KK Crvena zvezda

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Crvena zvezda

Post by Batica ubica » Tue Jun 17, 2025. 3:09 pm

Mi možda nećemo osvojiti KLS, ali znamo sigurno ko je neće osvojiti :D
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jun 26, 2025. 10:10 am

Milan Tomić će izgleda biti novi sportski direktor zvezde.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jun 26, 2025. 3:07 pm

Teodosić i zvanično završio karijeru. Jedan od najboljih ako ne i najbolji evropski plejmejker svih vremena.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Jun 26, 2025. 3:12 pm

Koliki god da je doktor košarke, nadam se da nisi ozbiljan sa ovim najbolji evropski plejmejker svih vremena.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jun 26, 2025. 4:50 pm

Tajler Darden wrote:
Thu Jun 26, 2025. 3:12 pm
Koliki god da je doktor košarke, nadam se da nisi ozbiljan sa ovim najbolji evropski plejmejker svih vremena.
Pod evropskim mislim na igranje u Evropi, ne da je iz Evrope nego u istoriji evropske košarke. Da kažeš da je Dijamantidis broj 1, realno koliko je plejmejkera ispred Teodosića? 13 sezona EL od čega je jedno 9-10 bio u vrhu, samo pogledaš brojke a ja sam neko ko je gledao i utakmice u tom periodu. To je bila surova dominacija koju je retko koji plejmejker imao. Ovako iz glave Slukas je taj nivo igrača, Ćaćo je bio vrhunski on bi mogao u tu kategoriju najboljih, Larkin takođe. Rubio je npr. najbolje godine proveo u NBA kao i Dončić. Micić, Majk Džejms, Kampaco, Kalates (izvini Čele :D) i ostali su nivo ispod. Jedino ako bi se Spanulis ušunjao na plejmejkera al realno on je pre bio 2 nego 1, kao i Ljulj na primer. De Kolo se uvek tu šunjao između 1 i 2, kad je igrao u CSKA sa Teodosićem bio je na 2.

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Jun 27, 2025. 2:04 am

Rekao bih jedan od najtalentovanijih plejmejkera sa strasnom vizijom,uglovi iz kojih je pronalazio asistencije su nestvarni i bilo ga je lepo gledati..
Medjutim,prati ga luzerski mentalitet i samim tim to ga izbacuje iz kategorije najboljeg po mom misljenju,na 6 F4 u dresu Cska uspeo je samo jednom da postane prvak i u par sezona je bas podbacivao na F4...Slican problem danas recimo ima Vezenkov,porobi sezonu i na f4 ide gasenje ali to je razumljivije jer covek ne zna da spusti loptu na parket i u sezoni gde je svaki drugi dan utakmica ekipe se ne spreme dovoljno,pred f4 se do najsitnijih detalja pripreme njegove kretnje i on je ugasen..Cenim da bi Vezenkov imao daleko losiju karijeru da je kosarku igrao pre 15 godina kada je bilo manje utakmica..Teodosic je ipak neko kod koga je uvek lopta i njega ne mozes tako lako limitirati jer je jak na driblingu..
Pricamo o ekipi CSKA koja je uvek bila top2 u najgorem slucaju top 3 kontender za titulu..

Pamtim samo jedan njegov veliki sut,onaj protiv Spanije,na klupskom nivou nista,kad god je trebalo po pravilu je fulao...

Svakako veliki igrac ali najbolji svih vremena je definitivno preterivanje...Izostalo je njegovo isporucivanje kad se dele kaputi...Recimo,spomenuo si Slukasa i Diamantidisa,oni su daleko manje talentovani od Teodosica ali kada treba,kada gori kuca,kada gotovo sve staje u jednu loptu mogao si glavu na panj staviti da ubacuju...

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Jun 27, 2025. 9:57 am

Što se suvog talenta tiče, meni je on lično verovatno broj jedan.

Ipak, ne igra samo talenat.

Papalukas, Dijamantidis, Ćaćo, Slukas, Ljulj, Šaras, čak i Kalates.

