KK Crvena zvezda

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Crvena zvezda

Post by Batica ubica » Wed Oct 08, 2025. 7:34 pm

Zvezda smenila Sferopulosa, Saša Obradović se vraća. Sad nema sina Đoke Štangle da se sa njim sukobljava :D :D

Vrlo čudne odluke donosi Zvezda. U januaru je Sferopulos produžio ugovor do 2027., posle realno neuspešne sezone rekli su da veruju u njega i da ga neće menjati, dali mu odrešene ruke da sastavi ekipu po svom ukusu, doveo je 8-9 novih igrača i sad ga oteraše posle 3 utakmice. A treba reći da Zvezda ima 6 povreda trenutno.

Ne radi se to na ovaj način, mislim da je ovo panika, ne vuku se smisleni potezi. Ne pustiš čoveka da selektira poptuno nov tim, dovede 8-9 igrača da bi ga smenio posle 3 utakmice. Obradović je odličan trener tu nema dileme ali videćemo kako će se snaći na ekipu koju nije on selektirao a opet je sam početak sezone. Postavlja se pitanje zašto onda nisu doveli Obradovića letos, zašto je Sferopulosu data prilika da potpuno zameni ekipu da bi bio najuren ovako brzo.

Pogotovo posle produžavanja Nedovića pa predomišljanja posle toga. U Zvezdi očigledno ne znaju šta rade.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Borca

Post by Borca » Wed Oct 08, 2025. 8:07 pm

Batica ubica wrote:
Wed Oct 08, 2025. 7:34 pm
Zvezda smenila Sferopulosa, Saša Obradović se vraća. Sad nema sina Đoke Štangle da se sa njim sukobljava :D :D

Vrlo čudne odluke donosi Zvezda. U januaru je Sferopulos produžio ugovor do 2027., posle realno neuspešne sezone rekli su da veruju u njega i da ga neće menjati, dali mu odrešene ruke da sastavi ekipu po svom ukusu, doveo je 8-9 novih igrača i sad ga oteraše posle 3 utakmice. A treba reći da Zvezda ima 6 povreda trenutno.

Ne radi se to na ovaj način, mislim da je ovo panika, ne vuku se smisleni potezi. Ne pustiš čoveka da selektira poptuno nov tim, dovede 8-9 igrača da bi ga smenio posle 3 utakmice. Obradović je odličan trener tu nema dileme ali videćemo kako će se snaći na ekipu koju nije on selektirao a opet je sam početak sezone. Postavlja se pitanje zašto onda nisu doveli Obradovića letos, zašto je Sferopulosu data prilika da potpuno zameni ekipu da bi bio najuren ovako brzo.

Pogotovo posle produžavanja Nedovića pa predomišljanja posle toga. U Zvezdi očigledno ne znaju šta rade.
Hoces reci stanje redovno sto se Zvezde tice.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Oct 11, 2025. 1:07 am

Šok terapija urodila plodom :D
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Oct 11, 2025. 4:45 pm

Horton Taker izgleda starije od Jasikevičijusa :D :D

Sem izgubljenih lopti na kraju zaista dobra Zvezdina utakmica. Čak su i rutinski priveli utakmicu kraju, bez panike i mučenja. Izgleda da su se skupili međusobno, videćemo koliko će ih držati.

Odbili su nalet Fenera kad je Kolson poludeo u 4/4.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Oct 12, 2025. 3:46 pm

Carter u bolnici, još jedan van stroja
non mollare mai

Borca

Post by Borca » Sun Oct 12, 2025. 4:08 pm

Irriducibili wrote:
Sun Oct 12, 2025. 3:46 pm
Carter u bolnici, još jedan van stroja
Ovaj "niz" koji se desava u zadnjih par nedelja (racunajuci i pripremne utakmice) je stvarno neverovatan, sezona prakticno tek sto je krenula (4 zvanicne utakmice odigrane), a za Carter-a se nadam da nije ono sto se prenosi uveliko po mrezama i forumima.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Oct 12, 2025. 9:26 pm

Nadam se da nije embolija, ali svakako nije dobro što je hospitalizovan

Ipak jeste:

https://x.com/sportklub/status/1977709981056061910?s=19
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Oct 15, 2025. 3:07 pm

Zvezda, iako osakacena, demonstrirala da se utakmica može dobiti na čistu želju i energiju. Ostaje da se vidi koliko dugo to može biti faktor
non mollare mai

Borca

Post by Borca » Wed Oct 15, 2025. 4:16 pm

Irriducibili wrote:
Wed Oct 15, 2025. 3:07 pm
Zvezda, iako osakacena, demonstrirala da se utakmica može dobiti na čistu želju i energiju. Ostaje da se vidi koliko dugo to može biti faktor
Sa ovom "rupom" na poziciji 2 pre svega ne moze gde si izgubio obe predvidjene opcije (Carter i Cannan) za celu sezonu, a sezona tek sto je krenula.
Da li ce dovesti nekog na tu poziciju i kako ce se pokazati Graham posle ove povrede i odsustva, a i cele prosle sezone gde uopste nije igrao (ne racunam 5-6 utakmica u filijali Lejkersa u razvojnoj ligi).

