kad je imao loptu u rukama i slobodu da divlja i poteže 10 trojki po utakmici na EL nivou. Da li bi to sa 35 godina dobio kod Ivanovića koji forsira potpuno drugačiji stil košarke od onoga ide njemu lopta ostali se sklonite veliko je pitanje. I još jedna velika stvar a za Ivanovića ključna, šta može Šved da ponudi u odbrani? A dovoditi Šveda da ti ulazi sa klupe, igra 15-20 minuta i uzme po koji šut je meni nezamislivo, uz to što Šved i pored godina sigurno nje jeftin.

Da napomenem da Šved i pored očiglednog talenta i skorerskih sposobnosti (ima i do toga da mu je davano previše slobode) kao glavni igrač nikad ništa nije osvojio. Tako da, ja navijam za dolazak Šveda u zvezdu :D :D
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Aug 29, 2023. 6:24 pm

Max Liberman wrote:
Tue Aug 29, 2023. 4:41 pm
Ako dođe Šved, Zvezda favorit za ABA
Ne bih se slozio,Zvezda je u svom periodu dominacije sa Radonjicem bila superiorna bas zbog cvrstine,uvek su bili cvrsci od nas....e to se polako menja,posebno ove sezone cemo biti daleko cvrsci na 1 i 2...

Teo,Jago,Napier i potencijalno Sved uz Nedovica ne mogu da sacuvaju ovcu na papiru i svi su alergicni na kontakt...

Dok kod nas Avram,Jaramaz,PJ,Ponitka....svi spremni da udju u kost...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 29, 2023. 6:51 pm

Čekićar wrote:
Tue Aug 29, 2023. 6:24 pm
Max Liberman wrote:
Tue Aug 29, 2023. 4:41 pm
Ako dođe Šved, Zvezda favorit za ABA
Ne bih se slozio,Zvezda je u svom periodu dominacije sa Radonjicem bila superiorna bas zbog cvrstine,uvek su bili cvrsci od nas....e to se polako menja,posebno ove sezone cemo biti daleko cvrsci na 1 i 2...

Teo,Jago,Napier i potencijalno Sved uz Nedovica ne mogu da sacuvaju ovcu na papiru i svi su alergicni na kontakt...

Dok kod nas Avram,Jaramaz,PJ,Ponitka....svi spremni da udju u kost...
Postavlja se pitanje da li je stvarno Ivanović birao bekovske pozicije s obzirom na količinu mekušaca... Jedino je Lepi Laza po Ivanovićevim kriterijumima, ali i on neće biti na 2 ukoliko stvarno Šved potpiše.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Sep 04, 2023. 4:00 pm

Ne mogu ipak dvojica Kuzmića da budu u timu :D :D

https://www.mozzartsport.com/kosarka/ve ... ica/460825

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Sep 11, 2023. 12:58 pm

Kako prenosi Telegraf Bjelica u zvezdi koja će sa njim imati otvoreni ugovor.

https://www.telegraf.rs/sport/kosarka/3 ... a-u-zvezdu

Max Liberman

Post by Max Liberman » Tue Sep 12, 2023. 5:05 pm

Ozbiljan potpis

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Sep 12, 2023. 5:55 pm

Uz svo poštovanje Belog i njegovih igračkih kvaliteta i karijere (a i navijačkog opredeljenja :D) koju je imao nije on više taj igrač. 35 godina, maltene cela prošla sezona propuštena zbog povrede. Pitanje koliko je tu i ostalo motiva posle osvajanja prstena sa GSom. Svojevremeno verovatno i najbolja evropska četvorka, šteta što je prajm karijere potršio u Minesoti i Sakramentu.

Ozbiljno sumnjam da samo Ivanović učestvuje u sastavljanju ovog tima. Teodosić i Bjelica su u ovom trenutku sve što Ivanović ne traži kod igrača, dva veterana pri kraju karijera koja ne mogu da odgovore njegovim zahtevima u odbrani. S tim što mislim da će Teo da dobije više minuta u ABA, a da će na Belog malo ozbiljnije da se računa.

Zvezda sa Belim baš puna na 4/5, na 4 Simonović, Bjelica i Ilić, na 5 Bolomboj, Tobi, Mitrović i Kuzmić :D Treba dodati da je i na 3 prepuno, Davidovac, Hanga, Gedraitis i Lazarević. Videćemo ko će ispadati iz 12 kad svi budu bili zdravi, Kuzmić, Ilić i Lazarević su sigurni po meni ostali će igrati muzičke stolice :D :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Oct 10, 2023. 9:12 am

Bjelica i zvezda završili saradnju.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Oct 12, 2023. 3:35 pm

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Oct 18, 2023. 9:16 pm

Izuzetno me čudi činjenica da Ivanović ostavlja Lepog Lazu van 12 u EL utakmicama. On mu je glavni ker ovde, predstavlja sve ono što Ivanović traži od igrača.

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Oct 18, 2023. 11:41 pm

Batica ubica wrote:
Wed Oct 18, 2023. 9:16 pm
Izuzetno me čudi činjenica da Ivanović ostavlja Lepog Lazu van 12 u EL utakmicama. On mu je glavni ker ovde, predstavlja sve ono što Ivanović traži od igrača.
Povredjen je.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Oct 19, 2023. 1:52 am

Vrhunsko izdanje Jamesa, konačno je postao lider ekipe, bez silovanja i razigravajuci saigrače. Kada se na to nadovezalo da i Napier i Teodosic imaju očajan dan, epilog je jedini moguc

Kemba debitovao kao lane na ledu, nesiguran i fizički nespreman. Ali s vremenom ce to poprimiti drugu dimenziju, ako ih povrede zaobidju, s proleca ce Monako imati brutalnu spoljnu liniju
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Oct 19, 2023. 9:25 am

@Čele
To onda menja stvar. Znam da Ivanović ceni takve igrače.

Gledao sam samo drugo poluvreme. Majstorski šutevi Džejmsa, dosta asistencija, igrao je i odbranu. Kvalitet nikad nije bio upitan, samo luda glava. Kolko sam video Kemba je igrao od lopte, ćoškario je i kad Džejms nije bio na terenu. Strašno je pomisliti da je Lojd povređen, kakva je to dubina spolja.

stefan

Post by stefan » Sat Oct 21, 2023. 8:17 pm

Zanimljiv tajming za smenu.
Duško Ivanović više nije trener Crvene zvezde, Sferopulos najbliži Malom Kalemegdanu
https://www.mozzartsport.com/kosarka/ve ... anu/464802

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Oct 21, 2023. 8:42 pm

Iznenađujuće, pogotovo na početku sezone.

Nejasno mi je da daš treneru da prođe pripreme i selektira ekipu (opet, pitanje koliko je Ivanović birao neke igrače) i da mu daš pedalu na početku sezone.

Dobra stvar je što sin Đoke Štangle i dalje misli da se razume u košarku i očigledno da se meša i trenerski posao. Još bolja stvar je što naredni trener dolazi ne ekipu koju nije selektirao i sa kojom nije prošao pripreme.

Post Reply