Micić je osvojio dva puta f4 i imao fenomenalne brojke.

Meni lično je preambiciozno staviti Tea kao broja jedan.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jun 27, 2025. 5:17 pm

Tajler Darden wrote:
Fri Jun 27, 2025. 9:57 am
Što se suvog talenta tiče, meni je on lično verovatno broj jedan.

Ipak, ne igra samo talenat.

Papalukas, Dijamantidis, Ćaćo, Slukas, Ljulj, Šaras, čak i Kalates.

Micić je osvojio dva puta f4 i imao fenomenalne brojke.

Meni lično je preambiciozno staviti Tea kao broja jedan.
Nemoj to oteraćeš Čeleta sa foruma :D :D

Poštujem mišljenje obojice. Kao što sam i napisao po meni je Dijamantidis prvi, a mislim da Teodosić ne zaostaje uopšte za ostalima. Teodosić je imao čistu košarkašku inteligenciju, zna se da je slabo ulagao u svoje telo tokom karijere i da nije živeo preterano sportski. Čak je i sam rekao kod Edina u podkastu kako je tek sa 30 godina kad je otišao u NBA video važnost individualnog rada, i tokom sezone i između sezona i da mu je to dalje pomoglo. Šteta što nije vodio računa, sigurno bi ova karijera bila još i veća a i ovako je vrhunska.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jul 09, 2025. 8:50 am

Kako kažu pojedini izvori Džej Džej Okoča je na radaru Crvene zvezde, očekuje se potpis narednih dana :lol: :lol:

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jul 13, 2025. 11:02 am

Volim što su prošle sezone za vreme ABA derbija skandirali Srbija Srbija svaki put kad bi neki naš domaći igrač ušao u igru, da bi nepunih godinu dana kasnije ozvaničili 11. stranca u timu :D :D Ako Lazić i Nedović idu kao što se piše, sa Plavšićem imaju 4 domaća igrača nadam se da će skandirati Srbija Srbija na svakoj svojoj utakmici :D :D

Elem, ovo je surova realnost a to je da kao država nemamo dobrih igrača. I o tome pišem još od 2019. godine. Zvezda jeste prošle sezone imala dosta domaćih ali od 8 domaćih igrača 7 je imalo 30+ godina, samo je Petrušev bio mlađi. To su sve bili igrači stvoreni ranije, novih nema. I to malo što valja pokupi Miško jer kod njega su savršeni uslovi za razvoj igrača, minutaža, sloboda, uloga, pravo na grešku, prohodnost ka Americi.

Mimo Partizana i zvezde 5 naših igrača je igralo EL prošle sezone, Gudurić, Mliutinov, Lučić, Jaramaz i Smailagić, i eto nek se računa i Marjanović ono malo što je igrao u Feneru. Po nekoj evindeciji 8 naših igrača je igralo EK prošle sezone. Dakle, nemamo naših igrača sposobnih da igraju najjaču košarku. I onda se pojavi Uroš Luković i kaže kako ne valja više od 4 stranca, kako treba da bude 10 domaćih igrača itd. A kako da bude kad ih nema, jednostavno ne postoje. Partizan i zvezda da se spoje ne bi bilo 10 domaćih igrača sposobnih da igraju EL.

Oko reprezentacije sam pisao letos, većina tih igrača je oko 30 godina. Da se oni sutra povuku za reprezentaciju bi igrali Uroš Trifunović, Dušan Miletić i Aleksa Radanov.

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Jul 27, 2025. 7:09 pm

Evo Zvezda izgleda zavrsila Devonte Grahama i naravno kao i kod nas 95% mase odusevljeno reaguje...

Spominjao se u proslosti na nasoj temi kao zelja pa sam odgovarao na to u negativnom kontekstu a sad je i pravi tajming da iznesem jedan jak podatak..
Covek na ogromnom uzorku,za 7 godina provednih u NBA ima 37% sut iz igre,znaci ne za 3 poena nego iz igre,eeej WTF....Al znate NBA igrac,sad ce on da nas vodi na f4,mamojebac..