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Oct 16, 2025. 2:59 am

Nekoga moraju dovesti, ali ozbiljno ih remete dve stvari, trenutno nikakva ponuda i približavanje limitu registrovanih igrača. Što isključuje pravo na privremeno rešenje, a pogotovu pravo na grešku pri izboru. Cenim da bi morali biti strpljivi jer je sezona duga, ali ujedno nemam nimalo poverenja u Zvezdin sportski sektor. Ne znam u kojoj meri ce Obradovic imati uticaja pri izboru
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Oct 16, 2025. 9:07 am

Mislim da će se Obradović pitati najviše, jer da nije tako on verovatno ne bi ni prihvatio posao. Zna se koliko je on prgav i nezgodan karakter, uostalom zato i nije mogao da sarađuje sa sinom Đoke Štangle jer je onaj hteo da se on pita oko dovođenja igrača i sastavljanja tima (kao što je hteo da nameće svakog treneru) a Obradović to nije dozvoljavao, zato je i došlo do razlaza. Što je bilo jasno po Obradovićevom prvom dolasku.

Čak me ne bi čudilo da je Obradović uticao na dovođenje Motijunasa, jer je već bilo jasno da je Sferopulos bivši samo se čekao prvi poraz mada
verovatno niko nije očekivao da izgube od Zadra, to je ubrzalo stvari.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Oct 16, 2025. 1:06 pm

Ima tu još jedan pojedinac, koji se "najbolje" razume u košarku i za koga zli jezici kažu da je bitno uticao pri formiranju tima. Nece Obradovicu biti lako, ali pitace se dok ima rezultate
non mollare mai

Borca

Post by Borca » Thu Oct 16, 2025. 1:11 pm

Irriducibili wrote:
Thu Oct 16, 2025. 2:59 am
Nekoga moraju dovesti, ali ozbiljno ih remete dve stvari, trenutno nikakva ponuda i približavanje limitu registrovanih igrača. Što isključuje pravo na privremeno rešenje, a pogotovu pravo na grešku pri izboru. Cenim da bi morali biti strpljivi jer je sezona duga, ali ujedno nemam nimalo poverenja u Zvezdin sportski sektor. Ne znam u kojoj meri ce Obradovic imati uticaja pri izboru
Mislim nisi jedini u ovom stavu, cak mislim da ne znam da li sam igde po mrezama forumima ili na utakmicama sreo nekog ili procitao necije misljenje koje izrazava poverenje ka "dvojcu bez kormilara" pre svega.

Koliko su se smucili svima jedna ilustracija, kad su se pred samo ozvanicenje Obradovica pojavile "insajderske" informacije po mrezama i forumima kako Obradovic kao jedan od uslova potpisa (uz pojacanja) trazi da se "dvojac bez kormilara" skloni iz kluba masovno je pocela "euforija" oko toga koja je isla i dotle da su ljudi pisali da ne moraju nikog ni da dovode ako ce ova dvojica da nestanu iz kluba.

Nazalost od toga nije bilo nista posto su tu i dalje, jedino navijaci da se nadaju da se ne pitaju vise nimalo.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Oct 16, 2025. 1:14 pm

Nisam siguran koliko su se pitali i do sada, ali svakako po pitanju igrača nije još ostalo puno posla i mogucnosti, mislim da se mogu registrovati samo još dva
non mollare mai

Borca

Post by Borca » Thu Oct 16, 2025. 1:44 pm

Irriducibili wrote:
Thu Oct 16, 2025. 1:14 pm
Nisam siguran koliko su se pitali i do sada, ali svakako po pitanju igrača nije još ostalo puno posla i mogucnosti, mislim da se mogu registrovati samo još dva
Mislim da je mozda i vise od 2 posto se valjda ovi mladji igraci do neke granice godina (Radosic, Stojkovic i onaj treci sto je bio u sastavu na prosloj utakmici ne mogu da se setim prezimena) ne racunaju u registraciju tj upadaju u posebnu kategoriju koja se ne racuna u onih maksimalnih 20 koliko se moze registrovati u toku sezone.

Post Reply