Momak sinonim za divljaka,selekcija suta ne da je upitna vec je za zakljucavanje u podrum bez da mu das svecu i vatru..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 01, 2025. 2:27 pm

Miško reče da je zvezda Guduriću poslala ponudu kakva nije viđena u našoj košarci, da je višegodišnji ugovor bio u pitanju.

Devonte Grem i zvanično u zvezdi. Čele je to lepo objasnio, 37% šuta iz igre u karijeri samo je dovoljno videti to :D :D Još svi prenose imao je jedne sezone 18 poena u proseku u NBA a niko ne kaže da je te sezone šutirao 38% iz igre :D :D

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Aug 01, 2025. 2:47 pm

Batica ubica wrote:
Fri Aug 01, 2025. 2:27 pm
Miško reče da je zvezda Guduriću poslala ponudu kakva nije viđena u našoj košarci, da je višegodišnji ugovor bio u pitanju.

Devonte Grem i zvanično u zvezdi. Čele je to lepo objasnio, 37% šuta iz igre u karijeri samo je dovoljno videti to :D :D Još svi prenose imao je jedne sezone 18 poena u proseku u NBA a niko ne kaže da je te sezone šutirao 38% iz igre :D :D
Ne dolaze NBA igraci od juce u evropu,i imas samo jedan primer instant guranja ekipe do samog kraja,Kendrick Nunn..

Precenjuju se igracki kvaliteti igraca preko bare,uvek kazem prvi esalon NBA igraca(koji su nedodirljivi za evropske timove) je krem de la krem,ostatak uopste nije na nivou da pravi ociglednu,konstantnu razliku u EL...Al tesko to danasnje moderno drustvo prihvata...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 01, 2025. 4:40 pm

Čekićar wrote:
Fri Aug 01, 2025. 2:47 pm
Batica ubica wrote:
Fri Aug 01, 2025. 2:27 pm

Precenjuju se igracki kvaliteti igraca preko bare,uvek kazem prvi esalon NBA igraca(koji su nedodirljivi za evropske timove) je krem de la krem,ostatak uopste nije na nivou da pravi ociglednu,konstantnu razliku u EL...Al tesko to danasnje moderno drustvo prihvata...
Ja bih rekao da je to posledica odličnog marketinga NBA lige, gde se stvorila slika kao da u NBA igraju čudovišta sa Marsa i da su i najslabiji NBA igrači bolji od svih igrača van NBA. Što je naravno daleko od istine, vrhunska košarka se igra i u Evropi takođe.

Jednom si lepo to opisao da je u regularnoj sezoni u NBA intenzitet utakmica i značaj utakmica slabiji nego regularni deo EL, a kad dođe NBA plej of skraćuju se rotacije i na terenu ostaje samo 7-8 najboljih, prosečni igrači ostaju zakucani za klupu jer ili fizički ili igrački ne mogu da odgovore zahtevima. I sad kad dođe neki Devonte Grem sa 30 godina i jedva nekog siromašnog plej of iskustva (6 plej of utakmica, 10' u proseku) i kad udari u zid u EL, gde se igra vrlo fizikalno i agresivno od prve do zadnje sekunde, gde se malo više pušta odbrani, gde te neki Vokap ili Grent dohvate u mašinu da ne možeš da prevedeš loptu. I dok on skonta šta se desilo i kako da se prilagodi navijači nezadovoljni već pljuju i jebu majku, teraju i njega i ko ga je doveo :D :D

Baš je PJ pričao da mu je trebalo vremena da se prilagodi na košarkašku kulturu u Evropi, da nije shvatao veličinu kluba. Praktično došao je nespreman i morao je da uči usput.

Ja sam mišljenja da sad dovedeš nekog prosečnog/ispodprosečnog NBA igrača u neku osrednju ABA ekipu da bi imao muke da se prilagodi, ne bi to bilo baš 20-25 svaku.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Aug 01, 2025. 6:54 pm

Saznanje da smo doveli, a čak i zadržali jebenog Ntilikinu, ne dozvoljava mi da kritikujem izbor Grahama
non mollare mai

Post Reply